Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 172

Θέμα: Αξιοπιστία

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Υπήρχε, 640Adv. Το 690 μ' άρεσε από τότε που βγήκε, πίστευα ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και το adv μοντέλο αλλά πλέον δεν το βλέπω να συμβαίνει. Αν δεν έκανα τόσα ασφάλτινα χλμ δεν θα έπαιρνα ποτέ το τενερέ και ούτε θα το σκεφτόμουν για κάτι παρόμοιο. Με ένα 690 ή 610 θα ήμουν ευχαριστημένος. Σίγουρα ένα 690 μπορεί να αποτελέσει βάση για κάτι αξιόλογο στην κατεύθυνση που θέλω αλλά χρειάζεται επέμβαση σε 3 βασικούς τομείς. Κάλυψη από αέρα, αυτονομία, κιβώτιο. Αν ήθελα ένα μηχανάκι για να γυρίζω στην Αφρική κανά χρόνο ή στη Μογγολία και τη Ρώσικη στέπα το πρώτο και το τελευταίο θα με απασχολούσαν λιγότερο έως καθόλου. Για 36ωρο όμως ή από θεσ/κη - Αθήνα για ΣΚ ή με άδεια στην Πελ/σο όπου θα έχω άπειρο χρόνο να εξερευνήσω 4 βουνά από άσφαλτο και χώμα.. Ε πόσες παραχωρήσεις να κάνεις? Τώρα είμαι Κρήτη που έχει φανταστικές χωμάτινες διαδρομές, δύο φορές όμως μέσα σε 1 χρόνο έχω φύγει για θεσ/κη όπου εκτός από το ταξίδι πήγαινε έλα, κάθε μέρα έκανα 70+70 χλμ για να πάω για δουλειά επί 3 εβδομάδες. Αν δεν ρίξεις χρήμα στο κτμ απλά χρειάζεσαι 2ο μηχανάκι. Οι λύσεις που υπάρχουν είναι είτε two much (βλ 30τόσα λίτρα ρεζερβουαρ με 2 αντλίες κτλ) είτε εντελώς φθηνιάρικες. Αλλά και από την άλλη όσο χρήμα και να ρίξεις αν σε 5 χρόνια χρειαστείς το αριστερό ρεζερβουάρ είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχει? Χρόνος διάθεσης? Η φακτορυ λύση είναι πάντα η καλύτερη για πολλούς λόγους. Επιπλέον θα έχει λυμένα και άλλες λεπτομέρειες όπως τον μικρό στατορα κ.α.
    Για την ώρα βολεύομαι με το τενερέ και κάνω υπομονή μήπως εμφανιστεί τίποτα που να τα κάνει όλα αυτά, αλλά να χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια στο χώμα. Αν το χτ έχει 15 κιλά περιττά στο πλαίσιο και γύρω γύρω, το τενερέ έχει τουλάχιστον 20, plus τον ίδιο βαρύ κινητήρα (ο οποίος είναι το μικρότερο πρόβλημα) + 23 λίτρα ψηλά. (23 λίτρα = 17 κιλά). Όλα αυτά σημαίνουν ότι τα κάνει όλα αλλά στο χώμα ενώ δεν λέει όχι, θέλει προσπάθεια και προσοχή.

Πριν 2-3 χρόνια κανονίζαμε με τον Γιάννη (vstromer) για Καρπάθια και είμαι σίγουρος ότι ο τρελός έμπαινε σε κάτι σαιτ με μουρλούς και ζαχάρωνε διαδρομές που αμφιβάλω ότι το τενερέ θα μπορούσε να τις βγάλει. Κρίμα δεν είναι?

Γμ την κτμ μου γμ! Από το 2004 που πούλησα το εντουράκι μου, περιμένω τον αντικαταστάτη του 640Adv.

anyway βγήκα εκτός θέματος αλλά ας είναι έστω απάντηση σε όσους με βλέπουν να βρίζω τα χτ αλλά να οδηγώ ένα από το συνάφι τους.
    ρε φιλαράκι τα έχεις μπερδέψει λίγο.

έχεις καβαλήσει ποτέ το 640? είναι το περισσότερο εντούρο μηχανάκι που έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους. έχεις τόσους κραδασμούς που υπάρχει περίπτωση τα σαμαράκια σε χωμάτινο δρόμο να τα ρίχνει το κούνημα και όχι η μπροστινή ρόδα? για πιο 640 μιλάς? το 640 είναι ΜΟΝΟ για χώμα. το 690 πάει πολύ πιο αξιοπρεπέστατα και ξεκούραστα στο δρόμο. πέραν αυτών, νομίζεις ότι θα υπάρξει ποτέ αγοραστικό κοινό αρκετό ώστε μια κατασκευάστρια εταιρεία να ρίξει τα άπειρα λεφτά σε εξέλιξη για βγάλει το ακατόρθωτο? δηλαδή ένα μονοκλυλινδρο μηχανάκι που να είναι αρκετά ελαφρύ για να έχει κάποιες ικανότητες στο χώμα αλλά και αρκετά ικανό για να σε πάει Πειραιά – Θεσσαλονίκη άνετα?

υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ? εσύ σαν σχεδιαστής σε μια εταιρεία θα το έκανες αυτό? θα τα ριχνες τα λεφτά σου σε τέτοιο project?

ότι πιο κοντινό σε αυτό το πρότυπο είναι μόνο το 690. που παρεμπιπτόντως βαράει και μια 170άρα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στην Εθνική.

καλά δε το συζητάω για το 640. χαχαχα αυτό θα σε πάει μια φορά Θεσσαλονίκη και μετά θα το πετάξεις από τη τσαντίλα.

Σπύρο όσο νόημα έχει να βγάλει 1190 με 19-17, με 21-17 και να ετοιμάζει το 17-17, τόσο νόημα θα είχε να ρίξει ελάχιστα λεφτά σε ένα φέρινγκ (που το έχει έτοιμο από τα ράλι) και μιά πιο άνετη σέλα και να έχει ένα 690Adv. Και μάλλον πιο φτηνό από το να εξελίξει ολόκληρο μοτέρ για το 1050, ας πούμε...
    Αλλά συζητάμε τώρα για το ότι δεν "εξέλιξαν" ποτέ ένα ζευγάρι βίδες για το υποπλαίσιο του 690, δεν εξέλιξαν ποτέ τις τρόμπες συμπλέκτη και βενζίνης κλπ κλπ κλπ.

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το περτικαλί μερικές φορές. Αλλά και πάλι καλά να λέμε, δίνουν ψωμί στους βιοτέχνες Βρετανούς και Πορτογάλους.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Και που υπηρχε το 640adv πουλησε;

Όποιος ηθελε χωμα, επαιρνε 640. Όποιος ηθελε μονοκυλινδρο ταξιδευτή, πηγαινε προς Ιαπωνια μερια.

Το 640adv ηταν χωματινος ταξιδευτης. Όταν λεμε χωματινος ταξιδευτης, δεν εννοουμε - ξεκιναω απο το σπιτι μου, κανω 500 χλμ ασφαλτο, μετα κανω 100 χλμ χωμα, και μετα κανω άλλα 500 χλμ ασφαλτο για να ξαναγυρισω σπιτι μου. Ουτε εννοουμε ενα ταξιδι 5000 συνολικων χιλιομετρων, που μόνο τα 500 απ αυτα θα ειναι χωμα. Εννοουμε ενα ταξιδι που ξεκιναει απο χωμα - γραφει πολλα χλμ - και τελειωνει σε χωμα.
    Η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατων ανηκει στις πρωτες δυο περιπτωσεις. Το 640adv απευθυνόταν στους λιγοστους αναβατες τις τριτης περιπτωσης. Και γι αυτο δεν πουλησε. Και γι αυτο δεν ξαναβγηκε. Μακαρι στο μελλον να το ξαναβγαλει (ετσι για να υπαρχει).
    Τωρα θα μου πεις· δεν μπορει το 640adv να ανταπεξελθει στις 2 πρωτες περιπτωσεις; Φυσικα και μπορει. Τα ερωτηματα ειναι
    - αν και πόσο ο αναβατης εχει τα κότσια να ανταπεξελθει στη σελα του 640adv για πολλα ασφαλτινα χλμ.
    - κι αν αξιζει η (μεγαλη και σιγουρη) ταλαιπωρια που θα υποστει ο αναβατης στα ασφαλτινα χλμ, για να το χαρει για μερικα χωματινα χλμ.
    Φυσικα για την τριτη περιπτωση (ταξιδι χωμα - χωμα) το μηχανακι αυτο ηταν λουκουμι.

