Σελίδα 8 από 31 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 457

Θέμα: προβλήματα του LC8 adventure

Ξεχειλίζει το ποτήρι...

Το 950 Adv μου του 12/2003 μπήκε το καλοκαίρι, μετά από ενάμισυ χρόνο σκούντημα στον Αυγέρη, για αντικατάσαση πλαισίου. Και μιά και θα το έλυνε τελείως, είπα να κάνουμε και μία αλλαγή οδηγούς βαλβίδων, να μετρήσει και τα κυλινδροπίστονα, να αλλάξουμε και ελατήρια. Το μηχανάκι δούλευε καλά, αλλά έβγαζε ένα μπλέ καπνό από τη μία εξάτμιση, του μπροστινού κυλίνδρου. Αφού μπήκε το μηχανάκι στο συνεργείο για αλλαγή πλαισίου στην εγγύηση (είχε προηγηθεί κόλλημα του πλαισίου που παρουσίασε ξανά ρωγμή) πέρασε μία εβδομάδα και δεν είχε ξεκινήσει το λύσιμο. Να μην τα πολυλογώ, μετά από τρείς εβδομάδες, παίρνω το μηχανάκι "έτοιμο". Ένας γρήγορος έλεγχος στις βίδες των πλαστικών αποκάλυψε μερικές ελείψεις που ήταν και αναμενόμενες. Τις επόμενες δύο μέρες, επέστρεψα ψάχνοντας βίδες που έλειπαν, ή ήταν τοποθετημένες σε άλλο σημείο. Επίσης έλειπαν μερικά εργαλεία που δεν βρέθηκαν ποτέ.
    Κάποια διαρροή ψυκτικού που παρουσιάστηκε, φάνηκε να λύνεται με αντικατάσταση της τάπας του ψυγείου.
    Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και το μόνο που παρουσίαζε το μηχανάκι ήταν μία διαρροή λαδιού γύρω απότο πλευρικό στάντ δηλαδή μικρή λιμνούλα λαδιού.
    Σε επιστροφή από Χαλκιδική, μου κορνάρουν από αυτοκίνητο οτι έχω διαρροή βενζίνας. Σταματάω και βλέπω οτι το ψυκτικό μου χυνόταν κρουνηδόν. Μετά από άπειρες ευγενικές σκέψεις για το συνεργείο μου, καταλήγω να βάλω χέρι προσωπικά, αφού επρόκειτο να κατέβω Αθήνα. Η θερμοκρασία χτυπούσε 35άρια.
    Αφού κατέβασα τα πλαστικά και τα τεπόζιτα, εντόπισα τη διαρροή σε ένα κολλάρο κάτω από τα καρμπυρατέρ. Χρειάστηκε να σηκώσω τα καρμπυρατέρ για να αποκτήσω πρόσβαση και να αντικαταστήσω το εν λόγω κολλάρο που είχε σχιστεί μάλλον από κακή τοποθέτηση ή υπερβολικό σφίξιμο.
    Επιστροφή Αθήνα και μία επίσκεψη στο συνεργείο μου σε έξαλλη κατάσταση, συνέβαλε να ανοιχτεί το μηχανάκι πάραυτα όπως γινόταν και πρίν δύο χρόνια.
    Το συμπέρασμα ήταν ότι το είχα παραγεμίσει με λάδι από φόβο μήν το κάψω και να μην μπορούν να δούν τί γίνεται. Πλήρωσα "ότι θές" και έφυγα να το παρακολουθήσω.
    Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σημείο είναι οτι υπάρχει διαρροή λαδιού που φαίνεται να προέρχεται από τις αναθυμιάσεις, σε σημείο να τρέχει έξω από το φιλτροκούτι, χωρίς να δείχνει να καίγεται από τον μπροστινό κύλινδρο σαν καπνός στην εξάτμιση του μπροστινού κυλίνδρου.
    Μετά από δύο μήνες "φέρτο από Δευτέρα", το βάλαμε στη ράμπα και αρχίσαμενα μετράμε χρόνο. Μετά από μία εβδομάδα "θα το μετρήσουμε αύριο", ακούω το καταπληκτικό: Μετρήσανε τα κυλινδροπίστονα προχθές και τα βγάλανε 4 αλλά τα ξαναμέτρησαν χθές και τα έβγαλαν 7 με μέγιστο το 6, οπότε θέλεις αλλαγή πιστονιών.
    Μετά από τη φοβερή συνέπεια των μηχανουργών και συνεργείων σκέφτομαι τα εξής:
    α) αντικατάσταση πιστονιών - ελατηρίων σε άλλο συνεργείο (αλλά ποιό
    β) αντικατάσταση κινητήρα με μεταχειρισμένο
    γ) Αγορά Yamaha tenere και πώληση του ΚΤΜ για ανταλλακτικά.
    Σημειωτέον οτι με έχει εξοργίσει και η αναβλητικότητα του Αυγέρη.

Ούφ, τα είπα και ξαλάφρωσα.

Και ρωτάω τώρα. Είναι δυνατό να χρειάζομαι πιστόνια επειδή περνάει λάδι και ανεβαίνει στις αναθυμιάσεις, και να μην έχω καπνό στις εξατμίσεις;

SUPERMARIONATIONjoe90
    η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της KTM μηδενίζεται από την ανικανότητα βαρεμάρα ασυνέπεια και ανευθυνότητα των ελλήνων μηχανικών που αυτοβαφτίζονται "μηχανικοί ΚΤΜ" με ένα σεμινάριο και χιλιάδες γκαφες

δεν φταίει ο σχεδιαστρής και ο παραγωγός στην ΑΥΣΤΡΙΑ για την κακή φήμη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

φταιει η hellin moto ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ οι μηχανικοί που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ταχα ΞΈΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ απο lego μέχρι διαστημόπλοιο

τα ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ (ΚΤΜ)

θέλουν και επιδέξιους ΚΩΛΟΥΣ
    ( η σούφρα των ελληνων μηχανικών ΚΤΜ φαίνεται είναι ξεσκισμένη)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Trickster
    Γίώργο ο Έλληνας δεν θέλει να του λες πως να κάνει την δουλειά του.
    Επίσης δεν θέλει να τον πολυπρίζουν για κάτι που δεν έχει κάνει σωστα. Στην προκειμένη ίσως να μην έβγαζε και κέρδος από την περιπτωσή σου..
    Εν πάση περιπτώση είναι ου μπλέξεις..
    Πραγματικά λυπάμαι που εξελιχθήκαν έτσι τα πράγματα στην περιπτωσή σου. Ξέρω πόσο γουστάρεις το μηχανάκι σου για να το πουλήσεις έτσι και να πας σε Ιάπωνα.. και όλο αυτό λόγο της μαλακίας ενός συνεργείου.
    Εγώ λέω να πας σε κάποιον που θα ασχοληθεί σοβαρά με το προβλημά σου και μην την δώσεις την γριά σου..
    FAMOUS LAST WORDS:
    "Helmet? I don need no steenking helmet!"

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από lc8ergr1
    η ΠΟΙΟΤΗΤΑ της KTM μηδενίζεται από την ανικανότητα βαρεμάρα ασυνέπεια και ανευθυνότητα των ελλήνων μηχανικών που αυτοβαφτίζονται "μηχανικοί ΚΤΜ" με ένα σεμινάριο και χιλιάδες γκαφες

δεν φταίει ο σχεδιαστρής και ο παραγωγός στην ΑΥΣΤΡΙΑ για την κακή φήμη της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

φταιει η hellin moto ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ οι μηχανικοί που ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι ταχα ΞΈΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΆΧΝΟΥΝ απο lego μέχρι διαστημόπλοιο

Νέο μέλος
    Πόσα χιλιόμετρα έχει η μοτοσικλέτα και χρειάζεται πιστόνια.
    εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής που κόβονται (με την ευκαιρία τις αλλάξαμε όλες) και οι κύλινδροι ήταν σε άριστη κατάσταση. Έτσι για πλάκα και για να πούμε ότι κάτι κάναμε αλλάξαμε και ελατήρια.
    CB 1000R, EXC-F 250

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gefr
    Το 950 Adv μου του 12/2003

Και ρωτάω τώρα. Είναι δυνατό να χρειάζομαι πιστόνια επειδή περνάει λάδι και ανεβαίνει στις αναθυμιάσεις, και να μην έχω καπνό στις εξατμίσεις;
    Στο ερώτημά σου: ναί, είναι δυνατόν.

