http://www.tsekouratoi.gr/1/i_ekdiki...e_misos_binteo
Μόλις 5 χρόνων παιδάκι κι έχει τέτοια συμπεριφορά...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....
Παίδες να κάνω μια ερώτηση και εγώ...
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω παπαγάλο μπάντζι ή κόκατιλ!
Έχω μπεί και έχω δεί αγγελίες αλλά για ήμερο που ψάχνω ζητάνε αρκετά λεφτά σύν οτι δεν ξέρω και κατά πόσο αξιόπιστοι είναι!
Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να ασχολείται με παπαγάλους μικρούς να μου απαντήσει?
Είχα παπαγάλους όταν ήμουν πιτσιρικάς, και συγκεκριμένα 2 ζευγάρια είχα αλλάξει. Ότι έκανα το έκανα εμπειρικά και βάση λογικής (μου).
Τους έβγαζα καθημερινά από το κλουβί τους άφηνα έξω στο μπαλκόνι ή στο δωμάτιο, ξύναμε τις μύτες μαςκαι γενικά τους κρατούσα απασχολημένους και ικανοποιημένους (έτσι τουλ. θέλω να πιστεύω).
Φρόντιζα την καθαριότητά τους κ τους αγόραζα μπιχλιμπίδια για το κλουβί τους.
Δε τα πήγα ποτέ σε κτηνίατρο, ενώ και τα 2 ζευγάρια πέθαναν μετά από αρκετά χρόνια στην κατοχή μου.
Έχε υπόψη πως είναι κοινωνικά πτηνά, έχουν νοημοσύνη θέλουν φροντίδα όπως - κάθε πλάσμα σε αυτή τη γη.
Ψάξου καλα με τους παπαγάλους πριν αποφασίσεις.
Τα λίγα που ξέρω:
-Ειναι πάρα πολύ κοινωνικα ζώα...καμια σχεση με σκυλια κλπ. αρα θελουν παρα πολυ παρεα.
-παθαινουν ευκολα κάταθλιψη απο την μοναξια και εχει διαφορες επιπτωσεις αυτο...η πιο απλή μαδιουνται και μένουν καταφάλακροι
-το βραδυ θελει την ησυχία του και για αρκετές ωρες.
-νωρις το πρωι και κατα το σουρουπο κράζουν (την αγελη τους στη ζουγκλα-ενστικτο) με τέτοια ένταση , οπου 15 acrapovic μαζι ειναι πταισμα μπροστα τους,
οποτε αν προκειτε για διαμερισμα πολυκατοικιας ξανασκεψου το.
Αυτα.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).