Κάτι άσχετο με την ανακατασκευή μου, μιας και δεν θα το κάνω σε αυτή τη μοτοσικλέτα (δεν το χρειάζεται), αλλά μπορεί να το χρειαστεί κάποιος άλλος. Άγνωστο αν υπάρχουν αυτά τα υλικά εκεί, αλλά αξίζει να τα ψάξει κανείς
Συνημμένο 422085
Το παραπάνω προϊόν, είναι μια ειδική ρητίνη που σφραγίζει τρύπες σε τεπόζιτα, δεν τα αφήνει να ξαναπιάσουν σκουριά κλπ (κάτι ανάλογο της πλαστικοποίησης). Το έκανα το 2017 στο Suzuki RB 50GAG '86 του αδερφού μου, του οποίου το τεπόζιτο είχε ανοιξεί αρκετές και μεγάλες τρύπες από σκουριά, λόγο νερού στις βενζίνες.
1. Καθαρίζεις καλά το τεπόζιτο από μέσα. Βγάζεις τις πολλές χοντρές σκουριές. Πολλοί χρησιμοποιούν μικρές μπίλιες ρουλεμάν με αντισκωριακό και ανακατεύουν. Εδώ, θα προτείνω, για την αφαίρεση της σκουριάς, άλλο ένα υλικό, το οποίο το έψαξε ο αδερφός μου και το βρήκε.
Rust Bucket λέγεται και είναι Αυστραλιανό προϊόν
Συνημμένο 422086
Βγαίνει σε σκόνη και σε υγρό. Προτιμώ τη σκόνη για να μπορώ να τη φέρω στις αποσκευές μου όταν έρχομαι Ελλάδα. Το 1 λίτρο σκόνης το αραιώνεις σε 5 λίτρα νερό και έτοιμο! 'Οτι σκουριασμένο βάλεις μέσα στον κουβά με το διάλυμα, το κάνει "γυαλί"!!! Εμείς, σφραγίσαμε τις τρύπες με μονωτική ταίνια και το ρίξαμε στο τεπόζιτο. Μετά από 24 ώρες το έκανε "εργοστάσιο"! Εννοείται πως αδειάσαμε το υλικό σε ένα κουβά και το κρατήσαμε για άλλα σκουριασμένα υλικά. Δε γνωρίζω για πόσο κρατάει, αλλά κρατάει...
Οι οδηγίες του Rust Bucket ωστόσο, αναφέρουν πως δεν απαιτείται να καθαριστούν τελείως οι σκουριές. Μάλιστα στις άγριες από σκουριά επιφάνειες πιάνει καλύτερα το υλικό. Λάδια να μην υπάρχουν.
2. Μετά πλένεις τις βρωμιές από μέσα και αφήνεις το τεπόζιτο να στεγνώσει. Τελικό καθάρισμα με διαλυτικό νίτρου ή άλλο καθαριστικό για να μη μείνουν λάδια.
3. Ανακατεύεις τις ρητίνες σε αναλογία 2:1 και τις ρίχνεις μέσα στο τεπόζιτο. Γυρνάς το τεπόζιτο συνεχώς, ώστε το υλικό να πάει παντού και να σφραγιστεί. Μετά από περίπου 40 λεπτά, το υλικό αρχίζει να πήζει. Το αφήνεις για δυο μέρες να κρυσταλώσει τελείως και έτοιμο για να του βάλεις βενζίνη.
Αν με το καλό μας αμολύσουν και μπορέσω να έρθω του χρόνου, θα ξανακάνω άλλο ένα τεπόζιτο για το ίδιο μηχανάκι, το οποίο το αγόρασα πέρυσι όσο ήμουν Ελλάδα. Θα χρειαστεί ακριβώς η ίδια διαδικασία (ξεσκούριασμα και σφράγισμα). Τα υλικά τα έχω ήδη εκεί. Όταν το κάνω, θα ανεβάσω φωτογραφίες.