στα σοβαρά τώρα, στα πόσα pixel εξεφράσθη αυτή η θεωρία;![]()
Δεν το γνωρίζουμε...
Πάντως έχει σημειωθεί πολλές φορές αυτό, να λειαίνονται δηλαδή οι αιχμές σε ιστορικές ρήσεις και να καταγράφονται με ένα πιο πολιτικώς ορθό τρόπο.
Επί παραδείγματι, ο Αρχιμήδης δεν φώναζε όντας γυμνός το γνωστό "Εύρηκα", όταν έκανε την ανακάλυψη του αλλά "Αρχέλαε βγες έξω ρε μο*νι να δεις τα π@π@ρια μου τώρα!!!", απευθυνόμενος σε έναν γείτονα του που τον χλεύαζε για τα πειράματα και τις παρατηρήσεις του.
Άλλο παράδειγμα, ο Ιούλιος Καίσαρας, δεν αναφώνησε "Και εσύ τέκνον Βρούτε;!" όταν αναγνώρισε τον Μάρκο Ιούνιο Βρούτο, ανάμεσα στους δολοφόνους του αλλά "Μπα που να μην σώσεις μπαστάρδι γ@μω το μο*νι που σε ξέρναγε!!! Σε μένα ρε @δι; σε μενά;"
Το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" του Σωκράτη, δεν έχει επίσης ειπωθεί έτσι. Ήταν μια προσωπική εξομολόγηση του μεγάλου φιλόσοφου, σε ένα φίλο του, μετά από άγριο μεθύσι. Συγκεκριμένα ο Σωκράτης του είπε: "Ρε μλκ κάθομαι τόσο χρόνια σε αυτή την στάση περίσκεψης, έχω γ@μηθει από το πιάσιμο και δεν έχω καταλάβει ακόμα ένα πο*τσο ρε φίλε!"
Τέλος, για να είμαστε και εντός κλίματος της συζητήσεως που προηγήθηκε, ο Ιήσους δεν είπε στον Λάζαρο "Δεύρο έξω" αλλά "Ρε μλκ Λάζαρε, ξεκόλλα με αυτά τα goth performance και έλα να πάμε σπίτι. Αϊ γ@μησου πια, το τερμάτισες!"
Αν σου πω λυπαμαι για οτι γραφεις μιας κι εχασες το μετρο θα μου πεις ποιος το ορισε το μετρο κλπ.
Αν σου πω για το χιουμορ σου,παλι τα ιδια.
Το υπεροχο ειναι οτι θα βρεις συμπαραστατες πολλους!!
Σου λεω με βεβαιοτητα οτι εισαι αισχρος και δεχομαι οτι χαρακτηρισμο κι αν μου προσαψεις.
Αν αυτο σε προσβαλει,τα παιδια με τα κουμπακια ας μου κανουν τη χαρη να με Banαρουν μιας και οι ευαισθησιες τους(οχι ολων) ειναι συγκεκριμενες κι οχι με ιση αποσταση απο ολα τα μελη και τις αποψεις.
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη και μου επιτρεπετε.
Καλη εβδομαδα.![]()
Θρησκεία και επιστήμη είναι δύο αλληλοαναιρούμενα πεδία , ως εκ τούτου , απόπειρες ερμηνείας του ενός από το άλλο οικτρά έως αστεία αποτελέσματα αποφέρουν.
Από την εποχή της «επίπεδης Γης» κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη κατέρριπτε κάποιο θρησκευτικό «πιστεύω» .
Η επιστήμη βασιζόμενη στις αρχές του ορθού λόγου παράγει συνεχώς νέα γνώση .
Η θρησκεία δικαιολογεί τις αντιθέσεις που προκύπτουν μεταξύ θρησκευτικού «πιστεύω» και επιστημονικής απόδειξης προτάσσοντας την αλληγορική ερμηνεία του Θείου λόγου.
Η επιστημονική γνώση έχει σαφή όρια (έχει?), αυτά του χωροχρόνου μέσα στον οποίο ασκείται.
Η θρησκεία αναφέρεται σε ένα χωροχρονικό υπερσύνολο (αδόκιμος όρος αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι ).
Υγ. ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε σε ένα συνέδριο το 1941, ότι «Επιστήμη χωρίς Θρησκεία είναι ανάπηρη, Θρησκεία χωρίς Επιστήμη είναι τυφλή.» Είναι σαφής ο ισχυρισμός του περι συμβατότητας θρησκείας και επιστήμης και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μου ισχυρισμό περι αλληλοαναίρεσης .
Πλάκα πλάκα ο δικός μου λόγος vs ο λόγος του Αλβέρτου (χα!).
Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας , ούτε την επιστήμη ούτε την θρησκεία βοηθάμε!
Όποιος θεωρεί πως θρησκεία και επιστήμη έρχονται σε κάποιου είδους αντίθεση, έχει ελλιπείς γνώσεις για (τουλάχιστον) ένα από τα δύο.
Πρόσεχε τι εύχεσαι, γιατί κάποτε μπορεί και να συμβεί!
Φυσικα καπως ετσι εχουνε τα πραγματα.Δεν καθοτανε καποιος με ενα μαγνητοφωνακι να περιμενει να πουνε κατι για να το καταγραψουνε.
Οταν σου καρφωνει ο Βρουτος ενα μαχαιρι 77 ποντων (με το συμπαθειο) δεν του λες γλυκολογα,χτυπωντας του φιλικα την πλατη....τον αρχιζεις στα καντηλια.
Οmega ΑΝ αναφερεσαι στον νεαρο για αυτα που λες σχετικα με το χιουμορ κ.λ.π.,νομιζω οτι εκανες λαθος εκτιμηση.Τα πραγματα ειναι σχεδον οπως τα λεει.Αν οχι τοτε εκανα εγω λαθος εκτιμηση.
σκέψου δύο ευθείες. μπορεί να τέμνονται ή να μην τέμνονται... στο επίπεδο. Η θρησκεία είναι μια ευθεία ασύμβατη της επιστήμης. Ούτε παράλληλη είναι, ούτε τέμνεται, δεν είναι καν στο ίδιο επίπεδο. Είναι τόσο άσχετη με το ζήτημα "επιστήμη", τόσο αντίθετη, τόσο ασύμβατη, όπως και αν το πάρεις. Ούτε οι σκοποί τους έχουν σχέση, ούτε η μεθοδολογία, ούτε τίποτα. Όταν ακούς για παραλληλισμούς μεταξύ των 2 είναι μια απελπισμένη προσπάθεια των θρησκευομένων να πάρουν κάτι από την υποτιθέμενη σοβαρότητα και αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας. Ή για να χλευάσουν την επιστήμη, ό,τι τους βολεύει κάθε στιγμή.
το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς αυτό. το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μερικοί άνθρωποι απορρίπτουν τόσο άκριτα (άμα ξέρανε να κρίνουνε, δεν θα πιστεύανε σε θεούς) την σκέψη ότι μπορεί όλα αυτά να είναι μπαρούφες, εθελοτυφλούν, έντρομοι μήπως και το στήριγμα που κατασκευάσανε στο κεφάλι τους, χαθεί.
Αν υπάρχει μία βάση της επιστήμης, αυτή είναι η πειραματική επαλήθευση.
(δεν υπάρχει "επιστημονική απόδειξη")
αδυνατούμε να ορίσουμε τι είναι χώρος και τι χρόνος. Τα χρησιμοποιούμε, τα μετράμε, αλλά είμαστε ακόμα πολύ μακριά για το τι είναι αυτά, πως ορίζονται. Συνήθως χρησιμοποιούμε "πρακτικούς" ορισμούς, δηλαδή ορισμούς που δεν ασχολούνται με την φύση τους, αλλά με ιδιότητες που μας βοηθάνε στα πειράματα κτλ.
σε πιάνω, ναι, λειτουργεί "έξω" από έννοιες όπως "χώρος" η "χρόνος"
έχει συμφραζόμενα αυτό που είπε και χωρίς αυτά παρερμηνεύεται συχνά
get in line... :P
ωραίο κλείσιμο ρε... καλός είσαι και συ... σαν τις ειδήσεις στην τηλεόραση, σε όλα να βρίσκουμε υπέρ και κατά και να βρίσκουμε μια μέση λύση. αυτό θες; να βοηθήσεις την θρησκεία;
ας κλείσω και γω... Δεν έχω "πιστεύω". Όση αξία έχει να πιστεύεις σε θεούς και δαίμονες, άλλη τόση έχει να πιστεύεις σε νεράιδες, καλικάτζαρους και στρουμφάκια. Αν κάποιος έχει ανάγκη να φαντάζεται καλικάτζαρους για να στηριχτεί και να λειτουργήσει σαν "καλός άνθρωπος", καλά κάνει... αλλά μέχρι εκεί. Είναι ένα δεκανίκι, ένα δημιούργημα (με την πλήρη σημασία της λέξης, "έργο του δήμου"), όχι μελέτη της πραγματικότητας.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιό τραγική όταν προσπαθούνε να στηρίξουνε "επιστημονικά" την φαντασία τους:
Despite a full century of scientific insights attesting to the antiquity of the earth, more than half of our neighbors believe that the entire cosmos was created six thousand years ago. This is, incidentally, about a thousand years after the Sumerians invented glue.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
Για την ακρίβεια ναι.. Ειναι μια χαρα κλεισιμο.. Σε ενα θεμα που εχει πολλους και απο την μια πλευρα και απο την αλλη θελει μεση λυση..
Εχεις πει σε δεκα ποστ οτι δεν πιστευεις.. Το καταλαβαμε ευχαριστουμε παμε παμε παρακατω.. Σε αλλα τοσα εχει πει επισης κοσμος οτι πιστευει.. Ευχαριστουμε πολυ παμε παρακατω..
Αν σταματουσες στο "Δεν εχω πιστευω" κανενα προβλημα... Το οτι πας παρακατω την σκεψη σου για θεους δρακους και καλικατζαρους αρχιζει να γινεται κριτική στην αλλη πλευρα.. Και αρχιζεις και αυτο αναιρείσαι για το ποσο δεν σε ενδιαφερει να προκαλεσεις (ποστ δικο σου μερικες σελιδες πιο πισω σε απαντηση του τολη).. Αν το καταλαβεις αυτο που σου λεω οκ.. Αν οχι παμε παρακατω..
Ειτε σου αρεσει λοιπον ειτε οχι ειναι θεμα που κλεινει με μεση λυση.. Εσυ θα ανεχεσαι τους θρησκους και αυτοι εσενα..
Αν δεν σου αρεσει αυτη η μεση λυση και δεν αρεσει και στους αλλους τοτε η εσυ πρεπει να παρεις τα βουνα η αυτοι... Το παιζουν αυτο το παιχνιδι τωρα που μιλαμε εκει στην μεση Ανατολη (σαφως για περισσοτερο συνθετους λογους απο απλα θρησκευτικους αλλα δεν χωρανε ολοι μαζι)...
Και ναι αγαπητε το μεγαλυτερο κομματι της ζωης ειναι μια μεση λυση....
Τελευταία τροποποίηση από Nostradamus; 03/04/2016 στις 13:55.
Quod me nutrit... me destruit.....
E να, εδώ είναι που χάνεται η μπάλα και η αντιπαράθεση μετατρέπεται σε προσβολή της ατομικής υπόστασης.
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις έτσι απαξιωτικά το ιδεατό στο οποίο πιστεύει κάποιος προσβλέποντας στην άντληση δύναμης, παροχή στήριξης, διαμόρφωση συμπεριφοράς και τόσα άλλα;
Γιατί θέτεις με το "μέχρις εκεί" γραμμές και οριοθετείς τα πιστεύω και τις αναζητήσεις του χαρακτηρίζοντάς τες "καλικάντζαρους"; Ποιος είσαι εσύ που θα αυτοχαρακτηριστείς ιστρούχτοράς του θέτοντας τα περιθώρια των υπαρξιακών του προβληματισμών επειδή έρχονται σε αντίθεση με τις δικές σου πεποιθήσεις;
Και τέλος ποιος είπε ότι η μελέτη της πραγματικότητας αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο για την κάθε θρησκεία η τις ανθρώπινες μονάδες που διαλογίζονται ψάχνοντας υπερβατικά τη δομή τους;
Ποιος απ αυτούς νομίζεις το κάνει γιατί θεωρεί εαυτόν "καλό άνθρωπο";
Το αντίθετο συμβαίνει.
Νοιώθοντας την αδυναμία και το απειροελάχιστο της φύσει ελαττωματικής οντότητάς τους, αναζητούν την δύναμη ακριβώς που θα τους κάνει να βελτιώσουν την πνευματική του συγκρότηση. Ως μέσον λοιπόν έχουν επιλέξει τη θρησκεία και όχι... νεράϊδες και στρουμφάκια. Εσύ γιατί έχεις πρόβλημα και του απαξιώνεις αυτή τη λειτουργία;
... γιατί υποθέτεις ότι έχω πρόβλημα; Επειδή το σχολιάζω; Δεν είμαι εγώ που δημιούργισα φανταστικούς φίλους στο κεφάλι μου να μου δίνουν απαντήσεις στους προβληματισμούς μου. Δεν είμαι εγώ που έβαλα μάθημα στα σχολεία για να αποκτήσουν όλα τα παιδιά με το στανιό και τους προβληματισμούς που εγώ έχω και να τους αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που εγώ επέλεξα ή που άλλοι μου καρφώσανε αλλά δεν μπορώ να ξεφορτωθώ. Πάντως χαίρομαι που τουλάχιστο το βλέπετε και σεις ότι πρόκειται για βοηθητική ρόδα (που έχει την τάση να μεταδίδεται και στους άλλους) και τίποτα παραπάνω.
I live to learn. I learn to think. I think to create. I create to be.
αυτό που σου εξηγουν συνεχώς είναι ότι από την μια λες... δεν πιστευω...δεν ασχολούμαι με αυτά, δεν δινω βαση κλπ κλπ και παροτρύνεις και υπολοιπους να μην ασχολούνται αφου η κουβεντα αυτή δεν εχει τελος.... και από την άλλη χρησιμοποιείς επιθετικό και ¨προσβλητικό" λόγο για αυτούς που πιστεύουν.
ισως να μην το καταλαβες..
απλα είναι σαν να λες... εγω δεν εχω κανενα πρόβλημα με αυτους που αγοράζουν πχ ταδε μηχανακι και το υποστηρίζουν όσο τίποτα.... αφού ειανι τόσο βλάκες και δεν μπορουν να καταλαβουν ότι εχουν κανει μαλακια επιλογή