sonic22:
Υπάρχει και άλλη πλευρά;to thema einai oti telika esi adilamvanese to kapsimo tis simaias (asxeta me tis protheseis tou pratodos) oti kapoios thelei na katastrepsei oti esi (o kathe esi) thewris iero kai se orizei os anthrwpo...
Ο αυτοπεριορισμός που υποστηρίζεις , δεν οριοθετεί οτι η συγκεκριμένη πράξη μπορεί να βλάπτει και τον δίπλα σου, που θέλει να πιστεύει άλλα πράγματα ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, απο αυτά που θες εσύ;
Αν σε ενα κράτος με όρια , γίνεται αυτή η πράξη , με τον κίνδυνο τιμωρίας, πως περιμένεις να υπάρξουν ισορροπίες σε μια κατάσταση που κανείς δεν θα επιβλέπει και θα επικρατεί "αυτοπεριορισμός και αυτοδιάθεση";
Θεωρείς οτι όλοι είναι έτοιμοι για αυτό που οραματίζεσαι;... newsflash.... ποτέ και σε κανένα σημείο της ανθρώπινης ιστορίας δεν υπήρξε τέτοια κατάσταση ... απο τις πρώτες αγέλες ακόμα , η απληστία και η δίψα για την κατάκτηση της ισχυρότερης θέσης, βασιζόταν στο ΥΠΑΡΚΤΟ ζωώδες ένστικτο του ανθρώπου για το ποιός θα επιβληθεί σε ποιόν.
Εθελοτυφλούμε λοιπόν αν περιμένουμε ποτέ την εφαρμογή του "αυτοπεριορισμού" σε επίπεδο κοινωνίας.
Για το θέμα της Ιστορίας...
Sonic22, ώρες ώρες ρε φίλε νομίζω οτι τα παίρνεις επιφανειακά τα πράγματα. Και δεν μου έχεις δώσει τέτοιο δικαιώμα στο παρελθόν...
Είπα εγώ να απορρίψουμε τις σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας; Που το έκανα αυτό;
Αντίθετα είπα να τις αποδεχτούμε... αλλά οχι και να τις προωθήσουμε για να γίνουν το κύριο μέρος της Ιστορίας μας. Αυτή είναι η κύρια διαφορά.
Μάλιστα σε ενα σύνολο κρατών που γύρω μας τείνουν να κυριαρχήσουν εθνικιστικά στοιχεία, δεν μπορεί η Ελλάδα να το παίζει "καλός γείτονας' και να σκύβει το κεφάλι σαν τον Τζανετάκο στις Ελληνικές ταινίες για σφαλιάρα.
Γιατί αν το παίζεις συνέχεια καλός, κάποια στιγμή θα στον "φορέσουν" και θα πρέπει να πείς και ευχαριστώ μετά γιατί δεν έγιναν χειρότερα (βλ. Ίμια). Σε κάποιο σημείο λοιπόν θα πρέπει και εμείς με την σειρά μας, να προβάλουμε καλύτερα την Ιστορία μας και οχι να την καταβαραθρώνουμε , επειδή κάποιοι προοδευτικοί του κώλου , λένε οτι είναι "εξευγενισμένο". Την ίδια στιγμή που δεν μπορούν οι ίδιοι σαν καθηγητές να μεταδώσουν γνώση σε φοιτητές που βγαίνοντας απο Πανεπιστήμια και ιδρύματα της χώρας μας, δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα!!!
Φτάνει πια...
Και όσο για τις ΗΠΑ που κατηγορείς... με την πολιτική τους, κυβερνούν ενα πλανήτη και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για τις γεννοκτονίες Ινδιάνων ή την καταστροφή του πλανήτη.
Δεν λέω τώρα να γίνουμε χαλίφης στην θέση του χαλίφη , μιας και ούτε και εγώ συμπαθώ το λήμμα "πατάω επί πτωμάτων", αλλά ίσως κάποια σημεία απο την επιβολή της πυγμής τους, θα μας ήταν χρήσιμα , να τα επιβάλλουμε στον Βαλκανικό χώρο που αν μη τι άλλο θεωρούμαστε η ισχυρότερη οικονομική δύναμη.
Η πολιτική διπλωματία (και δη εξωτερική)φίλε μου, δεν είναι πεδίο εξευγενισμένο. Είναι οτι χειρότερο υπάρχει , μιας και πρέπει να τους ΠΗΔΗΞΕΙΣ κανονικά όλους , για να στέκεσαι καθαρός στον βούρκο.. και αυτό δεν γίνεται αν σκύβεις συνέχεια.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, ζεί στον κόσμο των νεράιδων και των ξωτικών... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ,ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ.
Gandalf