Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Freewind αρκεί να μην είναι με το φανάρι χαμόγελο - φασολι - νεφρο σχήμα γιατί φεγγει σαν καντηλάκι.
Να πω και το KLR να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τους μονοκύλινδρους δεινόσαυρους
Πάντως μονοκύλινδρο 10 ετίας δεν θα αγόραζα για καθημερινό, εκτός εάν ήξερα τον ιδιοκτήτη.
Γεια σου Στέφανε.
Ναι, φυσικά και το KLR είναι στα υπ' όψην. Καλή και δοκιμασμένη, και σε καλή τιμή.
Τώρα, το να γνωρίζεις τον ιδιοκτήτη, ναι, τεράστιο προτέρημα. Αλλά και δύσκολο να συμβεί εκτός αν έχεις τεράστια γκάμα φίλων, εδώ πάνω που 'μαι πάσχω τρομερά σε αυτό τον τομέα.
Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι μόνο οι κύλινδροι. Είναι και το είδος της μηχανής.
πχ. Αν θα αγόραζα ΧΤ660 μεταχείρω, θα έψαχνα για R, γιατί βλέπω πως τα πάνε τα Χ. Ή θα προτιμούσα Τρανσάλπ από TDM σε δικύλινδρη, για τον ίδιο λόγο.
Την Τρανσαλπ πχ. πόσο να τη σκίσεις? Πρέπει και να πάει για να τη σκίσεις...
Να 'σαι καλά φιλαράκι, σ' ευχαριστώ.![]()
Μετά την ετήσια 2008, γνωστός στην πιάτσα και ως "Το σαλιγκάρι που έτυχε σε άλλους..."
XR
XTR
XJR
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots.
Μιας και προτείνεται γιατι δε κολλάς στις υποψιφιες και το τελευταίο face lift του kle500('05-'07) τα βρίσκεις εύκολα σε καλη κατασταση απο ώριμους αναβάτες συνήθως και κοψοχρονιά
Ευχαριστώ για την πρόταση δόκτορ. Η KLE καλή μηχανή έχει βγει, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας γούστο.
Δεν μου άρεσε, δεν με τράβηξε ποτέ, από όταν την πρωτοείδα μέχρι τώρα.
Έχουμε εξελίξεις.
Η κυρα-σαλιγκαρίνα με έχει φάει να πάρουμε ΧΤ660Ζ Τενερέ. Δυό-τρεις φορές είχε δει το τούμπανο του Πεσκανδρίτσιου, την είχα πάει και μια βόλτα με ενός φίλου πριν φύγουμε για πάνω και τη λάτρεψε. Το κορίτσι θέλει Τενερέ, την οποία εγώ θα αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη. Μου βρήκε μία με πλαινό διβάλιτσο, με αυτή θα γυρίσουμε την Ευρώπη μου λέει... Χτύπησε Αχίλλειο Πτέρνα. Στα 3500 ευρώ, από Σόφια... Τι να πω? ΑΝΕΤΑ ψήνομαι για την Τενερέ. Ο κινητήρας της XTR με κάλυπτε άνετα και είναι γερός και αξιόπιστος. Η κακομοίρα η XTR με έβγαλε ασπροπρόσωπο, την άλλαξα λόγω ταξιδιών. Αλλά η Τενερέ είναι και μαμώ τα πακέτα για μένα. Αυτήν κοιτούσα πρώτα όταν κατάλαβα ότι πρέπει να αλλάξω μηχανή. Ψήνομαι τρελλά. Αυτή την εβδομάδα θα πάω Σόφια να τη δω.
Αίσχος και ντροπή. Δεν ήξερα ότι η Freewind είναι αεροελαιόψυκτη... Έβλεπα το μεγάλο ψυγείο λαδιού και τη νόμιζα υδρόψυκτη... Πήρε πόντους η Σουζούκα.
Τη σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά. Ευχαριστώ τους φίλους που μου την πρότειναν.
Δυστυχώς, χωρίς να θέλω να θίξω τους φίλους BMWδάκηδες, ξενέρωσα άσχημα με την F650GS. Πολύ άσχημα...
Οπότε αυτή τη στιγμή είμαστε:
1. Yamaha XT660Z Tenere
2. Suzuki XF650 Freewind
3. Honda XL700V Transalp
Έυχαριστώ όλους τους φίλους για τη βοήθεια. Θα πεταχτώ Σόφια να δω την Τενερέ και θα ενημερώσω.![]()
XR
XTR
XJR
Δες διεξοδικά το τενερέ και το τρανσάλπ και διάλεξε ένα από τα δύο._
(αυτές θα ήταν και οι επιλογές μου αν πήγαινα για πάνω από 600cc)
διαφορετικου badget τα μηχανάκια
2000 για ένα αρκετά προσεγμένο μετ/νο freewind και τα άλλα τα διπλά φράγκα και βάλε
το τενερε είναι γαμάτο έχει και περισσότερες χωμάτινες δυνατότητες απο τα άλλα 2, είναι όμορφο είναι μονοκύλινδρο thumper έχει μεγάλη και ωραία σέλα, όμως έχει πολύ μεγάλο ύψος σέλας τόσο για τον συνεπιβάτη όσο και για τον οδηγό, επίσης μεγάλο βάρος για μονοκύλινδρο χάνοντας το μπόνους έναντι των δικύλινδρων
το ΤΑ700 δεν έχω να πω πολλά χιλιοειπωμένα εάν σου αρέ πάρτο
το freewind είναι το πιο μανιτζεβελο λόγο του ότι είναι πιο χαμηλό συγκριτικά, με 172κιλά πλήρες γεμάτο, με ωραία και μεγάλη σέλα
πάρε και μια αγγελία πρώτο χέρι παρά το πέρας των χρόνων http://www.car.gr/7395712-suzuki-xf-650-freewind
you rise you fall you're down then you rise again
Ναι, το κόστος μεταξύ τους διαφέρει αρκετά. Αλλά τη μηχανή που θα πάρω τώρα θα την κρατήσω πάρα πολύ. Γι' αυτό το ψάχνω τόσο.
Τη Freewind την είχα αδικήσει. Την περνούσα για υδρόψυκτη, δεν την είχα μελετήσει καλά. Η μηχανή είναι αποδεδειγμένα σκληρή και ανθεκτική.
Ο ένας κύλινδρος, προσόν, (είπαμε, αδυναμίες...). Η αερόψυξη προσόν. Η άνεση προσόν. Η εύκολη συντήρηση προσόν. Η τιμή της προσόν.
Πολλά προσόντα μάζεψε η Freewind και τη σκέφτομαι σοβαρά.
Η Transalp πιο καινούργια, Honda, (άοσμη, άγευστη), άνετη, ροπάτη, ταξιδιάρα, μη ζημιάρα, και μου κολλάει και στο μάτι. Τώρα, για το πόσο καλή είναι στους παλιόδρομους παίζεται. Δεν ξέρω αν θα κλαίω πάλι όταν πέφτω σε λακκούβα. Φτηνότερη από την Τενερέ αλλά με ακριβότερη συντήρηση. Μάλλον θα προτιμήσω τη Freewind αν χαλάσει η φάση με την Τενερέ.
Για την Τενερέ τι να πω? Η ΧΤ660R με κάλυπτε άνετα, πλην μεγάλων ταξιδίων. Η Τενερέ φοράει τον κινητήρα της ΧΤ660, λίγο καλύτερα ρυθμισμένο, ο οποίος έχει βγει σκυλί μαύρο και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Άνετα πας με 120-130, (είπαμε, παραπάνω βγαίνει παντόφλα), πολύ πιο άνετη από την ΧΤ, καλύτερα (σχετικά) περιφερειακά/ανεμοκάλυψη, σίγουρα δεν μασάει από ανωμαλίες και η καλύτερη στο χώμα (χωματόδρομοι εδώ όσους θέλεις). Αν έβγαινε ένα χρόνο νωρίτερα από όταν αγόρασα την XTR, σίγουρα θα την είχα τσιμπήσει. Η σαλιγκαρίνα τη γουστάρει πολύ, κι εγώ το ίδιο.
Μάλλον Τετάρτη ή Πέμπτη το αργότερο θα είμαι Σόφια, να δω την Τενερέ που έχω βάλει στο μάτι. Βέβαια, μαζί με αυτή θα δω μια Freewind και δύο Τρανσαλπ.
Οπότε, βλέποντας και κάνοντας. Η XJR έχει πλέον κατοχυρωθεί στη φιλική οικογένεια από τη Σόφια που μου τη ζήτησε, οπότε όταν βρω μηχανή κάνουμε τη μεταβίβαση και τσιμπάω την καινούργια.
XR
XTR
XJR
Λοιπόν σήμερα έχουμε 2016
Να πάρεις φρέσκο μηχανάκι αλλιώς υπάρχει τεράστια πιθανότητα να πάρεις μηχανάκι με διακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα σε "καλή κατάσταση".
Εκτός εάν το έχεις με ρεκτιφιέ και ρουλεμάν στροφάλων οπότε μπορεί να πάρεις ότι γουστάρεις.
Να έχεις υπ όψη όμως ότι τα Freewind στην Ελλάδα πήγαν άπατα ,βγήκαν προσφορές και ξεστοκαρίσματα από την αντιπροσωπία
και τα μεταχειρισμένα τα δίναν τζάμπα, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε χέρια που τα θέλαν για χρήση και όχι για μόστρα.
Σωστός!
Ευχαριστώ, δεν το ήξερα αυτό για τα Σουζούκια. Κι όμως, δεν τα βλέπεις πολύ συχνά, σαν τα στρώματα πχ.
Όχι, δεν ήμουν ποτέ του ρεκτιφιέ. Στη συντήρηση ήμουν πάντα κύριος.
Την Τρανσαλπ τη βρίσκω αρκετά πιο φρέσκια και λίγο πιο φτηνά από την Τενερέ εδώ. (2010-2011).
Τενερέ μόνο του 2008, όταν κυκλοφόρησαν.
XR
XTR
XJR
Ευχαριστώ για τη βοήθεια στο δίλλημά μου, για τις απαντήσεις και τις προτάσεις σας.
Μετά από μήνες προβληματισμού, αγωνίας, πίκρας και πολύ διαβάσματος, τελικά επιτέλους καταστάλαξα, αποφάσισα να μην κάνω συμβιβασμούς και να πάρω μια μηχανή που γούσταρα τρομερά από όταν πρωτο-κυκλοφόρησε. Αυτή θα μου καλύψει όλες μου τις ανάγκες, από ταξίδια στο εξωτερικό μέχρι και εξερεύνηση των χωμάτινων διαδρομών που η περιοχή εδώ είναι πλούσια.
Yamaha XT660Z Tenere.
Και πάλι ευχαριστώ όλα τα παιδιά για το χρόνο και την προσοχή σας.
Βασίλης.
XR
XTR
XJR
Καλόριζικη καλόταξιδη και πάντα όρθιος!!!
Φωτο να χαζεψουμε....![]()
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....