Οι κλασικοί γιατροί πάντως στην ερώτηση "γιατί τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δεν κολλάνε τίποτα;" απαντούν "αν δεν εμβολιάζονταν τα υπόλοιπα 99 στα 100 θα βλέπαμε αν θα κολλάγανε ή όχι".
Οι κλασικοί γιατροί πάντως στην ερώτηση "γιατί τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δεν κολλάνε τίποτα;" απαντούν "αν δεν εμβολιάζονταν τα υπόλοιπα 99 στα 100 θα βλέπαμε αν θα κολλάγανε ή όχι".
Θα αμφισβητήσουμε και τα εμβόλια εδώ; Τι έχει σειρά; Φενγκ σούι και νουμερολογία;![]()
Life begins at 45°.
Απάντησα ήδη. Όχι. Υπάρχουν και ομοιοπαθητικά εμβόλια, όμως.
Life begins at 45°.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.
η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση...σαν φαν της δυτικης ιατρικης, πριν καιρο ηθελα να αποδειξω σε καποια το ποσο μουφα ηταν η ομοιοπαθητικη που υποστηριζε φουλ και ηταν συνεχως αρρωστη
η ομοιοπαθητικη μπορει οντως να δωσει λυσεις σε θεματα, και εχει αποδειχτει επιστημονικα σε καποιες περιπτωσεις, αυτο δε σημαινει πως μπορει να δουλεψει παντου
το προβλημα με την ομοιοπαθητικη ειναι οι ανθρωποι που στρεφονται σε αυτην, που συνηθως ειναι γιδια, και νομιζουν πως ειναι κλαδος για τα παντα, και μπορει πχ να παει με ομοιοπαθητικη να θεραπευσει σκωλικοειδιτιδα
τωρα ας πουμε η συγκεκριμενη ειχε κανει κατι αμυγδαλες αλιεν και ηθελε να κανει θεραπεια ομοιοπαθητικη αντι να παρει αντιβιωσηφυσικα πυρετος για κανα 10ημερο απ οτι θυμαμαι
οπως ειπε και ο χυμαδορ, μπορει να δουλεψει σε καποιες περιπτωσεις, αλλα προφανως δε κανει για τα παντα...σε ενα καταγμα θες γυψο, σε ενα σπασμενο κοκκαλο χειρουργειο σε κατι αλλο ισως δουλεψει η ο/π (οχι στις αμυγδαλες ας πουμε)
και κατι ακομα...δεν ειναι συνομοσιολογικο οτι εχουμε κανει τα φαρμακα καραμελες και οτι παιρνουμε πολυ πραμα χωρις λογο...και γενικα πλεον τρωμε πολυ σκατο ακομα και σε επιπεδο φαγητου/νερου
Θα το εξηγήσω, όμως, επειδή ήμουν στη δουλειά όταν το ανέφερε ο χυμαδώρης και, όπως φαίνεται, πολλοί θεωρούν ότι το να χρησιμοποιείς (χονδρικά) τον ίδιο τον ιό για να βοηθήσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, είναι ομοιοπαθητική. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Η κλασική ομοιοπαθητική λειτουργεί ως εξής (με πολύ απλά λόγια): παίρνουν τη δραστική ουσία και την αραιώνουν και την αραιώνουν και την αραιώνουν, μέχρι να μη μείνει το παραμικρό ίχνος της αρχικής ουσίας. Και μετά συνεχίζουν να την αραιώνουν. Ο ασθενής λαμβάνει ΜΟΝΟ αυτό το φάρμακο.
Οι βασικές διαφορές με τα εμβόλια είναι ότι 1ον τα εμβόλια δρουν (κυρίως) προληπτικά κι όχι θεραπευτικά και 2ον τα εμβόλια χρησιμοποιούν μέρος μιας αποδυναμωμένης ή ανενεργής μορφής του ιού ως ΕΝΑ από τα συστατικά, για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό να θωρακιστεί εναντίον του.
Ένα ποτήρι νερό κάθε 8 ώρες και θα σου περάσουν όλα.
Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 27/07/2016 στις 09:11.
Life begins at 45°.
ρε πλιτσερ ξεκολλα λεμε μην εισαι καπεταν ξερολας ποσο μαλλον σε θεμα που εισαι και ασχετος...ενα γοογλαρισμα δε σου δινει την απολυτη καθολικη αληθεια
τωρα παω στο σπιτι λεει να γοογλαρω για να απαντησω![]()
Έχεις δίκιο. Απάντησα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ότι τα εμβόλια δεν έχουν καμία σχέση με την ομοιοπαθητική και, 24 ώρες μετά, γκούγκλαρα για να βρω τον λόγο.
Δώσε μου, λοιπόν, ΜΙΑ επιστημονική () απόδειξη, αφού έχεις τόσες περιπτώσεις στη βιβλιογραφία σου, όπως λες και θα το βουλώσω για πάντα. Αλλιώς μπορείς απλά να μην πετάς τυχαίες λέξεις από δω κι από κει, ειδικά τέτοιας βαρύτητας και να παραδεχτείς ότι είσαι τουλάχιστον εξίσου άσχετος.
Life begins at 45°.
Κάπου χάθηκα.
Ομοιοπαθητική δεν είναι η μέθοδος που ο ειδικός σού προκαλεί περισσότερα συμπτώματα από την ασθένειά σου ώστε να αντιδράσει ο οργανισμός σου και να παράξει αντισώματα?
Τουλάχιστον αυτό μου είχε εξηγήσει η ομοιοπαθητικός μου όταν με τυραννούσε μια αλλεργία-κνίδωση.
Ναι, πιστεύουν ότι η ουσία που προκαλεί μια ασθένεια σε έναν υγιή άνθρωπο, μπορεί να θεραπεύσει έναν ασθενή. Απλά η μέθοδός τους είναι απολύτως άκυρη και αβάσιμη.
Life begins at 45°.
την τυχαια λεξη βαρυτητας που την ειδες
και αν σε χαλασε το επιστημονικος, τα φαρμακα δεν ειναι μαθηματικα, γινεται μελετη πανω σε πληθυσμο...και εχει φανει οτι σε περιπτωσεις δουλευει...δεν εχει αποδειχτει με καποιο τροπο οτι δεν λειτουργει σιγουρα, και ο καθενας ερμηνευει τα αποτελεσματα κατα το δοκουν
επισης ναι, δηλωνω ασχετος, οποτε δε μου πεφτει λογος να κρινω, η να κατακρινω εναν κλαδο στον οποιο δεν εχω καμμια επαφη, οποτε απλα μεταφερω εμπειριες αλλα και γνωμες σχετικων ανθρωπων, καθως και την προτιμηση μου η μη για τη συγκεκριμενη μεθοδο θεραπειας
γιατροι που γνωριζω δεν δεχονται την ομοιοπαθητικη, αλλα δε μπορουν να πουν με βεβαιοτητα πως δεν δουλευει κιολας σε περιπτωσεις
το προβλημα δεν ειναι ενας ασχετος να μην κρινει, το προβλημα ειναι οταν ενας ασχετος, μηδενιζει κατι επειδη γοογλαρε κατι και απεκτησε αποψη ξαφνικα...
ο γιατρος λοιπον δε μπορει να πει σιγουρα οτι η ομοιοπαθητικη δε δουλευει, ο μπλιτσερ ομως μπορει
αν θες να εχεις αποψη μηδενιστικη, η θα την εχεις σαν ειδημων και θα ειναι κατι που θα σε καθοριζει στο πλαισιο μεσα στο οποιο βρισκεσαι, η θα περιοριστεις στο να λες τη γνωμη σου, οπως κανουμε ολοι μας...αμα θες να εχεις απολυτες αποψεις, να φροντισεις να εχεις και το καταλληλο υποβαθρο ωστε να τοποθετηθεις αναλογως...
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδείξεις ότι κάτι δε δουλεύει. Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που υποστηρίζει ότι κάτι δουλεύει.
Ξανά, λογική χριστιανού. "Απόδειξέ μου ότι δεν υπάρχει (ένα παντελώς αόρατο πράγμα, το οποίο δε μπορείς να δεις, ακούσεις, νιώσεις και δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στον κόσμο)".
Δεν είναι η γνώμη μου. Είναι η "γνώμη" ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας. Δε χρειάζεται να είσαι πιλότος ή πτυχιούχος μηχανικός αεροσκαφών για να υποστηρίζεις ότι ένα αεροπλάνο χωρίς φτερά δε μπορεί να πετάξει ε;
Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 27/07/2016 στις 09:53.
Life begins at 45°.
Η ομοιοπαθητική στηρίζεται σε 3 πράγματα.
1)Tο όμοιο θεραπεύει όμοιο, πχ θεραπεύεις την αυπνία με καφείνη.
2)Όσο μεγαλύτερη η αραίωση τόσο μεγαλύτερη η δραστικότητα της διαλυμένης ουσίας, κάτι που δεν το στηρίζουν σε φαρμακοκινητική απόδειξη αλλά σε "ενεργειακή" θεωρεία.
3)Το νερό έχει μνήμη οπότε και καθόλου δραστική ουσία να μην έχει μείνει από τις αραιώσεις το φάρμακο θα δουλέψει επειδή το νερό θυμάται τι έχει διαλυθεί μέσα του.
Όλα αυτά δεν χρειάζονται να αποδειχθούν επειδή "δουλεύει". Και όταν δεν δουλεύει, φταίει είτε ότι "δεν κάνει για τα πάντα", δεν ήταν "σοβαρός ομοιοπαθητικός", το νερό έπαθε αμνησία...
Η σύγκριση με τα εμβόλια είναι άκυρη γιατί στα εμβόλια έχεις μετρήσιμα αποτελέσματα και υπαρκτή ανοσολογική απόκριση ενώ στο άλλο όχι.
joy ride, (ˈdʒɔɪˌraɪd), noun: a ride with no particular goal, just for the pleasure of it.