Σελίδα 8 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112131858108 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 2320

Θέμα: Xt 660 Z

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Δείτε εδώ.

Ντομινίκ Στρος Ταμίας Το avatar του/της peskandritsos
    Δεν τα κοβω, δεν τα κοβω, αφου λεω να τα αυξησω και να τα κανω τρια:rotflmao:
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Δείτε εδώ.
    Που ειναι αμεσα διαθεσιμο που λεει αυτο εκει???
    Το να γερνάς είναι καλύτερο από την εναλλακτική λύση: δηλαδή να πεθαίνεις νέος!!!

Δείτε εδώ.
    Και εδώ

Λοιπόν επειδή και εμένα μου αρέσει πολύ (φυσικά μόνο το άσπρο με τιην κόκκινη ρίγα), το σκέφτομαι να άλλαζα το ΧΤ (με μόλις 6000χλμ) με ένα... θα δούμε.

Έχω ορισμένες ενστάσεις όμως.....

ΤENERE....7490?
    KTM 690...7990?

Και ναι μεν είναι διαφορετική κατηγορία αλλά το ΚΤΜ έχει καλύτερο μοτέρ-αναρτήσεις.
    Επιφυλάσομαι για το μοτέρ γιατί δεν έχω οδηγήσει την τελευταία έκδοση του....

Αναρτήσεις.....

που πάς ρε καραμήτροοοοοο

Εάν έχει αντίστοιχο αμορτισέρ με του ΧΤ, αρχίστε να υπολογίζετε στην τιμή αγοράς και τα +528? για το Ohlins (που φυσικά θα το κρατήσω εάν κάνω την αλλαγή).*

Πηρούνι?......Είναι τόσο φτηνιάρικο που δεν έχει καν βίδες αποστράγγισης (έχω 2 μήνες ελατήρια Ohlins για μπροστά και δεν τα έχω βάλει γιατί βαριέμαι να βγάλω πηρούνια από πάνω.....) όπως του ΧΤ και με 15χλστ μειωμένη διαδρομή....

Δηλαδή, το ΧΤ600 του 87-88 (πριν τα benetton) είχε καλύτερες αναρτήσεις από το τωρινό (τουλάχιστον όσον αφορά επισκευασιμότητα και ρυθμίσεις) αφού είχε πίσω απόσβεση επαναφοράς και τάπες αφαίρεσης αέρα εμπρός.....

Είπαμε target group optimization (η αλλιώς cutting costs) αλλά εδώ το έχουμε ξεχιέσει,,,

*Σε γνωστή (μου) καλοκαιρινή (βλέπε προς παραλία) χωμάτινη διαδρομή όπου παλαιότερα κατέβαινα με το XR dδικάβαλος μαλλιοκούβαρα, πέρυσι με το ΧΤ (και ίδιο πλήρωμα...) αφενός σπάσαμε τις μέσες μας αφετέρου φίλος με Transalp (με 80000χλμ αμορτισέρ) που συνήθως του έκανα τρελλές διαφορές, ήρθε μετά από 2 λεπτά (αντί των 10).......

You BETA believe...

Πολλά τα χρόνια... Το avatar του/της Antwnis
    Το νέο tenere είναι (αντικειμενικά πιστεύω) από τα πιό όμορφα all arounders που έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία, κάτι στο οποίο βοήθησε και η επιλογή του marketing της yamaha με το να παρουσιάσει ένα προιόν που να διαφοροποιείται από το σύγχρονο ανταγωνισμό.
    Η διαφοροποίηση της yamaha ήταν βάση της λογικής του επαναλανσαρίσματος ενός μεσάιου κυβισμού ον οφ με 21'' τροχό, χώρους και δυνατότητες για χώμα.
    Η συνταγή αυτή υπήρξε πολύ πετυχημένη 2 δεκαετίες πριν όταν ξεκίνησε με μηχανάκια όπως τα tenere, africa, dr, tengai, elephant, transalp.
    Η εξέλιξη αυτών όμως μέσα στο χρόνο έφτασε στο να δούμε μηχανάκια όπως το versus που αποκαλείται... ον οφ (έλεος!) και μάλιστα με την αρωγή του ειδικού τύπου που τα δοκίμάζεικαι τα ταξινομεί ως ον οφ.
    Εκλεισε λοιπον η λογική της έννοιας urban dakar rally replicas με την ελευση και του καινούργιου transalp που ξέφυγε και αυτό από την αρχική φιλοσοφία του όρου.
    Η yamaha λοιπόν, ξεκίνησε πρώτη έναν νέο κύκλο που όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι παίχτες της αγοράς με "me too" προιόντα όπως χαρακτηρίζονται στο marketing.
    Όλες οι σχεδιαστικές τάσεις τείνουν να ανακυκλωθούν στο πέρασμα του χρόνου, άλλωστε αυτό συνέβη και με τα cafe racers, τα classics της ducati, της kawasaki, της triumph, αυτό κάνουν και στα αυτοκίνητα (VW beatle, MINI, 500)
    Η διέγερση του συναισθήματος αποδεικνύεται (με στόχο φυσικά την ανταπόκριση σε πωλήσεις) τις περισσότερες φορές ευκολότερη μέσω της της αναβίωσης μιας γνωστής συνταγής του παρελθόντος απότι το ρίσκο μιάς προσπάθειας από μηδενική βάση.
    Νομίζω όμως ότι για το νέο xtz 660 tenere, ως μοτοσυκλετιστικό προιόν της yamaha, σημείο αναφοράς προς σύγκριση δεν θα πρέπει να είναι το xt660, αλλά ο ίδιος ο πρόγονος του, το tenere του 1991 - 1998, παρόλο που χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία μέχρι να εμφανισθεί και πάλι.
    Σε τι είναι καλύτερο από τον πρόγονο, πόσο και πώς εξελίχτηκε σε σχέση με αυτόν μα κυρίως.... Την διαφορά και το feeling που μπορεί να νοιώσει ο αναβάτης που θα έχει ζήσει την εμπειρία και των δύο.
    Ζώντας καθημερινά τα τελευταία 10 χρόνια με τον πρόγονο, πραγματικά, ανυπομονώ να διαπιστώσω αν πράγματι το νέο θα αξίζει το σκήπτρο της συνέχισης της δυναστείας των tenere.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	11042008.jpg 
Προβολές:	536 
Μέγεθος:	73,6 KB 
ID:	132977
    Όλα είναι έτσι, μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αλλιώς! :a39:

Να και κάτι που θα χρειαστείτε...
    Εχεις δικιο...Χρησιμο, ομορφο, και πολυ κομψο σε σχεση με πολλα αλλα της αγορας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και εδώ

Λοιπόν επειδή και εμένα μου αρέσει πολύ (φυσικά μόνο το άσπρο με τιην κόκκινη ρίγα), το σκέφτομαι να άλλαζα το ΧΤ (με μόλις 6000χλμ) με ένα... θα δούμε.

Έχω ορισμένες ενστάσεις όμως.....

ΤENERE....7490?
    KTM 690...7990?

Και ναι μεν είναι διαφορετική κατηγορία αλλά το ΚΤΜ έχει καλύτερο μοτέρ-αναρτήσεις.
    Επιφυλάσομαι για το μοτέρ γιατί δεν έχω οδηγήσει την τελευταία έκδοση του....

Αναρτήσεις.....

που πάς ρε καραμήτροοοοοο

Εάν έχει αντίστοιχο αμορτισέρ με του ΧΤ, αρχίστε να υπολογίζετε στην τιμή αγοράς και τα +528? για το Ohlins (που φυσικά θα το κρατήσω εάν κάνω την αλλαγή).*

Πηρούνι?......Είναι τόσο φτηνιάρικο που δεν έχει καν βίδες αποστράγγισης (έχω 2 μήνες ελατήρια Ohlins για μπροστά και δεν τα έχω βάλει γιατί βαριέμαι να βγάλω πηρούνια από πάνω.....) όπως του ΧΤ και με 15χλστ μειωμένη διαδρομή....

Δηλαδή, το ΧΤ600 του 87-88 (πριν τα benetton) είχε καλύτερες αναρτήσεις από το τωρινό (τουλάχιστον όσον αφορά επισκευασιμότητα και ρυθμίσεις) αφού είχε πίσω απόσβεση επαναφοράς και τάπες αφαίρεσης αέρα εμπρός.....

Είπαμε target group optimization (η αλλιώς cutting costs) αλλά εδώ το έχουμε ξεχιέσει,,,

*Σε γνωστή (μου) καλοκαιρινή (βλέπε προς παραλία) χωμάτινη διαδρομή όπου παλαιότερα κατέβαινα με το XR dδικάβαλος μαλλιοκούβαρα, πέρυσι με το ΧΤ (και ίδιο πλήρωμα...) αφενός σπάσαμε τις μέσες μας αφετέρου φίλος με Transalp (με 80000χλμ αμορτισέρ) που συνήθως του έκανα τρελλές διαφορές, ήρθε μετά από 2 λεπτά (αντί των 10).......
    Μερικα πραγματα στην ζωη πρεπει να τα δεχεσαι οπως ειναι.Δεν λεω σε αυτα που γραφεις εχεις δικιο κοιτωντας τα απολυτα νουμερα και την λογικη.Εγω ας πουμε αν κοιταγα την λογικη θα επερνα ενα v strom η ενα transalp που και τα δυο ειναι ετοιμοπαραδοτα πιο γρηγορα με καλυτερο εξοπλισμο και ειδικα το v strom σε πολυ καλη τιμη.Εχω κατσει ειδη δυο μηνες κοιτωντας τις φωτογραφιες απο το τενερε και ξερογλυφομαι σκεφτομενος εμενα επανω του να καταπινω χιλιομετρα.Ειναι να βλεπεις κατι και να σου κανει αυτο το κλικ.Ειχα πολλα χρονια να το νιωσω αυτο το κλικ για μια μηχανη.Μερικοι το βλεπουν σαν το (αλογακι της Παναγιας),ετσι το παρομοιασαν εδω μεσα,εγω το βλεπω σαν την Μονικα Μπελουτσι.Θα το σκουπιζω με ενα δερματακι απαλο ολη μερα οταν εχω καιρο.Και αν καποιος γουσταρει τις βελτιωσεις δεν ειναι κακο.Παρτο και χωστου οσα λεφτα μπορεις και γουσταρεις για να το κανεις οσο πιο επιθυμιτο γινεται για παρτυ σου.

Και εμένα μΕ αρέσει... αλλά 7,5 χιλιάρικα για μοτό adventure που το αμορτισέρ της δεν επαρκεί ούτε για παπί (αν είναι σαν του ΧΤ...) με χαλάει....

Τεσπα, ο καθένας όπου γουστάρει τα χώνει (και ήδη τα έχω χώσει ΚΑΙ στο ΧΤ)....

You BETA believe...

Και εμένα μΕ αρέσει... αλλά 7,5 χιλιάρικα για μοτό adventure που το αμορτισέρ της δεν επαρκεί ούτε για παπί (αν είναι σαν του ΧΤ...) με χαλάει....

Τεσπα, ο καθένας όπου γουστάρει τα χώνει (και ήδη τα έχω χώσει ΚΑΙ στο ΧΤ)....
    Σωτήρη ασχετα με τα περιφερειακά που είναι κορυφή στο ktm...

Σαν εμφάνιση σου αρέσει (ειδικά η εξάτμιση στο πλάι δεν μου αρέσει καθόλου)....

Το 690adv rally θα βγει ?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Σωτήρη ασχετα με τα περιφερειακά που είναι κορυφή στο ktm...

Σαν εμφάνιση σου αρέσει (ειδικά η εξάτμιση στο πλάι δεν μου αρέσει καθόλου)....

Το 690adv rally θα βγει ?
    Μιά χαρά είναι, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει χώρους για 2 άτομα (όχι να είναι Varadero - πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι ούτε καν ΧΤ)

Το άλλο άμα βγει θα είναι τσιμπημένο (9Κ+)....

You BETA believe...

Μιά χαρά είναι, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχει χώρους για 2 άτομα (όχι να είναι Varadero - πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι ούτε καν ΧΤ)

Το άλλο άμα βγει θα είναι τσιμπημένο (9Κ+)....
    Πάντως το tenere με άλλες αναρτήσεις είναι το ιδανικό μηχανάκι για Ελλάδα και το λέω αυτό γιατί με το xt έχω κάνει αρκετό χλμ δικάβαλος και φορτωμένος και ΄του έλειπαν 2-3 πραγματάκια που ΄κάνουν το ταξίδι ποιο άνετο...
    Οπως μια μια καλύτερη σελα καλύτερα φρένα και προστασία απο αέρα στα 130-140.

Το tenere τα έχει και τα 3 + την αυτονομία που δίνει το ρεζερβουάρ του... αντε να δούμε..

Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
    Πάντως το tenere με άλλες αναρτήσεις είναι το ιδανικό μηχανάκι για Ελλάδα και το λέω αυτό γιατί με το xt έχω κάνει αρκετό χλμ δικάβαλος και φορτωμένος και ΄του έλειπαν 2-3 πραγματάκια που ΄κάνουν το ταξίδι ποιο άνετο...
    Οπως μια μια καλύτερη σελα καλύτερα φρένα και προστασία απο αέρα στα 130-140.

Το tenere τα έχει και τα 3 + την αυτονομία που δίνει το ρεζερβουάρ του... αντε να δούμε..

Αυτο που λες για; τις αναρτησεις ακομα δεν το ξερουμε...Ασε να κυκλοφορησει πρωτα και βλεπουμε.Παντως στα πρωτα τεστ που καναν τα πεςριοδικα δεν ειδα να γραφουν τιποτα αρνητικο για την αναρτηση

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Αυτο που λες για; τις αναρτησεις ακομα δεν το ξερουμε...Ασε να κυκλοφορησει πρωτα και βλεπουμε.Παντως στα πρωτα τεστ που καναν τα πεςριοδικα δεν ειδα να γραφουν τιποτα αρνητικο για την αναρτηση
    Ούτε για το ΧΤ έγραφαν.... άσε που ήδη γράφουν ότι είναι γρήγορο και 'ότι ταξιδεύει με 140-150', κοινώς ότι τους κατέβει.....

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
    Κοίτα δεν είναι και για πέταμα απλά δεν είναι και τίποτα τις προκοπής...
    Απλά συγκρίνοντας με τις wp αναρτήσεις του ktm είναι η μέρα με τη νύχτα...

Ούτε για το ΧΤ έγραφαν.... άσε που ήδη γράφουν ότι είναι γρήγορο και 'ότι ταξιδεύει με 140-150', κοινώς ότι τους κατέβει.....
    Ανάλογα τον αναβάτη....

Και αν πρέπει να προλάβει το πλοίο στη Νεάπολη σε 2-3 ώρες και είναι ακόμα στην Αθηνών κορίνθου...

Σελίδα 8 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 3456789101112131858108 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Maska apo XT 660
    από Primal στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2006, 15:51
  2. Βοηθεια για Xt 660 R!!
    από fasma στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2006, 17:07
  3. XT 600 και XT 660 μετατροπή
    από gspir στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks