ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.
ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα.
ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα...
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις έναν ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζείς καλύτερα.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα ψόφησε.
ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.
ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.
ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις το δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, δηλώνεις πως έχεις 20 και λαμβάνεις κοινοτικές επιδοτήσεις για 200 λαδώνοντας τον δημόσιο υπάλληλο & τον τοπικό βουλευτή, αγοράζεις μερσεντές, στούντιο στο νησί & μεζονέτα στην Κηφισιά, δηλώνεις πτωχευμένος με τον νόμο Κατσέλη, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατί σου υποσχέθηκε διαγραφή χρεών και το βράδυ στην ταβέρνα
σιχτιρίζεις την τρόϊκα για το μίσος που βγάζουν στους ελληναράδες.
ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.
Με συγχωρεις, αλλα με 300άρι (278) στο μοτιβο τερμα γκαζι, τερμα φρενο, δεν εχω δει ποτε πανω απο 4,6λ/100.
Σε οδηγηση στρωτη, πεφτει μεχρι και 3,4λ/100.
Τα 6άρια ειναι εκτος πραγματικοτητας!! 4,6 μεγιστο, κυριολεκτικα ειναι σε σημειο που αν οδηγουσα το δικο σου, θα με εβριζες μην το σπασω.
Εδω και περιπου 80000χλμ απο καινουριο!![]()
pew pew pew pew pew pew !!!
Αυτό ετοιμαζομουν να γράψω κι εγώ. Το 250 δεν άγγιξε ποτε τα 5λ όσο κι αν το πιεσα. Σε νορμαλ χρηση δε δουλεύει στα 3,8-3,9 το πολύ.
I'm diagonally parked in a parallel universe.
https://www.facebook.com/panagiotis.hatzis.9
https://www.youtube.com/watch?v=rB6OlJqV1rQ
Εγω αν εβλεπα με το bevely 300 (278cc) 4.6 ελαχιστη θα πανηγυριζα.
Κ εκανα 55Κ με αυτο.
Το ιδιο ισχυει κ με το 350...
Kαλα η λεξη βιασμος ειναι λιγη για να περιγραψει την χρηση.
Αυτα τα 4 κ κατω απο 4 δεν ξερω πως γινονται...δεν τα εχω δει ποτε μου.
Παραμονο στο στρωσιμο.
Ride(s) the wind of change...
Ομοιως με το sportcity το 250 πανω απο 4,2 δεν ειδα ποτε στα 60+Κ χλμ που εκανα. Οπως και κατω απο 3,4 το καλοκαιρι.
Η πλακα ομως ειναι αλλη. Απο την αρχη του χρονου για λογους δουλειας κυκλοφορω με αυτοκινητο, το μηχανακι στο σπιτι και οπως το βλεπω θα παει για πουλημα.
Απο εκει λοιπον που ημουν στα 4-4,3 με το σκουτερ πηγα στα 7,5-8,0 με το αμαξι και με τις τρεχουσε τιμες οφειλω να ομολογησω οτι ποναει...αρκετα..
Απο την αλλη, επρεπε να γινει γιατι μπορει να εκαιγε λιγο το σκουτερ και να μην σε πολυ- ενοιαζε η κινηση, αλλα δεν βοηθουσε καθολου στην δουλεια ή καλυτερα, οχι οσο βοηθαει το αμαξι.
Και κάποια στιγμή, θα πάρουμε όλοι ηλεκτρικά, θα πάει το κόστος του ρεύματος στο θεό, και θα σκεφτόμαστε να γυρίσουμε στην βενζίνη, που δεν θα υπάρχει. (Κι έτσι που το πάμε μπορεί σε λίγο καιρό να μην έχουμε καν ρεύμα αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη λίγο αυτό)
Εκείνο το τζάμπα και φθηνά το έχουμε ξεχάσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Εμενα παλι...απο παλια το αγαπημενο μου ζωο ειναι ο γαιδαρος.
Ρε λες;
Προφανως. Η δουλεια που κανω σαν αυτοαπασχολουμενος εχει θεματα μεταφορας με δικυκλο, ειναι αρκετα ευαίσθητο το προιον και οι πρωτες υλες μεγαλου μεγεθους καποιες φορες. Το σκουτερ δεν ενδυκνειται για ασφαλη μεταφορα. Τοσα χρονια ημουν καλυμμενος με τις 2 εβδομαδιαιες μεταφορες των προμηθευτων αλλα πλεον αυτες απο δυο εγιναν μια και η δουλεια δεν μπορει να εξαρταται μονο απο αυτες.
Ταυτοχρονα μου δοθηκε η δυνατοτητα να παραδιδω εγω το προιον στον πελατη κατι που κανει καλο και στην δουλεια.
Οποτε μπορει χθες να φουλαρα με 2,14€αλλα ειναι για καλο σκοπο
![]()