Σελίδα 84 από 125 ΠρώτοΠρώτο ... 3474798081828384858687888994 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.246 έως 1.260 από 1869

Θέμα: Ο καφενές Vol. 3

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Με κόρνα ίσως όχι αλλά αν ακούσεις κανένα " κάνε άκρη cyka blyat" καλύτερα να κάνεις
    when life gets complicated... i ride.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Με κόρνα ίσως όχι αλλά αν ακούσεις κανένα " κάνε άκρη cyka blyat" καλύτερα να κάνεις
    Δεν κανεις απλα ακρη...βουτας σαν να εχεις την καλυτερη πισινα διπλα σου ωστε να εξαφανιστεις!!
    Ride(s) the wind of change...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    μεσα σε πεζοδρομο, και κορνα να παταγε, δεν επαιζε να κανω στην ακρη να περασει, με τη καμια ομως...
    Κι εγώ, ΣΙΓΟΥΡΑ!
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    μεσα σε πεζοδρομο, και κορνα να παταγε, δεν επαιζε να κανω στην ακρη να περασει, με τη καμια ομως...
    Το στενό είχε γκρι τουβλάκι αντί για άσφαλτο και αυτό το σήμα...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	1000px-Road-sign-p55.svg_-600x600.png 
Προβολές:	176 
Μέγεθος:	52,3 KB 
ID:	460635

...που σημαίνει ότι επιτρέπονται μόνο οχήματα που εισέρχονται για να παρκάρουν αν δεν κάνω λάθος.

Πρόσεξε όμως φάση και θα καταλάβεις

Είμαι στη μέση του στενού και από την άλλη έρχεται τύπος με σκύλο οπότε εγώ είμαι προσηλωμένος στον Ρεξ και μόλις πάω να του σφυρίξω πριν συναντηθούμε τον τραβάει στα αριστερά με το λουρί και μου φωνάζει ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ!

Οπότε εγώ γυρνάω αμέσως και βλέπω το BID - BYD στους πέντε πόντους

Jump scare κανονικό σου λέω, μόνο ο Φρέντυ Κρούγκερ έλειπε

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Να μοιραστώ κι εγώ μια εμπειρία μου με πεζόδρομο.
    Ως σωστός νεοέλληνας, κόβω καμιά φορά δρόμο από τους πεζόδρομους, σε ταχύτητα βαδίσματος βέβαια και με προτεραιότητα στους πεζούς.
    Επειδή λοιπόν είχα δει ότι όλοι παρκάρουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο, αφήνω κι εγώ τον Μπάμπουρά μου απέναντι από την καφετέρια και κάθομαι για καφεδάκι.
    Μετά από κάνα τέταρτο, βλέπω μια τροχονόμο με το μπλοκάκι να μου δίνει ένα αυτόγραφο. Πετάγομαι, μας σας παρακαλώ τι είναι αυτά; Γιατί εμένα;
    Μην το κουράζω, μου την χάρισε όταν είδε το προσωρινό δίπλωμα γιατί κατάλαβε ότι δεν ήξερα πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση δίκυκλων στον πεζόδρομο. Και προς καλή μου τύχη, στην είσοδό του, είχα παρκάρει δέκα μέτρα από αυτήν, δεν υπήρχε καμία σχετική με πεζοδρόμηση σήμανση.

Οπότε το ρητό στην Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι δεν μου βγήκε σε καλό. Επειδή το κάνουν όλοι, θεώρησα ότι θα είναι και νόμιμο αλλά για κάποιον λόγο, ξεκίνησε να γράφει από εμένα.

Με παρόμοιο τρόπο είχε κοπεί η κυρα μου στα σήματα. Η ερώτηση αφορούσε την στάθμευση σε κίτρινη γραμμή. Αυτή δεν θυμόταν τι αναφέρει ο κοκ και το πήγε εμπειρικά. Αφού παρκάρουν όλοι, μάλλον θα επιτρέπεται. Νοοου. Πέφτε το παράβολο για να ξαναδώσεις

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Με παρόμοιο τρόπο είχε κοπεί η κυρα μου στα σήματα. Η ερώτηση αφορούσε την στάθμευση σε κίτρινη γραμμή. Αυτή δεν θυμόταν τι αναφέρει ο κοκ και το πήγε εμπειρικά. Αφού παρκάρουν όλοι, μάλλον θα επιτρέπεται. Νοοου. Πέφτε το παράβολο για να ξαναδώσεις

Τελικά και μόνο στην Ελλάδα, ότι κάνουν όλοι κατά πάσα πιθανότητα απαγορεύεται.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Peterjackson Προβολή μηνύματος
    Να μοιραστώ κι εγώ μια εμπειρία μου με πεζόδρομο.
    Ως σωστός νεοέλληνας, κόβω καμιά φορά δρόμο από τους πεζόδρομους, σε ταχύτητα βαδίσματος βέβαια και με προτεραιότητα στους πεζούς.
    Επειδή λοιπόν είχα δει ότι όλοι παρκάρουν τα μηχανάκια στον πεζόδρομο, αφήνω κι εγώ τον Μπάμπουρά μου απέναντι από την καφετέρια και κάθομαι για καφεδάκι.
    Μετά από κάνα τέταρτο, βλέπω μια τροχονόμο με το μπλοκάκι να μου δίνει ένα αυτόγραφο. Πετάγομαι, μας σας παρακαλώ τι είναι αυτά; Γιατί εμένα;
    Μην το κουράζω, μου την χάρισε όταν είδε το προσωρινό δίπλωμα γιατί κατάλαβε ότι δεν ήξερα πως απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση δίκυκλων στον πεζόδρομο. Και προς καλή μου τύχη, στην είσοδό του, είχα παρκάρει δέκα μέτρα από αυτήν, δεν υπήρχε καμία σχετική με πεζοδρόμηση σήμανση.

Οπότε το ρητό στην Ρώμη φέρσου όπως οι Ρωμαίοι δεν μου βγήκε σε καλό. Επειδή το κάνουν όλοι, θεώρησα ότι θα είναι και νόμιμο αλλά για κάποιον λόγο, ξεκίνησε να γράφει από εμένα.

Το ότι το λέει και η λέξη, πεζό-δρόμος, δηλαδή δρόμος για πεζούς και ουχί πάρκινγκ, δεν σου λέει κάτι;
    Μην ανησυχείς, κι εγώ εκεί παρκάρω (όταν ξέρω ότι δεν παίζει εκεί γύρω η Μαιρα)

Εν τω μεταξύ, σε ένα τέτοιο παρκάρισμα, στην Νέα Ιωνία, μου την είπαν κάτι διες που είχαν παρκάρει και αυτοί εκεί
    Τους δείχνω τα δικά τους και λέω, εσείς;
    Και που να τα πάμε μου λένε, ε κι εγώ που να το πάω;;;
    Ακόμα κλαίω
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Το ότι το λέει και η λέξη, πεζό-δρόμος, δηλαδή δρόμος για πεζούς και ουχί πάρκινγκ, δεν σου λέει κάτι;
    Μην ανησυχείς, κι εγώ εκεί παρκάρω (όταν ξέρω ότι δεν παίζει εκεί γύρω η Μαιρα)
    Αν σου πω οτι έχω δει Δήμο να κατασκευάζει πάρκινγκ για δίκυκλα ΕΠΙ πεζόδρομου, τι θα μου πεις; :P

Μέλος Το avatar του/της Peterjackson
    Ακριβώς αυτό που αναφέρει ο Phantom! Στα Γιάννενα έχουν κάνει πάρκινγκ για δίκυκλα σε πεζόδρομο.
    Δεύτερον, όταν είναι φαρδύς ο πεζόδρομος, χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα κανονικά, αν και υποθέτω η διέλευση επιτρέπεται μόνο κατά τις πρωινές ώρες για ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Χρησιμοποιείται από δίκυκλα και ειδικά ένστολων. Παρκάρουν όλοι στις άκρες και το κυριότερο, δεν υπάρχει κάποια σήμανση, αν δεν ξέρεις, υποθέτεις ότι μάλλον αυτή η ντεμι κατάσταση είναι νόμιμη. Άσε που σκέφτηκα πως μάλλον γι αυτό έχουν βάλει άλλο τουβλάκια στις άκρες, για να ξεχωρίζει ο πεζοδιάδρομος. Και λεξιπλάστης.

Βέβαια εντάξει, Ελλάδα είσαι. Μου την έχει πει Δίας που σταμάτησα σε διάβαση να περάσει κόσμος επειδή λέει μπορεί να χτυπήσει ο από πίσω γιατί δεν είναι σύνηθες να σταματάμε στις διαβάσεις. Έπαθα εγκεφαλικό, του είπα καλημέρα και καλό βράδυ κι έφυγα.

Για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι, υπάρχουν και οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας (woonerf) όπου η διέλευση οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες είναι καθόλα νόμιμη.
    Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας μοιάζουν με πεζόδρομους, αλλά δεν είναι.
    Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι οτι "δρόμος" και "πεζοδρόμιο" βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, ο "δρόμος" ακολουθεί τεθλασμένη πορεία (λοξό ζιγκ ζαγκ), οι θέσεις στάθμευσης είναι περιορισμένες, και η ταχύτητα διέλευσης των οχημάτων είναι η μισή απ' οτι στο υπόλοιπο δίκτυο (οπότε 20 χαω)
    Δεν ξέρω αν έχετε τέτοιους δρόμους στα Γιάννενα ή όχι. Η σήμανση τους γίνεται με μπλε ορθογώνια πινακίδα (Π92)

Για να είναι ένας δρόμος "πεζόδρομος" πρέπει να φέρει την χαρακτηριστική σήμανση με την μπλε στρόγγυλη πληροφοριακή πινακίδα (P55)
    Προσοχή όμως, μπορεί ένας δρόμος να έχει σήμανση ΜΟΝΟ με την απαγορευτική στρόγγυλη πινακίδα Ρ8 (κόκκινος κύκλος με σκέτο λευκό υπόβαθρο χωρίς σχέδιο) που σημαίνει "οδός κλειστή για όλα τα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις". Αυτό δεν κάνει τον δρόμο αυτό αυτόματα "πεζόδρομο"

Από εκεί και πέρα στους πεζόδρομους βάση Κ.Ο.Κ επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για είσοδο/έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
    Επιπρόσθετα οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να ορίσουν χρόνους ανεφοδιασμού όπου επιτρέπεται ΚΑΙ η διέλευση οχημάτων ανεφοδιασμού.

Το χειρότερο πάντως είναι σε νησιά και άλλα τουριστικά μέρη που οι Δήμοι συνηθίζουν να μετατρέπουν κάποιους δρόμους σε "πεζόδρομους" κάποιες ώρες / κάποιες μέρες / κάποιους μήνες.. :P
    Την έχω πατήσει σε διακοπές, που κατέβηκα από το καράβι, πήγα κανονικά και πάρκαρα έξω από το δωμάτιο που θα έμενα, και μέχρι να ξεφορτώσω, να τακτοποιηθώ και να κατέβω να πάρω το αυτοκίνητο για να πάω για πρώτο μπάνια, δεν μπορούσα να κουνήσω ρόδα γιατί "μετά τις 6 το απόγευμα ο δρόμος γίνεται πεζόδρομος" και στις 6 και 5 είχε γεμίσει παντού τραπεζοκαθίσματα και πάγκους με πραμάτεια από τα παρακείμενα του "πεζόδρομου" μαγαζάκια..
    Τέσπα..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Το καλυτερο το εχουν κάνει στην Πλ.Ελευθεριας στον Κορυδαλλο.
    Μαντεψτε που παρκάρουν όλα τα μηχανακια

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Untitled.jpg 
Προβολές:	99 
Μέγεθος:	21,3 KB 
ID:	460654

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Για να μην μπερδεύεστε, επειδή στην Ελλάδα ζούμε.....
    Υπάρχουν δρόμοι που έχουν πλακώστροτο κάτω, είναι ήπιας κυκλοφορίας και όχι πεζόδρομοι.
    Υπάρχουν δρόμοι που είναι ήπιας κυκλοφορίας και είναι κανονικά με άσφαλτο!
    Υπάρχουν δρόμοι που έχουν ταμπέλα πεζοδρόμου και δεν έχει γίνει ποτέ επίσημα ο χαρακτηρισμός τους ως πεζόδρομοι. Είναι δρόμοι κανονικά και οι γείτονες πήγαν και κότσαραν ταμπέλες πεζοδρόμου γιατί είχαν δόντι.
    Υπάρχουν δρόμοι που έχουν γίνει πλατείες αλλά ακόμα παραμένουν χαρακτηρισμένοι δρόμοι.
    Και πάμε στον ΚΟΚ...... Στον πεζόδρομο απαγορεύεται να σταθμεύσει το οποιοδήποτε όχημα και η διέλευση επιτρέπεται μόνο για είσοδο και έξοδο γκαράζ.

Επειδή στην Ελλάδα δεν μπορείς να βγάλεις άκρη ποτέ για το τί είναι τι, και που επιτρέπεται τι, καλό είναι να πηγαίνεις με το γράμμα του νόμου γιατί άκρη δεν βγάζεις!
    Πεζόδρομος? Θα περπατάω όπου θέλω και αν μου πεις και τίποτα κάθομαι κάτω και μένουμε μέχρι την δευτέρα παρουσία εκεί! Με έπιασε μια ξαφνική ζαλάδα!
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Maira Προβολή μηνύματος
    Υπάρχουν δρόμοι που έχουν πλακώστροτο κάτω, είναι ήπιας κυκλοφορίας και όχι πεζόδρομοι.
    Υπάρχουν δρόμοι που είναι ήπιας κυκλοφορίας και είναι κανονικά με άσφαλτο!
    Επειδή είμαι μηχανικός, οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας είθισται να στρώνονται με κυβόλιθους, δεν είναι όμως απαραίτητο. Και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Στον πεζόδρομο απαγορεύεται να σταθμεύσει το οποιοδήποτε όχημα και η διέλευση επιτρέπεται μόνο για είσοδο και έξοδο γκαράζ.
    Πεζόδρομος? Θα περπατάω όπου θέλω και αν μου πεις και τίποτα κάθομαι κάτω και μένουμε μέχρι την δευτέρα παρουσία εκεί! Με έπιασε μια ξαφνική ζαλάδα!
    Και οι πεζοί έχουν υποχρεώσεις, και πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ. Μπορεί να θεωρούνται οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου (ή του δικτύου συγκοινωνιών) αλλά έχουν και αυτοί υποχρεώσεις.
    Οπότε στο ενδεχόμενο που έρθω από πίσω σου (νόμιμα) με το αυτοκίνητο μου γιατί πηγαίνω να παρκάρω σπίτι μου (σε παρόδια ιδιοκτησία) κι εσύ "ταμπουρωθείς" στη μέση του δρόμου, αν παραμείνουμε και οι δύο ψύχραιμοι, εσύ θα φας το πρόστιμο στο τέλος για παρακώλυση και διαταραχή συγκοινωνιών, παράνομη κατάληψη οδοστρώματος κτλ
    Επαναλαμβάνω, αν μείνουμε και οι δύο ψύχραιμοι, και πάμε... με το γράμμα του νόμου!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Από εκεί και πέρα στους πεζόδρομους βάση Κ.Ο.Κ επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων για είσοδο/έξοδο σε παρόδιες ιδιοκτησίες.
    Κι εγώ πάντως αυτό είχα κατά νου για τη συγκεκριμένη σήμανση...

Υπάρχουν δρόμοι που έχουν ταμπέλα πεζοδρόμου και δεν έχει γίνει ποτέ επίσημα ο χαρακτηρισμός τους ως πεζόδρομοι. Είναι δρόμοι κανονικά και οι γείτονες πήγαν και κότσαραν ταμπέλες πεζοδρόμου γιατί είχαν δόντι.
    Ε, τι να πει κανείς, ό,τι μπορούμε, όπου μπορούμε

Παρόμοια θέματα

1. Ο καφενές vol.2
    από BLiTzER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9986
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2024, 10:37
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic