Δημοσιεύθηκε αρχικά από
lospsi
Αγόρασα πρόσφατα το Commander 1 (έχω ήδη το Shoei GT Air2 και είμαι πολύ ευχαριστημένος) γιατί ήθελα ένα adv κράνος, έτσι για το λουκ χωρίς όμως να δώσω πολλά λεφτά μιας και ήταν άγνωστη ποσότητα για μένα η συμεπριφορά τέτοιων κρανών.
Είχα διαβάσει αρκετά σχόλια για την μέτρια ποιότητα και εφαρμογή του αλλά και την καλή του συμπεριφορά γενικότερα στον δρόμο και τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι. Ήταν ευχάριστη έκπληξη το πόσο καλά ταξιδεψα στην ΕΟ, δεν κούναγε καθόλου και ο θόρυβος ήταν πολυ χαμηλός (φοράω πάντα ωτασπίδες βέβαια), τουλάχιστόν με το 1290 Adv που έχω. Επίσης είναι ελαφρύ, έχει όμορφο σχεδιασμό και ποιοτικό κέλυφος. Από την άλλη, η εφαρμογή του δεν μου έκατσε, είναι πολύ στενό στα αυτιά και μέ πίεζε πάρα πολύ (φοράω γυαλιά) ενώ και ποιοτικά είναι μέτριο σε επενδύσεις. Επίσης το εσωτερικό ζελατινάκι (must για μένα που είμαι διοπτροφόρος) δεν κατεβάινει πολύ χαμηλά και παραμορφώνει στις άκρες του, πήρα έξτρα φιμέ ζελατίνα που αλλάζει με αλλενάκι σχετικά έυκολα. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις για να δείς πως σου κάθεται, αν σου ταιριάξει να το πάρεις για 2ο. Επίσης, μπορείς να το φορέσεις χωρίς το γείσο, σαν full face. Έχει χώρο για ακουστικά ενδοεπικοινωνίας αλλά είναι τόσο στενό γενικά που υπάρχει θέμα.
Στο 2 έχουν βελτιώσει πάρα πολύ - λένε- τα παραπάνω θέματα αλλά είναι και αρκετά ακριβότερο.
Προσωπικά, το παρόπλισα και το έβαλα αγγελία και πήρα το LS2 MX701 Explorer που επίσης είναι σε παρόμοια χρήματα και είναι επίσης αξιόλογο και με κέλυφος fiber επίσης. Τελείως διαφορετικό από το Commander, πιο φλύαρο εξωτερικά (πολύ αεραγωγοί και σποιλεράκια) που κάνουν λίγο σκουικ σκουικ, επίσης ελαφρύ, πολύ πιο ποιοτικό και αφράτο εσωτερικό. Μου κάθησε πολύ καλύτερα (σχεδόν σαν το Shoei) αν και μάλλον πιο ευρύχωρο από άλλα XL (γενικά είμαι στο όριο L-XL -60cm- και πάντα το XL μου κάθεται πιο άνετα αλλά στο L έχω σημεία πίεσης), το εσωτερικό ζελατινάκι είναι μεγάλο και καλό, ο αερισμός ΟΚ (το φόρεσα σε πιο δροσερή μέρα από το Commander). Στον δρόμο όμως με κούρασε πολύ, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο ότι την Κυριακή που το φόρεσα είχε αέρα, πάνω από 130-140 δεν άντεχες. Θόρυβο επίσης δεν κατάλαβα κάτι ιδιαίτερο, είπαμε φοράω ωτασπίδες πάντα σε ταξίδια σε ΕΟ. Δεν μπορείς να βγάλεις το γείσο, το δικό μου δεν έχει σημεία για τα ακουστικά ενδοεπικοινωνίας αλλά στα 22.06 νομίζω πως έχει. Τα έβαλα αλλά είναι πιο χαμηλά από ότι θα ήθελα.
Γενικά ευχαριστημένος από το κράνος για 2ο, σε μεγάλο ταξίδι θα προτιμώ πάντα το GT Air 2, και θα δώ σε επόμενη βόλτα τι γίνεται με τον αέρα. Το Commander μου άρεσε περισσότερο όμως, δυστυχώς δεν μου έκατσε καθόλου καλά.