Πάντως έχω μερικά σκοτεινά σημεία και η περιγραφή σου δεν πολυβοηθάει ομολογώ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από socratis
    εγώ άνοιξα το δικό μου μοτέρ στις 50000χλμ για αλλαγή βαλβίδων εξαγωγής που κόβονται (με την ευκαιρία τις αλλάξαμε όλες)
    Αντί να βρείτε το αίτιο που προκαλεί το κόψιμο(;;!!) των βαλβίδων, αρκεστήκατε στο να τις αλλάξετε απλά;

Καιμαρέσ που όταν λές ότι ''κόβονται στα 50.000χλμ'' το κάνεις να ακούγεται τόσο φυσιολογικά...

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    ρε παιδια οντως 50,000 χλμ δεν ειναι τιποτα, και το 950 κοβει βαλβιδες?

για ποιο λογο?δεν ειναι και κανα αγωνιστικο οπως και να το κανουμε...

Νέο μέλος
    Η αιτία είναι ελατωματικές βαλβίδες στα πρώτα μοντέλα, που στα επόμενα έχουν αντικατασταθεί με νέο ανταλλακτικό. Άρα η αιτά είναι γνωστή και οφείλεται σε κατασκευαστικό σφάλμα και όχι σε κακή χρήση.
    Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ανάκλιση για αυτό γιατί το πρόβλημα το ξέρει το εργοστάσιο για αυτό και προχώρησε σε αντικατάσταση του ανταλλακτικού στα νεότερα μοντέλα.
    Τώρα, το αν εγώ θεώρησα σωστό να προχωρήσω σε μία τέτοια αντικατάσταση στο πλαίσιο της ομαλής συντήρησης της μοτοσικλέτας μου και για να μην μου παρουσιαστεί μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον, αφενώς δεν νομίζω ότι είναι κακό (ανάλογα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας το θέμα της συντήρησης) και αφετέρου δεν θα πρέπει να απασχολεί κανένα. Δική μου είναι η μοτοσικλέτα και ότι θέλω κάνω, πολύ περισσότερο όταν δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά αναφέρω το γεγονός.
    CB 1000R, EXC-F 250

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Στα 50.000 χλμ συνήθως εχει κόψει σκελετό κι εσείς στεναχωριέστε για τις βαλβίδες??

Πλακίτσα εντάξει. Αλλά ας το πάρπυμε σοβαρά τότε.

@ lc8ergr1

Ενα μηχανάκι που εχει 1000 χιλιόμετρα κι εχει αλλάξει όργανα 3 φορές στην εγγύηση γιατί παίρνουν νερά με τη μία, κάνει τσούφ και σβήνει και δεν φτιάχνεται με τίποτα, παρ ολα τα upgrade που συνιστα η εταιρεία, τι το κάνεις? Ειναι 690 καινουργιο.

Να την χέσω την ποιότητα που ομολογουμένως εχουν σε σκελετό σε υλικά σε περιφερειακά, αν είναι να παιρνω μαζί μου μπουκαλάκια για τον συμπλέκτη, σακκούλες να σκεπάζω τα όργανα και δεν ξερω γω τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.
    Οταν δουλευουν τα ΚΤΜ είναι πολύ καλά, αλλά τι να το κάνεις?
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από socratis
    Δική μου είναι η μοτοσικλέτα και ότι θέλω κάνω, πολύ περισσότερο όταν δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, απλά αναφέρω το γεγονός.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	καρότο.jpg 
Προβολές:	1005 
Μέγεθος:	14,1 KB 
ID:	149764

Re: Ξεχειλίζει το ποτήρι...

Το 950 Adv μου του 12/2003 μπήκε το καλοκαίρι, μετά από ενάμισυ χρόνο σκούντημα στον Αυγέρη, για αντικατάσαση πλαισίου. Και μιά και θα το έλυνε τελείως, είπα να κάνουμε και μία αλλαγή οδηγούς βαλβίδων, να μετρήσει και τα κυλινδροπίστονα, να αλλάξουμε και ελατήρια. Το μηχανάκι δούλευε καλά, αλλά έβγαζε ένα μπλέ καπνό από τη μία εξάτμιση, του μπροστινού κυλίνδρου. Αφού μπήκε το μηχανάκι στο συνεργείο για αλλαγή πλαισίου στην εγγύηση (είχε προηγηθεί κόλλημα του πλαισίου που παρουσίασε ξανά ρωγμή) πέρασε μία εβδομάδα και δεν είχε ξεκινήσει το λύσιμο. Να μην τα πολυλογώ, μετά από τρείς εβδομάδες, παίρνω το μηχανάκι "έτοιμο". Ένας γρήγορος έλεγχος στις βίδες των πλαστικών αποκάλυψε μερικές ελείψεις που ήταν και αναμενόμενες. Τις επόμενες δύο μέρες, επέστρεψα ψάχνοντας βίδες που έλειπαν, ή ήταν τοποθετημένες σε άλλο σημείο. Επίσης έλειπαν μερικά εργαλεία που δεν βρέθηκαν ποτέ.
    Κάποια διαρροή ψυκτικού που παρουσιάστηκε, φάνηκε να λύνεται με αντικατάσταση της τάπας του ψυγείου.
    Ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και το μόνο που παρουσίαζε το μηχανάκι ήταν μία διαρροή λαδιού γύρω απότο πλευρικό στάντ δηλαδή μικρή λιμνούλα λαδιού.
    Σε επιστροφή από Χαλκιδική, μου κορνάρουν από αυτοκίνητο οτι έχω διαρροή βενζίνας. Σταματάω και βλέπω οτι το ψυκτικό μου χυνόταν κρουνηδόν. Μετά από άπειρες ευγενικές σκέψεις για το συνεργείο μου, καταλήγω να βάλω χέρι προσωπικά, αφού επρόκειτο να κατέβω Αθήνα. Η θερμοκρασία χτυπούσε 35άρια.
    Αφού κατέβασα τα πλαστικά και τα τεπόζιτα, εντόπισα τη διαρροή σε ένα κολλάρο κάτω από τα καρμπυρατέρ. Χρειάστηκε να σηκώσω τα καρμπυρατέρ για να αποκτήσω πρόσβαση και να αντικαταστήσω το εν λόγω κολλάρο που είχε σχιστεί μάλλον από κακή τοποθέτηση ή υπερβολικό σφίξιμο.
    Επιστροφή Αθήνα και μία επίσκεψη στο συνεργείο μου σε έξαλλη κατάσταση, συνέβαλε να ανοιχτεί το μηχανάκι πάραυτα όπως γινόταν και πρίν δύο χρόνια.
    Το συμπέρασμα ήταν ότι το είχα παραγεμίσει με λάδι από φόβο μήν το κάψω και να μην μπορούν να δούν τί γίνεται. Πλήρωσα "ότι θές" και έφυγα να το παρακολουθήσω.
    Το πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σημείο είναι οτι υπάρχει διαρροή λαδιού που φαίνεται να προέρχεται από τις αναθυμιάσεις, σε σημείο να τρέχει έξω από το φιλτροκούτι, χωρίς να δείχνει να καίγεται από τον μπροστινό κύλινδρο σαν καπνός στην εξάτμιση του μπροστινού κυλίνδρου.
    Μετά από δύο μήνες "φέρτο από Δευτέρα", το βάλαμε στη ράμπα και αρχίσαμενα μετράμε χρόνο. Μετά από μία εβδομάδα "θα το μετρήσουμε αύριο", ακούω το καταπληκτικό: Μετρήσανε τα κυλινδροπίστονα προχθές και τα βγάλανε 4 αλλά τα ξαναμέτρησαν χθές και τα έβγαλαν 7 με μέγιστο το 6, οπότε θέλεις αλλαγή πιστονιών.
    Μετά από τη φοβερή συνέπεια των μηχανουργών και συνεργείων σκέφτομαι τα εξής:
    α) αντικατάσταση πιστονιών - ελατηρίων σε άλλο συνεργείο (αλλά ποιό
    β) αντικατάσταση κινητήρα με μεταχειρισμένο
    γ) Αγορά Yamaha tenere και πώληση του ΚΤΜ για ανταλλακτικά.
    Σημειωτέον οτι με έχει εξοργίσει και η αναβλητικότητα του Αυγέρη.

Πραγματικά αν δεν έχεις βρεί ακόμη λύση, για να σε βοηθήσω και να γλιτώσεις απο όλους τους άχρηστους κοπρίτες αν θέλεις θα σου προτείνω εγώ μάστορα με π.μ

H ιστορία έχει ώς εξής:

Αφού συγχίστηκα με τον ένα μήνα αναμονής στο συνεργείο του Αυγέρη, πήρα το μηχανάκι, αφού του ζήτησα να μου το κλείσει όπως ήταν. Η διαρροή λαδιού έχει μείνει μόνο σε μικρό βαθμό. Ίσα που είναι λαδωμένο το μοτέρ εξωτερικά με καμμιά σταγόνα πού και πού να έχει στάξει από κάτω. Άρα κάτι στραβό στη συναρμολόγηση έφταιγε;
    Φυσικά οι στραβωμάρες δεν έλειπαν και πάλι: Μία διαρροή ψυκτικού λύθηκε με ακόμα μία επίσκεψη στο συνεργείο. Επίσης μία βίδα έλειπε στο πλάϊ του φιλτροκουτιού.
    Και οι στραβωμάρες συνεχίζονται.
    Η δυσκολία να πάρει μπροστά, με άφησε από μπαταρία, δύο φορές. Και πάλι αναγκάστηκα να βάλω χέρι, με σκοπό να λεπτύνω το μίγμα στο ρελαντί. Το IMS (Idle Mixture Screw) απο 2,5 στροφές σε 2,25). Το αποτέλεσμα είναι άν και με δυσκολία να παίρνει μπροστά.
    Στην διαδικασία ρυθμίσματος, διαπίστωσα και πάλι την ποιότητα δουλειάς του συνεργείου: Οι θύρες στο πλάϊ του κουτιού του φίλτρου, έχουν όλες τις βίδες τινάξει τα πάσα στο πλαστικό!
    Τέλος η αριστερή μπουκάλα άδειασε τα λάδια της. Όταν είχα ζητήσει από το συνεργείο να διορθωθεί η διαρρροή, μου είχε πεί οτι είχε παραγγείλει τσιμούχες. Όταν ήταν να μου παραδώσει το μηχανάκι, μου είπε οτι δεν χρειάζονται αλλαγή οι τσιμούχες, αλλά καθάρισμα, το οποίο και έγινε, λίγο πρίν την παράδοση της μηχανής. Από ότι φάνηκε, χρειαζόταν αντικατάσταση οι τσιμούχες, αλλά είτε δεν προλάβαινε να τις κάνει ή δεν είχε παραγγείλει τα ανταλλακτικά. Αυγέρης τέλος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    Στο ερώτημά σου: ναί, είναι δυνατόν.

Πάντως έχω μερικά σκοτεινά σημεία και η περιγραφή σου δεν πολυβοηθάει ομολογώ...

Τι σκοτεινό έχει παιδί μου; Ρώτα και θα μάθεις-αν ξέρω να σου απαντήσω και άν κατάλαβα από αυτά που μου έχουν εξηγήσει οι διάφοροι μάστορες. Πάντως ρώτα εσύ και θα δούμε. Γειά χαρά.

Η τελευταία ταλαιπώρια μου

Το μηχανάκι δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Γύριζε η μίζα όσπου να δεήσει να πάρει μου έβγαζε την ψυχή. Με τα κρύα η μπαταρία το είπε το ποίημα. Μετά από τρείς τέσσερις φορές που το έβαλα με καλώδια, πήγε συνεργείο. Το αποτέλεσμα είναι αντικατάσταση μπαταρίας και η ντίζα του τσόκ είχε φύγει από τη θέση της.

Τέλος καλό όλα καλά.

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΤΟΣΑΚΟ Το avatar του/της BILL VUZAS

Re: Η τελευταία ταλαιπώρια μου

Το μηχανάκι δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Γύριζε η μίζα όσπου να δεήσει να πάρει μου έβγαζε την ψυχή. Με τα κρύα η μπαταρία το είπε το ποίημα. Μετά από τρείς τέσσερις φορές που το έβαλα με καλώδια, πήγε συνεργείο. Το αποτέλεσμα είναι αντικατάσταση μπαταρίας και η ντίζα του τσόκ είχε φύγει από τη θέση της.

Τέλος καλό όλα καλά.
    Πριν ξαναπας σε μαστορα κανε ενα ευκελαιο,μονον βοηθεια εξ ανωθεν θα σε βοηθησει.

Σελίδα 8 από 31 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Lc8 Adventure Plastika
    από lc8ergr1 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 30/01/2006, 11:45
  2. ΚΤΜ-LC8 adventure 950 parts&assecories
    από lc8ergr1 στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 23/01/2006, 09:31
  3. ΚΤΜ-LC8 adventure 950 parts&assecories
    από lc8ergr1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket