Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 176

Θέμα: "Χρυσόστομη"

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    ...
    Βασικα και μαλλον...ισχυει το αντιθετο.Οι πολυθεηστες Ελληνες ασπαστηκαν μεν τον Χριστιανισμο,ωστοσο του κολλησαν και μερικες δεκαδες αγιους ή μερικες εκατονταδες ονοματα της παναγιας,δυνοντας του μια πολυθειστικη χρεια.Γιατι ξεφορτωνεσαι ευκολα την πιστη σου,οχι ομως και την νοοτροπια σου.

Κι αυτο συνεβη κι επετραπει γιατι ενας παγανιστης μπορει να αλλαξοπιστησει σε χριστιανο αλλα μονο για να γινει ενας χριστιανος παγανιστης,παρολλο που τοσο ο ιδιος οσο και η εκκλησια βλεπουν ή θελουν να βλεπουν μονον ενα χριστιανο.
    Η θέση σου με βρίσκει αντίθετο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο νεοεγκολποθείς στον χριστιανισμό -και εκτός ιερατείου- Έλληνας έφτιαχνε τους κανόνες. Ωστόσο η άποψή σου είναι σεβαστή.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    ...
    Σε παρακαλω βγαλε τον Ηρακλειτο στην ακρη των φιλοσοφων που παραθετεις.Αυτος ειναι αερακι δροσερο,ασφυχτια αναμεσα σ'αυτους τους "γερασμενους".
    Σωστά τα λες. Τον ανέφερα επειδή και αυτός έχει αναφερθεί στην ΜΙΑ οντότητα που δημιούργησε το σύν-παν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Δεν πιστεύω σε θρησκείες, απλά για να συμπληρώσω την γενική εικόνα να αναφέρω ότι η αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν πρότυπο ανεξιθρησκίας και ουδέποτε έβλαψε κάποιον γιά τα θρησκευτικά πιστεύω του. Συγκεκριμένα, σε κάθε ναό υπήρχε ο βωμός "τω αγνώστω θεώ" προκειμένου ο κάθε επισκέπτης που δεν ασπάζονταν την δική τους θρησκεία να έχει έναν χώρο να πράξει τα δέοντα. Μανο δεν είναι ετσι. Δεν ήταν ανεξίθρησκοι Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για το αντίθετο. και πουθενά δεν αναφέρεται σε αρχαία κείμενα οτι σε ναούς, υπήρχε βωμός προς τω αγνώστω θεό

Υ.Γ. Κοινή παρανόηση, οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ ήταν πολυθεϊστές αλλά ΕΞΟΧΩΣ μονοθεϊστές. Ο Δίας, ο Απόλλων, η Αθηνά ήταν όπως λενε σήμερα ο Αγ. Δημήτριος, ο Αγ. Ανδρέας, η Αγ. Θέκλα κλπ. Σχετικές αποδείξεις παρατίθενται από τους Σωκράτη, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Απολλώνιο Τυανέα, Πορφύριο, Πρόκλο, Ιάμβλιχο και ένα κάρο άλλους.
    οι ανωτέρω έλεγαν για το παράλογο της πολυθεΐας, όχι οτι την άποψη αυτή είχε ο λαός

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
    Η θέση σου με βρίσκει αντίθετο γιατί δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο νεοεγκολποθείς στον χριστιανισμό -και εκτός ιερατείου- Έλληνας έφτιαχνε τους κανόνες. Η εκκλησία ποτέ δεν έκανε αποδεκτές της παγανιστικές τελετές (της απόκριες ας πούμε)οι χριστιανοί όμως δεν της κόβουν (όσες είναι για γλέντι )

DOT SAE E1778JY32 μέλος Το avatar του/της lampros_fazer
    Δεν ξέρω αν έχει ήδη μπει,το βίντεο από την ομιλία..

Το λινκ δουλεύει-το βίντεο δεν το έχω δει..
    [size=4pt]έχω μεγάλο ταλέντο στα χείλη[/size]

[FONT=courier new]tennis365.gr [/FONT]

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS
    Καταραμένη επαρχία …..τα καλύτερα χάνω !!!!

Παλαιό μέλος
    Όλοι εσείς οι κατακριτές του Χριστιανισμού, αν είχατε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι και ο γιατρός σας είχε συμβουλεύσει να κόψετε τα πικάντικα, τα καυτερά κ.τ.λ. και εσείς είχατε επιλέξει να αγνοήσετε επιδεικτικά τη συμβουλή αυτή, όταν αργότερα το πρόβλημα που είχατε θα χειροτέρευε και θα εξελίσσονταν σε έλκος, θα βγαίνατε στα κανάλια να κατηγορήσετε το γιατρό και να πείτε “τον κομπογιαννίτη, τον αλήτη, μου έκλεισε το σπίτι”;
    Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνετε τώρα! Ο Χριστιανισμός υπάρχει για να διαδίδει τη διδασκαλία του Χριστού, ο οποίος δεν ευθύνεται για τα έκτροπα που υπήρξαν στην ιστορία εν ονόματί του και τα οποία προέβλεψε στην σύντομη παρουσία του στη γη. Εκμεταλευτές, παραποιούντες, κακόβουλοι και άνθρωποι που παρεξήγησαν αυτή τη διδασκαλία υπήρξαν και όπως πολλοί διαπιστώνουμε, υπάρχουν. Επειδή κάποιοι δεν πιστεύουν, με το να αναφέρουν την τραυματική εμπειρία που είχαν με κάποιον παπά που τους ζήτησε χρήματα όταν παντρεύονταν, δεν αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.
    Όσο για την Προμηθέα, από το όνομά της και μόνο, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν άκουγε την ίδια στην ομιλία της, αλλά τους γονείς της και αυτούς με τους οποίους είναι μπλεγμένοι.
    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο, είναι τόσο λυσσαλέα αυτή η ενορχηστρωμένη αμφισβήτηση-επίθεση..
    Μπορείτε να χειροκροτείτε και να λέτε τα δικά σας περί “ιεράς εξέτασης”, “σταυροφοριών” κ.τ.λ. αλλά δεν πείθετε κανέναν, μέχρι να θέσετε σοβαρά επιχειρήματα κατά της διδασκαλίας και των προθέσεων του Ιησού.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ASTRAKITCAR
    επιτρεψτε μου μια παρεμβαση

και συγχωρεστε με αν ειμαι εκτος θεματος...

ενταξει καποιοι δεν πιστευουν,καποιοι εχουν σωστα επιχειρηματα,καποιοι εχουν ωραιο λογο.

ΑΛΛΑ μερες που ειναι καποιοι ειπαν για το ΑΓΙΟ ΦΩΣ εκει στην πολυπαθη περιοχη...

ειναι σικε το παιχνιδι?δηλαδη ο ιερεας βαζει μπρος με αναπτηρα την φλογα?

αν υποθεσουμε οτι την βαζει...καιγεσαι ή οχι και για ποσο ρε μαγκες απο αυτη την φλογα??ετσι μου ειπανε.....

διοτι αν δεν καιγεσαι,και κατεβω κατω,και παρω απο δω το κερι μου που δεν το εχω ποτισει φωσφορο και δεν ξερω και γω τι αλλο,παω εκει και βαζω το χερι μου για 5 λεπτα πανω απο την φλογα και δεν με καιει αλλα εστω με γαργαλαει....αυτο δεν ειναι θαυμα?ο Μωαμεθ το κανει το θαυμα?
    ο καθολικος και ο προτεσταντης δεν θα επρεπε να παρει και αυτος μεριδιο απο την αιγλη αυτη?μονο στον ορθοδοξο αναβει η φλογα???τοσα χρονια δεν θα αρπαζε ο παπας την ευκαιρεια να πει και γω ειμαι εδω?
    επιτρεψτε μου αλλα αν συμβαινει αυτο που λενε το σεξουαλικο υποβαθρο του εγκεφαλου μου σκεπτεται να βαλει το κερακι σε ενα κουτακι και να το κανει δωρο στην κοπελιτσα.....

και μετα ας ερθει με τα μαθηματικα να μου το εξηγησει.....
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
    μονο στον ορθοδοξο αναβει η φλογα??? [/B]
    ΜΟΝΟ! Και μόνο αν είναι Ελληνας.Ούτε Σέρβος ούτε Ρώσος.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

αλλος θα μας πει αν ειναι μουφα το ολο σκηνικο με το αγιο φως?

αραγε καιει η φλογα ή οχι αν βαλεις το χερι σου επανω?

ξερει κανεις κατι?
    πωλουνται ΦΡΕΝΑ 288mm κομπλέ από AUDI A3 2.0 tsi για Group VAG (δεν είμαι έμπορος).

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Και έστω οτι το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι κάλπικο... όπως αρέσει σε κάποιους να ισχυρίζονται.

Αυτό σε τι ακριβώς μπορεί να προσβάλει την διδασκαλία του Χριστιανισμού; Δηλαδή αν είχαν αποδείξει πως αυτό είναι πλασματικό σαν θαύμα ...(εδώ δεν το έκαναν 2000 χρόνια και βάλε , τώρα θα γίνει; ) θα ήταν δυνατόν να αλλάξει την Πίστη του καθενός;

Μου ακούγεται σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Το Άγιο Φώς συμβολίζει τον Θείο Λόγο και την μετάδοση του , σε κάθε Πιστό ανά την Γή. Τώρα το αν ανάβει απο μόνο του ή απο zippo / bic αναπτήρα και μάλιστα να προκαλεί και διαμάχη για το πως και το γιατί , μόνο αστείο μου κάνει.

Αν τώρα βολεύει κάποιους να πιστεύουν έτσι και άλλους γιουβέτσι.. εσάς τι σας πειράζει ακριβώς;

YΓ. Ταξιδευτή ,,, τον Ιησού τον εκτέλεσαν ιεράρχες... αν σου λέει κάτι αυτό. Η άρχουσα τάξη της επικρατούσας θρησκείας. Μην συγχέεις φίλε μου (που δεν το κάνεις απο οτι φαίνεται) την διδασκαλία του Χριστού με το τι επικρατεί στις ιεραρχικές τάξεις , εξ ανθρώπων φτιαγμένες και δομημένες.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Aυτος ο θωμας ,....πολυ συμπαθης νεος,το μονο του ελατωμα ηταν οτι πιστευε οτι εβλεπε.Ο σωστος απιστος δεν πιστευει καν ουτε οτι βλεπει.Και ο σωστος πιστος τα ιδια.Αφου πιστευει δεν εχει αναγκη το θαυμα.Και αφου το θαυμα δεν εχει λογο να συμβει,απλα δεν συμβαινει.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

παιδια πιστευω στον Χριστιανισμο και στο θαυμα του Αγιου Φωτος.

απλα αυτοι που δεν πιστευουν πουθενα και ειναι μηδενιστες,αν αποδειχτει οτι το φως δεν καιει για καποια λεπτα ,μετα θα πιστεψουν?

αυτο ρωταω!
    διοτι ετσι αν εξαιρεσουμε το σκαρτο παπαδαριο στυλ Γιοσακη,κολοσουζα,κουμαριανου κτλ,

οι υπολοιπες θρησκειες ειναι για τα πανηγυρια...

λοιπον....οσοι δηλωνουν αθεοι κτλ...τι λετε ....?ειναι θαυμα ή οχι?

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    ......................
    λοιπον....οσοι δηλωνουν αθεοι κτλ...τι λετε ....?ειναι θαυμα ή οχι?

Λεμε...

Ελεος !!!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

sosTa? ..... paliaaaa :-)
    οι υπολοιπες θρησκειες ειναι για τα πανηγυρια...

αυτό να πας να το πεις στα 2 δις βουδιστές , 1 δις ινδουιστές και ~1 δις μουσουλμάνους...

το έχω πει και το ξαναλέω ...

ο μόνος λόγος που 3-4 φορές την ημέρα δεν απλώνεις το χαλάκι, να γονατίσεις στρέφοντας προς την Μέκκα και να αρχίσεις τις προσευχές είναι ότι έτυχε να γεννηθείς 300χλμ. δυτικότερα επάνω στον πλανήτη...

τότε για σένα οι yunan θα ήταν για τα πανηγύρια...

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    αυτό να πας να το πεις στα 2 δις βουδιστές , 1 δις ινδουιστές και ~1 δις μουσουλμάνους...

το έχω πει και το ξαναλέω ...
    .....................

Κι εγω το 'χω ξαναπει (πολλες φορες) αλλα ΔΕΝ κανω τιποτα...

Ειπαμε...

Σ' αυτον τον πλανητη υπαρχουν 6.350 εκατομμυρια μ@λακες και ΜΟΛΙΣ 150 εκατομμυρια ΕΞΥΠΝΟΙ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 8 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων