Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Τι k έχει το μαμά ελατήριο?![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Τι k έχει το μαμά ελατήριο?![]()
![]()
You BETA believe...
Δηλαδή σου προτείνει ελατήριο 12N/mm (1.22kg/mm) σκληρότερο στην αρχή του και 21Ν/mm (2.14kg/mm) στο τέλος του.
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
Δεν ξέρω τι K έχει το μαμά ελατήριο. Στο service manual ΔΕΝ λέει (τουλάχιστον όχι στην ενότητα "Προδιαγραφές Πίσω Τροχού / Ανάρτησης")Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
![]()
![]()
Ναι, πως σου φαίνεται?Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Δηλαδή σου προτείνει ελατήριο 12N/mm (1.22kg/mm) σκληρότερο στην αρχή του και 21Ν/mm (2.14kg/mm) στο τέλος του.
Filaraki an thes na mpeis sth S.O.F.S. (Society of Farted Seal) i (diazeyktiko) mas to les se libropoda (giati variomaste) i (pali diazeyktiko) asto.....Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Δηλαδή σου προτείνει ελατήριο 12N/mm (1.22kg/mm) σκληρότερο στην αρχή του και 21Ν/mm (2.14kg/mm) στο τέλος του.![]()
![]()
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Δεν ξέρω τι K έχει το μαμά ελατήριο. Στο service manual ΔΕΝ λέει (τουλάχιστον όχι στην ενότητα "Προδιαγραφές Πίσω Τροχού / Ανάρτησης")
APOKLEIETAI![]()
![]()
![]()
:o
You BETA believe...
Έλα όμως που KLEIETAI!Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
APOKLEIETAI![]()
![]()
![]()
:o
![]()
Τα Newton στον πολύ κόσμο δεν λέει τίποτα σαν μονάδα. Τα κιλά όμως (αν και αφορούν δύναμη και όχι μάζα) τα καταλαβαίνουν όλοι. Γι αυτό άλλωστε και υπάρχει και η μετατροπή της μονάδας δύναμης που είναι το Newton σε μια μονάδα που μετράει μάζα όπως το κιλό.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Filaraki an thes na mpeis sth S.O.F.S. (Society of Farted Seal) i (diazeyktiko) mas to les se libropoda (giati variomaste) i (pali diazeyktiko) asto.....![]()
![]()
![]()
![]()
Τι σχέση έχει αυτό? Αφού και το μαμά ελατήριο εκτός προδιαγραφών θα ήταν. Όλες οι μηχανές έρχονται σεταρισμένες για αναβάτη περίπου 75 κιλώνΑρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Τι k έχει το μαμά ελατήριο?
Λογικό μου φαίνεται. Ουσιαστικά για τα 12-15mm που σου προτείνει SAG θα έχεις ελατήριο πιο σκληρό κατά 1,22Kg/mm X 12mm = 14KgΑρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ναι, πως σου φαίνεται?
Εαν υπολογίσω ότι η διαφορά σου από το βάρος 85 κιλών που είχε προδιαγραφή το προηγούμενο ήταν 25 κιλά και με κατανομή 45-55 εμπρός-πίσω ---> 25 Χ 55% = 13,75kg, μου βγαίνει ακριβώς.
Οι παραπάνω υπολογισμοί μπορεί να είναι και μπούρδα αλλά το σίγουρο είναι ότι χρειαζόσουν σκληρότερο ελατήριο και αφού αυτό προτείνουν, δεν νομίζω να κάνουν τόσο λάθος.
.
[size=2pt]--- Πωλείται αμορτισέρ ΜΑΧΤΟΝ για GSXR K5 ---[/size]
[size=2pt]--- Πωλούνται διάφορα για TL1000R ---[/size]
Europe RULEZ !!! ...και για να μην ξεχνιόμαστε... FUCK USA
δηλαδή τελικά δεν ήταν σκληρή η ανάρτηση αλλά απλά τερμάτιζε?
Oh yes! Με χαρακτηριστική ευκολία!Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
δηλαδή τελικά δεν ήταν σκληρή η ανάρτηση αλλά απλά τερμάτιζε?
Παράγγειλα καινούριο ελατήριο.
Για την ώρα (μέχρι να έρθει το ελατήριο) έσφιξα (αρκετά) την προφόρτιση (και το στατικό sag έπεσε στα 5mm) και κάπως παλεύεται.
Με τις πλάκες έχεις κάνει κάτι?Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Oh yes! Με χαρακτηριστική ευκολία!
Για την ώρα (μέχρι να έρθει το ελατήριο) έσφιξα (αρκετά) την προφόρτιση (και το στατικό sag έπεσε στα 5mm) και κάπως παλεύεται.
Κάτι με λέει ότι έχεις αποκτήσει γεωμετρικές ποιότητες χαρχαρλει.... :o
You BETA believe...
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Oh yes! Με χαρακτηριστική ευκολία!
Οπως ειπε και ο Ολτνμαν μερικες σελιδες πριν, οδηγουμε με το δυναμικο σαγκ και οχι το στατικο. Η σχεση δυναμικου στατικου σαγκ ειναι απλα μια ενδειξη για το αν το ελατηριο ειναι επαρκους σκληροτητας για τα κιλα μας.
Αυτο το τελευταιο ομως ισχυει ΜΟΝΟ για γραμμικα ελατηρια (δεν εχει κανενα νοημα να ρυθμιζεις βαση στατικου σαγκ ενα προοδευτικο).
Αν εχεις προοδευτικο ελατηριο, τοτε ειναι πολυ πιθανο η σκληροτητα του να επαρκει. Σφιξε την προφορτιση οσο χρειαζεται ωστε να να επιτυχεις το δυναμικο σαγκ που θες. Αν αυτο ειναι δυνατο, τοτε η γνμωμη μου ειναι οτι το ελατηριο ειναι μια χαρα, ακομα κι αν η αναρτηση δεν υποχωρει καθολου κατω απο το βαρος της μηχανης.
Αν το εχεις ηδη δοκιμασει, η αν επαναλαμβανω κατι που εχει ηδη ειπωθει, την συγνωμη μου.
Δεν έχω κάνει κάτι. Έτσι κι αλλιώς σε λίγο θα αλλάξω το ελατήριο, οπότε τα βλέπουμε τότε.Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Με τις πλάκες έχεις κάνει κάτι?
Κάτι με λέει ότι έχεις αποκτήσει γεωμετρικές ποιότητες χαρχαρλει.... :o
Για την ώρα μπορεί να δώσω ακόμα λίγο προφόρτιση.
Καντο, και ειμαι 99.1% σιγουρος οτι δεν χρειαζεται αλλο ελατηριο, ακομα και για δευτερο ατομο.Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Για την ώρα μπορεί να δώσω ακόμα λίγο προφόρτιση.
Βασιζομενος στο στατικο σαγκ, αφηνεις ανεκμεταλευτη την σκληρη περιοχη του ελατηριου.
Εντάξει, αλλά μην φτιάχνουμε και δική μας θεωρεία περί αναρτήσεων...Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Καντο, και ειμαι 99.1% σιγουρος οτι δεν χρειαζεται αλλο ελατηριο, ακομα και για δευτερο ατομο.
Βασιζομενος στο στατικο σαγκ, αφηνεις ανεκμεταλευτη την σκληρη περιοχη του ελατηριου.