αν έχεις πράγματικά απορροία το πρώτο, αν θες να μου πεις κάτι με συνγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Το nick σου προφέρεται ως σάϊρους ή τσίρους;![]()
![]()
αν έχεις πράγματικά απορροία το πρώτο, αν θες να μου πεις κάτι με συνγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα!!!!Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Το nick σου προφέρεται ως σάϊρους ή τσίρους;![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
αν έχεις πράγματικά απορροία το πρώτο, αν θες να μου πεις κάτι με συνγχωρείς αλλά δεν το κατάλαβα!!!!![]()
No worries.![]()
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού απ΄το θέμα ήταν![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πσσσσσσσς....![]()
Μην γίνεσαι ειρωνικός.... bed time reading είναι.....![]()
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Αν πάντως πιστεύεις ότι η θεωρεία της σχετικότητας έχει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ να κάνει με αυτές τις αρλούμπες... καλύτερα να ανοίξεις κανένα βιβλίο.Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Ο χρονος ειναι δικη μας παραμετρος μαλλον για να μπορουμε μεσω αυτης της μεταβλητης να εξηγησουμε πολλα αλλα.
Π.χ
Εμεις λεμε οτι εχουμε σε 24 ωρες περιστροφη του πλανητη γυρω απο τον αξονα του γιατι τυχαινει να περιστρεφεται η γη.Αν δεν περιστρεφοταν η γη γυρω απο τον εαυτο της και γυρω απο τον ηλιο το πιθανοτερο θα ηταν να μην ειχαμε αυτη την ιδεα του χρονου οπως το αντιλαμβανομαστε σημερα.
Ειναι αρκετα μεγαλη συζητηση και σχετικη.
![]()
Ξεκινάς με μια ποσότητα νερού στο ρεζερβουάρ και καταλήγεις με την ΙΔΙΑ ποσότητα υδρατμών στην εξάτμιση. Ότι και να κάνεις ενδιάμεσα ενέργεια δεν παίρνεις. Εκεί είναι ο αέναος κύκλος.Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Τον αενεο κυκλο δεν καταλαβα που βλεπεις?
Απο την στιγμη που χρειαζεται να προσθετεις νερο καθε τοσο!
Δεν λεει πουθενα οτι βαζεις μια φορα και για τους υπολοιπους αιωνες κοβεις βολτες...![]()
Αρχη διατηρησης της ενεργειας>Η ενεργεια δεν χανεται ειναι παντα η ιδια αλλα αλλαζει μορφη με το τελευταιο σταδιο που ειναι η θερμοτητα οποτε και εκει εμεις >χανουμε> την ενεργεια εδω ειναι η θερμοδυναμικη που λεει ο npat...αταξια νομιζω λεγεται στα Ελληνικα.
Εδω δεν τιθεται θεμα αενεου κυκλου,απο την στιγμη που βαζεις καυσιμο και μπαταρια η μετασχηματιστη!
Αν τώρα, εκτός από νερό, βάζεις ΚΑΙ ΑΛΛΟ καύσιμο... ε τότε εντάξει. Αλλά πλέον το αυτοκίνητό σου κινείται με νερό όσο κινούνται με νερό και οι... ατμομηχανές.
Ναι ρε πούστη μου, αλλά αυτοί οι εναλλακτικοί πάνε να μου φάνε το ψωμάκι!Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
spam on
μην ακούτε τον npat έχει καταγωγή από Κατάρ μεριά και έχει 2-3 πλατφορμίτσες για να βγάζει τα προς το ζην και προσπαθεί να κάνει προπαγάνδα εναντίων όλλων των άλλων μορφών ενέργειας :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
για σου ρε μαινόμενε σείχη![]()
![]()
spam off
:rotflmao: :rotflmao:
[ Μεταξύ άλλων, τον τελευταίο καιρό, το ψωμί μου το βγάζω σχεδιάζοντας συστήματα ελέγχου για μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ]
Ναι καταλαβαν τωρα...Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
.....σχεδιάζοντας συστήματα ελέγχου για μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ]
Δεν ελεγες καλυτερα οτι δουλευεις πιανιστας σε μπουρδελο;
![]()
![]()
-Have you any famous last words?
-..Not Yet!
-"Not yet"!? Is that famous?
Ελπίζω να μην πίστεψες πως θα το διαβάσω όλο αυτό, ε.. Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα να το διαβάζω, αλλά είχε κάτι ενδιαφέρον η τηλεόραση και βαρέθηκα. Έχει πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κοιτάξεις στο μπουρδέλο απ' τον πιανίστα. Θ'αφήσω το χρόνο να σου απαντήσει, που εκτός από καλύτερος γιατρός είναι και ο καλύτερος φυσικός.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Όχι φίλε μου. Δεν διαγράφω καθόλου ότι δεν συμφωνεί με την φυσική όπως την ξέρουμε
...μπλαμπλαμπλα...
Από μένα τέλος. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Με ντουβάρια να μιλάω άλλο δεν έχει νόημα.![]()
Ασχετο με τον τίτλο του θέματος, αλλά σχετικό με την προσπάθεια απεξάρτησης απ΄τα ορυκτά καύσιμα.
Πάρκο φωτοβολταϊκών με δυνατότητα παραγωγής 430ΜW (τεράστιο νούμερο).
This week, Nanosolar, a startup in Palo Alto, CA, announced plans to build a production facility with the capacity to make enough solar cells annually to generate 430 megawatts. This output would represent a substantial portion of the worldwide production of solar energy.
Όλο το άρθρο εδώ.
αυτες οι εφαρμογες ειναι για χωρες που εχουν ηλιοφανεια...εδω στην Ελλαδα δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο....λιγνιτης μωρε!...δεν γ@μιεται....Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ασχετο με τον τίτλο του θέματος, αλλά σχετικό με την προσπάθεια απεξάρτησης απ΄τα ορυκτά καύσιμα.
Πάρκο φωτοβολταϊκών με δυνατότητα παραγωγής 430ΜW (τεράστιο νούμερο).
This week, Nanosolar, a startup in Palo Alto, CA, announced plans to build a production facility with the capacity to make enough solar cells annually to generate 430 megawatts. This output would represent a substantial portion of the worldwide production of solar energy.
Όλο το άρθρο εδώ.![]()
Εκτός απο ηλιοφάνεια χρειάζεται και έκταση... Στην καλιφόρνια αφθονεί, στην Ελλάδα όχι τόσο. Αν και το άρθρο δεν αναφέρει νούμερο, η γη που θα καταλαμβάνει αυτή η εγκατάσταση (που όντως ειναι τεράστιο το ονομαστικο νουμερο παραγωγής που αναφέρει) θα ειναι πού μεγάλη.Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
αυτες οι εφαρμογες ειναι για χωρες που εχουν ηλιοφανεια...εδω στην Ελλαδα δεν ειναι εφικτο κατι τετοιο....λιγνιτης μωρε!...δεν γ@μιεται....![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Δεν είναι θέμα έκτασης όσο νέων μεθόδων που ανέπτυξε η εταιρία και αυξάνουν κατά πολύ την απόδοση των φωτοβολταϊκών. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν στηρίζεται στο nanoparticle ink που δεν έχω ιδέα τι ακριβώς καταφέρνει.Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εκτός απο ηλιοφάνεια χρειάζεται και έκταση... Στην καλιφόρνια αφθονεί, στην Ελλάδα όχι τόσο. Αν και το άρθρο δεν αναφέρει νούμερο, η γη που θα καταλαμβάνει αυτή η εγκατάσταση (που όντως ειναι τεράστιο το ονομαστικο νουμερο παραγωγής που αναφέρει) θα ειναι πού μεγάλη.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι χάρη σ΄αυτή τη μέθοδο σχεδιάζουν πάρκο 1GW ??![]()
Aν είναι όντως έτσι, μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ νούμερο μιας και η παγκόσμια παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά είναι μόλις 1.7GW....
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει αναβρασμός σχετικά με την δυνατότητα παραγωγής φθηνής ενέργειας. Ίσως η ενεργειακή επανάσταση να έρθει πιο γρήγορα απ΄ότι νομίζουμε.
Εντάξει αλλά επειδή εμείς εδώ καίμε τα δάση, δημιουργούμε το χώρο που θέλουμε. Ο μισός Υμμητός είναι καραφλός, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε λοιπόν?Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εκτός απο ηλιοφάνεια χρειάζεται και έκταση... Στην καλιφόρνια αφθονεί, στην Ελλάδα όχι τόσο. Αν και το άρθρο δεν αναφέρει νούμερο, η γη που θα καταλαμβάνει αυτή η εγκατάσταση (που όντως ειναι τεράστιο το ονομαστικο νουμερο παραγωγής που αναφέρει) θα ειναι πού μεγάλη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Εντάξει αλλά επειδή εμείς εδώ καίμε τα δάση, δημιουργούμε το χώρο που θέλουμε. Ο μισός Υμμητός είναι καραφλός, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε λοιπόν?
Εχχμμ...
Ξέρετε....
Το περιβάλλον, φυσικός χώρος, φυσικός πλουτος, χλωρίδα και πανίδα δεν ειναι μονο πευκα και έλατα...
Αυτό που εσύ βλεπεις καραφλο ειναι στην πραγματικότητα ενας χώρος όπου ευδοκιμουν πολλά φυτα και ζώα.
Δεν ειναι μονο τα ελάφια η πανίδα, ειναι και άλλα πιο ταπεινα. Δε σημαινει οτι επειδή έχει πουρναρια, κουμαριές και άλλα ποώδη πρέπει να παμε να τα ξηλώσουμε.
![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Η παρουσίαση της μεθόδου στο Technology Review (sponsored by MIT) και η παρουσία των ιδρυτών του goggle στην λίστα των επενδυτών, προσδίδει κάποια βαρύτητα στο project νομίζω.
Αν μπορεί ο npat να μας πει δυο λόγια παραπάνω μιας και είναι στον τομέα του......![]()