Αυτά τα κράτη που συζητάς δεν βασίζονται ακριβώς στην οικονομία τους αλλά και στην πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση
άλλων κρατών ,ελέγχουν προσελκύουν και αγκαλιάζουν κεφάλαια ύποπτης προέλευσης αδιαφορώντας για επιπτώσεις
και γενικά υπηρετούν το κατεστημένο που συντηρεί τη φτώχεια και την δυστυχία στον κόσμο.
Αυτό ακόμα και αν το αποδέχεσαι σαν λαός δεν είναι εύκολο να το κάνεις.
Απαιτεί γνώση και εμπειρία και σοβαρό κρατικό μηχανισμό που συνήθως δεν υπάρχουν στα κράτη "υποτελείς"
Αυτο που καποιος θα προτιμουσε εναν επιτυχημενο CEO για πρωθυπουργο με ξεπερνα.
Ο κοσμος πηρε την κατω βολτα οταν οι πολιτικοι αρχισαν να ακουν τους τεχνοκρατες και οικονομολογους περισσοτερο απο οσο πρεπει.
Έτσι ακριβώς,ντηλεράκια των εταιριών έχουν γίνει!
Τελευταία τροποποίηση από azar41; 03/04/2021 στις 17:22.
Μόλις είδα ότι αυτό το ubi φιλοξενείται στο europa.eu και τα επαγγέλματα των "μπροσταρηδων" κατάλαβα..πάλι ΜΚΟ θα πληρώνουμε...ήδη έχουν βρεθεί 7500 εγχώρια θύματα που υπέγραψαν..
Επόμενη συλλογή ''Ελεύθερη Πτήση για όλους ΧΩΡΙΣ μηχανήματα''. FFWOM (Free Flight WithOut Machines)
(εξίσου λογικό φυσικά πραγματοποιήσιμο στους Νόμους του Σύμπαντος κι αυτό άλλωστε)
Το δικαίωμα του καθένα να πετάει σαν τον omniman πρέπει να κατοχυρωθεί με ένα άρθρο και ένα νόμο. To λέει άλλωστε το καταστατικό της ΕΕ για τις ελεύθερες μετακινήσεις των πολιτών.
Στην ερώτηση των ''κλειστόμυαλων'' μα πως ρε παιδιά, αφού το ανθρώπινο σώμα δεν έχει ούτε την ισχύ ούτε την διάταξη να πετάξει, η συλλογή θα απαντάει με λινκς και wikipedia άλλων που είχαν την ίδια ιδέα στην διάρκεια της ιστορίας.
Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 03/04/2021 στις 11:51.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Σε 2η σκέψη τα επιδόματα συμπεριλαμβανομένων και των συντάξεωναποτελούν ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο
προς διανομή εάν ο σκοπός είναι να εξυπηρετήσουμε μόνο τις βασικότερες ανάγκες των ανθρώπων...
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 03/04/2021 στις 11:47.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Όπως το βλέπω εγώ, ειδικά στην Ελλάδα αυτό δεν έγινε ποτέ. Αντιθέτως, αν πάμε κατά διαόλου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι όποτε οι λεγόμενοι τεχνοκράτες προπάθησαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις, οι λαϊκιστές έπεσαν να τους φάνε ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το κόμμα (ψηφαλάκια αφού). Σε όλη τη μεταπολίτευση το ίδιο τροπάρι, απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και οι παρατάξεις, πάντα όμως με παρεμφερή τακτική στον πυρήνα.
Πάντως δε θεωρώ την ιδιότητα του CEO επαρκές κριτήριο επιλογής, μια χώρα δε διοικείται όπως μια επιχείρηση.
Ξέρεις, το ίδιο ακριβώς ερώτημα αντιμετώπισε πολλές φορές ο Όρβιλ και ο Γουίλμπουρ. Δεν χρειάζεται να έχει ισχύ και διάταξη το σώμα. Χρειάζεται να έχει όραμα το μυαλό.
Και η ανθρωπότητα προχώρησε θετικά μόνο με ΟΡΑΜΑ, αλλά πρέπει να υπάρχει αντίληψη τι σημαίνει ανθρωπότητα και να μην συγχέεται με την έννοια του χαρτογιακά Ο τελευταίος δεν αποτελεί τμήμα της ανθρωπότητας, αυτός είναι ένα λογιστικό παράδοξο.
Οι αδερφοί Ορβιλ και Γουίλμπορ κατασκεύασαν το Φλαιερ Ουαν. Μια μηχανή. Δεν πέταξαν σαν άνθρωποι σκέτοι. Και σε όποιον τους ρώτησε πως θα πετάξει η μηχανή τους, είχαν τεχνική και ορθολογική απάντηση να δώσουν (άντωση, βάρος, οπισθέλκουσα, έλξη κ.ο.κ.) καθώς επίσης και εκ της πράξεως αποτέλεσμα, νάτο γίνεται πετάξαμε δείτε. Δεν λέγαν άρες-μάρες κουκουνάρες για οράματα και αγγέλους και χρυσές εποχές και λινκς 180 οικονομολόγων.
Είναι εντυπωσιακό από ψυχολογικό-ψυχιατρικό επιστημονικό ενδιαφέρον το όλο φαινόμενο. Σε μια Ελλάδα, που περάσαμε την πρόσφατη μπουρδολογία του 2015, όχι κάτι μακρινό πριν 2 αιώνες, στην οποία όποιος είχε στοιχειώδες μυαλό συγκροτήσεως δημοτικού, καταλάβαινε ότι αυτά που λέγανε οι απατεώνες ήταν ανέφικτα, παραμύθια για κακομαθημένα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν ότι οι συνέπειες είναι κάτι μεγαλύτερο από ψήφους και τι θέλει ο καθένας προσωπικά-εγωιστικά.
Ε σε αυτήν την Ελλάδα, έχουμε φτάσει 8 σελίδες συζήτηση με μια παρόμοια ΜΠΟΥΡΔΑ, που ουσιαστικά λέει να κάνουμε όλο τον πληθυσμό δημοσίους υπαλλήλους χωρίς μάλιστα να εργάζονται, και ότι αυτό θα βγει οικονομικά από κάπου. Που; Από τον Θεό, τους εξωγήινους, τα λέει στα λινκς σου λένε όταν ρωτάς, και αντιμετωπίζεις ειρωνίες όταν ρωτάς.
Ενας λαός αιώνιο μικρό κακομαθημένο παιδί, που θέλει να ψοφήσει ο δάσκαλος και να τα έχει όλα τζάμπα από μια ανώτερη ''μαμά''. Χάνω πάσα ιδέα που λέμε. Μυαλό δεν βάζετε.
Υπόψιν εκτός του αναγκαίου και ικανούς αντιεπιχειρήματος ''κι από που θα βρεθούν'', άιντε σου λέω εγώ, έγινε με κάποιο τρόπο και βγήκανε. Έχει κι άλλα προβλήματα, εξίσου ικανά και αναγκαία για την μη βιωσιμότητά του η όλη πρόταση.
Σκεφτείτε λίγο, αν ο άλλος έχει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει εξασφαλισμένη επιβίωση, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ μετά στις δύσκολες, ενοχλητικές, βρωμερές, κουραστικές, ανθυγειινές εργασίες; Ποιός θα πάει να γίνει γεωργός ας πούμε; Βοθρατζής; Εργάτης σε κουραστικές εργασίες; Πως θα ζήσει μια κοινωνία στην οποία σε ένα τεράστιο πλήθος επαγγελμάτων, απαραίτητων για την επιβίωση της ανθρωπότητας, ξαφνικά δεν πάει κανείς να τα κάνει, γιατί έχει ''το βασικό εισόδημα επιβίωσης''; Στην Ελλάδα ειδικά που ΗΔΗ γίνεται αυτό και χωρίς το ελάχιστο εισόδημα, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν υπάρξει ΚΑΙ αυτό;
Άιντε και βρέθηκαν, άιντε και βρέθηκε τρόπος να πείσεις τους ανθρώπους να δουλεύουν κι ας μην χρειάζεται.
ΤΡΙΤΟ πρόβλημα, το ''άνευ όρων''. Πως θα εξασφαλίσεις ότι το ποσό που δίνεις είναι το σωστό και κοινωνικά δίκαιο; Σε αυτόν που νοικιάζει σπίτι θα δώσεις το ίδιο με αυτόν που έχει δικό του; Σε αυτόν που δεν έχει ούτε νοίκι, ούτε δικό του και μένει στον δρόμο; Σε αυτόν που έχει 12 σπίτια μένει στο ένα και νοικιάζει τα 11; Σε αυτόν που είναι μόνος του, θα δώσεις το ίδιο με αυτόν που έχει οικογένεια με 5 ανήλικα; Σε αυτόν που έχει σωματικά προβλήματα, θα δώσεις το ίδιο με αυτόν που είναι αθλητής; Σε αυτόν που έχει φτωχή όλη την οικογένεια, θα δώσεις το ίδιο με αυτόν που έχει 5 ξαδέρφια Ωνάσηδες; Στον Έλληνα και στον Γερμανό πολίτη, που το κόστος ζωής του δεύτερου είναι 5πλάσιο νούμερο του κόστους ζωής του πρώτου, πάλι το ίδιο θα δώσεις;
Όλα αυτά, ΚΑΝΕΙΣ; Κλειστό το άνω σύστημα;
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Πως εξηγεις πως ιστορικα εχουν υπαρξει μεγαλες προσωπικοτητες καποιοι εξ αυτων τιτανες της σκεψης και καποιοι νομπελιστες, που εχουν υποστηριξει την ιδεα αυτη? Οκ εγω ειμαι αφελης και μου φαινεται εξαιρετικη ιδεα. Αλλα, Οι Stephen Hawking, Bertrand Russel, Elon Musk, Πισσαριδης, Alan Watts, Timothy John Berners-Lee, οι πεντε πλουσιοτεροι ανθρωποι του πλανητη....πιστευεις πραγματικα οτι εσυ το εχεις πιασει καλλιτερα το θεμα και εισαι τοσο κατηγορηματικα αντιθετος? Αληθεια ποσο χρονο εχεις καταναλωσει απο την ζωη σου για να ενημερωθεις επ αυτου?
Τελευταία τροποποίηση από DrBig; 04/04/2021 στις 22:01.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.