Δεν εχει σημασια τιποτα. Το σωστο ειναι να αλλαζονται τακτικα (ας πουμε 2 χρονια) γιατι μαζευουν υγρασια η οποια γινεται αεριο στους 100-110-120 βαθμους κελσιου και μετα ολοι γνωριζουμε οτι τα αερια συμπιεζονται.
Και εγω ειχα τα υγρα 3 χρονια, τα αλλαξα και δεν ειδα την παραμικρη διαφορα.
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Μου έχει συμβεί και μένα, δικάβαλος καλοκαιρι σε νησί, στον φιδίσιο κατήφορο για μια ονειρική παραλία.
Ξαφνικά, το πεντάλ του πίσω φρένου βυθιζόταν στο χάος και φυσικά δεν έπιανε.
Κατέβηκα, έλεγξα το σύστημα, ούτε διαροή, ούτε είχαν φύγει τα τακακια, ούτε τίποτα.
Μολις κρύωσε αρκετά επανηλθε.
Η εξήγηση ήταν ότι "μπαλονάριζε" το μαρκούτσι ( το οποίο ήταν μαμίσιο δεκαετίας βέβαια), έχοντας χάσει λόγω της παρατεταμένης πίεσης, του βάρουs και της θερμοκρασίας την ακαμψία του.
Μόλις επέστρεψα το αντικατέστησα με ένα σωληνάκι υψηλής και απο τότε, no problem.
![]()
Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:
Να αναφέρω εδώ κι ένα άλλο περίεργο φαινόμενο μιας και πιάσαμε κουβέντα για φρένα.
Συμβαίνει στο μπροστινό του RAPTOR.
Σε φρενάρισμα και καθώς η ταχύτητα μειώνεται σταδιακά, λίγο πριν ακινητοποιηθεί η μοτό, αντιλαμβάνομαι κάτι σαν αυξομείωση της πίεσης στην γραμμή του φρένου.
Είναι σαν ο μισός δίσκος (δύο δίσκοι) να έχει διαφορετικό συντελεστή τριβής από τον άλλο μισό και να δίνει την εντύπωση ότι καθώς περιστρέφεται φρενάρει εναλλάξ σαν να πέφτει η πίεση και να ανεβαίνει πάλι.
1.Στην μανέτα δεν καταλαβαίνω παίξιμο..... σίγουρα....
2.Οι δίσκοι σαπουνίστηκαν, ξεβγάλθηκαν, αλλά πάλι τα ίδια...
3.Τα σωληνάκια είναι υψηλής....
4.Η πίεση στο λάστιχο είναι η σωστή.....
5.Δεν είναι η ιδέα μου.....
Γιατί κάτι τέτοια, συμβαίνουν μόνο σε Ιταλικά?????
Παρακαλώ τα φώτα σας
Αφού στην μανετα δεν έχεις αυξομειωση
Πως καταλαβαίνεις αυτό που λες?
Να είναι στραβός ο δίσκος θα σου έβγαζε και τρέμουλο
Να είναι στραβό το τακακι -ανόμοια φθαρμένο -παίζει κάτι τέτοιο?
Θα τα τσεκάρω όταν βγάλω μπροστινό τροχό....Μηπως δεν ειναι στραβος ο δισκος αλλα το κεντρο του;Τα ιδια κανει το δικο μου εδω κ καποιες χιλιαδες χιλιομετρα. Εχω στραβο κεντρο. Δε μου ζεσαταινει υγρα παντως.
Για έλεγξε τα μπόσικα στο μπροστινό ρουλεμάν.
Εαν εχει, τότε κουνάει στο γονάτισμα ο τροχός, οπότε και οι δίσκοι, σπρώχνοντας τα τακάκια και δίνοντας την αίσθηση οτι χαλαρωνει η μανετα
Η μανέτα πάντως δεν μεταφέρει τίποτε......
ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.............ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΟΥΖΟΥΚΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ....!!!
Ούτε κάν καταδέχτηκαν νά άπαντήσουν στό γιατί ένώ πουλάνε μοτόρια τεσσάρων καί πέντε έτών
ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΓΕΝΙΚΩΣ ΥΓΡΩΝ,άπό τήν άλλη στά βιβλία τους μάς προτείνουν
ΑΝΤΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΛΜ. κάθε δύο χρόνια....!!!!
Αύτά τά ξέρουν στό Τζαπάν..??
Γιατί έγώ καί πολλοί άλλοι τό θεωρούμε δυσφήμιση.
Νά προσέχετε καί όσοι παίρνετε τέτοιες μοτό άπό στόκ
ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΑΛΛΑΓΗ σέ όλα αύτά πού μάς προτείνουν οί ίδιοι νά πάμε νά άλλάξουμε
στό χρόνο πού ΝΤΕΜΕΚ όρίζει ό κατασκευαστής....!!!