Εάν στην θέση του Rossi ήταν
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άλλος θα τον είχαμε/είχανε κρεμάσει στο σύνταγμα. Αλλά επειδή είναι ο Ρόσσι (και ως γνωστόν ο Ρόσσι είναι ο Ρόσσι ρε αγόρι μου πως να το κάνουμε

ψάχνουμε/ψάχνουμε ελαφρύντικά, δικαιολογίες, αιτιολογήσεις και χιλια δυο.
Ξεκολήστε με τα οπαδιλίκια για λίγο και ξεχωρίστε στο μυαλό σας τι είναι θεμιτό και τι αθέμιτο για ένα αγώνα MotoGP.
Όπως και να το πάρεις απο αγωνιστικής πλευράς ο Μαρκέζ κινούταν μέσα στα πλαίσια του αγώνα. Μαλάκας; ΝΑΙ! Ηθικός; ΟΧΙ! Αλλά...ήταν προβλεπόμενος όσον αφορά τον αγώνα διότι δεν ηταν αναγκασμένος να ανοιξει για κανέναν και ταυτόχρονα έκανε αυτό που ο ίδιος θεωρούσε καλύτερο για την καριέρα του δηλαδή να δυσκολέψει τον Ρόσσι από το να πάρει 10ο παγκόσμιο. Θα έχει ένα λιγότερο πρωτάθλημα να πάρει ο ίδιος για να είναι ο καλύτερος όλων. Τέλος.
Ο Ρόσσι από την άλλη από το να φάει καμια τούμπα λόγω του κυριου "δεν έχω να χάσω τίποτα" Μαρκέζ προτίμησε να τον βγάλει απο την μέση με
αθέμιτα μέσα. Αυτό μπορέι να έγινε λόγω νεύρων, μπορεί να έγινε και επίτηδες γιατί και ο ίδιος ο Ρόσσι ξέρει ποιός είναι ο Ρόσσι. Όπως και να έχει ήταν αθέμιτη κίνηση και ΔΕΝ έχει θέση σε έναν αγώνα GP.
Όποιος διαφωνεί θέλω να σκεφτεί τι θα έλεγε άν οι ρόλοι ήταν ανεστραμένοι. Αν δηλαδή ο Μαρκέζ διεκδικούσε το πρωτάθλημα και ο Ρόσσι έτρωγε την τούμπα με τον ίδιο τρόπο.