Σελίδα 82 από 92 ΠρώτοΠρώτο ... 32727778798081828384858687 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.216 έως 1.230 από 1374

Θέμα: Διοδια πληρωνετε???

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    με το αυτοκίνητο από το 2004 ως το 2009 ήμουνα σε διαδρομές Αθήνα-Ωρωπός και Αθήνα-Μεσολόγγι περίπου 2φορές το μήνα. Πέρναγα κανονικά σηκώνοντας τη μπάρα από τα γκισέ με υπαλλήλους. Αν έβλεπα τροχαία δεξιά πέρναγα από το τέρμα αριστερά ταμείο οπότε δε μπορούσαν να αντιληφθούν τίποτα.

επίσης δε μου χει έρθει σπίτι κανένα μπιλιετάκι. και θα σας πω το λόγο.
    οι κάμερες στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ διόδια υπάρχουν μόνο για λόγους εκφοβισμού. Οι μόνες κάμερες με ΑΔΕΙΑ καταγραφής από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (χωρίς άδεια δηλ. της ΑΠΠΔ απαγορεύεται η καταγραφή) είναι αυτές στα ΤΕΟ pass (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας) και αυτό γιατί τα έσοδα των TEO pass πάνε στο κράτος και όχι στις ιδιωτικές εταιρίες.

πέρα από τα κρατικά διόδια στα Μάλγαρα, στην Εγνατία και στη σήραγγα του Αρτεμισίου που εφόσον ανήκουν στο κράτος ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ καταγραφής σε κανένα άλλο διόδιο αν περάσετε σηκώνοντας μπάρα ΕΚΤΟΣ των TEO PASS δεν κινδυνεύετε με κυρώσεις.
    επαναλαμβάνω στη περίπτωση παρουσίας τροχαίας διαλέγετε το τέρμα αριστερά ταμείο που είναι αδύνατον να βεβαιώσουν παράβαση αυτοπροσώπως.

κάνω και παράθεση από τη σελίδα του diodiastop.gr το συγκεκριμένο κείμενο με βάση την ισχύ του νέου ΚΟΚ αν παρόλαυτά φοβηθείτε λόγω παρουσίας αστυνομίας μπορείτε να κάνετε το παρακάτω (αίτηση πιστωτικού δελτίου)

Πως περνάμε τα διόδια μετά το νέο νόμο

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;
    Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος (Νο.10) στο άρθρο 29:
    «Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η παράβαση είναι διοικητική και έτσι δεν παρέχει κανένα "διαδικαστικό" δικαίωμα στις εταιρίες διαχείρισης των δρόμων (π.χ. επιβολή προστίμων, άρνηση της διέλευσής μας, καταγραφή των στοιχείων μας με κάμερες και παροχή τους στην Τροχαία κ.λπ.).

Συνεχίζουμε μαζικά να καταργούμε τα διόδια στη πράξη, ανοίγοντας τις μπάρες:
    Φτάνοντας στη μπάρα, κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο, περπατάμε εμπρός από τη μπάρα κι ελέγχουμε εάν υπάρχει τροχαία μετά το σταθμό διοδίων
    Όταν δεν υπάρχει τροχαία δεν αντιμετωπίζουμε την περίπτωση της βεβαίωσης του προστίμου και περνάμε όπως παλαιότερα, ανοίγοντας τη μπάρα μόνοι μας.
    Εφόσον η Τροχαία βρίσκεται στα διόδια -θεωρούμε, παρά τη θέληση των οργάνων της- για να βεβαιώνει αυτοπροσώπως τις ελεύθερες διελεύσεις μας, μπορούμε εναλλακτικά να ζητήσουμε από τον υπάλληλο των διοδίων να μας κόψει πιστωτική απόδειξη, για την οποία δεν υποχρεούμαστε να του δώσουμε κανένα άλλο στοιχείο εκτός της πινακίδας μας. Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε στον υπάλληλο την ταυτότητά μας ή το δίπλωμα οδήγησής μας. Δεν υπογράφουμε τίποτα χωρίς την ανάγνωσή του και χωρίς την προηγούμενη διαβεβαίωση του υπαλλήλου ότι θα μας δοθεί αντίγραφο. Εάν μας υποχρεώσει να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, αναγράφουμε μόνο τα στοιχεία της πινακίδας μας και ακριβώς πριν την υπογραφή μας γράφουμε: "Επιφυλάσσομαι για τη νομιμότητα της καταβολής του τέλους διοδίου".
    Εάν, παρόλα αυτά, υπάρξει εμπλοκή μας με την τροχαία και καταγραφή παράβασης, δεν πληρώνουμε σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και θα το προσβάλλουμε, εντός 60 ημερών, στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
    αν πάρετε το πιστωτικό σημείωμα στα χέρια σας και να σας σταματήσουν δε μπορούν να σας κάνουν το παραμικρό με την επίδειξή του
    Τελευταία τροποποίηση από George_Sp; 30/06/2012 στις 17:44.

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pardalotzatziki Προβολή μηνύματος
    Η διαδρομη ηταν πολυ ωραια, καναμε τον ιδιο χρονο και γλυτωσαμε τα διοδια.

Ε ναι, αν πας στην εθνική με 100 χαω τον ίδιο χρόνο θα κάνεις
    Give me fuel, Give me fire

Ποιά ειναι η γέφυρα του Αρτεμισίου?
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

αμάν! ένα λάθος δε μπορούμε να κάνουμε και πετάγεσαι!

σήραγγα αρτεμισίου...happy now?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    αμάν! ένα λάθος δε μπορούμε να κάνουμε και πετάγεσαι!

σήραγγα αρτεμισίου...happy now?
    Οχι γιατι αφ' ενος η σηραγγα του Αρτεμισίου δεν εχει διόδια (τα διόδια ειναι για το δρόμο και όχι για τη σηραγγα), αφ' ετέρου δεν ανηκουν στο κρατος.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Οχι γιατι αφ' ενος η σηραγγα του Αρτεμισίου δεν εχει διόδια (τα διόδια ειναι για το δρόμο και όχι για τη σηραγγα), αφ' ετέρου δεν ανηκουν στο κρατος.
    ναι οκ δεν εννοούσα στην σήραγγα.....αλλά για τα διόδια κοντά στο Αρτεμίσιο. Είσαι σίγουρος οτι είναι ιδιωτικά? Τα παραχωρήσανε πρόσφατα? Εγώ τα θυμάμαι κρατικά (έχω να πάω από εκεί μεριά πάντως 2-2μιση χρόνια)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    ναι οκ δεν εννοούσα στην σήραγγα.....αλλά για τα διόδια κοντά στο Αρτεμίσιο. Είσαι σίγουρος οτι είναι ιδιωτικά? Τα παραχωρήσανε πρόσφατα? Εγώ τα θυμάμαι κρατικά (έχω να πάω από εκεί μεριά πάντως 2-2μιση χρόνια)
    Αφ' ενός είμαι σίγουρος οτι ειναι ιδιωτικα (Μωρέας) γιατι δουλευα στην τραπεζα που ήταν ο κυριος δανειοδότης, αφ' ετέρου η συμβαση παραχώρησης υπεγράφει το 2007.
    Γενικώς πρόσεχε τι πληροφορίες δίνεις (εαν δεν είσαι σίγουρος)
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

το οτι υπεγράφη το 2007 δε σημαίνει οτι το ανέλαβε με πλήρη εκμετάλλευση ο Μωρέας την ίδια στιγμή.....πολλές φορές υπάρχει περίοδος σταδιακής μετάβασης.

όπως και να χει δεν επιμένω γιατί όντως πλέον μπορεί να είμαι λάθος στο συγκεκριμένο.
    για τα υπόλοιπα με την ΑΠΠΔ και την άδεια στις κάμερες ισχύει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SVX Προβολή μηνύματος
    εσυ εισαι που μικρος ειχες δει ολα τα Τζεμης Μποντ και οταν θα μεγαλωνες ηθελες να γινεις ΚΥΠατζης;

γιατι το υφακι σου δε μου μοιαζει για πολυ "απαιδευτο" ...κανονισε να σκασουν τιποτα zodiac του Μπομπολα στον Πλαταμωνα που θα πινω καφε να με μαζεψουν...

Υπάλληλος στα διόδια είμαι.
    Κι έχω ακούσει τόσες παπαριές που σύντομα θα τις εκδώσω σε βιβλίο.
    Μπορώ να σου στείλω μέρος των δικαιωμάτων..
    Στον Πλαταμώνα..

Με ζοντιακ..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Σας παρακαλώ όχι προσωπικά. Τα άσχετα ξυρίζονται

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nicksior Προβολή μηνύματος

Υπάλληλος στα διόδια είμαι.
    Κι έχω ακούσει τόσες παπαριές που σύντομα θα τις εκδώσω σε βιβλίο.
    Μπορώ να σου στείλω μέρος των δικαιωμάτων..
    Στον Πλαταμώνα..

Με ζοντιακ..

Καλά μην βιάζεσαι να υπερασπιστείς τους "εργοδότες" σου...

Σε ποια διόδια είσαι; Στις Αφίδνες νομίζω ήδη έχουν αρχίσει να βάζουν "καλαθάκια" if you know what I mean...

(υγ: χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης...)
    Give me fuel, Give me fire

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Δεν πληρώνετε διόδια; Και εγώ να μην πληρώνω φόρους τότε. Οσο δίκαια είναι τα διόδια, για τους δρόμους που δεν έχουμε και "θα" γίνουνε, τόσο τόπο πιάνουν οι φόροι που πληρώνω. 2 τεμπέληδες ΔΥ που κάθονται όλη μέρα πληρώνω, ή τις μίζες του Ακη, ή πολλά και διάφορα τέτοια. Ιδια είναι η λογική. Ο καθένας αποφασίζει τί είναι σωστό και τι όχι, παίρνει τον νόμο στα χέρια του κλπ κλπ. Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία, τεσπά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία
    Στην ποιά;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nathair Προβολή μηνύματος
    Δεν πληρώνετε διόδια; Και εγώ να μην πληρώνω φόρους τότε. Οσο δίκαια είναι τα διόδια, για τους δρόμους που δεν έχουμε και "θα" γίνουνε, τόσο τόπο πιάνουν οι φόροι που πληρώνω. 2 τεμπέληδες ΔΥ που κάθονται όλη μέρα πληρώνω, ή τις μίζες του Ακη, ή πολλά και διάφορα τέτοια. Ιδια είναι η λογική. Ο καθένας αποφασίζει τί είναι σωστό και τι όχι, παίρνει τον νόμο στα χέρια του κλπ κλπ. Νόμιζα πως αλλιώς δουλεύουν τα πράγματα στη δημοκρατία, τεσπά.
    Γιατί, αυτή τη στιγμή πληρώνεις όλους τους χαρατσοφόρους που έχουν μπει αδιαμαρτήρητα;

Εύγε.

Αρχάριος Το avatar του/της nathair
    Οχι και αδιαμαρτύρητα, και προσφυγή έχω κάνει, και ψήφισα καταλλήλως...

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF