Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 166

Θέμα: Η δολοφονία και ο θάνατος σε φυλακή

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από menelaos46 Προβολή μηνύματος
    Μα συμφωνούμε ότι όποιος κάνει τέτοια πράγματα δεν είναι στα καλά του... και νομίζω ότι δε μπορεί να γίνει ΠΟΤΕ στα καλά του. Επίσης η ποινή δε σε αποτρέπει από το να μελετήσεις κάποιον. Βεβαίως και η θανατική ποινή δε θα αποτρέψει άλλους να κάνουν το ίδιο αλλά σίγουρα θα αποτρέψει αυτόν!
    Και γιατί είναι πιο πολιτισμένο να κρατάς κάποιον σε ένα κλουβί για μια ζωή από το να του κάνεις ευθανασία????
    Όταν τον σκοτωσεις απλά δεν θα μάθεις, ποτέ τίποτα γιατί δεν θα υπάρξει μελέτη.
    Σήμερα αυτός ο άνθρωπος μπορεί να μην γίνει καλά. Σε 10 20 30 χρόνια όμως?
    Για το άλλο που λες περί κλουβιών και ηλ. καρεκλών η απάντηση είναι αυτονόητη.
    ανανήψαντας

Και γιατί είναι πιο πολιτισμένο να κρατάς κάποιον σε ένα κλουβί για μια ζωή
    Δεν είναι. Πιο πολιτισμένο είναι να τον περιορίσεις μακρυά από αυτό που τον προκαλεί να κάνει κάτι,
    να τον εκπαιδεύσεις από την αρχή, να βρεις τα αίτια και να τα καταπολεμήσεις.

Πως γίνεται αυτό; Έλα ντε.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nikos_abel Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι. Πιο πολιτισμένο είναι να τον περιορίσεις μακρυά από αυτό που τον προκαλεί να κάνει κάτι,

Υπάρχουν τρόποι (αλλά ως γνωστό... λεφτά υπάρχουν)
    Εργασιοθεραπεία πχ και πολλά άλλα.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος

Εδώ σε θέλω καρδιά μου!

Εδώ σε θέλω καρδιά μου!
    Πάντως σκοτώνοντάς τον δεν γίνεται τίποτα.

Να τιμωρηθεί έστω και ελάχιστα (ο του παραδείγματος) γιατί;
    Γιατι η κοινωνια (κρατος-νομοι) ειναι η μονη που μπορει να δικασει και να καταδικασει καποιον.
    Ειναι βασικη αρχη της κοινωνικοποιησης το οτι θα αυτοπερισορισουμε τα ενστικτα μας για το καλο της κοινωνιας.
    Αυτος που περνει τον νομο στα χερια του αυτοεξωριζετε απο την κοινωνια.
    Χιλια δικια μπορει να εχει και η κοινωνια πρεπει να δηξει κατανοηση αλλα οχι συμφωνια και επιβραβευση της πραξη του.

Και για να μην στο πω μονο τωσο θεωρητικα...
    Στο παραδηγμα που αναφερθηκε...
    Αν το παιδακι ειναι ορφανο δεν τρεχει τιποτα ή δικαιουτε ενας ασχετος να αυτοδικησει;
    Ο δραστης πρεπει να βασανιστει (πως και ποσο ειναι επιτρεπτο) ή να πεθανει ακαριαια;
    Καποιοι που ξεραν την διαστροφη του και δεν εκαναν τιποτα τι αντιμετοπηση πρεπει να εχουν κτλπ..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostaspetrou
    Όσοι είναι κατά της θανατικής ποινής ανεξαρτήτως παρανομίας,ας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Θεωρούν σωστή ή όχι την εκτέλεση εγκληματιών πολέμου;
    Για να το χοντρύνω:έπρεπε ή όχι να εκτελεστούν οι εγκληματίες γερμανοί του 'Β Π.Π. για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας που διέπραξαν;

Ας τον μπανάρει κάποιος! Το avatar του/της pipe_smoker
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος
    Όσοι είναι κατά της θανατικής ποινής ανεξαρτήτως παρανομίας,ας απαντήσουν στο εξής ερώτημα:

Για να το χοντρύνω:έπρεπε ή όχι να εκτελεστούν οι εγκληματίες γερμανοί του 'Β Π.Π. για τα εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας που διέπραξαν;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Σε πολυ γενικες γραμμες, η θεση μου ειναι οτι σε καιρο ειρηνης, η θανατικη ποινη δεν πρεπει να υφισταται.-

Μην μπερδευεις το τί γινεται σε καιρο πολεμου (ή στα οσα ακολουθουν) με τα "κοινα" εγκληματα.

Δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaspetrou Προβολή μηνύματος

Για να μη το φέρνω από δω κι από κει, είμαι κατά της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε έγκλημα
    και υπέρ της αυτοδικίας.

Για τη θανατική ποινή, είμαι κατά γιατί πάντα μπορεί να γίνει λάθος και να σκοτωθεί ένας αθώος. Δεν υπάρχει τρόπος ποτέ να είμαι σίγουρος 100% εγώ που δεν
    ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα*. Και η ζωή ενός αθώου, αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου να ταϊζω τζάμπα 1000 ρεμάλια της κΕνωνίας.

Για την αυτοδικία είμαι υπέρ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. ήμουν εκεί, το είδα, τον έφαγα. Όχι μετά από ένα μήνα για εκδίκηση ε; Τότε η ψυχραιμία πρέπει να κερδίσει πάλι. Εκεί, επιτόπου.
    Για να λειτουργήσει όμως τέτοιο σύστημα, χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και εκπαίδευση που δεν ξέρω αν το ανθρώπινο ον είναι ικανό.

* Άσε που η ανθρώπινη μνήμη δεν είναι να την εμπιστεύεσαι, αλλάζει με το χρόνο και όσο πιο μακρυά είσαι χρονικά από το συμβάν,
    τόσο αλλάζει η μνήμη σου σύμφωνα με αυτά που "πρέπει" ή "θέλεις".

Α, ναι. Όχι δεν έπρεπε να εκτελεστεί κανένας εγκληματίας πολέμου. Υπήρχαν πολλοί τρόποι να εκμεταλευτούν
    τη ζωή τους οι δικαστές, απλά έπρεπε να ικανοποιηθεί το αίσθημα της εκδίκησης και της λαϊκής κατακραυγής.
    Ζήτω το λυντσάρισμα. Ζήτω ο πολιτισμός. Ζήτω το φαρ ουέστ.

Παλαιό μέλος
    Για να μη το φέρνω από δω κι από κει, είμαι κατά της θανατικής ποινής σε κάθε περίπτωση και για οποιοδήποτε έγκλημα
    και υπέρ της αυτοδικίας.

Για τη θανατική ποινή, είμαι κατά γιατί πάντα μπορεί να γίνει λάθος και να σκοτωθεί ένας αθώος. Δεν υπάρχει τρόπος ποτέ να είμαι σίγουρος 100% εγώ που δεν
    ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο έγκλημα*. Και η ζωή ενός αθώου, αξίζει όλα τα λεφτά του κόσμου να ταϊζω τζάμπα 1000 ρεμάλια της κΕνωνίας.

Για την αυτοδικία είμαι υπέρ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. ήμουν εκεί, το είδα, τον έφαγα. Όχι μετά από ένα μήνα για εκδίκηση ε; Τότε η ψυχραιμία πρέπει να κερδίσει πάλι. Εκεί, επιτόπου.
    Για να λειτουργήσει όμως τέτοιο σύστημα, χρειάζεται παιδεία, μόρφωση και εκπαίδευση που δεν ξέρω αν το ανθρώπινο ον είναι ικανό.
    Είσαι κατά της θανατικής ποινής αλλά υπέρ της αυτοδικίας????
    Δηλαδή ένα δικαστήριο που δικάζει έναν κατά συρροή δολοφόνο (π.χ.) είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος από ένα πλήθος που τον είδε... τον δίκασε... τον έφαγε????
    εεεεεε αυτή κι αν τη βρίσκω περίεργη άποψη.....

Προσπαθω να καταλαβω τι συζητάτε τοσες μέρες...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Δηλαδή ένα δικαστήριο που δικάζει έναν κατά συρροή δολοφόνο (π.χ.) είναι πιο πιθανό να κάνει λάθος από ένα πλήθος που τον είδε... τον δίκασε... τον έφαγε????
    Nai. Όχι ένα πλήθος, ένας άνθρωπος είπα.
    Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 30/03/2014 στις 20:08.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pipe_smoker Προβολή μηνύματος
    Μην μπερδευεις το τί γινεται σε καιρο πολεμου (ή στα οσα ακολουθουν) με τα "κοινα" εγκληματα.

Δεν εχει καμια μα καμια σχεση το ενα με το αλλο.
    Xμμ...άντε να πει κανείς ότι οι Γερμανοί με το ζόρι και χωρίς καμμιά πρωτοβουλία έκαναν θανατηφόρα ιατρικά πειράματα,εθνοκαθάρσεις κλπ.
    Διαφωνώ βέβαια,ειδικά για τους υψηλόβαθμους του κόμματος της τότε γερμανίας αλλά για χάρη της κουβέντας το προσπερνάω...

Θεωρείς κοινό έγκλημα την κατα συρροή κακοποίηση,βασανισμό και θανάτωση παιδιών;

Τί πάει να πει στο κάτω κάτω "κοινό έγκλημα";

Αν ένα έγκλημα χαρακτηριστεί ειδεχθές παύει να είναι κοινό!

Τί λες γι'αυτό;

Ωραία λοιπόν,καθαρίζω εγώ έναν αθώο που τον έχω άχτι και ισχυρίζομαι ότι τον σκότωσα επειδή τον είδα λίγο πριν να εγκληματεί...
    Πάω στο Κίεβο λόγου χάρη και όταν δω κάποιον νεκρό αμέσως καθαρίζω έναν γείτονα του οποίου ο σκύλος μου κατουράει το μηχανάκι και ισχυρίζομαι ότι το έκανα επειδή ο γείτονας σκότωσε έναν περαστικό.

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες δε στέκει,ναι;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Προσπαθω να καταλαβω τι συζητάτε τοσες μέρες...
    Μαλακίες συζητάμε έχεις δίκιο, αλλά τέλος πάντων. Το κόβω γιατί άκρη δε θα βγάλω.

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στραβά και ανάποδα μέσα σε πίστα... (ανακύκλωση απο motomag forum)
    από Gandalf dr685sm στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 07/11/2006, 13:58
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    από boos στο forum Καλημέρες κι ευχολόγια
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2006, 20:48
  3. Μετατροπές (και όχι μόνο) σε vfr…
    από gregorgeous89 στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2006, 22:38
  4. Η Ζωή και ο Θάνατος