Σελίδα 83 από 90 ΠρώτοΠρώτο ... 33737879808182838485868788 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.231 έως 1.245 από 1336

Θέμα: Ta Scooter ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sf1n4k1
    Τα επιχειρήματα σου δε βλέπω..και μια σαφή απάντηση..τα δικά μου δε μπορώ να στα κάνω πιο απλά..

Τα συγκεκριμένα ψαλίδια πιρούνια και ρόδες πατάνε πολλά "επιχειρήματα" μηχανών..όσο κι αν δε θες να το καταλάβεις..
    Σε ρωτάω για ποιο ψαλίδι μιλάς γιατί τα περισσότερα σκούτερ για πίσω ψαλίδι έχουν τον κινητήρα
    με ότι αυτό συνεπάγεται!

Από φρένα χωρίς το ABS ένα σκούτερ είναι ασφαλές στο ρώτησα πολλά πόστ πιο πάνω αλλά απάντηση
    δεν πήρα!!

Παλαιό μέλος
    Δεν είδα την ερώτηση αλλά δε την κατάλαβα κι όλας..ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με το ψαλίδι στο δικό μου..και στα περισσότερα..η μετάδοση του..έχει..αλλά αυτό νομίζω το έχουν και κάποιες bmw..δεν είναι μοτοσυκλέτες?

Απο φρένα χωρίς ABS με ρωτάς αν είναι κάποιο ασφαλές?Ναι όσο ασφαλές είναι κ οτιδήποτε άλλο..πχ gp800..οι χρήστες του λένε για τα φρένα του ότι είναι απόλυτα..με ότι συνεπάγεται το "απόλυτο" φρένο..

Στο ίδιο μ εμένα..χωρίς ABS..είναι μια χαρά τα φρένα του..το ABS το μόνο που σου κάνει είναι να σε γλυτώνει απο φρένα πανικού και να διαβάζει το δρόμο-πρόσφυση αν θες..τίποτα παραπάνω..(και δε μπορείς να κάνεις endo..με ABS )
    To YAMAHA XP500 ABS καλό αλλά έγινε ένα μ ένα αγροτικό..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τα επιχειρήματα σου δε βλέπω..και μια σαφή απάντηση..τα δικά μου δε μπορώ να στα κάνω πιο απλά..

Τα συγκεκριμένα ψαλίδια πιρούνια και ρόδες πατάνε πολλά "επιχειρήματα" μηχανών..όσο κι αν δε θες να το καταλάβεις..

το ρόδες δεν είναι επιχείρημα.
    Πιρούνι έχουν και τα παπιά και τα τρίκυκλα.
    Ψαλίδι δεν μπορεί να πείς οτι έχουν τα σκούτερ επειδή τυχαίνει να έχουν 2 μοντέλα μόνο.
    Ούτε και αλυσίδα μπορείς να πείς οτι έχουν επειδή έχει ένα.
    Από εκεί και πέρα.
    Στις μοτοσυκλέτες σχεδιάζουν πλαίσια με πρωταρχικό σκοπό την πλέον άκαμπτη σύνδεση λαιμού με ψαλίδι.
    Στα σκούτερ το κριτήριο είναι η δημιουργία χώρου για σακούλες.
    Το αποτέλεσμα είναι +30 κιλά στο πλαίσιο του σκούτερ προκειμένου να υπάρχει μια ανεκτή σύνδεση εμπρός και πίσω τροχού.
    Η επιλογή τροχών στα σκούτερ γίνεται με κριτήριο τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα στις μοτοσυκλέτες όχι.
    Τα χαρακτηριστικά των κινητήρων στα σκούτερ επιλέγονται ανάλογα με τις δυνατότητες της μετάδοσης.
    Έννοιες όπως κέντρο βάρους συγκέντρωση μαζών κοντά του που έχουν νόημα στην μοτοσυκλέτα και αποτελούν αντικείμενο έρευνας, στα σκούτερ δεν έχουν καμιά σημασία.
    Το σκούτερ τελικά είναι μια χλιδή της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Παλαιό μέλος
    Έστω οτι είναι 2..

Τα 2 αυτά σκούτερ που χαρακτηρίζεις οτι έχουν ψαλίδι..πως αποκαλούνται?

Πιρούνι έχουν μια χαρά τα περισσότερα. Δεν είναι σαν enduro αλλά ούτε πάπιας..

Κέντρο βάρους έχουν επίσης μια χαρά σχεδόν όλα τα megascooter..Δλδ τι λες?Δεν αποτελεί αντικείμενο έρευνας αυτό στα scooter?Απ το χαρτί απ ευθείας πάνε στην παραγωγή?Μη τρελαθούμε..

Και οι χάρλευ και τα SS και τα endurakia που κάνουν 7-8 χιλιάρικα μια χλιδή της καπιταλιστικής κοινωνίας είναι..αυτό δεν αλλάζει την ιδιότητα τους..

Έστω οτι είναι 2..

Η εξαίρεση που κάνει τον κανόνα?

Δεν είδα την ερώτηση αλλά δε την κατάλαβα κι όλας..ο κινητήρας δεν έχει καμία σχέση με το ψαλίδι στο δικό μου..και στα περισσότερα..η μετάδοση του..έχει..αλλά αυτό νομίζω το έχουν και κάποιες bmw..δεν είναι μοτοσυκλέτες?

Απο φρένα χωρίς ABS με ρωτάς αν είναι κάποιο ασφαλές?Ναι όσο ασφαλές είναι κ οτιδήποτε άλλο..πχ gp800..οι χρήστες του λένε για τα φρένα του ότι είναι απόλυτα..με ότι συνεπάγεται το "απόλυτο" φρένο..

Στο ίδιο μ εμένα..χωρίς ABS..είναι μια χαρά τα φρένα του..το ABS το μόνο που σου κάνει είναι να σε γλυτώνει απο φρένα πανικού και να διαβάζει το δρόμο-πρόσφυση αν θες..τίποτα παραπάνω..(και δε μπορείς να κάνεις endo..με ABS )
    Πάμε πάλι από την αρχή!

1) Ο κινητήρας στο σκούτερ σου δεν είναι βλέπω πάνω στο ψαλίδι όπως σε κάτι μικρά σκουτεράκια
    (τα οποία συμπαθώ ιδιέταιρα) αλλά ρε φίλε δες την φωτογραφία που επισυνάπτω στο ποστ αυτό,
    δες όλον αυτό τον όγκο που έβαλα σε κόκκινο φόντο, είναι το κομμάτι με τον ιμάντα μετάδοσης
    όλο αυτό είναι μη αναρτώμενη μάζα και το έχει για ψαλίδι σε συνεργασία με ένα στρατζαριστό
    σιδερακι από την απέναντι πλευρά!
    Όλο αυτό το σύστημα λοιπόν είναι σου αρέσει ή όχι πολύ βαρύτερο από ένα ψαλίδι μοτοσυκλέτας
    με αποτέλεσμα να είναι δυσκίνητο (λόγω μεγάλης μάζας) κάνοντας την πίσω ανάρτηση να μην μπορεί
    να ''διαβάσει'' τον δρόμο! (ήθελες και πίστα τρομάρα σου:rotflmao: )

2) Αν μπορέσεις να απενεργοποιήσεις το ABS στο σκούτερ σου θα είναι απλά επικύνδινο στο πρώτο
    δυνατό φρενάρισμα θα φας ξαπλίδα οπότε αστο!

3) Ξέρω πολύ καλά τι κάνει το ABS

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	yamaha tmax 500 04  2.jpg 
Προβολές:	111 
Μέγεθος:	33,1 KB 
ID:	177381

Όπως το είπες πάλι σκούτερ είναι!

Σου είπε κάτι ο Στέφανος παραπάνω περί φιλοσοφίας αλλά μάλλον δεν θες να το καταλάβεις!

Παλαιό μέλος
    1) Έχω δώσει φώτο του κινητήρα μου..αυτό που δείχνεις είναι η μετάδοση..μόνο που δεν έχει ιμάντα μέσα έχει αλυσίδα που κολυμπάει στις βαλβολίνες (κάτι σαν τ αλυσιδογράναζά σας απλά πολύ πιο ασφαλές)..σε μπροστινό κι απ την άλλη μεριά καπάκι βρίσκεται ο ιμάντας..μπροστά κι όλας στον κινητήρα.

2) Το σκούτερ μου το έχω οδηγήσει και χωρίς ABS (απενεργοποιείται κι όλας)..αλλά το χει αδερφός μου χωρίς ABS..επιτρεψέ μου να ξέρω λίγο παραπάνω για τα φρένα του λοιπόν δε ξαπλώνεις έυκολα..

3) Αυτό μας κάνει 2

1) Έχω δώσει φώτο του κινητήρα μου..αυτό που δείχνεις είναι η μετάδοση..μόνο που δεν έχει ιμάντα μέσα έχει αλυσίδα που κολυμπάει στις βαλβολίνες (κάτι σαν τ αλυσιδογράναζά σας απλά πολύ πιο ασφαλές)
    2) Το σκούτερ μου το έχω οδηγήσει και χωρίς ABS (απενεργοποιείται κι όλας)..αλλά το χει αδερφός μου χωρίς ABS..επιτρεψέ μου να ξέρω λίγο παραπάνω για τα φρένα του λοιπόν δε ξαπλώνεις έυκολα..

3) Αυτό μας κάνει 2
    1) Το ότι είναι με αλυσίδα μέσα σημαίνει ότι είναι ακόμα βαρύτερη η μη αναρτώμενη μάζα οπότε ακόμα
    χειρότερη η συμπεριφορά της πίσω ανάρτησης!!!

2) Πάρε μια μηχανή ίδιας αξίας με το σκούτερ σου κάνε μερικά καλά φρεναρίσματα και τα λέμε μετά!!

3) Μάλλον όχι!

Παλαιό μέλος
    1) Μια χαρά συμπεριφέρεται το πίσω ψαλίδι-ανάρτηση..Είναι σα να μου λες οτι επειδή η bmw έχει διαφορικό που είναι πιο βαρύ πίσω..χάνει το ψαλίδι της ή ανάρτηση της..lolen..

2) Μια μηχανής της αξίας του σκούτερ μου (πάμε σε κανα r1?)..δεν έχει ούτε την επιτάχυνσή του, ούτε την τελική του..Σε συνάρτηση μ αυτά πάντα βγάζω συμπέρασμα για το πως φρενάρω..και φρενάρω μια χαρά είτε το πιστεύεις είτε όχι..

3) Μπορεί και όχι όντως..δείχνεις να μην είχες ποτέ ABS..

1) Μια χαρά συμπεριφέρεται το πίσω ψαλίδι-ανάρτηση..Είναι σα να μου λες οτι επειδή η bmw έχει διαφορικό που είναι πιο βαρύ πίσω..χάνει το ψαλίδι της ή ανάρτηση της..lolen..

2) Μια μηχανής της αξίας του σκούτερ μου (πάμε σε κανα r1?)..δεν έχει ούτε την επιτάχυνσή του, ούτε την τελική του..Σε συνάρτηση μ αυτά πάντα βγάζω συμπέρασμα για το πως φρενάρω..και φρενάρω μια χαρά είτε το πιστεύεις είτε όχι..

3) Μπορεί και όχι όντως..δείχνεις να μην είχες ποτέ ABS..
    1) Για να το λες εσύ έτσι θα είναι! Αν πάλι έχεις έστω λίγες αναστολές διάβασε και μάθε τι
    σημαίνει μη αναρτώμενη μάζα και θα καταλάβεις μόνος σου τι παίζει!
    Όσο για τα BMW που είναι με άξονα είναι μοτοσυκλέτες τουρισμού δεν είναι πίστας και λόγω
    μεγάλου συνολικού βάρους και λόγω πολύ μεγαλύτερου πίσω τροχού τα καταφέρνουν μια χαρά!

2) Δε μου απαντάς έχεις καλύτερα φρένα από μια ίδιας τιμής μοτοσυκλέτα???

3) Το ABS είναι για τους κουλούς !

Το dn1 ίσως να είναι μοτοσυκλέτα από όλα τα σκούτερ αλλά αμφιβάλω εάν το χαρακτηρίζει και κανένας σκούτερ.

Παλαιό μέλος
    1) Σωστά οι bmw με άξονα-διαφορικό..δεν είναι για πίστα..ενώ το tmax είναι, άρα πρέπει να μάθουμε και για την μη αναρτώμενη μάζα..

"Μη-αναρτώμενη μάζα είναι αυτή που βρήσκεται ΚΑΤΩ από την ανάρτηση και θεωρητικά ακολουθεί ΟΛΕΣ τις ανωμαλίες του δρόμου. Έτσι οι τροχοί, τα ψαλίδια, η αλυσίδα εν μέρει, τα δισκόφρενα και γενικά ότι πάει ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ σε σχέση με την υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι ΜΗ-ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΗ μάζα.
    "

2) Σου απαντάω αλλά δε το καταλαβαίνεις..αν πάω με 60 και πάει κι αυτή με 60..ή 120 και αυτή με 120..στα ίδια άντε και λίγο χειρότερα να είμαι. Αν επιταχύνω με Χ g και αυτή το ίδιο στα ίδια και λίγο χειρότερα να είμαι..σε ξαφνικό φρενάρισμα..

3) Το ABS πάντως δεν είναι ο απομηχανής θεός στα φρένα..σου είπα τι κάνει..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Το dn1 ίσως να είναι μοτοσυκλέτα από όλα τα σκούτερ αλλά αμφιβάλω εάν το χαρακτηρίζει και κανένας σκούτερ.
    Το dn..εμένα προσωπικά δε μου αρέσει σ εμφάνηση. Είναι απ τις πρώτες μελλοντικές μοτοσυκλέτες όμως να σας δώ τότε..ΧΑΧΑΧ

Βάλε και το απρίλια..mana..σιγά σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι λένε στο χωριό..

Το dn..εμένα προσωπικά δε μου αρέσει σ εμφάνηση. Είναι απ τις πρώτες μελλοντικές μοτοσυκλέτες όμως να σας δώ τότε..ΧΑΧΑΧ

Βάλε και το απρίλια..mana..σιγά σιγά γίνεται η αγουρίδα μέλι λένε στο χωριό..
    Το Dn1 το αγόραζα χαλαρά, αλλά έχει τιμή σκούτερ και δεν...
    Το mana δεν το έχω ψάξει να σου πώ την αλήθεια.

Παρόμοια θέματα

1. Γιατί δε θα γίνουμε *ποτέ* άνθρωποι
    από SF στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2007, 10:30
  2. Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 23/12/2006, 06:46
  3. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 06/07/2005, 22:15
  4. Απαντήσεις: 223
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2005, 00:15

Κανόνες δημοσιεύσεων