Παλαιό μέλος
    Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την εταιρεία KTM με την YAMAHA, είναι σαν να συγκρίνουμε την LOTUS με την FORD..ανόμοια πράγματα, η πρώτες βγάζουν εξειδικευμένα προιόντα για ψαγμένους και λίγους αγοραστές, οι δευτερες παράγουν από σκούτερ μεχρι SUBERBIKES και η FORD από μινι car μέχρι τρακτέρ..προορισμένα να πουληθούν σε όλο τον πλανήτη.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    οι ιαπωνικες μοτοσυκλετες αποτελουν καθαρα βιομηχανικο προιον κι αυτο σημαινει οτι πρεπει να πουλησουν κι αυτο σημαινει οτι πρεπει ενα μηχανακι να ικανοποιει πολλους διαφορετικους αγοραστες κι αυτο σημαινει συμβιβασμους
    Οπότε το Ευρωπαικό προιόν είναι καλύτερο! E?

αυτο που εσενα σου φαινεται μειονεκτημα επειδη εισαι ψαγμενος το 80% των αγοραστων δεν θα το προσεξει καν γιατι δεν θα δει ποτε ξεβρακωτο το μηχανακι του
    Δλδ κρύβουν τα σκουπίδια κάτω απ' το χαλάκι? Πάνω από δυο κιλά που δεν εξυπηρετούν τίποτα, κρυμμένα κάτω από τα πλαστικά!

η μαλακια λοιπον που λες δεν ειναι αδυναμια αλλα επιλογη
    Ποιός είπε ότι είναι αδυναμία? Ποτέ δεν ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο. Οι σχιστομάτιδες σου κλείνουν το σπιτάκι σε χρόνο dt αν θέλουν.

οπως επιλογη ειναι του αγοραστη...
    Όλα θέμα επιλογών είναι. Εδώ συζητάμε για μοτοσυκλέτες δεν κρίνουμε τις επιλογές του καθενός. Οι περισσότεροι νομίζουν πως αν τους πεις τη μηχανή σακαράκα, ότι τους κρίνεις. Καμία σχέση όμως.

Καλές βόλτες με οτι κι αν οδηγούμε. φ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Terens Προβολή μηνύματος
    ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ..............

Ότι δεν μπορείς να είσαι μέσα στο μυαλό των κατασκευαστών.
    Συνεπώς και δεν ξέρεις το γιατί και το διότι.
    Τώρα με τόσο ελαφριά καρδιά να λες μαλακία τό ένα μαλακία το άλλο,
    είναι για να έρχεται η Γιαμάχα να σου προτείνει να το ξανασχεδιάσεις..!!!
    Με όλη τη συμπάθεια που σου έχω.....
    Terens το σκεπτικό σου είναι σωστό και έχεις απόλυτο δίκιο. Και φυσικά δεν μπορώ να σχεδιάσω ένα μηχανάκι έτσι όπως μπορεί να το κάνει η υαμαχα αλλά μπορώ να κρίνω το αποτέλεσμα. Μπορώ να κάνω σύγκριση και μπορώ να καταλάβω πότε κάτι πάσχει από φτωχή σχεδίαση. Δες λιγο στην φωτό πιο πάνω, πόσο πιο ψηλά είναι το ρεζερβουάρ από τον κινητήρα. Δες έναν τεράστιο όγκο που φιλοξενεί αρκετά κιλά μέσα του πόσο πιο ψηλά είναι από το βαρύτερο μέρος μιας μοτο που είναι ο κινητήρας της. Όταν εγώ με το φτωχό μου μυαλό μπορώ να αφαιρέσω δυο κιλά από την ουρά της μηχανής χωρίς να αλλάξω εξάτμιση τότε ο κατασκευαστής σίγουρα μπορούσε καλύτερα από μένα. Και όφειλε να το κάνει σε ενα μηχανάκι που του βγήκε λίγο πιο βαρύ απ' ότι έπρεπε!
    Αν δεν είναι λάθη αυτά που είδα και έκρινα εγώ τότε σίγουρα κάπου αλλού έχει γίνει τα λάθη. Το αποτέλεσμα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης επ' αυτου.
    Sent from me using a computer.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyro Προβολή μηνύματος
    ρε φιλαράκι τα έχεις μπερδέψει λίγο.

έχεις καβαλήσει ποτέ το 640? είναι το περισσότερο εντούρο μηχανάκι που έχει κυκλοφορήσει στους δρόμους. έχεις τόσους κραδασμούς που υπάρχει περίπτωση τα σαμαράκια σε χωμάτινο δρόμο να τα ρίχνει το κούνημα και όχι η μπροστινή ρόδα? για πιο 640 μιλάς? το 640 είναι ΜΟΝΟ για χώμα. το 690 πάει πολύ πιο αξιοπρεπέστατα και ξεκούραστα στο δρόμο. πέραν αυτών, νομίζεις ότι θα υπάρξει ποτέ αγοραστικό κοινό αρκετό ώστε μια κατασκευάστρια εταιρεία να ρίξει τα άπειρα λεφτά σε εξέλιξη για βγάλει το ακατόρθωτο? δηλαδή ένα μονοκλυλινδρο μηχανάκι που να είναι αρκετά ελαφρύ για να έχει κάποιες ικανότητες στο χώμα αλλά και αρκετά ικανό για να σε πάει Πειραιά – Θεσσαλονίκη άνετα?

υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό ποτέ? εσύ σαν σχεδιαστής σε μια εταιρεία θα το έκανες αυτό? θα τα ριχνες τα λεφτά σου σε τέτοιο project?

ότι πιο κοντινό σε αυτό το πρότυπο είναι μόνο το 690. που παρεμπιπτόντως βαράει και μια 170άρα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια στην Εθνική.

καλά δε το συζητάω για το 640. χαχαχα αυτό θα σε πάει μια φορά Θεσσαλονίκη και μετά θα το πετάξεις από τη τσαντίλα.
    Κατ' αρχήν κρατάω μια πισινή να έχεις δίκιο και όντως να τα έχω μπερδέψει οδηγούμενος απ' τα πάθη μου.

Έχω οδηγήσει το 625. Ναι το 640adv είναι πιο απόλυτο μηχανάκι απ' το 690. Πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό κτλ κτλ. δεν διαφωνώ επ' αυτού ουτε είπα ότι τα μηχανάκια αυτά πρέπει να σχεδιάζονται έτοιμα για αγώνες ντακάρ. Φυσικά ο ιδιοκτήτης έκανε πολλές παραχωρήσεις στα ασφάλτινα ταξιδια αλλά σίγουρα λιγότερες απ' ότι θα έκανε με το 640 enduro. Αυτή τη στιγμή είναι σαν να έχουμε μόνο το δευτερο και αντί να το πάρουμε και να ψάχνουμε λύσεις για αυτονομία και κάλυψη απ' τον αέρα, θέλουμε να το κάνει η κτμ για εμάς. Είμαστε λίγοι? Θα σου κάνω μια ερώτηση. Πόσοι απογοητεύτηκαν από το τενερέ? Πόσοι ψάχνονται να κάνουν το 690 πιο φιλικό στις μακρινές αποστάσεις. (αυτές ήταν δύο ε?)

Το ότι αυτός που θέλει κάτι καλύτερο στο χώμα θα κάνει τις ανάλογες παραχωρήσεις στην άσφαλτο είναι δεδομένο. Όμως δεν βλέπω να είναι τόσο λίγοι αυτοί που είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάτι τέτοιο.
    Και το είπες και εσύ ότι ο 690 είναι πολύ πιο πολιτισμένος από τον 640 με μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις, πολύ αξιόπιστος ενώ με το ανάλογο σασμάν μπορεί να ταξιδεύει ξεκούραστα και οικονομικά με σεβαστή ταχύτητα και πολύ λιγότερους κραδασμούς. Το υπόλοιπο πακέτο, όπως είπε και ο amyrou θέλει μόνο ένα σταθερό φέρινγ και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που υπάρχουν.

Τα πιο κοντινά σε αυτό που θέλω είναι το 690 και το τενερέ. Το πρώτο είναι στο ένα άκρο και το δεύτερο στο άλλο.
    Δεν διαφωνώ ότι κάποιος μπορεί να κάνει το Θεσ/κη- ammos με 640 και όταν φτάσει να του βάλει φωτιά και να το κάψει, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που όταν τους λέω που πάω και τι ταξίδια έχω κάνει με το τενερέ με κοιτάνε λες και τους είπα ότι τα έκανα με γκαρελι.

Δεν έχω τον εξωτερικο δίσκο μαζί μου να βάλω κατι φωτό με χωμάτινες διαδρομές να μου πεις ποιο θα ήθελες να οδηγείς εκεί και πόσες παραχωρήσεις θα μπορούσες να κάνεις για την πάρτη τους. Χωματόδρομοι μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου, με τεράστιες ευθείες στην πεδιάδα που σε κάνουν θα θέλεις να στραγγίσεις το γκάζι και να αφήσεις το μηχανάκι να χορεύει κάτω από τα πόδια σου έτοιμο να σκάσει, που δίνουν τη θέση τους σε φιδίσια μονοπάτια μέσα στα έλατα για να ακολουθήσει αφράτο χωματάκι με ρυάκια και ενίοτε κανένα πεσμένο δεντράκι η αδιέξοδο χωρίς χώρο για αναστροφή. Ναι θέλω να βρεθώ εκεί χωρίς το άγχος της αυτονομίας του 690 και χωρίς το βάρος του τενερέ. Θέλω να πάω εκεί με την άνεση του τενερέ και να στρίψω με την ανεση και την ανάρτηση του κτμ. Το 640 ήταν πολύ κοντά σε αυτό αλλά έπασχε από τον αγωνιστικό του κινητήρα.

mod's και admin's μη φωνάξετε το ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, δε θα το συνεχίσω.

Να, καθίστε να βάλω το ποστ στον ίσιο δρόμο και να μπω και στο μάτι του toyar..

Περιμένω απ' τον Ευρωπαίο να μου δώσει αυτό που ο Ιάπωνας δεν μπόρεσε!
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 10/03/2015 στις 16:13.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    φιλε daz
    δεν εχω μετοχες στη yamaha ουτε σε καμμια αλλη γιαπωνεζικη αλλα κουβεντα να γινεται
    με το φτωχο μου το μυαλο λεω:
    μηπως η -καθε- yamaha εβαλε αυτα τα +2 κιλα εκει για καποιο λογο;
    μηπως βοηθουν στην κατανομη βαρους και το μηχανακι χωρις αυτα ψαρευε σε ταχυτητες ταξιδιου;
    μηπως μετα απο ερευνα αγορας ειδαν οτι οι υποψηφιοι αγοραστες του συγκεκριμενου θα βαλουν τριβαλιτσο και ηθελαν να ενισχυσουν το πισω μερος;
    ξερεις ποσα λεφτα θα γλυτωνανε στη γραμμη παραγωγης απο την αγορα και την κατεργασια αυτης της πλακας Χ100000 μηχανακια;
    εσυ μπορει να το θεωρεις σχεδιαστικο λαθος με τα δικα σου δεδομενα μηπως ομως σου απαντησουν οτι αμα θες κατι ελαφρυτερο προσφερουμε το χτ ή ακομα και καποιο διχρονο;
    ξαναλεω βιομηχανικο προιον=συμβιβασμοι αλλα και μικροτερο κοστος αγορας και συντηρησης
    αν το μηχανακι σου -που το μονο ψεγαδι που αναφερεις μετα απο μακρα συμβιωση ειναι το βαρος-ηταν ολο αλουμινιο θα μπορουσες να το αγορασεις;

Παλαιό μέλος
    μηπως μετα απο ερευνα αγορας ειδαν οτι οι υποψηφιοι αγοραστες του συγκεκριμενου θα βαλουν τριβαλιτσο και ηθελαν να ενισχυσουν το πισω μερος;

Με πρόλαβες, δεν έχω το Super Tenere, το απλό 660 μου κάνει μια χαρά, αν ήμουν 20 χρόνια νεώτερος θα αγόραζα το Super Tenere για φόρτωμα .....ένα .Μπαχάρι= (υποζύγιο =172 κιλά ) και θα έκανα τον γύρο της Ευρώπης τουλάχιστον, με το φτωχό μου μυαλό για αυτό κατασκευάστηκε αυτή η μοτοσυκλέτα ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να την αγοράσει, τι θα γινόταν αν έσπαγε το υποπλαίσιο? τι θα έλεγαν οι άσπονδοι KTMαδες?

στα ίχνη του καλάντουρα.. Το avatar του/της foogr01
    χαχαχαχαχαχαχα το σκέφτηκα και το έψαξα και... το βρήκα!

Ταιριάζει γάντι εδώ
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Japanese-European-Union-Handshake-290918.jpg‎  
    Φύγαμε...

Παλαιό μέλος
    .....................
    μηπως η -καθε- yamaha εβαλε αυτα τα +2 κιλα εκει για καποιο λογο;
    μηπως βοηθουν στην κατανομη βαρους και το μηχανακι χωρις αυτα ψαρευε σε ταχυτητες ταξιδιου;
    ξερεις ποσα λεφτα θα γλυτωνανε στη γραμμη παραγωγης απο την αγορα και την κατεργασια αυτης της πλακας Χ100000 μηχανακια;
    εσυ μπορει να το θεωρεις σχεδιαστικο λαθος με τα δικα σου δεδομενα μηπως ομως σου απαντησουν οτι αμα θες κατι ελαφρυτερο προσφερουμε το χτ ή ακομα και καποιο διχρονο;
    ................................
    Και εγω καπως ετσι το βλεπω.

Ειναι αρκετα ευαισθητοι σε θεματα που ανεβαζουνε τα κοστολογια.Γινονται πολλες δοκιμες και μελετες.Μπορει εμας κατι να μην μας βολευει η να το θεωρουμε λαθος,αλλα οι σοβαροι κατασκευαστες εχουνε τους λογους τους.

Μην ξεχναμε,κοιταζουνε να ικανοποιησουνε την πλειοψηφια των καταναλωτων και απο εκει και περα υπαρχουνε και οι βελτιωσεις.

Π.χ.Ενας οδηγος με υψος 1,90,σιγουρα θα αναρωτιεται γιατι δεν κανουνε 10cm πιο ψηλες τις ζελατινες.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Κατ' αρχήν κρατάω μια πισινή να έχεις δίκιο και όντως να τα έχω μπερδέψει οδηγούμενος απ' τα πάθη μου.
    είχα σκοπό να σου γράψω αρκετά, αλλα τα κρατάω να στα πω απο κοντά στη πίτα αμα έρθεις.

αντ' αυτού σου λέω οτι η έννοια της κάλυψης απο τον αέρα αφορά τα μηχανάκια που ταξιδεύουν πάνω απο 140. μονοκλυλινδρο να ταξιδεύει πάνω απο αυτά, για πολλά χλμ δε γνωρίζω και νομίζω οτι δε πρόκειται να βγεί και στο άμεσο μέλλον ούτε απο Ευρωπαίο ούτε απο Γιάπωνα

ή έννοια της αυτονομίας είναι ένα θέμα που φτιάχνεται σχετικά εύκολα (προφανώς όχι ανέξοδα)

PS. το πρόβλημα είναι οτι και δικύλινδρο να βγει πια απο την ΚΤΜ στα 800 κυβικά (το οποίο είναι αυτό που νομίζαμε οτι περημένουμε) είμαι σίγουρος οτι σχεδιαστικά θα φέρνει στο επικείμενο 1050, το οποίο θεωρώ παντελώς κακάσχημο. Πλέον οι Αυστριακοί δε φτιάχνουν όμορφα μηχανάκια (βλ. SD, duke, duke junior, Adv 1290, 1190, 1050 κτλ).

Το 1050 κακασχημο; Που ειναι ολοιδιο με το 1190/1290 που δεν ειναι; Μαλιστα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Το υπόλοιπο πακέτο, όπως είπε και ο amyrou θέλει μόνο ένα σταθερό φέρινγ και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ που υπάρχουν.
    Κατι τετοιο δηλαδη με μεγαλυτερο ρεζερβουαρ

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC08933.jpg 
Προβολές:	108 
Μέγεθος:	100,5 KB 
ID:	332240

Όνομα:	DSC08937.jpg 
Προβολές:	105 
Μέγεθος:	89,2 KB 
ID:	332241

Όνομα:	DSC08963.jpg 
Προβολές:	106 
Μέγεθος:	87,4 KB 
ID:	332242

Moderator
    Ορέ, τι είναι αυτά που λέτε? Τι είναι τα μηχανάκια? Ψαροντούφεκα είναι να τα βαριδώσεις για βελτιώσεις την πλευστότητα? Αυτός που θα επιλέξει μονοκύλινδρο έχει άλλο λόγο να το κάνει εκτός από το ότι θέλει να πηγαίνει και χώμα ή να έχει ελαφρύ μηχανάκι? (νταξ υπάρχουν και κάτι λίγοι ακόμα αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί). Λίγο ακόμα και θα έφτανε τα κιλά του φ800 που έχει τα διπλάσια άλογα και στην άσφαλτο είναι η νύχτα με τη μέρα! Βαριδώνεις ένα μηχανάκι για να το βελτιώσεις ώστε αυτός που θέλει ελαφρύ να μην το πάρει και αυτός που θέλει άσφαλτο να έχει καλύτερες επιλογές?

Είστε τρελοί? Πιστεύετε ότι η 6κιλη-7κιλη εξάτμιση τοποθετήθηκε τόσο ψηλά, με όοοοολο το βάρος της στο ύψος της σέλας του αναβάτη για άλλους λόγους εκτός του μαρκετιν? Νομίζεται ότι έγινε για διαφορετικούς λόγους απ' τους λόγους που τους οδήγησαν σε διπλές εξατμίσεις στο χτ? Τα προβλήματα στην κίνηση του κώλου μας από το σκαλοπάτι στη σέλα και το βάρος τοσο ψηλά, θέλετε να μου πείτε ότι έγιναν για άλλο λόγο εκτος του μαρκετιν? Σας λέω ότι στο πίσω μέρος του υποπλαισίου στο χώρο της σκάρας υπάρχει μεταλλική πλάκα από τη μια μεριά στην άλλη κάτω από την οποία γίνεται σάντουιτς η πλαστική βάσης της πινακιδας με μια άλλη μεταλλική και θεόβαρη πλάκα και μου λέτε οτι μπορεί να το βαρίδωσαν επίτηδες? Τι τεχνολογία είναι αυτή βγαλμένη από τα gpια? Ρε ποιοί είναι αυτοί οι υπηρέτες του μοτοσυκλετιστικού ιδεώδους που κάνουν τέτοια πράγματα? Μιλάμε για μεγαθήρια με τεράστια τεχνογνωσία στο θέμα της σχεδίασης και την κατασκευής μηχανών που δεν υπηρετούν πλέον τους λάτρεις των δύο τροχών! Να πιάσουν τον άσχετο, τον πουλμουρ, τον καφετεριάκια τον ντιλιβερά δε λέω, ειναι καλή αγορά και αυτοί, αλλά πόσα χρόνια έχουν να κατασκευάσουν κάτι αξιόλογο?

Εκείνος το τρελο Ισπανός με το τουμπανιασμένο τενερέ έχει πετάξει 6 κιλά από πίσω και ψηλά ενώ υπάρχει άλλο ένα που δεν το μπορεί να το διώξει γιατί εξυπηρετούσε το μαρκετιν. Ξέρετε μήπως πόσα κιλά είναι όλο το πλαίσιο του 690? Υποπλαίσιο δεν έχει, το υποπλαίσιο είναι το πλαστικό ρεζερβουάρ και ο noah έκανε δεν ξέρω πόσα χλμ δικάβαλο, με αποσκευές σε rtw ταξίδι και του έσπασε μια βάση στήριξης μαρσπιέ συνεπιβάτη σε μια μηχανή που δεν σχεδιάστηκε γι' αυτό. Τι μου λέτε να μπω στο μυαλό του σχιστομάτη και να βρω τη φιλοσοφία πίσω την Ιαπωνική τελειότητα που δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι μικρός ακόμα? Τι είναι αυτά που μου λέτε?
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 11/03/2015 στις 01:09.

Moderator

Δλδ εσύ θεωρείς ότι το τενερέ καλώς βγήκε 208 κιλά. Ότι δεν πήγαινε πιο κάτω σε αυτή την τιμή, ούτε γινόταν καλύτερο χωρίς να φτάσει την τιμή του κτμ! Αυτό μου λες, σωστά? Ε λοιπόν διαφωνώ με όλους τους τρόπους που ξέρω και μπορώ να ανακαλύψω στην πορεία, με αυτό που λες.
    ξαναλεω βιομηχανικο προιον=συμβιβασμοι αλλα και μικροτερο κοστος αγορας και συντηρησης
    αν το μηχανακι σου -που το μονο ψεγαδι που αναφερεις μετα απο μακρα συμβιωση ειναι το βαρος-ηταν ολο αλουμινιο θα μπορουσες να το αγορασεις;
    Ξαναλέω, τίποτα από αυτά που λέω δεν ανεβάζει το κόστος. Και όσα το ανεβάζουν δεν το κάνουν για παραπάνω από 10 ευρώ στην κάθε μονάδα.

Όοοοοοοχι φίλε toyar, όχι επειδή διαχωρίστηκε το θρεντ να ξεχνάμε όσα έχω γράψει πριν.
    Η σύντομη απάντηση χωρίς αιτιολόγηση είναι πως ΟΧΙ δεν θα το ήθελα αλουμινένιο και ΟΧΙ δεν είναι το μόνο ψεγάδι αλλά και αυτό το ανέφερα πιο πολύ σαν ένα παράδειγμα. Και το ψεγάδι που λες και η αναφορά στο δικό μου μηχανάκι γίνεται σαν παράδειγμα μαλακισμένης φιλοσοφίας αντίθετη απ' τον τρόπο που κατασκευάζουν οι Ευρωπαίοι. Έτσι ξεκίνησα, μη με κάνεις να επεκταθώ γιατί θα πιάσω κανένα άλλο και θα κλάψουν μανούλες.

Αν ρωτάς εμένα σου λέω πως δε θα είχα πρόβλημα να ήταν ακόμα και 1000 και 2000 ευρώ ακριβότερο αλλά να ήταν καλύτερο. Ή να ήταν στην ίδια τιμή αλλά να έλειπαν οι μαλακίες που δεν μπορώ να διαχειριστώ σαν ιδιοκτήτης-βελτιωτής ώστε να του ρίξω όσα γουστάρω και να γίνει αυτό που θέλω.

Edit. Αυτό με τη συντήρηση πια το έχετε καραμέλα. Κάθε 10000 χλμ θέλουν αλλαγή και το κτμ και το χτ. Εκτός κι αν εννοείς το πιο ακριβό λάδι που θέλει το κτμ. Ναι δε θα το αντέξουμε το έξοδο για 15 ίπους παραπάνω. Αλλά για πες, γιατί οι ιδιοκτήτες χτ βάζουν φουλ συνθετικό καθε 3000 χλμ αφού τους ενοχλεί η ακριβή συντήρηση των κτμ?
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 11/03/2015 στις 01:11.

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Bmw
    από novo45 στο forum BMW
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 10/09/2008, 11:11
  2. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2007, 09:24
  3. Scooters ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ
    από kalant στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 11/11/2006, 02:24
  4. Αξιοπιστια Τωn Gs
    από ARGY στο forum BMW
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 26/04/2005, 09:06
  5. Ερώτηση σχετικά με αξιοπιστία αντιπροσωπείας.
    από Infini στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2004, 18:10

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF