και γω για αλλαγη λαδιων ειμαι στο Κ αλλα το χω παρατημενο τωρα το καλοκαιρι.Επισης θελω ρουλεμαν μπροστα τροχου,αλλα δεν τα αλλαζω αφου θα βαλω το φθινωπορο τις μαρτσεζινι![]()
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
To 1300 εχει τόσο μεγάλη δύναμη λόγω κυβικών, και προορίζεται για τέτοιο εύρος ταχυτήτων, που δεν χρειάζεται έκτη ταχύτητα. Εχουμε δει και άλλες μηχανές με την ίδια λογική π.χ. τα παλιά FZR1000, μια έκτη ταχύτητα απλά θα σήμαινε περισσότερες αλλαγές, χωρίς να χρειάζεται. Βάζεις την 5η γραναζωμένη όσο θα ήταν η 6η, ομοίως παρεμβάλεις και τις 2,3,4 να βρήσκονται σε αναλογική κατάσταση από ότι αν είχε 2,3,4,5 και το εύρος δύναμης του κινητήρα σε συνδυασμό με τον προορισμό οδήγησης για τον οποίο έχει φτιαχτεί η μοτοσυκλέτα, σε γλυτώνει από 1 αλλαγή στις 5 παραπανίσια χωρίς λόγο.
To XR400R δεν είναι ο σκοπός του για να ταξιδεύει.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Φαίνεται, αλλά δεν είναι τόσο κακό. Απότι καταλαβαίνω, βγαίνει όλο το σύστημα με μία, και σου δίνει χέρι να κάνεις ένα σωρό εργασίες, απροβλημάτιστα και το κυριότερο, ανεμπόδιστα
Κάτι Transalp ας πούμε, που φαίνονται ''απλά'' να φοβάσαι, που θέλεις να λύσεις ΕΝΑ πράγμα, και πρέπει να μετακινήσεις-λύσεις άλλα ΕΙΚΟΣΙ πράγματα που δένουν χωρίς λόγο με αυτό το ΕΝΑ που θέλεις να λύσεις, και τελικά είναι όλη η μοτοσυκλέτα ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του μηχανικού.
Μια χαρά τον βλέπω τον Ευρωπαίο εδώ, το έχει σκεφτεί πολύ έξυπνα.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Εχεις απόλυτο δίκιο και φαινεται οτι ξερεις να "διαβαζεις" αυτο που βλεπεις. Να σημειώσω πως το λυσιμο ειναι με βάση το servive manual και οχι με δικα μας τερτίπια και "προσπεράσματα". Αν το λυσω 1-2 φορες ακόμη θα ειναι 2 ωρες εργασια. Πιο πολυ με παιδεψαν 2 βιδες που επεσαν και τις εχει απο κραμα αλουμινίου και δεν τις επιανε ο μαγνητης (εχω και το κουσούρι να μη θελω να τις ξεχασω οπου είναι), παρα το λυσιμο δέσιμο.
Telegonos, εμενα μου αρεσει να αυτοσαρκαζομαι (ειδικα με τους πολεμους japan vs europe) αλλά respect για την παρατηρηση.
Ένας δάσκαλος στην γλυπτική είχε πει κάτι σαν το παρακάτω:
Μπορούμε να φτιάξουμε σωστά ένα αντικείμενο και το κοινό να είναι ευχαριστημένο με αυτό.
Όταν αποφασίζουμε να του προσθέσουμε αξίες πέρα από τον προφανή λόγο ύπαρξης του, αυτές βοηθούν
να προκληθεί η διάθεση (ή το πνεύμα) που είχαμε εμείς κατά την δημιουργία του, στο κοινό.
Το Nuda μάλλον είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε πανηγυρικά, με τις καλύτερες προδιαγραφές
και ελευθερίες. Είπαν πάμε να σαρώσουμε και το έκαναν.
Το σήκωμα της ουράς είναι σύνηθες στην bmw και σε άλλες εταιρείες με αφαιρούμενο υποπλαίσιο.
Η χρήση του service manual είναι λίγο σπάνια.![]()