Υπαρχουν και καποια Ζ με καλυτερη αεροδυναμικη αδελφεΑρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
κοιτα, το ποσο κλεβει δεν το ξερω ακριβως (ακομα)![]()
αλλα τοσα δεν νομιζω οτι εχει δει κανενα Ζ750!!!![]()
Υπαρχουν και καποια Ζ με καλυτερη αεροδυναμικη αδελφεΑρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
κοιτα, το ποσο κλεβει δεν το ξερω ακριβως (ακομα)![]()
αλλα τοσα δεν νομιζω οτι εχει δει κανενα Ζ750!!!![]()
καπου εχεις κανει λαθος (ισως στη διαμετρο του ελαστικου ή στα γραναζια που εχεις επιλεξει) γιατι εχω excel αρχειο που εχει υπολογισει τη θεωρητικη τελικη ταχυτητα του Ζ750 στα 278 χλμ /ω....Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Επειδή το θέμα τελική ταχύτητα Ζ750 έχει καταντήσει γελοίο, να σας πω έναν απλό και ακριβή τρόπο να δείτε πόσο κλέβει το κοντέρ σας ώστε να ξέρουμε όλοι για τι μιλάμε....
Στην εικόνα παρακάτω είναι οι σχέσεις μετάδοσης του Z750 όπως αναφέρονται στο σχετικό σέρβις μάνουαλ της Καβασάκι....
Αν θέλετε να βρείτε την ταχύτητα κίνησης ανάλογα τις στροφές και την σχέση στο κιβώτιο, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία…
ΠΡΙΝ ξεκινήσετε θα πρέπει να ξέρετε την ακριβή ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ του πίσω ελαστικού…και μπορείτε εύκολα να το βρείτε ως εξής… με τον πίσω τροχό στον αέρα και με ένα σχοινάκι ή μια μεζούρα περασμένα ΑΚΡΙΒΩΣ στο κέντρο του ελαστικού, μετρήστε την περίμετρο του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ελαστικού, στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συνθήκες φθοράς, και μετά ελάτε να υπολογίσετε με ακρίβεια την ταχύτητα στην όρθια θέση (γιατί με το πλάγιασμα η τελική σχέση μετάδοσης ΚΟΝΤΑΙΝΕΙ....).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μπορείτε να υπολογίσετε και μαθηματικά την περίμετρο του ελαστικού από την διάμετρο της ζάντας και την διάσταση-προφίλ του ελαστικού, αλλά επειδή οι διάφορες μάρκες ελαστικών έχουν διαφορές ανάλογα το προφίλ τους ακόμα και αν ονομαστικά είναι στην ίδια διάσταση, η ακρίβεια που θα πάρετε δεν είναι ικανοποιητική – το σωστό είναι να την μετρήσετε…
Διαιρέστε λοιπόν τις στροφές του κινητήρα διαδοχικά με τις 3 ενδιάμεσες σχέσεις….
Δηλαδή
έστω 1.000 στροφές κινητήρα, άρα 1.000/1,714 (primary reduction ratio) = 583,43057
Έστω με 6η στο κιβώτιο, άρα 583,43057/1,095=532,8133
Άρα 532,8133/2,867 (final reduction ratio) = 185,84349 για μαμά γρανάζωμα
Αυτό σημαίνει ότι ο πίσω τροχός με 6η και 1.000 στροφές/λεπτό στον κινητήρα, θα γυρίζει με 185,84349 περιστροφές το λεπτό …
Με βάση την ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ περίμετρο του ελαστικού μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το νούμερο αυτό με την περίμετρο και να βρείτε πόσα μέτρα το λεπτό θα διανύει ο πίσω τροχός με 6η και 1000 στροφές κινητήρα....Το μετατρέπετε σε χιλιόμετρα/ώρα και ...καθαρίσατε....
Παράδειγμα με προσεγγιστική περίμετρο ελαστικού
Δεν είναι 100% ΑΚΡΙΒΕΣ αλλά αρκετά κοντά στην αλήθεια (μετρημένη από το παλιό μου FZ6 που φόραγε ίδια διάσταση ελαστικών - επιμένω όμως ότι καλύτερα να μετρήσετε το ΔΙΚΟ ΣΑΣ λάστιχο)...
Εστω λοιπόν ότι βρίσκετε μια περίμετρο ελαστικού 1,95 μέτρα (κάπου εκεί είναι - η πραγματική περίμετρος του "εν κινήσει" ελαστικού είναι μερικά χιλιοστά λιγότερη από αυτή που θα μετρήσετε στον αέρα μιας και το ελαστικό "κάθεται" ελάχιστα με την επίδραση του βάρους ...)
Έχουμε λοιπον.... 1,95 μέτρα Χ 185,84349 περιστροφές το λεπτό =362,3948 μέτρα το λεπτό = 21,743688 χιλιόμετρα/ώρα
Δηλαδή το Ζ750 σύμφωνα με την ακρίβεια του ψηφιακού στροφομέτρου του (που συνήθως δεν "κλέβει" ή τέλος πάντων λογικά "κλέβει" πολύ λιγότερο από το ταχύμετρο...) έχει 21,74369 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χιλιόμετρα/ώρα με 6η και 1.000 στροφές ....
Εύκολα λοιπόν μπορούμε να βρούμε την πραγματική ταχύτητα για κάθε συνδυασμό στροφών-ταχύτητας στο κιβώτιο όπως πχ ότι στίς 11.000 στροφές θα έχει 11 Χ 21,74369 = 239,18 χιλιόμετρα/ώρα.
Κάντε το μία φορά και μετά με έναν απλό πολλαπλασιασμό θα ξέρετε με βάση το στροφόμετρο (αν και αυτό δεν είναι "αισιόδοξο"...) πόσα πραγματικά χιλιόμετρα έχετε....Μετά ξανασυζητάμε για τα 260,270,278 ή και εγώ δεν ξέρω πόσα....![]()
![]()
![]()
ΚΑΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ το PC μου....
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
καπου εχεις κανει λαθος (ισως στη διαμετρο του ελαστικου ή στα γραναζια που εχεις επιλεξει) γιατι εχω excel αρχειο που εχει υπολογισει τη θεωρητικη τελικη ταχυτητα του Ζ750 στα 278 χλμ /ω....
![]()
μαλλον μιλατε και οι δυο θεωριτικα.Γιατι πραγματικα τα 278 δεν παιζουν με καμια.
that I was where I would be,
Then I would be where I am not,
Here I am where I must be
Go where I would, I can not
Χμμ ισως στο δυναμομετρο που δεν υπαρχει η αντισταση του αερα να πιασει τοσα.Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
μαλλον μιλατε και οι δυο θεωριτικα.Γιατι πραγματικα τα 278 δεν παιζουν με καμια.
Οταν εγω δυναμομετρησα το δικο μου, βαρεσε κοφτη με εκτη στα 235 πραγματικα.
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Δεν νομίζω ότι κάνω λάθος....Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
καπου εχεις κανει λαθος (ισως στη διαμετρο του ελαστικου ή στα γραναζια που εχεις επιλεξει) γιατι εχω excel αρχειο που εχει υπολογισει τη θεωρητικη τελικη ταχυτητα του Ζ750 στα 278 χλμ /ω....
![]()
Πρόκειται για απλή μαθηματική διαδικασία που ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητηθεί....
![]()
![]()
![]()
Οι σχέσεις υποπολλαπλασιασμού προέρχονται από το σέρβις μάνουαλ της Καβασάκι όπως άλλωστε φαίνεται και στην από κάτω επισυναπτόμενη εικόνα....
3 διαιρέσεις και 2 πολλαπλασιασμοί είναι όλη η διαδικασία όπως περιγράφω.....δεν χρειάζεσαι κομπιούτερ ή software, ούτε πρέπει να έχεις 3 μεταπτυχιακά για να το κάνεις...απλά μαθηματικά δημοτικού είναι...κάντες και μόνος σου με ένα κομπιουτεράκι και θα δείς....
το PC σου ΔΕΝ κάνει λάθος, η τροφοδότηση των στοιχείων ή οι συναρτήσεις στο Exel ΜΠΟΡΕΙ να είναι λάθος...δεν είναι η πρώτη φορά που στο νετ κυκλοφορούν λάθος exelaκια...και προφανώς βασίζονται στον "θεωρητικό" υπολογισμό περιμέτρου βάσει τυποποιημένου προφίλ ελαστικού και διάμετρο ζάντας, που όμως ΑΠΕΧΕΙ από την πραγματικότητα...
Η περίμετρος του ελαστικού που χρησιμοποίησα (1,95 μέτρα) προέρχεται από ΜΕΤΡΗΣΗ που είχα κάνει στο παλιό μου FZ6 που φορούσε λάστιχα Dunlop 180/55ZR17 - ίδια διάσταση όπως και το Ζ750...Εδώ ανάλογα την μάρκα των ελαστικών και των συνθηκών φθοράς τους υπάρχει ένα μικρό ποσοστό διακύμανσης, γιαυτό και επιμένω ότι για πιο σωστά αποτελέσματα πρέπει να μετρηθεί...
Και τι σημαίνει ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ τελική ???? Με την 6η στους κόφτες που δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ ??? Υπάρχει πιο ΑΧΡΗΣΤΟ στοιχείο από αυτό ???
Δεν ξέρω σε πόσες στροφές έχει κόκκινο το Ζ750, που είναι ο κόφτης, πόσες μπορεί να ανεβάζει η 6η ανάλογα τις συνθήκες, ούτε με ενδιαφέρει....εγώ απλά έγραψα τον τρόπο να ξέρετε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταχύτητα κίνησης συναρτήσει των στροφών του κινητήρα με απόλυτη ακρίβεια (ή πιο σωστά με ακρίβεια τόση όση αυτή του στροφομέτρου)...
Δεν έγραψα τρόπο υπολογισμού ΤΕΛΙΚΗΣ ταχύτητας...Αυτό θα το βρείτε εσείς.....Έγραψα τρόπο ΕΥΡΕΣΗΣ της πραγματικής ταχύτητας κίνησης με αναφορά τις στροφές του κινητήρα...Αν αυτό στεναχωρεί κάποιους που βλέποντας ένα μεγάλο σφάλμα κοντέρ έχουν φάει την φόλα και νομίζουν ότι το μηχανάκι τους σχεδόν 300αρίζει, δεν με απασχολεί ούτε ευθύνομαι εγώ για αυτό...
Κάνε μια επαλήθευση των όσων έγραψα και θα δείς (αν και εσύ έχεις το 1000 που προφανώς θα έχει άλλες σχέσεις - οι δικοί μου υπολογισμοί αφορούν το 750 και με μαμά γρανάζια....)
![]()
![]()
![]()
ασε ρε, εχεις δει ποτε τοσα;Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Υπαρχουν και καποια Ζ με καλυτερη αεροδυναμικη αδελφε![]()
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
πραγματικα 278 δεν παιζουν σε κανενα μηχανακι που τα γραφει...![]()
kawasaki street warriors
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
πραγματικα 278 δεν παιζουν σε κανενα μηχανακι που τα γραφει...![]()
Δεν τα εχω δει, αλλα ειχα βρει στον δρομο εναν τυπο που επεμενε οτι ειχε δει 270+.......στο γυμνο....![]()
Warning!! Motorsports can be Dangerous....
Με αυτή την λογική, Haya-XX-FJR κλπ πόσα πρέπει να δουνε τελική ρε παιδιά; 2 mach;Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Δεν τα εχω δει, αλλα ειχα βρει στον δρομο εναν τυπο που επεμενε οτι ειχε δει 270+.......στο γυμνο....![]()
![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Με αυτή την λογική, Haya-XX-FJR κλπ πόσα πρέπει να δουνε τελική ρε παιδιά; 2 mach;![]()
Ελα ντε....![]()
Κοιτα, ετσι και αλλιως οσοι περνουν γυμνο για τελικες![]()
εδω λεμε να το κοντηνουμε λιγο να τραβαει...ποιος τις Γ@μ@ει τις τελικες![]()
μην το αποκλειεις οτι μπορει να τα ειδε....Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Με αυτή την λογική, Haya-XX-FJR κλπ πόσα πρέπει να δουνε τελική ρε παιδιά; 2 mach;![]()
μιλαμε για κοντερ και σιγουρα σε εστω ελαφρως κατηφορικο δρομο. (τον ευνοικο τυφωνα τον παραλειπω)![]()
kawasaki street warriors
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Ελα ντε....![]()
Κοιτα, ετσι και αλλιως οσοι περνουν γυμνο για τελικες![]()
εδω λεμε να το κοντηνουμε λιγο να τραβαει...ποιος τις Γ@μ@ει τις τελικες![]()
α να χαθειτε, κοντρακιδες
![]()
![]()
![]()
kawasaki street warriors
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
α να χαθειτε, κοντρακιδες
![]()
![]()
![]()
κοιτα ποιος μιλαει.....οποτε παμε για κανα καφε..στα φαναρια κανει burnout....ξεκιναει με σουζα...και κοιταει επιμονα οποιον ειναι διπλα του:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
κοιτα ποιος μιλαει.....οποτε παμε για κανα καφε..στα φαναρια κανει burnout....ξεκιναει με σουζα...και κοιταει επιμονα οποιον ειναι διπλα του:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ναι αλλα με το χοντα...
προσπαθω να το σπασω για να κραξω τους χοντακηδες μετα!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
kawasaki street warriors
Λοιπόοοον... από ένα τεύχος των 2Τροχών που διάβασα, έλεγε στις μετρήσεις του για το Ζ750 ότι έχει πραγματική τελική 235 km/h με ένδειξη στο ταχύμετρο 261 km/h. Οπότε, υποθέτω ότι σε κατηφορικό δρόμο μπορεί και να δείξει το ταχύμετρο και 270.
Ακρίβεια Kawasaki, όπως λέμε ελβετικό ρολόι...
Ανεξάρτητα από αυτό πάντως... Z rulz!![]()
Who needs actions when you've got words?