Σελίδα 8 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 334

Θέμα: Yamaha YBR 250

Question

Γεια χαρά σε όλους!!! Νέος στο Forum και προσεχώς νέος μοτοσικλετιστής.
    Καθώς βρίσκομαι τώρα στη διαδικασία διπλώματος και μετά από αναζητήσεις σε πολλά forums αποφάσισα για πρώτη μηχανή να αγοράσω το YBR (πανέμορφο για μένα / παπιά και scooter δεν μου αρέσουν ). Θα παρακαλούσα κατόχους του συγκεκριμένου μοντέλου καθώς και πιο έμπυρους αναβάτες να μοιραστούν περαιτέρω εμπειρίες σχετικά με την οδηγηκή συμπεριφορά της ελόγου μηχανής καθώς και τυχών προβλήματα που αντιμετώπισαν μετά από αρκετά χιλ. χρήσης. Ευχαριστώ.

Καλώς ήρθες στην παρέα Mokilock

Φαντάζομαι ότι ήδη θα έχεις διαβάσει τα προηγούμενα σχολιά μας.Εχοντας κάνει περίπου 2500 ΚΜ μπορώ να πω ότι οι καλές εντυπώσεις έχουν παραμείνει.Τελευταία άλλαξα και τα λάστιχα της με αυτά που ανέφερα στο τελευταίο post μου.Δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα σε βροχή αλλά στο στεγνό δρόμο η διαφορά είναι εμφανής.Πολύ καλύτερα κρατήματα.Εχω πάει μέχρι Κάρυστο και οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές.Μέχρι 90ΚΜ στην Αττική (δεν είμαι και πολύ του γκαζιού) και όλα καλά.Το μόνο αρνητικό που έχω διαπιστώσει μεχρι στιγμής είναι η έλλειψη πίσω δισκόφρενου.Αυτό γιατί η μηχανή είναι σχετικά βαριά με γεμάτο ρεζερβουάρ και παράλληλα μπορείς να αναπτύξεις εύκολα μεγάλη ταχύτητα οπότε σε μια "έκτακτη" κατάσταση μπορεί και να μην προλάβεις να σταματήσεις.Γι αυτό προσοχή.Τώρα αρκετά πράματα σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά θα βρείς σε άλλα post.Γενικά να ξέρεις ΠΟΤΕ χωρίς κράνος,ΠΟΤΕ αλκοολ και ΠΑΝΤΑ μπουφάν/γάντια/μποτάκια και αμυντική οδήγηση.Προπόνηση στο παρκινγκ που κάνεις μαθήματα για να μάθεις σιγά σιγά την μηχανή και τήρηση ορίων ταχύτητας.Από την εκπομπή του Κούλογλου το Πάσχα σχετικά με την ασφαλή οδήγηση μου έμεινε ο κανόνας με τα 6Φ:Φώτα (πάντα αναμμένα)/Φρένα (το δάκτυλο δεν φεύγει από εκεί)/Φλας (τα χρησιμοποιούμε)/Φανάρια (δεν βιαζόμαστε να φύγουμε)/Φορτηγά (μακρυά κι αγαπημένοι)/Φαντασία (να προσπαθούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει).

Μάριος
    Μάριος
    www.mlazos.co.nr

Zolas ευχαριστώ για την απάντηση και θα λάβω σοβαρά υπόψη τις συμβουλές σου αν και εγώ δεν είμαι και πολύ του γκαζιού. Τη δουλεία μου θέλω να κάνω και το συγκεκριμένο μηχανάκι απλά μου αρέσει παρά πολύ εμφανισιακά.
    Σχετικά με τα φρένα της τώρα….. Είναι το μόνο αρνητικό που συναντάω να αναφέρεται σε όλα τα forum και συζητήσεις που έχω διαβάσει… Αφού η αναλογία φρεναρίσματος όμως είναι 75% μπροστά και 25% πίσω δεν θα μπορούσε κάποιος να αλλάξει το μπροστινό σύστημα με κάποιο πολύ καλύτερο? Αν ναι, ξέρει κανείς περίπου το κόστος?

Μια διευκρίνηση:Το μπροστινό φρένο είναι δισκόφρενο το οποίο έχει και καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το ταμπούρο.Αρα βάση του 75%-25% είσαι πιο σίγουρος.Το πρόβλημα υπάρχει στο πίσω όπου είναι ταμπούρο.Καλά θα ήταν να είναι και αυτό δισκόφρενο αλλά βλέπεις όλα γίνονται για οικονομία οπότε....Αν τώρα ρωτάς για αντικατάσταση του πίσω με δισκόφρενο να σου πω ότι δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει.Αλλα φαντάζομαι ότι θα πρέπει να είναι δύσκολο γιατί απαιτεί σωληνάκια με υγρά και έναν τρόπο για να στερεωθεί το όλο σύστημα.Και δεν έχω δει κάτι τέτοιο.Αν κάποιος πιο έμπειρος ξέρει κάτι ας μας το πει.
    Μάριος
    www.mlazos.co.nr

SUZUKI GSR 600 Το avatar του/της oulas
    Παιδια, το manual καθε ποτε λεει αλλαγη λαδιων και καθε ποτε service.
    Πχ στο cbf250 που ειχα ελεγε καθε 6000 χλμ και τα δυο, βεβαια ο καθε μαστορας ελεγε οτι γουσταρε.

Υπαρχει καμια δυσκολια με την ευρεση νεκρας οπως ειχε το cbf250?

Ακομα εχει βαλει κανεις πισω σχαρα για μπακαζιερα;

H Σχαρα βιδωνει πανω στο sasi η σε τιποτα πλαστικα;

Λοιπόν αλλαγή λαδιών κάθε 3000 χλμ και service στα 10000 χλμ.Η νεκρά θεωρώ ότι είναι από τα πιο εύκολα πράματα στο μηχανάκι.Ποτέ δεν είχα πρόβλημα είτε στο ανέβασμα είτε στο κατέβασμα.Τώρα βέβαια δεν το ξέρω το cbf οπότε δεν μπορώ να καταλάβω και την δυσκολία.Σχάρα έχω βάλει χωρίς μπαγκαζιέρα.Βιδώνει σε 4 βίδες κάτω από την σέλα,πολύ εύκολα.Πρακτική για μακρόστενες τσάντες.

Μάριος
    Μάριος
    www.mlazos.co.nr

Έχει βάλει κανείς αυτό το καγκελάκι ? Ποια εταιρεία το βγάζει? Givi? Kappa?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	aaa.jpg 
Προβολές:	1037 
Μέγεθος:	19,7 KB 
ID:	152509

Νέο μέλος

provlima ekkinisis tou ybr250 logo iliou-zestis

agorasa prin merikous mines to ybr250 kai opote to afino ston ilio kai zestenetai meta den pairnei me tipota mprosta,para mono meta apo ores stin skia pou tha kriosei.tin piga sto service tis yamaha sto volo kai den mporesan na vroun tipota.einai mesa stin eggiisi alla den kanoun tipota.exete kamia idea ti mporei na zestainetai kai na min xekinaei i mixani.i miza douleuei kanonika.

Νέο μέλος
    Ti na po... exo ti mixani apo ton genari tou 08 me 17 xiliades xiliometra kai den exei parousiasei kanena problima eutixos. Trava to sto exoudosiotimeno sunergeio kai pes tous na to ftiaxoun , eleos dld, einai mesa stin eguisi

Νέο μέλος

ybr 250

to xero oti to sigkekrimeno mixanaki einai poli axiopisto kai apo gnostous kai apo forums sto internet.to diko mou etixe etsi.epeidi den iparxei logiki exigisi gia to ti simvainei,pithanon to sinergeio de thelei na mpei stin diadikasia allagis ena -ena ta pithana exartimata pou mporei na dimiourgoun to provlima gia na min pesei sta matia tou genikou antiprosopou oti den xerei ti ftaiei.ti na po?sto finale tha kano ena kopo na katevo athina apo volo pou meno kai na to pao sta kentrika tis yamaha na to afiso.

Νέο μέλος
    Παιδιά γειά σας,

Νέος και εγώ, μόλις σήμερα έκλεισα μια μεταχειρισμένη YBR 250, με μόλις 1430 χιλιόμετρα και μοντέλο του 2008. Την αγόρασα με ? 2900. Τι λέτε είναι καλή τιμή ή πολύ χαμηλή; Έχω αρχίσει να ανυσηχώ ότι κάτι πρόβλημα θα έχει. Την δοκιίμασα κιόλας και δεν άκουσα κάτι περίεργο. Τι να πω. Η αίσθηση βέβαια ήταν τέλεια, αφού μέχρι τώρα οδηγούσα παπί. Αισθάνεσαι πράγματι ότι οδηγείς μηχανή και για την πόλη είναι τέλεια. Αρκετά δυνατή και ευέλικτη.

Τώρα όσο για το στρώσιμο. Στα πόσα χιλιόμετρα στρώνει; και μέχρι πόσες στροφές θα πρέπει να πηγαίνει;

Μου είπαν ότι έχει κάνει το πρώτο service στα 1000 χιλιόμετρα και τώρα θέλει αλλαγή λαδιών στα 3.000 και δεύτερο service στα 6.000

Βέβαια ισχύει ακόμα η εγγύηση και θα την πηγαίνω στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα εδώ στην Πάτρα. Μετά έχω κάτι φιλαράκια και θα μου κοστίζει μόνο τα ανταλακτικά.

Και κάτι τελευταίο. Τι μέγεθος μπαγκαζιέρα του πηγαίνει; Και αν ξέρετε πόσο θα στοιχίσει.

Ευχαριστώ.
    PanSamios

Η τιμή δεν είναι άσχημη.Αρκετά λογική για μηχανή σε καλή κατάσταση.Το στρώσιμο γίνεται από 0-1000ΚΜ μέχρι 5000 στροφές και από 1000-1600ΚΜ έως 6000 στροφές.Αρά η περισσότερη δουλειά έχει γίνει.Service στα πρώτα 1000 ΚΜ.Και μετά αλλαγή λαδιών κάθε 3000.Δηλαδή 4000-7000-10000.Στα 10000 γίνεται το πρώτο service.Ολα αυτά βάση manual.Μπαγκαζιέρα δεν έχω βάλει για λόγους αισθητικούς.Καλό δρόμο.
    Μάριος
    www.mlazos.co.nr

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Σήμερα την παρέλαβα και πράγματι είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Πάντως η αίσθηση είναι πολύ διαφορετική. Μηχανή με τα όλα της. Να είμαστε καλά να την χαρούμε και πάντα όρθιοι. Προσοχή και πάλι προσοχή στο δρόμο. Λίγο να ξεχαστείς και το κακό δεν αργεί να γίνει.
    PanSamios

Νέο μέλος
    File Sotiko exw to ybr ena xrono akrivws kai de mou xei parousiasei pote to provlima pou anafereis.
    Kalitera na to pas sth yamaha sthn athina alla pws tha to katevaseis mexri edw? Epeidh to xw vgalei sthn ethniki ntaxsei den einai k oti kalitero, gia th poli omws einai theiko.

File Samio mporeis na valeis oti pagkaziera goustareis panw, egw den exw valei gia logous emfanishs, panta eimai me mia tsantoula plaths.

Kana parapono exei kaneis apo to mprostino freno? emena mou fenotane epieikws gia to p*****!
    mexri pou piga k evala takaki ths etairias premier (to mesaio pou vgazei) me 20 eurw, k milame einai theiko allaxse teleiws to frenarisma,sas to lew paidia gia na valete k seis alla takakia, giati i yamaha ta skotwnei gia 54 eurw k 54 eurw einai ipervolika polla poso mallon pou de kanei douleia.
    To mamisio takaki to xa allaksei sta 8000, twra eimai sta 18000 k to premier den exei teleiwsei akoma gia tsekarete to k seis

2 erwthseis gia opoious xseroun:
    1) exete vrei after market filtro ladiou? rwtaw epeidh h yamaha mas klevei k ekei.
    2) Xserei kaneis pou na paw na mou allaxsoun to sistima exsatmishs?ama to alaxsw tha dw diafora sth telikh taxithta?

auta apo mena sinadelfoi k prosoxh sto dromo!

Re: provlima ekkinisis tou ybr250 logo iliou-zestis

Αρχικά δημιουργήθηκε από sotikos
    agorasa prin merikous mines to ybr250 kai opote to afino ston ilio kai zestenetai meta den pairnei me tipota mprosta,para mono meta apo ores stin skia pou tha kriosei.tin piga sto service tis yamaha sto volo kai den mporesan na vroun tipota.einai mesa stin eggiisi alla den kanoun tipota.exete kamia idea ti mporei na zestainetai kai na min xekinaei i mixani.i miza douleuei kanonika.

Φιλέ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με το YBR…. Μετά από λίγες ώρες στον ήλιο ή άμα είχε πολύ ζέστη δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα….. Είχα απελπιστεί…Το πήγα στο service της Yamaha και το βρήκε το μαστόρι!! Ελαττωματική αντλία βενζίνης. Μου την άλλαξε μέσα στην εγγύηση και λύθηκε το πρόβλημα….για δες μπας και είναι αυτό.

Σελίδα 8 από 23 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βαλίτσα Yamaha YBR 250
    από likoyrgos στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 25/03/2010, 10:22
  2. Honda cbf 250 vs Yamaha ybr 250
    από saitis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2009, 16:46
  3. honda cbf vs yamaha ybr 250 ....
    από stef.corfu στο forum Off topic