Σελίδα 81 από 155 ΠρώτοΠρώτο ... 3171767778798081828384858691131 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.201 έως 1.215 από 2315

Θέμα: Μια βοηθεια απο κομπιουτεραδες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    ναι μωρέ εκτός των windows όλα καλά είναι ...
    @ΤΗΕΟD Νομίζω ότι θες ένα VM στο ένα μηχάνημα και θα είσαι οκ . Τώρα για τους SSD σε RAID 0 καλύτερα να βάλεις δύο HDD 500GB και είσαι οκ , άσε τα SSD από τα RAID δεν είναι γι αυτή τη δουλειά .
    Αν κατάλαβα καλά , αντί για 3 pc θες να τα κάνεις 2 ... VM στο νέο , Windows εκεί για να τρέχει το πακέτο της Singular και εξυπηρέτηση των δύο πελατών όταν την χρειάζονται !
    Σωστά... Και σκέφτηκα ότι αφου το πισι που θα αναλάβει "διπλό" ρόλο θα φτιαχτεί εξ αρχής με αυτό το σκεπτικό, και με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης είναι γελοίες, θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα mirror raid με SSD που 2 τέτοιοι στα 200-250 gb έχουν πλέον αποδεκτό κόστος και θα κάνουν το όλο σύστημα πιο γρήγορο και ασφαλές. Μου λες όμως να το αποφύγω και να το στήσω με κλασικούς HD... Γιατί όμως ?
    WIN HOME είναι αρκετά ή θα χρειαστώ pro ?

Σε 10άρια pro ή enterprize μπορεί να παίξει 2ος user ταυτοχρονα με RDP ή χρειάζεται να στηθεί terminal server?

Oι SSD είναι μια χαρά για την δουλειά που θές, έχουν εξελιχθεί πολύ και πέρα απο την ταχύτητα που πάντα την είχανε έχει βελτιωθεί φοβερά και η μακροζωία τους. Εμείς πλέον τους έχουμε standard σε production servers και τo failure rate ίσως είναι πλέον καλύτερο απο τους συμβατικούς SAS των 15k rpm που παίζαμε μεχρι πρόσφατα.
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Ειπα να βάλω mosquitto (MQTT broker) σε κομπιουτερ με Windows 7.
    Τώρα γιατί σε Windows; Ένας θεός ξέρει. Μαζόχα. It made sense at the time.
    Λέω - αυτά τα Windows όλοι λένε οτι είναι εύκολα. Τι τόθελα; Τώρα ψάχνω για κανα εξτρα κουτάκι Linux να κάνω την δουλειά μου, αλλα παρ' ελπίδα είπα να γράψω κι εδώ μιας και τόσοι φαίνονται να το κατέχουν το άθλημα των Παραθύρων.

Λοιπόν η εγκατάσταση από εδώ λέει, φρόντισε να υπάρχουν και τα τάδε dll, ΟΚ, το κάναμε κι αυτό, αλλά μόλις πάει να γίνει η εγκατάσταση μου λέει οτι λείπουν δυο ακόμα ρημάδια το libeay32.dll και το ssleay32.dll. Αυτά είναι μέρος του OpenSSL, λέει, ΟΚ, αλλά θα σε σκότωνε χριστιανε μου να τα είχες συμπεριλάβει; Ψάχνω την εγκατάσταση του OpenSSL, πουθενά τα εν λόγω αρχεία. Τί κάνουμε τώρα;

Φυσικά ούτε συζήτηση για αυτά τα Ιντερνετάδικα Download-DLL sites, για αυτονόητους λόγους. Ψάχνω το ίδιο σύστημα του κομπιούτερ, ωπα, υπάρχει σε πεντέξι σημεία το αρχείο libeay32.dll - στο OpenOffice, σε κάτι της Apple, και σε κάποια δικά μου. Όλα διαφορετικά βέρζιονζ, κρίνοντας από το μέγεθος. Τα δοκιμάζω όλα, ένα-ένα μπας και γίνει τπτ, αλλά κανένα δεν κάνει δουλειά, αλλά παραπονιούνται οτι δεν βρίσκουν ρουτίνες που θέλουν, άλλα απλά λένε μαλφανκσιον μπάι-μπάι.

Υπάρχει και μια εχκατάσταση για cygwin, λέει - εκεί γέλασα, αν η native δεν παίζει, σιγά μην εγκαταστήσω όλο το cygwin, μπας και...

Θα ήθελα να ρωτήσω, λοιπόν - το έχει τρέξει κανεις με επιτυχία σττα Παράθυρα το mosquitto (ή άλλο MQTT broker);; Απροβλημάτιστα;
    Αν ναι, για λέγετε...

Έστω και το OpenSSL χωρίς προβλήματα; Καλά, τι λέω τώρα... Τέσπα.
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 24/03/2017 στις 13:33.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Life begins at 45°.

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από THEOD Προβολή μηνύματος
    Σωστά... Και σκέφτηκα ότι αφου το πισι που θα αναλάβει "διπλό" ρόλο θα φτιαχτεί εξ αρχής με αυτό το σκεπτικό, και με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης είναι γελοίες, θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα mirror raid με SSD που 2 τέτοιοι στα 200-250 gb έχουν πλέον αποδεκτό κόστος και θα κάνουν το όλο σύστημα πιο γρήγορο και ασφαλές. Μου λες όμως να το αποφύγω και να το στήσω με κλασικούς HD... Γιατί όμως ?
    WIN HOME είναι αρκετά ή θα χρειαστώ pro ?
    απ όσο ξέρω τα windows δεν είναι multiuser ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι τα XP που το είχα δει , από εκεί και μετά δεν ξέρω τι κάνουν , πιστεύω ότι οι σημερινές εκδόσεις θα μπορούν να έχουν 2 χρήστες ταυτόχρονα συνδεδεμένους . Πιστεύω τουλάχιστον . Γιατί όχι SSD . Απ'όσα ξέρω , δεν είναι και μέγιστης ασφάλειας για τα δεδομένα σου , δεν παρακολουθώ τι γίνεται στην αγορά αλλά όταν είχα αγοράσει ssd πριν από χρόνια έπρεπε να κάνω ένα σωρό flash/ firmware update για να μην υπάρχει κίνδυνος να χάσω δεδομένα . Πάρε ένα και βάλε το λειτουργικό σου και πάρε 2 hdd καια κάνε τους mirror . Για αυτούς τους λόγους σου λέω να μην πάρεις ssd .Απ όσο καταλαβαίνω ούτε καμια ανάγκη έχεις για ταχύτητα .
    Respect mah authoritah!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος
    Σε 10άρια pro ή enterprize μπορεί να παίξει 2ος user ταυτοχρονα με RDP ή χρειάζεται να στηθεί terminal server?
    Υπάρχει κάποιο patch γι'αυτό. Ψάξε για "concurrent rdp patch win10".
    Life begins at 45°.

Μέλος σώματος ... Το avatar του/της andgeo
    σε χάλαγε ένα raspberry pi και ήθελες windows ?
    Respect mah authoritah!!!!

Ναι, είπα πού να τρέχω με Ρασμπερυ Πάι, θα το βάλω στα Γουίντοουζ που είναι εύκολα...αχαχαχαχα.

=====

Θένκς Μπλίτζ που μπήκες στον κόπο, αλλά δοκίμασα τα δυό πιο πρόσφατα αρχεία από το λινκ SLL που παρέθεσες και ακόμα μου κάνει κόνξες. Κάτι "The ordinal 341 could not be located in the dynamic link library SSLEAY32.dll" κλπ...

Μάλλον δεν θα φταίει το SSL οπότε υποθέτω οτι το mosquitto έχει το πρόβλημα. Θενκς παίδες, το εγκαταλείπω, linux και ξερό ψωμί.

Κάτι κάνεις στραβά. Λάθος path, λάθος version... κάτι.

Τσέκαρε με αυτό: http://www.dependencywalker.com/
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από andgeo Προβολή μηνύματος
    απ όσο ξέρω τα windows δεν είναι multiuser ή τουλάχιστον δεν ήταν μέχρι τα XP που το είχα δει , από εκεί και μετά δεν ξέρω τι κάνουν , πιστεύω ότι οι σημερινές εκδόσεις θα μπορούν να έχουν 2 χρήστες ταυτόχρονα συνδεδεμένους . Πιστεύω τουλάχιστον . Γιατί όχι SSD . Απ'όσα ξέρω , δεν είναι και μέγιστης ασφάλειας για τα δεδομένα σου , δεν παρακολουθώ τι γίνεται στην αγορά αλλά όταν είχα αγοράσει ssd πριν από χρόνια έπρεπε να κάνω ένα σωρό flash/ firmware update για να μην υπάρχει κίνδυνος να χάσω δεδομένα . Πάρε ένα και βάλε το λειτουργικό σου και πάρε 2 hdd καια κάνε τους mirror . Για αυτούς τους λόγους σου λέω να μην πάρεις ssd .Απ όσο καταλαβαίνω ούτε καμια ανάγκη έχεις για ταχύτητα .
    Δεν υπάρχει κίνδυνος για δεδομένα, έχουν περάσει αρκετα χρόνια μάλλον απο τότε που δοκίμασες μάλλον. Οι σοβαροί δίσκοι δεν έχουν πρόβλημα, δοκιμασμένοι σε enterprize περιβάλλον με συνεχές r/w.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Υπάρχει κάποιο patch γι'αυτό. Ψάξε για "concurrent rdp patch win10".
    Για τον theod το πρότεινα, θυμάμαι τα παλιά χρόνια πως έπαιζει μια τέτοια ιστορία για να παίζουν 2-3 χρήστες remotely σε xp (φτου κακα)
    Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colors. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving. T. Pratchett

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Κάτι κάνεις στραβά. Λάθος path, λάθος version... κάτι.

Τσέκαρε με αυτό: http://www.dependencywalker.com/
    Λαθος παθ δεν παίζει, τα έχω όλα μαζί.
    Οτι κάτι είναι στραβό, ε, ναι, σίγουρα. Μάλλον ο γιαλός, γιατί εμείς μια χαρά αρμενίζουμε.
    Αν ο δημιουργός δεν μπήκε στον κόπο να το φτιάξει σωστά (ίσως να μην φαντάστηκε οτι μπορεί να θέλαν τέτοιο πράγμα οι χρήστες Παραθύρων), τότε θα πρέπει να υπάρξει πολύ καλός λόγος γαι να το κάνω εγώ. Ακόμα δεν τον βλέπω.

Πάντως πολύ χρήσιμο αυτό το dependency walker, να 'σαι καλά, δεν τόξερα. Κάποιες φορές που έκανα παλιά κάτι WINE installations θα ήταν θεόσταλτο. Θα το ταξινομήσω δεόντως.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Mariner Προβολή μηνύματος
    xp
    <3 <3 <3

Γελάω επίσης με τις εταιρίες, οι drivers δεν αναγνωρίζουν το hardware για το οποίο προορίζονται... Βρέθηκε άκρη με όλες τις συσκευές με λίγο παίδεμα τελικά.

Και, μιά που σε ένα μήνα τα Vista θα είναι "end of life" προϊόν, που σημαίνει "άντε γειά" στο μαμά αντιβάιρους, το λογισμικό ήδη έχει εγκαταλειφθεί από μερικούς. Εσένα κοιτάω bitdefender, κατέληξα στο Avast το οποίο τα περισσότερα reviews έχουν στις πρώτες θέσεις και υποτίθεται έχει καλή ισορροπία στο σπαμ (free edition). Η πλάκα είναι πως το security center γκρινιάζει πως δεν υπάρχει προστασία ΚΑΙ μετά την εγκατάσταση, παρά το ότι είναι στην λίστα των προτεινόμενων.

The end.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Τωρα τελευταια αυτος ο mozilla εχει γινει Godzilla ή ειναι ιδεα μου;
    Όχι απλά Godzilla, αλλά και Jurassic Park μαζί... Πλέον το ανεμιστηράκι στο laptop εδώ και καιρό δουλεύει υπερωρίες όταν δουλεύω με Firefox, μόλις δουλεύω ΙΕ άκρα του τάφου σιωπή... Κοίταγα μια μέρα το task manager και έτρωγε περισσότερη μνήμη και από το antivirus (security suite για την ακρίβεια).

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Κανένα εργαλείο για να κόψω ένα τραγούδι έχουμε; Ότι πιο απλό.
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της macdeath_s
    Σε Windows να φανταστώ ? CoolEdit ?

Aν θες κάτι καλύτερο Audition ή Wavelab.

Παρόμοια θέματα

1. μια βοηθεια απο τους εμπειρους
    από neos mixanovios στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2009, 16:07
  2. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 19/08/2008, 22:14
  3. Μια βοήθεια για Kawasaki
    από tidime στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2004, 14:15
  4. Μια Ερωτηση Απο Εναν Απληροφορητο