Σελίδα 87 από 121 ΠρώτοΠρώτο ... 3777828384858687888990919297 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1.291 έως 1.305 από 1807

Θέμα: Yamaha MT-07

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Δεν είναι τόσο ξεκάθαρη η απάντηση. Το 09 έχει ηλεκτρονικά που το 07 δεν έχει. Οπότε το μικρό μπορεί να είναι είναι πιο επικίνδυνο από το μεγάλο αν έχεις το δεύτερο με το γκάζι στο ήπιο πρόγραμμα και το tc στο φουλ. Πχ το 07 εύκολα σε πετάει κάτω από πίσω που ξεκόλλησε σε βρεγμένη ή κακή άσφαλτο, ενώ το 09 με το tc δε θα ιδρώσει. Σε γενικές γραμμές πάντως το 07 προωθείται ως starter bike.
    πολύ σωστά

επίσης το 07 είναι πανάλαφρο μπροστά και πρέπει να προσέχεις πολύ το γκάζι (δε ξέρω τί κάνει το 09)

Προσωπικά δεν θα ήθελα τόσο πολύ γκάζι για νέο οδηγό. Όχι ότι με ένα 50αράκι δε σκοτώνεσαι αλλά έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες σε λάθος του γκαζιού
    Το πίσω μέρος πάντως το δύσκολο είναι να το κρατήσεις στη θέση του στους Ελληνικούς δρόμους. Αν και προτείνεται για νέους οδηγούς προσωπικά δε βλέπω το λόγο.

Επειδή είναι ελαφρύ?
    Επειδή είναι φθηνό?

Τα 300 κυβικά το πολύ για μένα είναι καταλληλότερα. Κάνε 20.000χλμ και μετά ανεβαίνεις.

Με το που το πήρα είδα ότι έκανα πολλά λάθη που είχα την αντίληψη και τα άλλαξα. Και ακόμα το μαθαίνω εννοείται. Ένας νέος οδηγός πώς θα συμπεριφερθεί?

Άσχετο με την ερώτηση.
    Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει χειρότερα φρένα απο το SH300?
    ΟΚ, δεν έχω εξοικειωθεί τελείως με το 95-5 μπροστά-πίσω (αφού το πίσω είναι σχεδόν διακοσμητικό) αλλά 2-3 φορές σε δρόμο γυαλί μου φάνηκε πολύ αργό στο φρενάρισμα.

Επίσης, σε στροφή με ~120χλμ/ώρα που έχει λακουβάκια με το SH είχα καλύτερο έλεγχο λόγο πιο μαλακής ανάρτησης και γενικά μη ακαμψίας μάλλον. Στο MT ζορίζομαι να μείνω επάνω στη σέλα και η ίδια η μηχανή κάνει "σκαλοπάτια" αν καταλαβαίνετε τι λέω. Σε καλό δρόμο δε το συζητώ, είναι πολύ πιο σταθερή και ο μόνος λόγος να μήν πάω παραπάνω είναι ο φόβος μου αν και σιγά σιγά το πλαγιάζω περισσότερο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karateo Προβολή μηνύματος
    Αν και προτείνεται για νέους οδηγούς προσωπικά δε βλέπω το λόγο.

επειδη ειναι μικρή μηχανη με λιγο γκαζι και ευκολο χειρισμο. δεν ειναι αναγκη να παρεις 200 κυβικα για να μαθεις.
    εχει χειροτερα φρενα οντως, βασικα δεν φταιει το μτ, το sh εχει φρενάρες.

Παλαιό μέλος
    Μεγαλη κουβέντα έχετε ανοίξει.
    Το δυσκολότερο τελικά είναι να πείσεις κάποιον ότι πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά.
    Μόλις την περασμένη Κυριακή ανέβηκα Άγιο μετά από 2 χρόνια σχεδόν.
    Και μέσα σε όλα όσα ήμουν προετοιμασμένος να δω είδα και τον πιο φοβισμένο αναβάτη που είχα συναντήσει ποτέ μου.
    Καβάλα επάνω σε ένα ασημί Fazer 600 τα χέρια ήταν σφιγμένα σαν μέγγενη , και το μηχανάκι έκανε ζιγκ-ζαγκ επάνω στην στροφή με μ.ολις 30Km/h
    Κινδύνευε σε κάθε μέτρο που έκανε. Μάλιστα είχε και παρέα που τον περίμενε κοντά στην Χαλκίδα (εκ των οποίων ο ένας με Hayabusa !!)

Πιθανόν κάποιοι να το "έχουν " αλλά δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι. Κανένα από τα 2 δεν κάνει για 1η μηχανή. Ο φυσιολογικός κόσμος ξεκινάει όπως έχουν διαμαρωθεί τα διπλώματα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    επειδη ειναι μικρή μηχανη με λιγο γκαζι και ευκολο χειρισμο. δεν ειναι αναγκη να παρεις 200 κυβικα για να μαθεις.
    εχει χειροτερα φρενα οντως, βασικα δεν φταιει το μτ, το sh εχει φρενάρες.
    Το διάβαζα το 2011 πριν το αγοράσω ότι συγκρίνονται με μηχανής.
    Αλλά δε περίμενα ότι ο μεγαλύτερος τροχός, δύο δίσκοι, 2 διπλά έμβολα (για μπροστά) μπορούν να συγκριθούν!
    Και μιλάμε για παρόμοια κιλά.

Για το abs μέχρι τώρα το ΜΤ μου φαίνεται ότι έχει πολύ χειρότερο. Τόσο που φαίνεται απο το πρώτο φρενάρισμα. Όχι να μετρήσεις τα εκατοστά στην απόσταση φρεναρίσματος. Εκεί που στο SH φώναζα ότι με το abs φρενάρεις πιο γρήγορα απο ένα έμπειρο χέρι, στο ΜΤ αν ανοίξει το ABS έχεις χάσει μπόλικη απόσταση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Kas_Tracer Προβολή μηνύματος
    Ο φυσιολογικός κόσμος ξεκινάει όπως έχουν διαμαρωθεί τα διπλώματα.
    Αυτό ακριβώς.
    Είναι τόσα πράγματα που πρέπει να διαχειριστεί ένας νέος οδηγός μηχανής που αν προσθέτεις και τα επιπλέον κυβικά/βάρος κλπ μόνο χειρότερο το κάνεις.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Η καταλληλότητα έχει να κάνει και με την αυτοσυγκράτηση του οδηγού. Σε μία κατά τα άλλα συνετή πορεία ενός άπειρου οδηγού, αρκεί μία φορά που θα έχει περιέργεια ή νεύρα και θα ανοίξει το γκάζι χωρίς να ξέρει να το χειριστεί σωστά, για να γίνει το ατύχημα.

Ναι, κινδυνεύεις και με 125άρι, αν έχεις τα μυαλά στον αέρα, αλλά όσο ανεβαίνει η ισχύς, κινδυνεύεις περισσότερο. Στα πρώτα MT-09, όταν έσβηνες τον κινητήρα, η χαρτογράφηση γυρνούσε στο standard mode, ακόμα κι αν πριν την είχες πριν στο ήπιο. Δεν ξέρω αν το άλλαξαν αυτό στις τελευταίες εκδόσεις. Οπότε, συμφωνώ εν μέρει, ότι βοηθάει η χαρτογράφηση στο ήπιο πρόγραμμα και έλεγχος ολίσθησης ισχύος, αλλά αν εν λόγω 24χρονος κάνει επιπόλαιη εξαίρεση στην οδηγική του συμπεριφορά και αποφασίσει να ψάξει τι γίνεται ανοίγοντας περισσότερο το γκάζι ή βάλει τα ηλεκτρονικά σε πιο επιθετική ρύθμιση, κινδυνεύει.

Μερικές φορές η έλλειψη δυνατοτήτων του οχήματος αντισταθμίζει την απειρία και την ανωριμότητα, ευτυχώς! Το κακό είναι ότι το marketing πουλάει περισσότερο άλογα, αλλά όχι τόσο φρένα ή αναρτήσεις, ενώ κυρίως τα πρότυπα είναι ταχύτητας και όχι ασφάλειας. Φέρουμε μερίδιο ευθύνης κι εμείς σε αυτό.

ΟΚ, δεν έχω εξοικειωθεί τελείως με το 95-5 μπροστά-πίσω (αφού το πίσω είναι σχεδόν διακοσμητικό) αλλά 2-3 φορές σε δρόμο γυαλί μου φάνηκε πολύ αργό στο φρενάρισμα.
    Μην ξεχνάς ότι το SH300 έχει C-ABS, οπότε αξιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο τη δύναμη πέδησης των δύο τροχών, ακόμα κι αν χρησιμοποιείς μόνο τη μία μανέτα φρένων. Αν δεν είσαι εξασκημένος να χρησιμοποιείς τα δύο φρένα με την κατάλληλη πίεση σε μοτοσυκλέτα, η απόσταση φρεναρίσματος σε δημόσιο δρόμο με κακής ποιότητας άσφαλτο, αυξάνεται σημαντικά. Είναι πολύ πιθανό να εμπλακεί το ABS, αν προσπαθείς να φρενάρεις απότομα μόνο με τον ένα τροχό σε γλιστερό οδόστρωμα.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/04/2019 στις 18:11.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος

Μην ξεχνάς ότι το SH300 έχει C-ABS, οπότε αξιοποιεί με το βέλτιστο τρόπο τη δύναμη πέδησης των δύο τροχών, ακόμα κι αν χρησιμοποιείς μόνο τη μία μανέτα φρένων. Αν δεν είσαι εξασκημένος να χρησιμοποιείς τα δύο φρένα με την κατάλληλη πίεση σε μοτοσυκλέτα, η απόσταση φρεναρίσματος σε δημόσιο δρόμο με κακής ποιότητας άσφαλτο, αυξάνεται σημαντικά. Είναι πολύ πιθανό να εμπλακεί το ABS, αν προσπαθείς να φρενάρεις απότομα μόνο με τον ένα τροχό σε γλιστερό οδόστρωμα.
    Το CBS δούλευε μόνο με την αριστερή μανέτα του πίσω φρένου.
    Κατα 99% πατούσα μόνο το μπροστά όπως και τώρα στο MT αν και προσπαθώ (λόγο χειρότερων φρένων) να αξιοποιώ και το πίσω.

Συγκρίνω ΜΟΝΟ το μπροστά του SH300 με του MT-07.
    Το SH έχω την εντύπωση ότι και χωρίς αλλά σίγουρα και με το ABS ήταν πολύ καλύτερο.

Απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση γιατί σίγουρα δεν περίμενα χειρότερα φρένα βάση χαρακτηριστικών.
    Απο την άλλη θα με αναγκάσει να μήν ενεργοποιώ το ABS μπας και σταματήσω νωρίτερα.

Στο SH πραγματικά έβαζες φουλ δύναμη και αυτό τα έκανε μόνο του. Είτε σε ευθεία, είτε σε κλίση, είτε σε γυαλιστερό δρόμο.

Σκέφτομαι να χαμηλώσω λίγο το μπροστά 1) για σταθερότητα σε επιταχύνσεις 2) καλύτερο φρενάρισμα με το μπροστά?
    Δεν το έχω κάνει ποτέ μου ξανά οπότε θα ήθελα να ακούσω απόψεις έμπειρων οδηγών.
    Για 1 εκατοστό έλεγα. Δε ξέρω καν αν είναι πολύ ή λίγο.

Παλαιό μέλος
    Αν χαμηλώσεις μπροστά κάνεις πιο γρήγορη την γεωμετρία και χάνεις σε σταθερότητα ,αν βυθίζεται αρκετά παίξε με ελατήρια και λάδια.
    Το πρόβλημα σου είναι οτι έμαθες να φρενάρεις με κάτι πολύ καλό

Νέο μέλος
    Καλησπερα,αν βαλω ολοσωμη θα χρειαστεί πρόγραμμα μετα; Σκέφτομαι για καμία mivv η papagianis.

Παλαιό μέλος
    Επειδή δεν έχω εμπειρία απο πτώση κάνω την ερώτηση (αναμένοντας πάλι κάποια ειρωνικά σχόλια)!

Μιλάω για ταχύτητες >100χλμ/ώρα
    Σε στροφή με μικρή κλίση όταν χάνει ο πίσω τροχός traction (= έλξη?) απο παραπάνω γκάζι είναι εύκολο ο οδηγός να "παίξει" και να το κρατήσει.

Όταν έχουμε πλαγιάσει πολύ πώς συμπεριφέρεται η μηχανή πριν πάει να φύγει?
    Οκ το πλαγιάζω σε καλή άσφαλτο. Το θέμα είναι θα μου δώσει κάποιο σημάδι να το μαζέψω ή θα φύγει απότομα?

Μιλάω για κατάσταση με σταθερό γκάζι επάνω στη στροφή δηλαδή η μηχανή είναι ισορροπημένη σε βάρος μπροστά-πίσω.

Ρωτάω εδώ γιατί νομίζω ότι η κάθε μηχανή συμπεριφέρεται διαφορετικά (μεταξόνιο, αναρτήσεις, κέντρο βάρους, αναρτήσεις, λάστιχα κλπ).

Παλαιό μέλος
    Επειδή δεν έχω εμπειρία απο πτώση κάνω την ερώτηση (αναμένοντας πάλι κάποια ειρωνικά σχόλια)!

Μιλάω για ταχύτητες >100χλμ/ώρα
    Σε στροφή με μικρή κλίση όταν χάνει ο πίσω τροχός traction (= έλξη?) απο παραπάνω γκάζι είναι εύκολο ο οδηγός να "παίξει" και να το κρατήσει.

Όταν έχουμε πλαγιάσει πολύ πώς συμπεριφέρεται η μηχανή πριν πάει να φύγει?
    Οκ το πλαγιάζω σε καλή άσφαλτο. Το θέμα είναι θα μου δώσει κάποιο σημάδι να το μαζέψω ή θα φύγει απότομα?

Μιλάω για κατάσταση με σταθερό γκάζι επάνω στη στροφή δηλαδή η μηχανή είναι ισορροπημένη σε βάρος μπροστά-πίσω.

Ρωτάω εδώ γιατί νομίζω ότι η κάθε μηχανή συμπεριφέρεται διαφορετικά (μεταξόνιο, αναρτήσεις, κέντρο βάρους, αναρτήσεις, λάστιχα κλπ).
    Να σου πει κάποιος εάν μπορείς εσύ να καταλάβεις εάν κρατάει ή δεν κρατάει το μηχανάκι σου μέσα από ένα φορουμ και σε 2 γραμμές δεν είναι δυνατόν.
    Δες τα πολύ γνωστά βίντεο που κυκλοφορούν , πήγαινε σε κάποια σχολή και μετά προσπάθησε να απαντήσεις στον εαυτό σου.
    Μετά από τα βασικά , η αδήγηση είναι (στο κάτι παραπάνω) είναι απλά εμπειρίες. Χρειάζεσαι χρόνο και προοδευτική άνοδο του ρυθμού σου ώστε να διορθώνεις τα λάθη σου.
    Κανείς δεν γεννήθηκε χεράς .

Εϊπαμε προοδευτικά. Δεν χουφτώνουμε γκάζια - φρένα σαν να κρατάμε καμιά πένσα , δεν πάμε στις 45 μοίρες κλήση σε έναν χρόνο .

Και τα φρένα του ΜΤ07 είναι πολύ καλά. Πολύ καλύτερα από ότι νομίζεις (και έχεις γράψει παραπάνω)

Παλαιό μέλος
    Το να κάνω drift στα 100-120 είναι παιχνιδάκι σε δρόμο γυαλί.

Ρωτάω απλά αν σε καλό δρόμο με πολύ κλίση αφήνει περιθώριο ελέγχου ή όχι?

Έχω φτάσει μέχρι κάτι λιγότερο 1εκ. απο το άκρο του πίσω ελαστικού χωρίς να βρεί το παταράκι ακόμα. Πιο πέρα θα με αφήσει να διορθώσω κάτι ή είναι μπαμ και κάτω?

Στο σκούτερ με ~60χλμ/ώρα σε δρόμο γυαλί είχε φύγει ο μπροστά τροχός και το μάζεψα. Αυτό θέλω να μάθω! Τέτοιες κλίσεις δεν έχω ξαναφτάσει για αυτό η απορία.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Ο στόχος γενικά στις ασφάλτινες στροφές είναι να κρατάς τη μοτοσυκλέτα όσο πιο όρθια γίνεται, βγάζοντας το σώμα σου έξω από αυτή, προς το μέσο της στροφής. Δεν πρέπει συνειδητά να εξαντλείς το πλευρικό όριο του πέλματος του ελαστικού, αλλά να αφήνεις περιθώριο για ενδεχόμενο γλίστρημα.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Ο στόχος γενικά στις ασφάλτινες στροφές είναι να κρατάς τη μοτοσυκλέτα όσο πιο όρθια γίνεται, βγάζοντας το σώμα σου έξω από αυτή, προς το μέσο της στροφής. Δεν πρέπει συνειδητά να εξαντλείς το πλευρικό όριο του πέλματος του ελαστικού, αλλά να αφήνεις περιθώριο για ενδεχόμενο γλίστρημα.
    Επειδή θεωρώ ότι για να μπορώ να οδηγώ με ασφάλεια πρέπει να ξέρω τα όρια του οχήματος μου και πώς συμπεριφέρεται σε αυτά,
    προσπαθώ να το καταφέρω.

Οπότε καταλαβαίνεις ότι ψάχνω να μάθω τί γίνεται σε αυτό το γλίστρημα!

Δε ψάχνω να βρώ τη μέγιστη ταχύτητα που μπορώ να πάρω τη στροφή, αλλά τα όρια πλαγιάσματος της μηχανής.

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

Δε ψάχνω να βρώ τη μέγιστη ταχύτητα που μπορώ να πάρω τη στροφή, αλλά τα όρια πλαγιάσματος της μηχανής.
    Η μηχανή σου σε δρόμο με καλή άσφαλτο μπορεί άνετα να τελειώσει όλο το πίσω λάστιχο χωρίς πρόβλημα και θα σε ειδοποιήσει το μαρσπιέ που θα βρεί κάτω όταν το περιθώριο κλίσης έχει τελειώσει.
    Αν η άσφαλτος είναι γυαλί θα έχεις πέσει πριν αυτό το σημείο βέβαια.

Το οτι βρίσκει το μαρσπιέ δεν σημαίνει οτι δεν στρίβει κι άλλο, αλλά μετά το μαρσπιέ θα βρεί κάποιο άλλο σταθερό εξάρτημα της μοτο.

Οταν το μπροστινό έχει πατήσει όλο, τοτε ξέρεις οτι είσαι κοντά στο πραγματικό τελικό όριο, αλλά με το MT σε stantard μορφή δεν νομίζω να γίνεται αφού θα βρεί κατω πολύ πριν τλειώσει το μπροστινό.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    Η μηχανή σου σε δρόμο με καλή άσφαλτο μπορεί άνετα να τελειώσει όλο το πίσω λάστιχο χωρίς πρόβλημα και θα σε ειδοποιήσει το μαρσπιέ που θα βρεί κάτω όταν το περιθώριο κλίσης έχει τελειώσει.
    Αν η άσφαλτος είναι γυαλί θα έχεις πέσει πριν αυτό το σημείο βέβαια.

Το οτι βρίσκει το μαρσπιέ δεν σημαίνει οτι δεν στρίβει κι άλλο, αλλά μετά το μαρσπιέ θα βρεί κάποιο άλλο σταθερό εξάρτημα της μοτο.

Οταν το μπροστινό έχει πατήσει όλο, τοτε ξέρεις οτι είσαι κοντά στο πραγματικό τελικό όριο, αλλά με το MT σε stantard μορφή δεν νομίζω να γίνεται αφού θα βρεί κατω πολύ πριν τλειώσει το μπροστινό.

Σε ευχαριστώ.

Αν ο δρόμος δεν είναι άριστος και ξεκινήσει να φεύγει ο πίσω τροχός υπάρχει περιθώριο για μάζεμα?
    Μιλάω για κλίση λίγο πριν βρεί το μαρσπιέ.

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha mt-03
    από Projector στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2006, 22:07
  2. yamaha mt-03 ή kawasaki er-6n
    από skynet στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 46
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2006, 13:58
  3. yamaha mt-3
    από focustud στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2006, 17:18
  4. Yamaha Mt - 02
    από el_hymador στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2006, 00:01

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •