στο hornet μου![]()
στο hornet μου![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Πολύ σωστά τα λες.
Το νησί κάτω από αυτό το πρίσμα είναι μια επιλογή άξια να την έχει κάποιος στο κεφάλι του.
Ο Αρίστος βέβαια θα ήθελε να έχει άλλα τόσα άλογα αλλά στο θρεντ της Άφρικαςςςςςςς κάνει το κουνέλι και δεν απαντνάει που τονε ρωτνάω.....
CB1000 είπαμε.
Το χόρνετ δεν τραβάει χαμηλά.
Αφού εσύ που δεν ξέρεις να κάνεις εκκινήσεις από τις 7-8 χιλιάδες στροφές όλο σου σβήνει κι έχουμε βαρεθεί να σε σπρώχνουμε για να ξεκινήσει να τσουλάει το 'ρδέλο σου κάθε Δευτέρα στον Κρίκο![]()
εγω δεν μπορω...
μπορει ομως το car.gr...
με τις προϋποθεσεις που σου ειπα και βαζοντας τα φιλτρα στην μηχανη αναζητησης βγαζει καποιες ενδιαφερουσες προτασεις...
μασημενη τροφη αλλα χαλαλι...
αν μπορεις πηγαινε να τα δεις απο κοντα και οποιο μπορεσεις να το κανεις test ride...
Η αλήθεια είναι ότι πριν από 9 μήνες σκεφτόμουν για SYM Wolf 250. Κάπου εκεί ένας φίλος μού πρότεινε Suzuki Inazuma και στο ελληνικό review του ο δοκιμαστής έλεγε "καλό μεν, αλλά όχι τόσο καλό όσο το KTM Duke 200" (έμμεση διαφήμιση). Οπότε άρχισα να παρατηρώ το KTM που έχει ABS (το οποίο δεν έχει ούτε το Inazuma, ούτε το Wolf) και μετά το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το Duke 390. Πάνω που ερωτευόμουν το τελευταίο, διαπίστωσα ότι είναι για μικρόσωμους αναβάτες και άρχισα να φλερτάρω με το MT-07.
Το Inazuma δε μου αρέσει πολύ. Η σχεδίασή του θυμίζει Honda CB, 10 χρόνια πίσω. Πλήρες υγρών είναι 183 κιλά, δηλαδή δεν είναι ελαφρύτερο από κάποια 600άρια. 10 κιλά λιγότερο είναι το σαφώς πιο όμορφο Wolf, το οποίο μπορεί και να έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη, με βάση όσα λέτε, αν είχε ABS.
Αν σκέφτεσαι μηχανάκια τέτοιου στυλ, θα σου πω απλά ότι το CBR250R είναι ένα εκπληκτικό μικρό, κάνει τα πάντα, απίστευτη οικονομία, φθηνή συντήρηση, τρομερά ευκολοδήγητο και με ABS για όσους το θέλουν (εγώ δεν). Θα βρεις μοντέλα του '12-'13 κάτω από 3 χιλιάρικα.
Life begins at 45°.
να πω κι εγω την πατατια μου;
χρηση πολης με μικρα ταξιδακια,ηρεμο χαλαρο cruising με ροπη απο χαμηλα ηλεκτρικο μοτερ χωρις απαιτησεις για αλογα νεος οδηγος σε φαση ηρεμης εκμαθησης .......
παρε το καλυτερο transalp 650 που θα βρεις με 3000
ως πρωτο μηχανακι θα σου φανει πανευκολο και πυραυλος ταυτοχρονα
μονο μειον η ελλειψη abs και τα πλαστικα αν και τα περισσοτερα εχουν καγκελα
αν και οποτε το βαρεθεις το πουλας σε μια μερα 2000 και πας για το επομενο
του ειπες χαλαρα ομως καταναλωση 7λιτρα στα 100χλμ, μπορει και 8; του ειπες κοστη σερβις; του ειπες οτι ειναι 230 κιλα μηχανη; οτι δεν εχει ΑΒΣ?οτι εχει αθλια φρενα;...δεν ζηταει κατι τετοιο ο ανθρωπος απο οτι καταλαβα και γενικα το πεθαμενατζιδικο παλιο τρανσαλπ δεν κολλαει πουθενα πια σημερα και σε κανενα..γνωμη μου παντα..
..και ξαναμπαινεις σε συγκρισεις με το ποιο ειναι πιο βαρυ...τι σχεδιαση εχει το ταδε και αν θα ταιριαζει με τα ρουχα σου το χρωμα...και αν εχει abs και traction και σου πα και μου πες...
τελικα, οτι και να πουμε εμεις, ο νεοσσος ξερει καλυτερα...
@blitzer το cbr καλο, χρυσο, οπως και το ninja 250 αλλα φουλ πλαστικα που στην στραβη θα κλαιει αυτος και θα γελανε οι αντιπροσωπειες...
το σκεπτικο ειναι οτι παιρνει κανεις κατι ευκολο και αξιοπιστο για αρχη και οποτε θελει παει στο επομενο εχοντας μικρη χασουρα
εχω γνωστο που εχει γραψει 150000χλμ με 400αρι transalp και συνεχιζει τωρα με το 650 με ρυθμους delivery και ειναι τρισευτυχισμενος με βαση τα λεφτα που πληρωσε και πληρωνει
γενικα μιλωντας παντα υπαρχει το καταλληλο μηχανακι για καθε αναβατη και το αντιστροφο
και ειδικοτερα οταν ειναι καποιος στην αρχη δεν εχει και τρελες απαιτησεις
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Όχι και άθλια τα φρένα του ΤΑ( 650)
τότε τι να πούμε για άλλα.
Εντάξει κατανάλωση άνω τού μετρίου,διακοπτες κλπ του 80
Αλλά όχι και άθλια φρένα.
Τα πρώτα στρώματα τι να τα πούμε δηλαδή?
Ενυγουει, πήγε μακριά η βαλίτσα και τα έχουμε πεί σε παρόμοια θέματα.
Ο καθένας μας μιλάει με τα προσωπικά του θέλω ποιο πολύ + τα απωθημένα μας, όπου στα χρόνια μας οι επιλογές ήταν πολύ περιορισμένες 2τ250 4τ400+ .
Αν δεν του κάνει κλικ κάτι ότι και να προτείνουμε είναι ακαιρο.
Ούτε το abs είναι πανάκεια αν δεν ξέρεις να φρενάρεις ούτε τα πολλά μπλιμπλικια.
Ούτε αν πάρει 500/600 τον περιμένει ο χάρος ούτε τίποτα.
Το γκαζι είναι στο μυαλό, όχι στο χέρι.
Συμφωνώ ότι οι τάφοι των σχολών δεν είναι ενδεικτικά δείγματα μότο.
Ας ψάξει ας οδηγήσει ας τα βάλει κάτω απ τα σκέλια τού και μετά μιλάμε για κιλά, γκάζια και φρένα.
Γιατί έχουμε πιάσει οοολη την γκάμα.
Από 250-600+
Στην τελική ας πάρει μπουσα και η να βάλει μειωτηρα στο γκάζι ή να το δουλέψει μονοκυλινδο στην αρχή και όσο μαθαίνει να προσθέτει κυλινδρους
Αν και γενικά δε μου αρέσουν τα sport, βρίσκω όμορφο το συγκεκριμένο. Όμως αφενός δε βλέπω εκδόσεις με ABS, αφε...δύο έχει τα πλαστικά που αναφέρατε ότι θα τα σπάσω. Απ' όσο έχω καταλάβει κάγκελα δε βάζει ο κόσμος σε sport μοτοσυκλέτες. Τέλος, δεν ξέρω αν θα μου ταιριάζει η σκυφτή θέση οδήγησης μία sport μοτοσυκλέτας. Νομίζω ότι προτιμώ τη λίγο σκυφτή που έχει το SuperFour σε σχέση με την όρθια του CBF600, αλλά δεν έχω εμπειρία από εντελώς σκυφτή θέση οδήγησης.
Ορίστε ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει και μου τη λέει εκεί που πρέπει.
ΟΚ, το βγάλαμε από την εξίσωση το 1000άρι. Η απόδοση του Hornet ψηλά δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Αν τώρα είναι κακή η ύπαρξή της, επειδή είναι πειρασμός, είναι παράμετρος που δεν μπορώ να αντιληφθώ, αλλά τη δέχομαι.
Τώρα είμαι στη φάση που προσπαθώ να πεισθώ ότι θα περάσω τον πρώτο χρόνο με 250άρι. Προειδοποιώ ότι θα χρειαστώ καιρό για να το χωνέψω.
Κάποια στιγμή πέρσι είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι θα βγει το Sym Wolf σε 300cc με ABS, αλλά δε βλέπω κάποια εξέλιξη στην αγορά.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι μπήκα στη λογική να αγοράσω κάτι που θα έχει αφενός την ασφάλεια μίας μεσαίας μοτοσυκλέτας (κυρίως το ABS και δευτερευόντως την ισχύ της), αφετέρου θα μου δώσει τη δυνατότητα να το πηγαίνω χαλαρά στην αρχή, ενώ θα έχει περίσσεια ισχύος για το κάτι παραπάνω που θα ζητήσω αργότερα.
Αν επιλέξω να πάρω μικρή μοτοσυκλέτα, θα το κάνω επειδή θα πεισθώ ότι με τη μεσαία κινδυνεύω πολύ περισσότερο. Όχι για τα χρήματα.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 24/05/2015 στις 11:34.
Έχουν περάσει από τα χέρια μου γυμνά 600άρια, supersport 1000άρια, motard, KTM (ναι είναι ξεχωριστή κατηγορία :P), αλλά το τελευταίο έτος το έβγαλα με ένα CBR 250R, επειδή ήθελα κάτι μικρό και οικονομικό. Το χρησιμοποιούσα για καθημερινό, πήγα εκδρομές μαζί του, έκανα 300-400 χλμ αυθημερόν δικάβαλος, επαρχιακά κομμάτια, εθνικές, προσπερνούσα, έστριβα με απίστευτη ευκολία και με αξιώσεις μοτοσυκλέτας και δε μου έλειψε ποτέ τίποτα. Άσε που κάτι 600άρια είχαν βάλει τα κλάματα κατά καιρούς πάνω στη γέφυρα του ΚΤΕΛ Κηφισού :P Μην υποτιμάς τα 250. Ειδικά για αρχάριο είναι εξαιρετικά. Απλά δεν υπάρχει ποικιλία και, συνήθως, είναι ακριβά γι'αυτά που προσφέρουν.
Life begins at 45°.
δεν σου ανεφερα πουθενα τα χρηματα...
εσυ μπορει να εισαι ο πιο πλουσιος ανθρωπος στην Ελλαδα, απο την στιγμη οπως που εισαι νεος...εισαι ΝΕΟΣ....
αν σε ανεβασει καποιος που ξερει πανω σ'ενα 250, και σε παει μια "πολεμικη", θα τρομαξεις απο το πρωτο λεπτο...
μην κοιτας τα αμαξια που τα 1200 με τα 1400cc διαφερουν πολυ λιγο και ακομα και ενα 1600αρι να παρεις ή και ενα 1800αρι μπορεις να το διαχειριστεις...
στις μηχανες ακομα και τα 100cc παιζουν μεγαλο ρολο στις επιταχυνσεις, τις τελικες ταχυτητες και ολα τα υπολοιπα...
το 125 με το 250 ειναι μια εντελως ΑΛΛΗ κατηγορια...
τα 250 με τα 400 τα ψιλοστροφα, μια απο τα ιδια...
τα 600αρια παιζουν στην μεση μεν, ειναι τελειες σκοτωστρες για καποιον που νομιζει οτι πηγε στην "μεσαια" κατηγορια δε...(ειτε ειναι μονοκυλινδρα, ειτε 4κ)...
μετα ξεφευγουμε...
πιες του το αίμα λέμε το φελέκι μου...
όποιος κοιμάται,πέφτει ήφοβάται;
κάπως έτσι τελος πάντω, κατάλαβες εσυ τωρα.
Τιναφτα τα λούλικα; δε σε σκίζω γιατί σαγαπώ και σέβομαι;
τσο και λο θένε τα μηχανάκια, το προδέρμ κι η φροντίδα έπονται.
Έτσι. ειδικά αν ο νέος είναι θρησκόληπτος, θα ανακαλύψει νέους δεσμούς στη σχέση του με τα θεία, κάθε που θα προσπαθεί να ξεκινήσει αξιοπρεπώς απο στάση, ή/και κάθε που θα ξεπερνά τις 7-8 χιλιάδες σ.α.λ. ...
γιατι να μην επιλέξεις απλά επειδή αυτη συστήνεται ως η λογική αλληλουχία (baby steps) στον νέο κόσμο που θέλεις να μπεις;
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες