Σελίδα 8 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 106 έως 120 από 138

Θέμα: Παιδί και μοτοσυκλέτες?

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS
    1.μα δεν λεω οτι θα του παρω σιγουρα...αν το ζητησει λεμε..οτι και να ειναι αυτο...μπορει να μην χρειαστει τπτ..οταν μεγαλωσει να θελει να πηγαινει με το λεωφορειο ή με ο ποδηλατο...
    οσο με το φουσκοτο ειναι ατυχες το π.χ γιατι δεν θα μπορεσει να το οδηγηση καν...

4.γιατι δε 10 χρονια θα εχουμε αλλη οδηγικη παιδια ή οι μηχανες θα οδηγουνται διαφορετικα....?
    Το ίδιο πράγμα περίπου λέμε. Εσύ λες αν το ζητήσει, εγώ λέω οτι αν με πείσει χτυπώντας τον κώλο του κάτω ότι το γουστάρει πραγματικά και δεν το θέλει επειδή βλεπει εμένα, ή τον γείτονα πιτσιρικά που μόλις απέκτησε. Τότε σαφώς θα τον στηρίξω (σε οτιδήποτε) είτε το γουστάρω είτε όχι.

Για το τελευταίο που λες με καλύπτει απόλυτα η απάντηση του stefanou.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Δεν λέμε να μην του πάρεις μηχανάκι, λέμε οτι η μόνη χρησιμότητα του θα είναι να γίνει το παιδί γρήγορο, σε καμιά περίπτωση δεν είναι οδηγική παιδεία.
    Αλλά και οδηγική παιδεία να έχει ένα παιδί, δεν θα το βοηθήσει στις συνθήκες κυκλοφορίας στη χώρα μας.
    Και ο "τσαμπουκάς" που θα αποκτήσει γνωρίζοντας οτι έχει "χέρια" πάλι κακό νομίζω οτι θα του κάνει στο δρόμο (ειδικά στην περίπτωση που πάρει απο τον πατέρα του )
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Αν δεν πεσεις ,δεν μαθαινεις.Προτιμω να πεσει με μινιμπικε(που δεν θα του το περνα) και φουλ εξοπλισμο στα 8 του παρα στα 16 με παπι καγκουρας.

Οσο πιο πολυ διευρυνεις τους νοητικους του οριζοντες ,τοσο περισσοτερη γνωση αποκτα, που θα τον βοηθησει στην επιβιωση του στη ζωη.

Και εγώ το προτιμώ, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν φάει μαζεμένες τις τούμπες του πιτσιρικάς, δεν θα κάνει μαλακίες στα ντουζένια του? Μιλάμε για καλλιέργεια της οδηγικής παιδείας ή πως θα γίνει χεράς?

Τεσπα ο καθενας κανει τα κουμαντα του και αναλαμβανει της ευθηνες του.Οταν εχεις καταλαβει οτι η ζωη ειναι τοσο αμφιροπη και καμια ''ασφαλεια'' δεν σε προστατευει απ'την ιδια την ζωη,καλο ειναι να τα βλεπεις ολα με λιγο χιουμορ και να αφηνεις το (ολο-φυση-δημιουργο) πεστε το οπως θελετε να κανει το εργο του.

Που θέλεις να καταλήξεις? Τα αφήνουμε στην τύχη και ότι κάτσει αφήνοντας το όλο-φύση-δημιουργό-μοίρα-κάρμα κλπ να κάνουν το έργο τους? Δεν έρχεται σε αντίθεση με ότι λες παραπάνω?
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Και εγώ το προτιμώ, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν φάει μαζεμένες τις τούμπες του πιτσιρικάς, δεν θα κάνει μαλακίες στα ντουζένια του? Μιλάμε για καλλιέργεια της οδηγικής παιδείας ή πως θα γίνει χεράς?
    Το χτυπημα-πληγη-πονος-ψυχολογια ειναι κατι που δημιουργειται απο δραση-αντιδραση, αν ξερεις αυτο τον κυκλο απο πολυ μικρος,δυσκολα τον ξαναφερνεις για πλακα στα ντουζενια σου.

Που θέλεις να καταλήξεις? Τα αφήνουμε στην τύχη και ότι κάτσει αφήνοντας το όλο-φύση-δημιουργό-μοίρα-κάρμα κλπ να κάνουν το έργο τους? Δεν έρχεται σε αντίθεση με ότι λες παραπάνω?
    Για τα παιδια της ''γυαλας'' που ειπωθηκε παραπανω το ειπα Βυρωνα.
    Χωρις να σε παρεξηγω και με καμια διαθεση αντιπαραθεσης(πιστευω οτι ειναι απ'της καλυτερες συζητησεις που εχουν γινει εδω και καιρο) το τελευταιο σου σχολιο μου θυμιζει της ανυσηχιες της πρωην γυναικας μου.

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS

Για το τελευταίο που λες με καλύπτει απόλυτα η απάντηση του stefanou.
    πιστευεις πως αμα του δωσεις οδηγικη παιδεια (οσο φυσικα μπορει να καταλαβει ενα παιδι) απο μικρο δεν θα του χρησιμεψει οταν βγει στους δρομους..?

εγω πιστευω πως ναι...οση ειναι αυτη...εστω ενα λιθαρακι...

Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Το χτυπημα-πληγη-πονος-ψυχολογια ειναι κατι που δημιουργειται απο δραση-αντιδραση, αν ξερεις αυτο τον κυκλο απο πολυ μικρος,δυσκολα τον ξαναφερνεις για πλακα στα ντουζενια σου.

Για τα παιδια της ''γυαλας'' που ειπωθηκε παραπανω το ειπα Βυρωνα.
    Χωρις να σε παρεξηγω και με καμια διαθεση αντιπαραθεσης(πιστευω οτι ειναι απ'της καλυτερες συζητησεις που εχουν γινει εδω και καιρο) το τελευταιο σου σχολιο μου θυμιζει της ανυσηχιες της πρωην γυναικας μου.
    Τι να σου πω ρε Πάνο....αν θυμηθώ πόσο τα δικά μου, ο κύκλος χτυπημα-πληγη-πονος-ψυχολογια-δράση-αντίδραση μάλλον είχε την περίμετρο της Γής Με τη συχνότητα που έτρωγα βρόντους κάνοντας μαλακίες κάθε μορφής, η μόνη ψυχολογία που έγινε κώλος ήταν των γονιών μου.
    Εγώ συνέχισα ακάθεκτος

Να με παρεξηγείς δεν τρέχει τίποτα. Αλλώστε δεν έκανα κανένα σχόλιο... Απλά προσπάθησα να μεταφράσω τις δύο άσχετες απόψεις του ποστ σου, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο εξ αποστάσεως γραπτός λόγος μάλλον...
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Τι να σου πω ρε Πάνο....αν θυμηθώ πόσο τα δικά μου, ο κύκλος χτυπημα-πληγη-πονος-ψυχολογια-δράση-αντίδραση μάλλον είχε την περίμετρο της Γής Με τη συχνότητα που έτρωγα βρόντους κάνοντας μαλακίες κάθε μορφής, η μόνη ψυχολογία που έγινε κώλος ήταν των γονιών μου.
    Εγώ συνέχισα ακάθεκτος

Να με παρεξηγείς δεν τρέχει τίποτα. Αλλώστε δεν έκανα κανένα σχόλιο... Απλά προσπάθησα να μεταφράσω τις δύο άσχετες απόψεις του ποστ σου, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο εξ αποστάσεως γραπτός λόγος μάλλον...
    Αλλη γενια Βυρων, μια απ'τα ιδια, ο δικος μου ειναι 6 και ο θεος να τον εχει καλα περα απ χαζοχτυπηματα δεν εχει παθει τιποτα αλλο, σ'αντιθεση με μενα που το παιδων ηταν το δευτερο σπιτι μου, η χριστοπαναγια του πατερα μου λιβανιζε καθημερινα το σπιτι.

Η αποψης μου ουσιαστικα αναφερονταν στην ελευθερια και στην παραλογη υπερπροστασια,προτιμω το πρωτο με λογικη και ειλικρινια απενατι στο παιδι μου και ολους.

Οταν ημουν 11 εχασα την ξαδερφη μου(αρρωστια 1 στο μυριο) που ηταν 9, πες μου τι απ'τα 2 θα την εκανε πιο ευτυχισμενη για την συντομη διαρκεια της ζωης της.

Οι δυναμεις μας παραμενουν δυστηχως ανθρωπινες και οταν εχεις δει καποια πραγματα που ερχονται απο το πουθενα καταλαβαινεις οτι ειναι ανωφελο να τα εχεις σε γυαλα.

Απο κει και περα,ενημερωση,συνηδηση,ειλικρινεια, και πολυ αγαπη.

Αναγκαζομαι παλι να μπω..
    Αυτο που λεει ο Byron κι εγω ειναι γιατι πρεπει να παρουν τα παιδια μας το ρισκο της μοτοσυκλετιστικης καριερας οταν και χωρις αυτην μπορουν καλιστα να τα καταφερουν?
    Δεν ειναι πια και τοσο αντιδημοκρατικο να αποτρεψεις το παιδι σου να κανει κατι τοσο επικινδυνο (εστω και με αγριαδα). Νομιζετε οτι τα ναρκωτικα ειναι πιο επικινδυνα?
    Ο πατερας μου ηταν αγριος τυπος (αλλα και στοργικος), μου απαγορεψε πολλα πραγματα αλλα τωρα του ειμαι ευγνωμων γι'αυτο χωρις να νιωθω καποιο στερητικο συνδρομο για οτιδηποτε. Μου στερησε και την μοτοσυκλετα αλλα εγω στο τελος επιβληθηκα οντας ενηλικος. Αν ομως καποτε παθω κατι θα παρω και τον πατερα μου στον ταφο. Και αυτο θα ειναι αδικο. Δεν θελω λοιπον να υποφερω οπως υποφερουν οι δικοι μου οταν καβαλαω την μηχανη. Μπορει να ακουγεται αφελες και εγωιστικο αλλα το οτι συμβαινουν τραγωδιες στα αλλα σπιτια αυτο αυτοματα δεν συμαινει οτι δεν θα συμβει και στο δικο μας.
    Σκεφτειτε κατι αλλο, μαθαινεις το παιδι σου μοτοσυκλετα και καποια μερα στο φερνουν με φερετρο (χτυπα ξυλο 1000 φορες). Η θεα φυση φταιει? Ο γονεας δεν εχει καμια υπευθυνοτητα? Καποιοι θα μου πουν οτι και με το αυτοκινητο σκοτωνονται οι νεοι, και με τρενα και με λεοφωρεια. Υπαρχουν ομως στατιστικα και βαθμοι επικινδυνοτητας για ολα.
    Γιατι ποιπον να παρουμε το γαμημενο το ρισκο?
    Οντως το thread ειναι πολυ καλο αλλα αυτοι που δεν ειναι γονεις εδω μεσα μαλλον εναι εκτος θεματος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από 675heat
    Αναγκαζομαι παλι να μπω..
    Αυτο που λεει ο Byron κι εγω ειναι γιατι πρεπει να παρουν τα παιδια μας το ρισκο της μοτοσυκλετιστικης καριερας οταν και χωρις αυτην μπορουν καλιστα να τα καταφερουν?
    Δεν ειναι πια και τοσο αντιδημοκρατικο να αποτρεψεις το παιδι σου να κανει κατι τοσο επικινδυνο (εστω και με αγριαδα).
    Βασικά δεν λέω κάτι τέτοιο... (ή λέω? )
    Αυτό που λέω, είναι ότι θα προσπαθήσω να κρατήσω μια ουδέτερη συμπεριφορά απέναντι στις επιθυμίες του. Αν θέλει κάτι πάρα πολύ, μαζί του (στα πλαίσια της λογικής βέβαια)

Αν αρχίσουμε τις απαγορεύσεις σε πράγματα που τα κάνουν ευτυχισμένα προκειμένου να κοιμόμαστε μακάρια το βράδυ, είναι θέμα χρόνου να χάσουμε κάθε επαφή και επικοινωνία μαζί τους. Και τότε .....
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Μέλος Το avatar του/της tsofras
    απλά το οποιοδήποτε παιδί μπορεί να το φέρουν στο φέρετρο και χωρίς να του έχεις πεί απολύτως τίποτα για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
    Μπορεί να καβαλήσει φίλου για πρώτη φορά και να γίνει το μοιραίο , μπορεί να έχει την δικιά του και πάλι το ίδιο θα είναι.

Εγώ δεν έχω ακόμα παιδί αλλά πιστεύω ότι σε αυτό το θέμα δεν θα βρεθεί ποτέ άκρη.
    Ή τον βάζεις απο μικρό όπως λένε κάποιοι μαθαίνει τα πάντα με ασφάλεια εξοπλισμό κτλ. και πηγαίνει κύριος στον δρόμο ή το παίζει ροσσι μπροστά στους φίλους του (και δικαιολογημένα λόγω ηλικίας) και γίνεται το μοιραίο επειδή νιώθει ότι το κατέχει.

Προσωπικά ο πατέρας μου είχε μηχανή αλλά δεν με άφησε ποτέ να πάρω, το ίδιο και η μητέρα μου. Όταν πήγα 23 και έγινα οικονομικά ανεξάρτητος τότε την πείρα και δεν μπορούσε να μου πεί και κανείς τίποτα.
    Εγώ πιστεύω ότι μου βγήκε σε καλό γιατί και μυαλά μέσα στο κεφάλι μου είχα (όχι όπως ένας 17χρονος) και είχα αποκτήσει οδηγική εμπειρία μετά απο 6 χρόνια με το αυτοκίνητο.

Δυστυχώς κανένας γονιός δεν μπορεί να ξέρει το τελικό αποτέλεσμα ότι και να κάνει, γιατί εκτός απο τους γονείς το παιδί θα έχει και άλλα ερεθίσματα για να αναπτύξει την προσωπικότητά του.

Αυτά απο εμένα, να χαίρεστε όλοι τα παιδιά σας και να είναι πάντα καλά
    http://tsofras.blogspot.com

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Η γνωμη μου παντως οσο αξιζει ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις μηχανακι σε 8χρονο.

Και οσον αφορα εμενα τη μηχανη θα την αγορασει μονος του.......εκτος και αν διαπιστωσω συνθηκες που επιβαλλουν την αγορα της απο εμενα.

Εαν δηλ. οι παρεες του εχουν ολοι παπια και ανεβαινει απο εδω και απο κει , τι να κανω ; θα του το παρω.

Αλλιως ας το παρει μονος του.....

Και μαλλον θα πουλησω και εγω τη δικια μου........

Παιδια......ολο προβληματα ειναι ακομα δεν βγηκανε απο το αυγο τους....
    Keep on rocking in a free world !!!

"λογικό" μέλος Το avatar του/της the big boy
    εγω παιδια ειμαι στην ηλικια των 15, κατι που σημαινει οτι σε ενα χρονο θα μπορω να βγαλω διπλωμα για 50αρακι.

Ο πατερας μου απο φοιτητης μηχανοβιος μου μετεδωσε τις γνωσεις του πανω στο αντικειμενο (τεχνικες,ασφαλειας,, κτλπ) γιατι εγω τον ρωτουσα και εγω το επεδιωκα.

Ποτε δεν με "αναγκασε" ας το πω ετσι α μπω στον χωρο των δυο τροχων (εκτος βεβαια απο το παδηλατο).

εγω αρχισα να ενδιαφερομαι στην ηλικια των 12 περιπου οταν και πλεον μπορουσα να καταλαβω καποια πραγματα πιο "μεγαληστικα" πανω σε τεχνικα θεματα και ασφαλειας.

Αυτο που μου αρεσει στις μοτοσυκλετες ειναι η αισθηση που σου δινουν οταν τις καβαλας.

Και ωφειλω να ομολογησω οτι πιστευα πως θα μου το προσφερει αυτο το μηχανακι που θα παρω για βολτες μεσα στην πολη. Μετα ομως απο σκεψη καταλαβα οτι κατα βαθος το ηθελα για μοστρα και μονο καθως πως ειναι δυνατον η κινηση μεσα στην πολη να μου προσφερει αυτο που αισθανομαι οταν ο πατερας μου ανοιγει το στρωμα και νοιωθω τον αερα (εστω μεσα απο κρανος, μπουφαν και γαντια)

ΚΑι τωρα ξερετε που στραφηκα?
    στο χωμα, μακρια απο ολους και απο ολα οπου δεν θα το κανω για ν αμε δουν οι αλλοι αλλα μονο γιατι το γουσταρω, Θα ηθελα να εχω ενα μικρο χωματινο (τα οποια ειναι και μεγαλα σχολεια) να παω σε πιστουλες και χωματινες διαδρομες.

Που θελω να καταληξω?/
    Καλως η κακως κατα την γνωμη μου η εμπλοκη πριν απο την ηλικια των 13 χρονων στα δυκικλα (εξαιρουνται τα ποδηλατα) δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Και αυτο γιατι τοτε το παιδι θα ειναι αρκετα ωριμο ωστε να επιλεξει αν επιθυμει να μπει στον χωρο ή οχι.
    αλλωστε μεχρι τα 16 μενουν 3 χρονια τα οποια πιστευω πως ειναι υπεραρκετα για να αφομοιωσουν οι νεοι τα απαραιτητα

συγγνωμη αν σας κουρασα

(ωπ δεν επιτρεπετε σε μενα)
    δημιουργειστε κανενα emotion για εμας τους ανηλικους που αντι για μπυρα να εχει π.χ. καμια γκαζοζα ή λεμονιτα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ηράκλειο, Κρήτη Το avatar του/της mikios400
    για 15 χρονών μιλάς με πολύ μεγάλη ωρμότητα... έχεις πιάσει το νόημα ακριβώς! Σου βγάζω το καπέλο και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι, γατί ο πειρασμός να κάνεις τη μαγκιά και την καγκουριά για να ενθουσιάσεις τα φιλαράκια, τα κοριτσάκια κλπ θα έρθει πολλές φορές...
    Δέξου μια συμβουλή, παιξ'το υπεράνω και ρίξε μια μπηχτή με ένα "πονηρό" γέλιο και πες "καλά το παει" όταν κάνει άλλος μαγκιές, κ αν σου πει κανείς γιατί, μπορείς εσύ καλύτερα, εξήγησε του ότι αυτά που κάνεις εσύ στα χώματα δεν τα βλέπει ο άλλος ούτε στα πιο τρελλά όνειρά του... και κάθετί στην ώρα του και στον τόπο του... να δεις πως θα ψαρώσουν όλοι!

Πάρε λοιπόν μια γκαζόζα κ απο μένα
    ντιελεξιμισι καπα οχτώ .. Scientia est potentia
    "καβάλα παν στην εκκλησά, καβάλα προσκυνάνε..."

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    oποιος εχει προβλημα διαπαιδαγωγησης μια ειναι η λυση

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	baby.jpg 
Προβολές:	87 
Μέγεθος:	77,5 KB 
ID:	171730

"λογικό" μέλος Το avatar του/της the big boy
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mikios400
    για 15 χρονών μιλάς με πολύ μεγάλη ωρμότητα... έχεις πιάσει το νόημα ακριβώς! Σου βγάζω το καπέλο και ελπίζω να συνεχίσεις έτσι, γατί ο πειρασμός να κάνεις τη μαγκιά και την καγκουριά για να ενθουσιάσεις τα φιλαράκια, τα κοριτσάκια κλπ θα έρθει πολλές φορές...
    Δέξου μια συμβουλή, παιξ'το υπεράνω και ρίξε μια μπηχτή με ένα "πονηρό" γέλιο και πες "καλά το παει" όταν κάνει άλλος μαγκιές, κ αν σου πει κανείς γιατί, μπορείς εσύ καλύτερα, εξήγησε του ότι αυτά που κάνεις εσύ στα χώματα δεν τα βλέπει ο άλλος ούτε στα πιο τρελλά όνειρά του... και κάθετί στην ώρα του και στον τόπο του... να δεις πως θα ψαρώσουν όλοι!

Πάρε λοιπόν μια γκαζόζα κ απο μένα

σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια

σημερα πηγα βολτιτσα με τον πατερα μου και θυμηθηκα για ακομη μια φορα γιατι γουσταρω τοσο πολυ τις μηχανες

καλα χιλιομετρα σε ολους

Αρχικά δημιουργήθηκε από the big boy

(ωπ δεν επιτρεπετε σε μενα)
    δημιουργειστε κανενα emotion για εμας τους ανηλικους που αντι για μπυρα να εχει π.χ. καμια γκαζοζα ή λεμονιτα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Δεν έχεις φόβο....
    Ακόμα και αν διαφωνούσα με τα πάντα απ΄όσα έγραψες, θα κρατούσα τις αντιρρήσεις μου στη σιωπή. Η σοβαρότητα που προσεγγίζεις ένα τέτοιο θέμα δεν αφήνει πολλά περιθώρια άλλωστε.

Σωραίος bigboy
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Σελίδα 8 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 345678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF