Γιατι η κοινωνια (κρατος-νομοι) ειναι η μονη που μπορει να δικασει και να καταδικασει καποιον.
Ειναι βασικη αρχη της κοινωνικοποιησης το οτι θα αυτοπερισορισουμε τα ενστικτα μας για το καλο της κοινωνιας.
Αυτος που περνει τον νομο στα χερια του αυτοεξωριζετε απο την κοινωνια.
Χιλια δικια μπορει να εχει και η κοινωνια πρεπει να δηξει κατανοηση αλλα οχι συμφωνια και επιβραβευση της πραξη του.
Και για να μην στο πω μονο τωσο θεωρητικα...
Στο παραδηγμα που αναφερθηκε...
Αν το παιδακι ειναι ορφανο δεν τρεχει τιποτα ή δικαιουτε ενας ασχετος να αυτοδικησει;
Ο δραστης πρεπει να βασανιστει (πως και ποσο ειναι επιτρεπτο) ή να πεθανει ακαριαια;
Καποιοι που ξεραν την διαστροφη του και δεν εκαναν τιποτα τι αντιμετοπηση πρεπει να εχουν κτλπ..
Όσοι είναι κατά της θανατικής ποινής ανεξαρτήτως παρανομίας,ας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:
Θεωρούν σωστή ή όχι την εκτέλεση εγκληματιών πολέμου;
Για να το χοντρύνω:έπρεπε ή όχι να εκτελεστούν οι εγκληματίες γερμανοί του 'Β Π.Π. για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας που διέπραξαν;
Για να μη το φέρνω από δω κι από κει, είμαι κατά της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε έγκλημα
και υπέρ της αυτοδικίας.
Για τη θανατική ποινή, είμαι κατά γιατί πάντα μπορεί να γίνει λάθος και να σκοτωθεί ένας αθώος. Δεν υπάρχει τρόπος ποτέ να είμαι σίγουρος 100% εγώ που δεν
ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα*. Και η ζωή ενός αθώου, αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου να ταϊζω τζάμπα 1000 ρεμάλια της κΕνωνίας.
Για την αυτοδικία είμαι υπέρ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. ήμουν εκεί, το είδα, τον έφαγα. Όχι μετά από ένα μήνα για εκδίκηση ε; Τότε η ψυχραιμία πρέπει να κερδίσει πάλι. Εκεί, επιτόπου.
Για να λειτουργήσει όμως τέτοιο σύστημα, χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και εκπαίδευση που δεν ξέρω αν το ανθρώπινο ον είναι ικανό.
* Άσε που η ανθρώπινη μνήμη δεν είναι να την εμπιστεύεσαι, αλλάζει με το χρόνο και όσο πιο μακρυά είσαι χρονικά από το συμβάν,
τόσο αλλάζει η μνήμη σου σύμφωνα με αυτά που "πρέπει" ή "θέλεις".
Α, ναι. Όχι δεν έπρεπε να εκτελεστεί κανένας εγκληματίας πολέμου. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να εκμεταλευτούν
τη ζωή τους οι δικαστές, απλά έπρεπε να ικανοποιηθεί το αίσθημα της εκδίκησης και της λαϊκής κατακραυγής.
Ζήτω το λυντσάρισμα. Ζήτω ο πολιτισμός. Ζήτω το φαρ ουέστ.
Είσαι κατά της θανατικής ποινής αλλά υπέρ της αυτοδικίας????
Δηλαδή ένα δικαστήριο που δικάζει έναν κατά συρροή δολοφόνο (π.χ.) είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος από ένα πλήθος που τον είδε... τον δίκασε... τον έφαγε????
εεεεεε αυτή κι αν τη βρίσκω περίεργη άποψη.....
Προσπαθω να καταλαβω τι συζητάτε τοσες μέρες...![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 30/03/2014 στις 20:08.
Xμμ...άντε να πει κανείς ότι οι Γερμανοί με το ζόρι και χωρίς καμμιά πρωτοβουλία έκαναν θανατηφόρα ιατρικά πειράματα,εθνοκαθάρσεις κλπ.
Διαφωνώ βέβαια,ειδικά για τους υψηλόβαθμους του κόμματος της τότε γερμανίας αλλά για χάρη της κουβέντας το προσπερνάω...
Θεωρείς κοινό έγκλημα την κατα συρροή κακοποίηση,βασανισμό και θανάτωση παιδιών;
Τί πάει να πει στο κάτω κάτω "κοινό έγκλημα";
Αν ένα έγκλημα χαρακτηριστεί ειδεχθές παύει να είναι κοινό!
Τί λες γι'αυτό;
Ωραία λοιπόν,καθαρίζω εγώ έναν αθώο που τον έχω άχτι και ισχυρίζομαι ότι τον σκότωσα επειδή τον είδα λίγο πριν να εγκληματεί...
Πάω στο Κίεβο λόγου χάρη και όταν δω κάποιον νεκρό αμέσως καθαρίζω έναν γείτονα του οποίου ο σκύλος μου κατουράει το μηχανάκι και ισχυρίζομαι ότι το έκανα επειδή ο γείτονας σκότωσε έναν περαστικό.
Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δε στέκει,ναι;