Σελίδα 8 από 28 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 411

Θέμα: Τεκμήρια Διαβίωσης

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από aldo
    Λοιπόν...
    1) Στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισα καθόλου!!! Για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί θα βγώ εκτός θέματος.
    2) Αν το 60% λύσει τα προβλήματά του φασκελώνοντάς με ας το κάνει!!! Εγώ δεν παρεξηγούμαι ισα-ισα το βλέπω ως κοινοφελές έργο!
    3) Το πρόβλημά μας είναι ο Αλογοσκούφης και ο κάθε Αλογομούρης??? Σκοπός είναι να βρεθεί μια λύση μακροχρόνια και να βγούμε απο τα τωρινά δεδομένα! Όλα όσα εισηγείται ο Αλογοσκούφης είναι προσωρινές λύσεις για εμένα! Θα υπάρξει μία ανακαμπή και μετά όλα θα καταργηθούν μέχρι να ξαναπιάσει πάτο η οικονομία.
    4) Sorry κιόλας αλλά για την βενζίνη και τις τιμές του πετρελαίου δεν φταίει κανεις στη Ελλάδα... Φταίμε για την κερδοσκοπία που προκλήθηκε και που δεν κράξαμε κόσμο!
    Εγώ προτείνω να αλλαξουμε πρώτα από ολα εμείς νοοτροπία!
    Μην αφήνεις το φανατισμό σου να σε παρασύρει. Είναι δίκαιο το εκλογικό και γενικά το πολιτικό μας σύστημα; Όχι! Θα το κατέκρινες εξίσου εάν στα πράγματα βρίσκονταν το κόμμα σου; Η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη από αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα!
    Το συμπέρασμά σου στο (3) από ποιο επιχείρημα προκύπτει;
    Αυτό που προτείνεις εσύ (και όπως προκύπτει απ' τον τρόπο που το παρουσιάζεις, κανένας άλλος) στο (4) είναι η σωστή λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας και όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα νοοτροπία και πρακτική μας, μη εφικτή!
    Πάρε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά σου και άμε στο μανάβικο να πουλήσεις πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    @aldo & vandiemen

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν με βρίσκουν αντίθετο τα μέτρα που θα βαλει στους επαγγελματίες που δηλώνουν 4.000 και 5.000 ? εισόδημα, αφού προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας. η αντίθεση μου βρίσκεται στην επαναφορά των τεκμηρίων για τον απλο λόγο του ότι μας δουλεύουν κανονικά και πραγματικός σκοπός είναι να αρμέξουν κυρίως από εκεί.
    Οι ανακοινώσεις είναι τουλάχιστον γελοίες/λαϊκίστικες και στοχεύουν στον εντυπωσιασμό κρύβοντας από κάτω τις πραγματικές διαθέσεις.
    Αυτό που προβάλλουν τι έιναι ρε παίδες? Τα ιδιωτικά σχολεία (τι ποσοστό αντιπροσωπεύει αλήθεια αυτό?), τις πισίνες (πανεύκολο να τους βρούν. Μια βόλτα στις πολεοδομίες και ο έλεγχος όσων έχουν πάρει άδεια δεξαμενής ή ποτίστρας θα δείξει αμέσως τις πισίνες της λούφας) και τα σκάφη.
    Τα σκάφη τα ελέγχουν εδώ και 5-6 χρόνια, επομένως στοχεύουν στους ελάχιστους που δεν τα έχουν δηλώσει και δεν τους απασχολεί ότι απ΄το Πασαλιμάνι μέχρι την Βουλιαγμένη ελλιμενίζονται σκάφη που είναι 2 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδας και είναι υπό σημαία Αγγλίας ή Μάλτας (και φορολογούνται με 25%).

Τους κατηγορώ λοιπόν πως είναι λαμόγια επειδή δεν διεκδίκησαν την ψήφο κανενός λέγοντας ότι το μόνο που θα προσφέρουν θα είναι η καταπολεμηση της φοροδιαφυγής.
    Ο κοσμάκης τους ψήφισε επειδή είπαν ότι θα φέρουν επενδύσεις, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα παράγουν αναπτυξη. Και μετά από τόσα χρόνια φίφας (απ΄όλους) η Ελλαδίτσα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις του ΟΟΣΑ με επενδύσεις επί του ΑΕΠ στο 13%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 33%
    Τους κατηγορώ γιατί είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν οτιδήποτε και συγκαλύπτουν τα πάντα. Και τους κατηγορώ γιατί απροκάλυπτα μου λένε τόσα ψέματα και μου λένε ότι θα με πηδάνε μέχρι να ψοφήσω.
    Τους κατηγορώ γιατί στραγγαλίζουν οικονομικά και με την γραφειοκρατία οποιονδήποτε θελήσει να κάνει δική του επιχείρηση, οδηγώντας τους μισούς Ελληνες στο όνειρο του Δημοσίου.
    Με αυτά και με άλλα, υπό μια σκοπιά η φοροδιαφυγή θα μπορούσε να θεωρηθεί και αυτοάμυνα.

ΥΓ: Αποδείξεις ζητάω σε βαθμό που γίνομαι γραφικός.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

VanDiemen θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν δεν γαμήσεις την κουβέντα με προκλητικούς χαρακτηρισμούς. Πολύ ευγενικά και χωρίς να κάνω πλάκα....
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος
    Αν το "γ%#$@ς" δεν είναι προκλητικό τότε τι είναι; Σε προκαλώ να βρεις έστω μια συζήτηση στην οποία να μίλησα με τέτοιο τρόπο! Δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους σου και μακάρι να έκανες πλάκα! Τι ήταν αυτό τώρα; Προληπτική καταστολή;

non serviam Το avatar του/της kachius
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

τα μέτρα που θα βαλει στους επαγγελματίες που δηλώνουν 4.000 και 5.000 ? εισόδημα, αφού προκαλούν την νοημοσύνη όλων μας
    Δύο παράπλευρες απώλειες είναι

όσοι τόσα δηλώνουν γιατί τόσα βγάζουν (όπου δε φτάνει που δεν τους φτάνουν, θα δίνουν και το 10%)

και όσοι δηλώνουν πάνω από 10.500 (δηλαδή 11, 14, 16 χιλιάρικα κτλ) που ξαφνικά θα πληρώνουν 1000 ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ φόρο από όσο ήδη πληρώνουν!!!!!

Αυτοί που δηλώνουν τα μισά ή το ένα τρίτο από αυτά που βγάζουν, είτε είναι πάνω είτε κάτω από τα 10.000 "σκασίλα" τους και αν θα δώσουν κάτι παραπάνω!

Όπως όλοι, έτσι και εγώ ξέρω άνθρωπο που δηλώνει γύρω στα 26χιλιάρικα τη στιγμή που βγάζει καθαρά 8000/μήνα (96χιλιάδες το χρόνο μας κάνει αυτό, έτσι)

Θα τον πειράξει που θα κληθεί να πληρώσει 1000ευρώ παραπάνω φόρο, ή θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με αυτόν τον τρόπο;

Αντίθετα, οι οικογένειες των ΕΕ που βγάζουν όντως 15 με 25 χιλιάρικα, πόσο μεγάλη ζημιά τους κάνει η κατάργηση του αφορολόγητου που σε αυτό το εισόδημα σχεδόν τους ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το φόρο εισοδήματος;
    Ξέρω από βέσπα!

Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Αν το "γ%#$@ς" δεν είναι προκλητικό τότε τι είναι; Σε προκαλώ να βρεις έστω μια συζήτηση στην οποία να μίλησα με τέτοιο τρόπο! Δεν είναι καθόλου ευγενικό από μέρους σου και μακάρι να έκανες πλάκα! Τι ήταν αυτό τώρα; Προληπτική καταστολή;
    Η κουβέντα ενδιαφέρει πολλούς και είναι αρκετά σοβαρή. Το να μπαίνεις σε μια κουβέντα και να αποκαλείς τον έναν κομματικό μέλος και στον άλλο να παει να μαζέψει ελιές προσβάλλει και δείχνει αγένεια προς όσους έχουν αντίθετη άποψη απ΄τη δική σου.
    Και επειδή τα σχόλια σου ΕΙΝΑΙ υβριστικά και το θέμα θα γίνει μπάχαλο, βγάζω από τώρα την κίτρινη γιατί δεν σου μίλησε κανείς με τον τρόπο που απάντησες.

Προληπτική καταστολή δεν είναι, γιατί αν ήταν θα σου ξύριζα με τη μία τα προσβλητικά ποστ. Αλλά μην ξεχνάς κιόλας ότι ισχύει η δικτατορία των mods.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Και λυπάμαι που οι μισθωτοί έχουν την αίσθηση ότι οι περισσότεροι ΕΕ είναι καρχαρίες και πλούσιοι.

Εγώ από αυτά που ξέρω,

ένα 60% περίπου των ΕΕ τα βγάζουν πέρα μέρα με τη μέρα
    (όπως οι περισσότεροι μισθωτοί, με τη διαφορά το άγχος που έχουν αν την ακριβώς επόμενη μέρα θα έχουν δουλειά και συνεπώς "φαΐ", οπότε ουσιαστικά, δε σχολάνε ποτέ...και το βράδυ δεν κοιμούνται)

ένα 20% αποτυγχάνει και καταστρέφεται
    (δεν μένει απλά χωρίς δουλειά, ειδικά σε επιχειρήσεις μεγαλύτερες από ατομικές ή που έχουν να κάνουν με εμπόριο, "πάνε και φυλακή για πλάκα" τρόπον τεινά)

και το πολύ ένα 20% πετυχαίνει και πλουτίζει ή "πλουτίζει".

Υπάρχει πολύ μεγάλη αντιστοιχία με τους μισθωτούς (τους χαμάληδες και τους καλοπληρωμένους αντίστοιχα) αλλά το καθημερινό άγχος δεν πρόκειται να το καταλάβει κάποιος μισθωτός ποτέ (ήμουν και ξέρω) όπως επίσης όταν ο ΕΕ αποτύχει (όχι όλοι όπως ανέφερα, αλλά πολλοί) η πίπα που τρώει τον κυνηγάει με τα χίλια για πολλά χρόνια...

Νομίζω ότι υπάρχει τόσο μεγάλη άγνοια του τί σημαίνει ΕΕ που υπάρχουν έντονα ρατιστικά φαινόμενα.
    Ξέρω από βέσπα!

Banned Το avatar του/της anco
    με αυτα με βλεπω για γενικο πουλημα.

Παει το ΧΤ παει και το Μ3......

Θα παρω 49κ.ε μοτοποδηλατο και θα τα δινω στην Τροχαια.

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Μην αφήνεις το φανατισμό σου να σε παρασύρει. Είναι δίκαιο το εκλογικό και γενικά το πολιτικό μας σύστημα; Όχι! Θα το κατέκρινες εξίσου εάν στα πράγματα βρίσκονταν το κόμμα σου; Η απάντηση είναι ευκόλως εννοούμενη από αυτά που έχεις πει μέχρι τώρα!
    Το συμπέρασμά σου στο (3) από ποιο επιχείρημα προκύπτει;
    Αυτό που προτείνεις εσύ (και όπως προκύπτει απ' τον τρόπο που το παρουσιάζεις, κανένας άλλος) στο (4) είναι η σωστή λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον τόπο μας και όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα νοοτροπία και πρακτική μας, μη εφικτή!
    Πάρε τα δυο μέτρα και τα δυο σταθμά σου και άμε στο μανάβικο να πουλήσεις πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.
    Προς τι η επίθεση??? Επειδή δεν ψήφισα? Ούτε έκρινα το εκλογικό σύστημα ή το πολιτικό ως δίκαιο ή μη. Δεν έχω κόμμα και ούτε με ενδιαφέρει να έχω! Αν ο τόπος πήγαινε μπροστά οι κομματικές διακρίσεις θα ήταν περιττές απλά, γιατί θα υπήρχε ευημερία!! Και λέω οτι αυτός θα έπρεπε να ήταν ο στόχος που πιστεύω οτι πρέπει να ξεκινάει από την κοινωνία!
    Όσο για το (3) αυτό που εννοώ ειναι οτι και ο Αλογοσκούφης να μην ήταν υπουργός ή η ΝΔ κυβέρνηση, δεν νομίζεις οτι και ο άλλος που θα ήταν στις θέσεις τους τα ίδια θα έκανε? Έδωσαν όλα αυτά τη λύση εως τώρα??? Όχι!
    Πάω τώρα γιατί έπεσε δουλειά στο μανάβικο!!!

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
    Μπορώ βεβαίως να υποθέσω ότι ο καλύτερος εργάτης είναι
    αυτός που χρωστάει άρα δεν είναι ελεύθερος να αγωνιστεί.
    + 1000

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Δυστυχως δουλευω 9 με 21 οποτε σπανια προλαβαινω τα δελτια ειδησεων. Χθες παντως μ' ενημερωσε ενας φιλος για την επαναφορα του μετρου. Εχω μια απορια λοιπον. Αυτη τη φορα εχουν σκοπο να φορολογησουν κι αυτους που τα βγαζουν απο μετοχες; Η και παλι θα ειναι μαυρα και νομιμως αφορολογητα; Αυτη η κυβερνηση μας εφαγε με το μπουλη. Οχι βεβαια οτι ο ψυχακιας του αλλου κομματος θα ηταν καλυτερος αλλα τελος παντων. Οι περισσοτεροι εξαιτιας της μη καταλληλοτητας του ξαναβγαλαμε το μπουλη κυβερνηση και φυσικα μας φερμαρησε καλα. Αλλα τα συνορα παραμενουν ανοιχτα και οι αλλοδαποι ευημερουν. Διολου δε με απασχολει τι θα κανουν σ' αυτον με το Καγιεν και το Χ5 γιατι στο τελος της μερας στα δικα μου αυτια θα τη ριξουν την καμτσικια. Επισης διολου δε με απασχολει γι' αυτους που δεν κοβουν αποδειξεις αφου το ΣΔΟΕ αποδειχτηκε αναποτελεσματικο κι αυτοι τρωνε με χρυσα κουταλια.

Εγω λεω οτι η επαναφορα του μετρου δε θα διαρκεσει πανω απο 2 χρονια δηλαδη ως τις εκλογες και σκοπο εχει να μας δειξει οτι αδικως παραπονιομασταν αφου υπαρχουν και χειροτερα. Κι οταν τελικα παλι το καταργησουν για λιγο καιρο θα μας κατευνασουν αφου θα ειναι καλυτερα απο το πριν, δηλαδη το τωρα. Αυτο ομως δεν ειναι προοδος ειναι συνεχη πισωγυρισματα και γι' αυτο ετουτο το κρατος μονο κατ' ευφημισμο λεγεται κρατος. Αποκαιδι ειναι.

Αυτοι που επρεπε να φορολογουνται δε φορολογουνται και ουτε θα φορολογηθουν. Υπαρχουν πολλα παραθυρακια σ' αυτο το κρατος του ανεξελεγκτου πισωγυρισματος ωστε οι χοντροι να μενουν χοντροι παντα κινουμενοι σε μια νομιμοφανεια κι ολοι οι υπολοιποι να ωθουμαστε στην παρανομια οπως καλειται η φοροδιαφυγη οταν βγαζεις 2 δραχμες και θελεις να δηλωσεις τη μια γιατι στην τελικη πρεπει να εχεις καβατζα την αλλη μια, γιατι αν αρρωστησεις το κρατος φροντισε η δημοσια και δωρεαν υγεια να ειναι της πλακας και γιατι οτι πληρωνουμε ειναι για την τσεπη τους και οχι για καλυτερους δρομους, παιδεια, διασφαλιση των Ελληνων εργαζομενων και ολα αυτα για τα οποια υποτιθεται οτι πληρωνουμε.
    Ειναι μια προταση - μετρο που ακομη δεν εχει εφαρμοστει. Οπως λεω και παραπανω σχετικα με τις μετοχες που και παλια δεν φορολογουνταν εγω προσωπικα αν εφαρμοστει θα ισχυριστω οτι εχω βγαλει ο,τι εχω βγαλει απο μετοχες.

Ναι μεν στεκει ο συλλογισμος οτι αν βγαζεις 1000 ευρω και δινεις 400 για δανειο και 200 για δεκο κανεις δεν πιστευει οτι ζεις η εστω φυτοζωεις με τα υπολοιπα 400, αλλα κανεις δε σου απαγορευει απο προηγουμενα χρονια να εχεις δημιουργησει ενα αποθεματικο. Υπηρχαν εποχες που δεν ειχες ουτε τουτου, ουτε μοτο, ουτε δανειο και νοικιαζες μια τρωγλη κι ολα τα υπολοιπα τα 'βαζες στην τσεπη για τις δυσκολες ωρες. Απο που κι ως που θα φορολογηθουν αυτα τα λεφτα οταν το κρατος δε σε καλυπτει επαρκως σε θεματα υγειας, εργασιας και για ολα αυτα πληρωνεις ουτως η αλλως φορους. Πριν μερικα χρονια οπως ειμαι σιγουρος και παρα πολλοι αλλοι ειχα πολυ γερο ανθρωπο στο σπιτι. Με ποιο δικαιωμα ενω πληρωνω το ρευμα και τους υπερβολικους φορους και δημοτικα τελη εκτος ρευματος χωρις καμια ειδοποιηση μεσα στο κατακαλοκαιρο αφηνετε να γινει μπλακ αουτ τη στιγμη που ενα μερος απο τους φορους υποτιθεται οτι παει στην ιδια τη ΔΕΗ ωστε να τα προλαβαινετε και προβλεπετε. Αληθεια ο μπουλης θα φορολογηθει για τα 15 διαμερισματα που εχει; Εμενα με ρωτησε κανενας αν πρεπει ο μισθος του να ειναι μια hayabusa καθε μηνα; Αυτος ο,τι και να γινει θα πληρωθει, δε θα στερηθει τιποτα. Επισης αν χρειαστει ο ιδιος να παει στο γιατρο εστω οτι θα παει σε ΕΣΥ και οχι ιδωτικα [που ιδιωτικα θα παει] σ' αυτον θα κανουν τουμπες.

Με ποιο δικαιωμα καθε κρατικος φορεας με τα λεφτα μου αναβαθμιζει τα φωτοτυπικα του κι εμενα με στελνει να πληρωνω τις φωτοτυπιες στα διαφορα copy center;
    Αυτα για τωρα, φευγω
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Ρε παιδιά...σαν παιδιά κάνετε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Προς τι η τόση φασαρία ??? Τουλάχιστον ότι αφορά τις μοτό το θέμα δεν μας απασχολεί...Οι τιμές κτήσεις των περισσότερων βρίσκονται σε επίπεδα που εύκολα διακαιολογούνται ακόμα και από βασικότατους μισθούς, ενώ αν το σούπερ-ντούπερ μοντέλο των 20.000+ ευρώ θεωρηθεί τεκμήριο...εεε καλά θα κάνει...Στο κάτω-κάτω της γραφής με κάποια εισοδήματα αποκτήθηκε κι αυτό...
    ΙΣΩΣ (και λέω ίσως γιατί όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί) το πρόβλημα να το έχουν τα δεκάδες πανάκριβα τζιποειδή που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και που οι περισσότεροι κατοχοί τους λίγο-πολύ φαίνονται στην εφορία ότι φυτοζωούν... Σε βαθμό που ίσως να παίρνουν και επίδομα ΕΚΑΣ κάποιοι...

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα επικρατούσε και επικρατεί φοβερή φοροδιαφυγή (όπως και φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα...) και κάποια στιγμή κάτι - έστω και ελάχιστο -πρέπει να γίνει γιαυτό μιας και τις συνέπειες του τις πληρώνουμε όλοι...

Σε καμμία περίπτωση τα τεκμήρια δεν είναι Η λύση (εξ'άλλου είχαν αποτύχει στο παρελθόν), αλλά πλέον με την δυνατότητα γρήγορης-ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων ένα καλομελετημένο σύστημα τεκμηρίων θα μπορούσε να δώσει ένα χέρι βοηθείας προς την δικαιότερη φορολογική μεταχείρηση των πολιτών.
    Το αν θα πετύχει τους στόχους του μένει να το δούμε - προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ελλάδα τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα έργα δύσκολα, αλλά έστω και ψυχολογικά είναι κάτι μιας και είναι εντελώς αδιανόητο να παραμείνει ανέγγιχτη η σημερινή κατάσταση όπου σχεδόν το 90% των εσόδων από την άμεση φορολογία προέρχεται από τους μισθωτούς...

Υπομονή λοιπόν και θα δούμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Ρε παιδιά...σαν παιδιά κάνετε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Προς τι η τόση φασαρία ??? Τουλάχιστον ότι αφορά τις μοτό το θέμα δεν μας απασχολεί...Οι τιμές κτήσεις των περισσότερων βρίσκονται σε επίπεδα που εύκολα διακαιολογούνται ακόμα και από βασικότατους μισθούς, ενώ αν το σούπερ-ντούπερ μοντέλο των 20.000+ ευρώ θεωρηθεί τεκμήριο...εεε καλά θα κάνει...Στο κάτω-κάτω της γραφής με κάποια εισοδήματα αποκτήθηκε κι αυτό...
    ΙΣΩΣ (και λέω ίσως γιατί όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρεθεί) το πρόβλημα να το έχουν τα δεκάδες πανάκριβα τζιποειδή που έχουν κατακλύσει τους δρόμους και που οι περισσότεροι κατοχοί τους λίγο-πολύ φαίνονται στην εφορία ότι φυτοζωούν... Σε βαθμό που ίσως να παίρνουν και επίδομα ΕΚΑΣ κάποιοι...

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα επικρατούσε και επικρατεί φοβερή φοροδιαφυγή (όπως και φοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα...) και κάποια στιγμή κάτι - έστω και ελάχιστο -πρέπει να γίνει γιαυτό μιας και τις συνέπειες του τις πληρώνουμε όλοι...

Σε καμμία περίπτωση τα τεκμήρια δεν είναι Η λύση (εξ'άλλου είχαν αποτύχει στο παρελθόν), αλλά πλέον με την δυνατότητα γρήγορης-ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων ένα καλομελετημένο σύστημα τεκμηρίων θα μπορούσε να δώσει ένα χέρι βοηθείας προς την δικαιότερη φορολογική μεταχείρηση των πολιτών.
    Το αν θα πετύχει τους στόχους του μένει να το δούμε - προσωπικά είμαι απαισιόδοξος γιατί η εμπειρία έχει δείξει ότι στην Ελλάδα τα λόγια είναι εύκολα αλλά τα έργα δύσκολα, αλλά έστω και ψυχολογικά είναι κάτι μιας και είναι εντελώς αδιανόητο να παραμείνει ανέγγιχτη η σημερινή κατάσταση όπου σχεδόν το 90% των εσόδων από την άμεση φορολογία προέρχεται από τους μισθωτούς...

Υπομονή λοιπόν και θα δούμε...

+1

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
    Δύο παράπλευρες απώλειες είναι
    όσοι τόσα δηλώνουν γιατί τόσα βγάζουν (όπου δε φτάνει που δεν τους φτάνουν, θα δίνουν και το 10%)
    και όσοι δηλώνουν πάνω από 10.500 (δηλαδή 11, 14, 16 χιλιάρικα κτλ) που ξαφνικά θα πληρώνουν 1000 ευρώ ΠΑΡΑΠΑΝΩ φόρο από όσο ήδη πληρώνουν!!!!!....
    Θα τον πειράξει που θα κληθεί να πληρώσει 1000ευρώ παραπάνω φόρο, ή θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με αυτόν τον τρόπο;
    Αντίθετα, οι οικογένειες των ΕΕ που βγάζουν όντως 15 με 25 χιλιάρικα, πόσο μεγάλη ζημιά τους κάνει η κατάργηση του αφορολόγητου που σε αυτό το εισόδημα σχεδόν τους ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το φόρο εισοδήματος;
    Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα βασικά σχετικά με το σύστημα.
    Δεν θα πληρώσουν 1 χιλιαρικο παραπάνω οι ΕΕ. Θα πληρώσουν βάση των ακινήτων και αυτοκινήτων και πιστωτικών καρτών και διδάκτρων κλπ κλπ κλπ

Αν όντως δεν έχουν έξοδα που να αποτελούν τεκμήριο θα πληρώσουν όντως 1 χιλιάρικο. Αλλιώς

Οσο για τα κοματικά να θυμίσω ότι το σύστημα εφαρμοζόταν μια χαρά από τους πράσινους.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

μια ακόμη αδικία βρίσκεται στο ότι τα τεκμηρια θα μπουν πάλι με βάση τα κυβικά

είναι κατάφωρη αδικία
    κάποιοσ δηλαδή που αγόρασε ένα bandit 1200 των 9000 είναι στο ίδιο τσουβάλι
    με αυτόν που αγόρασε r1200gs φουλ εξτρα των 18000

το δικαιότερο θα ήταν να μπει ένα όριο όπως τα 50.000 στα ιχ

άλλα τετοια συστήματα απαιτουν χρόνο και μελέτη και όταν θέλεις ζεστό χρήμα εδώ και τώρα

ακόμη πιο άδικος είναι ο βαθμός μείωσης της αξίας

στην 5ετία είναι 15% δηλαδή για το κράτος κάτι αγορασμένο σήμερα 10000 σε 5 χρόνια πωλείται 8500
    :rotflmao:

και μην νομίζεται ότι θα μαζέψει το κράτος λεφτά
    ίσως μόνο το 08 που μας πιάνει απροετοίμαστους

μετά όλοι θα έχουν κυβικά εναρμονισμένα με το εισόδημά τους
    (θα βγαίνουμε πάλι στις εθνικές με τα 250αρια)
    οπότε προφανως μετατοπίζοντας τον κόσμο σε λιγότερα κυβικά
    εισπράτεις λιγότερα τέλη κυκλοφορίας και λιγοτερο τέλος ταξινόμησης
    αν αυτό συνυπολογίστει και με το αυξημένο κόστος ελέγχου των δηλώσεων λόγω της πολυπλοκότητας που θα προκύψει το ταμείον πάλι μείον θα είναι

mipos ksereis apo vespa????

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα βασικά σχετικά με το σύστημα.
    Δεν θα πληρώσουν 1 χιλιαρικο παραπάνω οι ΕΕ. Θα πληρώσουν βάση των ακινήτων και αυτοκινήτων και πιστωτικών καρτών και διδάκτρων κλπ κλπ κλπ
    To 1000αρικο που λέω δεν έχει να κάνει με τα τεκμήρια αλλά με την κατάργηση του αφορολόγητου.
    Τώρα που υπάρχει το αφορολόγητο, για τα πρώτα 10.500 πληρώνει φόρο 0
    με την κατάργηση του αφορολόγητου για τα πρώτα 10.500 θα πληρώνει φόρο 10%
    δηλαδή 1050 για την ακρίβεια.

Αυτό είναι μόνο για τους ΕΕ.

Τα τεκμήρια θα είναι για όλους.

Αρχικά δημιουργήθηκε από apatsi02
    μια ακόμη αδικία βρίσκεται στο ότι τα τεκμηρια θα μπουν πάλι με βάση τα κυβικά είναι κατάφωρη αδικία κάποιοσ δηλαδή που αγόρασε ένα bandit 1200 των 9000 είναι στο ίδιο τσουβάλι
    με αυτόν που αγόρασε r1200gs φουλ εξτρα των 18000
    και όχι μόνο.

Το ίδιο θα συμβεί και με την αγορά ενος μεταχειρισμένου 600αριού με κόστος 4000?
    και ένα του κουτιού με κόστος 8500?
    Ξέρω από βέσπα!

Σελίδα 8 από 28 ΠρώτοΠρώτο ... 34567891011121318 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Aλλα επίπεδα διαβίωσης...
    από guzzistas στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2011, 12:08
  2. Ερώτηση για τα νέα ΤΕΚΜΗΡΙΑ
    από trumpet στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2008, 16:40