Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 345678
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 113 από 113

Θέμα: Εκκλησία πέταξε στο δρόμο άπορη οικογένεια

Περι......

Dr Big.Χωρις να θελω να διαφωνησω μαζι σου αλλα και χωρις να καταχραστουμε και να κουρασουμε τους αλλους,σου παραθετω τα εξης.Το ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ειναι πολυ πιο απλο απο το ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ γιαυτο μπορει πιο ευκολα να γινει κατανοητο απο ολους,σε αντιθεση με το δευτερο που προυποθετει πιο συνθετα πραγματα,οπως καλλιεργεια,αυτογνωσια και φιλοσοφικη αναλυση και μαλιστα διαφορετικων σχολων,Πλατωνικη,Πυθαγορεια κλπ.Πιο ευκολα καταλαβαινεις το μην τρεχεις απο το τρεχα αλλα να δουλευουν τα ABS,ESP.EPD.Ο Χριστος υπηρξε,ιστορικα αποδεδειγμενο απο Ρωμαικα εγγραφα και αλλα τεκμηρια,ενω πραγματι οι γυρω του ησαν απλοικοι και 'πρωτογονοι',γι'αυτο και επρεπε να τους μιλησει απλα και κατανοητα.Πραγματι δεν διεκδικει φιλοσοφικες δαφνες για την διδασκαλια του,για τους λογους που προειπα,αλλωστε θα φανταζε ακαταλαβιστικος στους αγραμματους γυρω του.Ομως ο λογος του για την εποχη του ηταν πρωτοποριακος εξου και επικινδυνος για το κατεστημενο που πραγματι φροντισε να τον εξοντωσει.Τελειωνοντας καταθετω την δικη μου αποψη γι'αυτον σε συγκριση με αλλους κοινωνικους επαναστατες.Οπως ο Βουδας,Κομφουκιος και αλλοι,δεν φανταζοντουσαν ποτε οτι η κοινωνικη διδασκαλια τους θα γινοταν κοινωνικο ρευμα [θρησκεια] ετσι και ο Χριστος και ενω οι δυο πρωτοι στοχαστικαν στην ησυχια και ασφαλεια των απομακρων μοναστηριων της εποχης τους,ο Χριστος εξετεθει διδασκοντας σε ακρως εχθρικη περιοχη και περιοδο,αρα ας τον πουμε πιο 'μαγκα'.Τωρα αν η διδασκαλια του εγινε προσοδοφορο συστημα απο καποιους δεν φταιει αυτος και μαλιστα το στηλιτευσε λες και το προνοησε οτι θα γινει,μηπως ξεφυγε καμμια κοινωνικη θεωρια απο το κλισε της εκμεταλευσης [σοσιαλισμος,δημοκρατια κλπ].Ευχαριστω.
    BBBBBBBBB

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

Ο σκοπός των οθωμανών δεν ήταν να μας εξισλαμίσουν.

Tpap + 1000 γενικά για τις παρεμβάσεις σου απο την αρχή της συζήτησης

tai εχεις λάθος . Σου φαίνονται λίγα τα προνόμια που απολάμβανε ο πατριάρχης απο τον σουλτάνο ?
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    ΝΑΙΑΣ

Αφου τα βρισκουμε στο σκοπο του και την φυση του, τα υπολοιπα περιττευουν.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Tpap + 1000 γενικά για τις παρεμβάσεις σου απο την αρχή της συζήτησης

tai εχεις λάθος . Σου φαίνονται λίγα τα προνόμια που απολάμβανε ο πατριάρχης απο τον σουλτάνο ?
    Πολυ σωστα. Εξ'αλλου οι ανθρωποι ηταν επαγγελματιες, ειχαν μια τεραστια αυτοκρατορια να διοικισουν και ακολουθησαν το παραδειγμα των ρωμαιων στον τροπο που το επετυχαν. Δεν τους συνεφερε να εχουν εστιες μισους.

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί έστω κατ'ελάχιστον με την ιστορία αυτού του τόπου, θα έχει διαπιστώσει πως Ελληνισμός και Εκκλησία ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ.

Οτι πιο σημαντικό έχει γραφτεί. Μπράβο Trap.

Γενικά η φράση Ελληνας χριστιανός είναι ανέκδοτο απο μόνη της .
    Παρόλα αυτά έχει περάσει σαν κάτι πολύ φυσιολογικό στις μέρες μας.

Μιλάμε για 2 έννοιες τόσο αντικρουόμενες μέσα στην ιστορία .
    Αν το διάβαζε αυτό κάποιος που ζούσε το 300 μ.Χ. θα ξεραινόταν στα γέλια
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Πως φαινεται οτι σε ενδιαφερει πιο πολυ να υπερασπισεις αυτα που πιστευεις παρα να σκεφτεις για αυτα που πιθανως δεν γνωριζεις. Οπως επισης να φανεις οτι 'την βγαινεις απο πανω' σε μια συζητηση.
    Μην εισαι τοσο κουλ πια, θα παθεις καμια ψυξη.
    με ενδιαφέρει σαν λογικός άνθρωπος να υπερασπιστώ αυτά που θεωρώ σαν σωστά και που τα κατέταξα εκεί μετά απο ψάξιμο, σκέψη, και απόφαση.
    Αυτά που πιθανός δεν γνωρίζω περιμένω να προταθούν απο κάποιον και να αποφανθώ μετά.
    Για την ώρα δεν εχω δεί κάποια άποψη που να στηρίζεται, πέρα απο το "νομίζω" "άκουσα" "μου είπανε" εγω ξερω" "όλοι το λένε-ξέρουν", σε κάποια στοιχεία που να μου είναι προσβάσιμα, ώστε να τα διαβάσω, να τα ελέγξω για την επιστημονικότιτά τους, για την αξιοπιστία τους, ώστε να μάθω και να αλλάξω γνώμη.

όσο για το ενδιαφέρον σου για την θερμοκρασία του σώματος μου, απλά σ ευχαριστώ

Αν το διάβαζε αυτό κάποιος που ζούσε το 300 μ.Χ. θα ξεραινόταν στα γέλια
    το ιδιο θα γέλαγε αν του μίλαγες για την Αφροδίτη και τον αδωνη μια και ειχε 200-300 χρόνια να θυσιάσει καποιος σε αυτούς
    Αρα τα 1800 χρόνια κοινής πορείας ειναι πιο φυσιολογικά απο τα 300-500 του γνήσιου δωδεκάθεου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Πολυ σωστα. Εξ'αλλου οι ανθρωποι ηταν επαγγελματιες, ειχαν μια τεραστια αυτοκρατορια να διοικισουν και ακολουθησαν το παραδειγμα των ρωμαιων στον τροπο που το επετυχαν. Δεν τους συνεφερε να εχουν εστιες μισους.
    οι Οθωμανοί ΠΟΤΕ δεν ειχαν κερδίσει γραφειοκρατικές δάφνες.
    Πάντα τα διοικητικά τα έκαναν οι ραγιάδες.
    Δεν ακολούθησαν το παράδειγμα τους, αλλα άφησαν του ίδιους γραφιάδες να κάνουν την δουλειά που έκαναν.
    Οι ιδιοι ήξεραν μονο το σπαθί

tai εχεις λάθος .
    εχω παρα πολλα παραδείγματα εξισλαμισμού με την βία για να αποδεχτώ την άποψή σου

και για να τελειώνω.
    Αν θέλετε να εξυμνήσετε τους Έλληνες απο το 1500πχ εως το 300μχ είμαι μέσα στο παιχνίδι. Μπορώ να σας "δείξω" πως, εξαιρώντας καμιά χιλιάδα άτομα, οι υπόλοιποι ήταν το ίδιο τομάρια με μας, που συνεχίζουμε απτόητοι την πορεία της ποιο μπασταρδεμένης φυλής στην ανθρώπινη ιστορία
    Οπως και μπορώ να σας "δείξω", πως μετά απο εκεί (350μχ) μπορεί αυτό το συνονθύλευμα κοπροσκυλιαζόντων ηρώων να δημιουργεί ακατάπαυστα πολιτισμό.
    Στον πολιτισμό. ήμασταν είμαστε και θα είμαστε τα πιο παραγωγικά ρεμάλια. Με κάποιες μεγάλεςι μαύρες περιόδους, που δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε.
    Πάντως σε κάθε αιώνα κατι κάνουμε για να έχουμε την σελίδα μας στην ιστορία

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    ώστε να μάθω και να αλλάξω γνώμη.
    Δεν θα με πιστέψεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να αλλάξω την άποψη συνομιλητού μου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    Οπως και μπορώ να σας "δείξω", πως μετά απο εκεί (350μχ) μπορεί αυτό το συνονθύλευμα κοπροσκυλιαζόντων ηρώων να δημιουργεί ακατάπαυστα πολιτισμό.
    Στον πολιτισμό. ήμασταν είμαστε και θα είμαστε τα πιο παραγωγικά ρεμάλια. Με κάποιες μεγάλεςι μαύρες περιόδους, που δεν θα θέλαμε να θυμόμαστε.
    Πάντως σε κάθε αιώνα κατι κάνουμε για να έχουμε την σελίδα μας στην ιστορία
    Έχω όμως την αίσθηση πώς πρέπει ή να ανανεώσεις της πηγές σου ή να τις συμπληρώσεις.

(Χωρίς παρεξήγηση... )

Δεν θα με πιστέψεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να αλλάξω την άποψη συνομιλητού μου.
    εγω θελω να αλλάζω τις απόψεις μου με τις εκάστοτε σωστές απόψεις
    Κάθε φορά που βλέπω οτι κάπου εχω λάθος, θέλω να υιοθετώ το σωστό και αρα να αλλάζω την ΛΑΘΟΣ άποψή μου
    έτσι πιστεύω πως βελτιώνομαι

Έχω όμως την αίσθηση πώς πρέπει ή να ανανεώσεις της πηγές σου ή να τις συμπληρώσεις.
    θα χαρώ να μου δώσεις της πηγές σου ωστε και να συμπληρώσω της γνώσης μου αλλα και να της ανανεώσω

(Χωρίς παρεξήγηση... )
    δεν υπάρχει λόγος να παρεξηγηθούμε, εκτός αν κάποιος μας, πιστεύει οτι εχει το αλάθητο.
    ή
    αν δεν μπορεί να στηρίξει τα επιχειρήματά του, (πχ να δώσει την πηγή που διάβασε το Χ_Ψ σχόλιο ή το ιστορικό ντοκουμέντο) και καταλήξει σαν τον καραγκιόζη δάσκαλο

Σελίδα 8 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 345678

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2014, 16:57
  2. Καλα να το δω ποτε κατι τετοιο στο δρομο...
    από hornet στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2005, 20:15
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/03/2005, 18:41
  4. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/08/2004, 17:14
  5. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2004, 00:16

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε