Σελίδα 9 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 376

Θέμα: To κόλπο της βενζινης...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
    Το σύνταγμα λέει ότι είμαστε όλοι ίσοι..... για να ισχύει λοιπόν αυτό θα πρέπει αυτός που τελειώνει τη νομική να μπορεί να γίνει συμβολαιογράφος και όχι απλά να το κληρονομεί από τον πατέρα του, θα πρέπει ο οδηγός φορτηγού να μπορεί να βγάλει μια άδεια φορτηγού κι όχι να είναι κι αυτό κληρονομικό ή σε απαγορευτικές τιμές... κλπ κλπ

τα κλειστά επαγγέλματα δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο σε αυτούς που είναι ήδη μέσα και μας εκβιάζουν κι από πάνω!!!!
    ναι φιλε μου το λεει το συνταγμα οτι ειμαστε ολοι ισοι.τι νομιζεις οτι εγω πιστευω οτι ειμαι κατι παραπανω απο εσενα?
    το δικαιωμα στην εργασια δε στο στερησε κανεις ,αν θες να δουλεψεις ταξι/φορτηγο η οτιδηποτε αλλο ,μπορεις να πας να αγορασεις την αδεια οπως εκανα εγω και τοσοι αλλοι επαγγελματιες.για ολα τα επαγγελματα υπαρχουν προυποθεσεις.

κατα την γνωμη μου,δεν μπορουμε να τα βαζουμε ολα μεσα σε ενα τσουβαλι.και θα στο πω αλλιως.

στην τελικη ολα εχουν γινει ελευθερα .μπορει ο καθενας που εχει χρηματα ή που μπορει ανα δανειστει να ανοιξει μια οποιαδηποτε επιχειρηση που θελει,σωστα?
    λοιπον,τελευταια στην πολη μου εχουν ανοιξει του κοσμου οι καφετεριες και τα ταχυφαγια.εχουν γινει τοσα πολλα που βρισκεις ενα σε καθε γωνια.αφου λοιπον κουτσοδουλεψαν στην αρχη ,αλλο πιο πολυ αλλο πιο λιγο,αρχιζει τωρα και μπαινει στη μεση ο νομος της προσφορας και της ζητησης,δηλ. πολλα μαγαζια που προσφερουν τα ιδια πραγματα και λιγοι ανθρωποι να τα ζητανε.
    σιγα σιγα αρχιζουν και κλεινουν μερικα απο αυτα και ειναι λογικο γιατι αρχιζουν και "μπαινουν" και μεσα και βλεπεις ανθρωπους που εχουν παρει δανεια και εχουν ριξει λεφτα να τα σκοτωνουν για να μην ζημιωνονται.
    αυτο επιδιωκει δηλαδη και για τους αλλους κλαδους? φιλελευθερη πολιτικη για να τονωθει η αγορα?
    το εγραψα και παραπανω εγω μαζι σας να απελευθερωθει και να γινει οπως καθε επιχειρηση για να χτυπησουν την ανεργια και το μονοπολιο.με ποια πελατεια θα δουλεψουμε ολοι υστερα ,αφου θα εχουμε υπερπροσφορα αλλα χαμηλη ζητηση?

οσων αφορα την ιδιοκτησια που λετε ,εχω μια απορια...

οταν ο παπους σας αγορασε ενα σπτι/χωραφι/οικοπεδο και μετα απο χρονια περναει στο πατερα σας και μετα απο πιο πολλα χρονια περναει σε σας ,κληρονομικο δε λεγετε αυτο?θα πληρωσετε φορο κληρονομιας ναι ή οχι?αν γουσταρετε θα το πουληστε οσο θελετε ναι ή οχι?
    υπαρχει καποια διαφορα με την αδεια του ταξι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THEOD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
    Πω πω... εχουν ακριβύνει τόσο οι λοστοί ?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Banned Το avatar του/της WebD
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    οσων αφορα την ιδιοκτησια που λετε ,εχω μια απορια...

οταν ο παπους σας αγορασε ενα σπτι/χωραφι/οικοπεδο και μετα απο χρονια περναει στο πατερα σας και μετα απο πιο πολλα χρονια περναει σε σας ,κληρονομικο δε λεγετε αυτο?θα πληρωσετε φορο κληρονομιας ναι ή οχι?αν γουσταρετε θα το πουληστε οσο θελετε ναι ή οχι?
    υπαρχει καποια διαφορα με την αδεια του ταξι?
    Υπάρχει διαφορά!!! Τεράστια διαφορά!!! Η άδεια ταξί ή φορτηγού δεν είναι ακίνητο να το κάνεις ότι θέλεις.... γι' αυτό και λέγονται δημοσίας χρήσης. Όπως δεν υπάρχει όριο στο πόσα σουβλατζίδικα και καφετέριες θα ανοίξουν έτσι δεν πρέπει να υπάρχει όριο και στις άδειες αυτές.

Σουβλατζίδικο ανοίγεις με λίγα λεφτά και με πολλά λεφτά ανάλογα τι έχεις όρεξη να κάνεις. Ταξί και φορτηγό παίρνεις μόνο με πάρα πολλά λεφτά!! κι αν βρεις....

το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων μου θυμίζει λίγο τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.... αφού κατάφερα και μπήκα δε με κουνάει κάνεις κι ούτε μπορεί να μπει και κανείς άλλος....

ελεύθερα όλα!!! κι αν κάποιος είναι ικανός θα επιζήσει αλλιώς ας βρει κάτι άλλο να κάνει όπως όλοι μας....

allstarf οσο κι αν απεργήσουν όσοι τώρα απεργούν,οι αλλαγές θα γίνουν.Πήρες ενα ρίσκο πριν κάποια χρόνια,να κάνεις μια επένδυση και να αγοράσεις μια άδεια ταξί πιθανότατα πανάκριβα που όμως αν είχες ψαχτεί λίγο περισσότερο και αν είναι όντως αλήθεια αυτό που υπόθηκε(οτι ηταν γνωστό απο το 2002 οτι θα καταργηθούν τα κλειστά επαγγέλματα),ίσως να ζύγιζες καλύτερα τις επιλογές σου.Ηλπιζες οτι δεν θα γίνει ποτέ?Θεωρείς οτι αφού εσυ αγόρασες την άδεια,οφείλουν να κάνουν το ίδιο κι οι μεταγενέστεροι?Ασχετως αν πιο πάνω παραδέχεσαι οτι όλοι είμαστε ίσοι?
    Η παράμετρος για τη δουλειά μου,είναι ενα βιογραφικό,κάποιες σπουδές κτλ.Αν είναι να τους πληρώνω,για να μου τα δίνουν πίσω με δόσεις στο πέρασμα του χρόνου,προτιμώ να μείνω άνεργη

Όταν υπήρχε ο Οτε,με την πανάκριβη τηλεφωνία και την κάκιστη εξυπηρέτηση και μπήκαν στο παιχνίδι κι άλλοι,τα πράγματα για όλους εμάς τους καταναλωτές όπως λες,βελτιώθηκαν κατα πολύ(σειρά να παίρνει και η ΔΕΗ ,άσχετο) .Οι περισσότεροι λοιπόν στο χώρο αυτομάτως δεν είναι και κακό.Ασε που πιστεύω οτι οι πραγματικά άξιοι κι επαγγελματίες επιβιώνουν πάντα.Καιρός να φυγει η σαπίλα.

δεν λεω τιποτα αλλο.δεν προκειται να απολογηθω για τις επιλογες μου.εχω γραψει τοσα πολλα πραγματα και μενετε σε 2-3 που σας πειραζουν...

θα μεινω μονο σε αυτο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από noble

Ασε που πιστεύω οτι οι πραγματικά άξιοι κι επαγγελματίες επιβιώνουν πάντα.Καιρός να φυγει η σαπίλα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Από κοντά με τσικουδιά, μεζέ και θέa τον κόλπο της Σoύδας;

σταματα σοδομιστη!

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    σταματα σοδομιστη!

Πότε κατεβαίνεις να ετοιμαστώ;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Πότε κατεβαίνεις να ετοιμαστώ;

αντικρυστα, απακια, συγκλινα ε?

12-8

καβατζωσε και βενζινη, δεν μας βλεπω καλα!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της georgio
    Βασικά, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά το θέμα είναι τι κράτος θέλουμε: το γνωστό (και σωστό κατ' εμέ) οι ελευθερίες και τα δικαιώματα μου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου, ή του κράτους "νταντά". Ό,τι δηλαδή αποδεχόμαστε ότι οι πολίτες του κράτους είναι κρετίνοι και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στο Θησείο με τις άπειρες καφετέριες μάλλον δύσκολα θα πιάσει άλλη μια, ή ότι στο Λουτράκι που λέτε παραπάνω δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα ταξί κλπ.

Οπότε για να μην πάνε σαν τα ζώα όλοι να ανοίξουν επιχειρήσεις που θα φαληρίσουν, θα χρωστάνε μετά στις τράπεζες, θα τους πάρουν τα σπίτια και θα διασπαστεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, έρχεται το κράτος στο ρόλο του μπαμπάκα να σου πει (το προφανές) ότι μέχρι τόσοι φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, σουβλατζίδικα, καφέ κλπ υπάρχουν εδώ.

Μήπως να αρχίσουμε να γαλουχούμε λίγο πιο έξυπνους πολίτες;

@ Allst@rf: καταλαβαίνω τη θέση σου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αρχική επιχειρηματική κίνηση. Γιατί τα βάζω κάτω και με τις διαιρέσεις δεν μου βγαίνει ακριβώς αυτό που θα έλεγε κάποιος "κελεπούρι". Δανείζεσαι ένα τεράστιο ποσό, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι μετά από 30 χρόνια θα είναι τα πράγματα ίδια με τώρα;

Για τη σύγκριση με το σπίτι το λάθος είναι ότι θεωρείς την άδεια για ταξί ιδιοκτησία. Δεν πρέπει να είναι. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να βγάλει, και κανονικά να μην πληρώσει τίποτα. Ίσως κανένα παράβολο -λογικής τιμής, σε διψίφιο νούμερο- που και με αυτά διαφωνώ (μιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Συζητούσα χθε με τη μάνα μου για το πως φτιάχτηκε εξαρχής τέτοιο σύστημα "κλειστό". Και μου είπε ότι τότε πήγαινε ο πολύτεκνος, ο ορφανός από πατέρα, ο ανάπηρος κλπ για να βρει δουλειά και το κράτος σκέφτηκε την λύση να του δώσει άδεια για ταξί, φορτηγό, περίπτερο κλπ.
    Αντί οι π@π@ρες να κοιτάξουν να δώσουν κίνητρα να φτιαχτούν εργοστάσια, να έχει δουλειά ο κόσμος, να εξάγει τίποτα και η ψωροκώσταινα κάνανε αυτές τια παπάτζες να σκατοβολέψουν μερικούς (οι οποίοι νομίζουν ότι τους κάνανε και χάρη), να κερδίσουν ψήφους και να περάσουν μια ζωή "ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ0λ0ς μας"
    "Με το ένα χέρι να αγγίζεις τ' άστρα και με το άλλο να ανακατεύεις τη λάσπη"
    Μιχάλης Δερτούζος

"Άμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες"

Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
    Βασικά, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά το θέμα είναι τι κράτος θέλουμε: το γνωστό (και σωστό κατ' εμέ) οι ελευθερίες και τα δικαιώματα μου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικά σου, ή του κράτους "νταντά". Ό,τι δηλαδή αποδεχόμαστε ότι οι πολίτες του κράτους είναι κρετίνοι και δεν μπορούν να καταλάβουν ότι στο Θησείο με τις άπειρες καφετέριες μάλλον δύσκολα θα πιάσει άλλη μια, ή ότι στο Λουτράκι που λέτε παραπάνω δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα ταξί κλπ.

Οπότε για να μην πάνε σαν τα ζώα όλοι να ανοίξουν επιχειρήσεις που θα φαληρίσουν, θα χρωστάνε μετά στις τράπεζες, θα τους πάρουν τα σπίτια και θα διασπαστεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός, έρχεται το κράτος στο ρόλο του μπαμπάκα να σου πει (το προφανές) ότι μέχρι τόσοι φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, σουβλατζίδικα, καφέ κλπ υπάρχουν εδώ.

Μήπως να αρχίσουμε να γαλουχούμε λίγο πιο έξυπνους πολίτες;

εδω με βρισκεις συμφωνο αλλα οταν το κρατος με τις τραπεζες δινει "κινητρα" να κανει οτι θελει ο καθενας ,τοτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τις κινησεις του αλλου.υπαρχει καποιος μηχανισμος που να αποτρεπει λανθασμενες κινησεις απο τους τυχαιους?
    @ Allst@rf: καταλαβαίνω τη θέση σου. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αρχική επιχειρηματική κίνηση. Γιατί τα βάζω κάτω και με τις διαιρέσεις δεν μου βγαίνει ακριβώς αυτό που θα έλεγε κάποιος "κελεπούρι". Δανείζεσαι ένα τεράστιο ποσό, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι μετά από 30 χρόνια θα είναι τα πράγματα ίδια με τώρα;

τοτε που θελαμε να κανουμε την κινηση ,τα βαλαμε κατω και τα ζυγισαμε φιλε μου οτι με το τοτε καθεστος μια χαρα θα ειμασταν.και μεχρι τωρα δοξα το θεο το καταφερνουμε.και προσοχη ,δεν πλουτιζουμε.

Για τη σύγκριση με το σπίτι το λάθος είναι ότι θεωρείς την άδεια για ταξί ιδιοκτησία. Δεν πρέπει να είναι. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να βγάλει, και κανονικά να μην πληρώσει τίποτα. Ίσως κανένα παράβολο -λογικής τιμής, σε διψίφιο νούμερο- που και με αυτά διαφωνώ (μιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται) αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

δικιο εχεις...
    Συζητούσα χθε με τη μάνα μου για το πως φτιάχτηκε εξαρχής τέτοιο σύστημα "κλειστό". Και μου είπε ότι τότε πήγαινε ο πολύτεκνος, ο ορφανός από πατέρα, ο ανάπηρος κλπ για να βρει δουλειά και το κράτος σκέφτηκε την λύση να του δώσει άδεια για ταξί, φορτηγό, περίπτερο κλπ.
    Αντί οι π@π@ρες να κοιτάξουν να δώσουν κίνητρα να φτιαχτούν εργοστάσια, να έχει δουλειά ο κόσμος, να εξάγει τίποτα και η ψωροκώσταινα κάνανε αυτές τια παπάτζες να σκατοβολέψουν μερικούς (οι οποίοι νομίζουν ότι τους κάνανε και χάρη), να κερδίσουν ψήφους και να περάσουν μια ζωή "ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο κ0λ0ς μας"
    στο τελευταιο φιλε μου δεν θα συμφωνησω πληρως γιατι ναι μεν συνεβη τοτε αυτο που λες αλλα με τον τροπο που το λες απαξιωνεις το επαγγελμα μου.η εποχες αλλαζουν και μαζι τους αλλαζουν και οι ρυθμοι των ανθρωπων .εφτασε η εποχη που οι μεταφορες και οι μετακινησεις εγιναν απαραιτητες και οι γρηγοροι ρυθμοι της ζωης μας εκαναν το ταξι απαραιτητο αγαθο για αρκετους ανθρωπους.
    μια πολυ αγαπητη μου δασκαλα στο δημοτικο μας ελεγε οτι δεν ειναι απαραιτητο ολοι να γινουμε επιστημονες ,οι δημοσιοι υπαλληλοι.ολα τα επαγγελματα ειναι χρησιμα ελεγε αλλα οτι επαγγελμα και να κανετε ,μας ελεγε, να επιδιωκετε να ειστε μορφωμενοι.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    λιγο το άφησα , φτάνουμε στις 10 σελίδες... μερικά σχόλια σε λόγια που μου έκαναν εντύπωση.

1. THEOD... μιλάς οτι η υπερτιμολόγηση ενός προϊόντος μπορεί να σώσει ενα μαγαζί, ουσιαστικά. Διαφωνώ κάθετα-διαγώνια-οριζόντια... όπως θες. Απόδειξη το τι γίνεται πλέον με αλυσίδες φαγητού σε θέματα καφέ (μέχρι και 1 ευρώ πλέον) και σε άλλες προσφορές. Δεν κοστολογείς 200% γιατί πολυ απλά η αγορά θα σου γυρίσει την πλάτη και το προϊόν σου θα το βάλεις στον πισινό σου ... ΟΛΟΚΛΗΡΟ .. μαζί με τα έξοδα του.

Ο νόμος προσφορά-ζήτηση είναι στην αγορά. Αν το δίνεις 2 ευρώ και ο άλλος παρακάτω 1,5 που νομίζεις οτι θα πάει ο πελάτης; Ειδικά μάλιστα όταν μιλάμε για το ίδιο θεωρητικά προϊόν που είναι το καύσιμο. Και ειδικά αν το δώσεις 1,3 οριακά στο κόστος με κέρδος μόνο στο 5% , λόγω όγκου ζήτησης θα κερδίσεις πολλά παραπάνω απο όσα αν το έδινες 2. Αυτό που λέμε "χτυπάς την αγορά". Μπορείς να το δείς σε βενζινάδικα που σε κανονικές συνθήκες ακόμα έχουν ουρά σε σχέση με άλλα ακριβότερα. 1,49 ο ένας... 1,55 ο άλλος... που θα πήγαινες εσύ;

2. Allst@rf... η απόκτηση άσκησης άδειας επαγγέλματος με ποιά λογική πρέπει να παραμένει κλειστή σε υπόλοιπους; Ποιό είναι δηλαδή το κριτήριο εκείνο που καθορίζει οτι πρέπει ενα επάγγελμα να παραμένει προσβάσιμο σε λίγους;

Και γενικά ... γιατί ντε και καλά πρέπει να καταστραφεί ο κλάδος με το άνοιγμα του... γιατί δεν μπορεί να γίνει όπως ειπώθηκε απο Noble, στο παράδειγμα του ΟΤΕ; Όσον αφορά οδηγούς μετανάστες και χαμηλά μεροκάματα. Απο όσο γνωρίζω και τώρα γίνεται αυτό με Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς που προσλαμβάνονται απο τους κατέχοντες την άδεια οχήματος. Δεν νομίζω οτι στέκει το επιχείρημα.

Η ουσία για μένα είναι οτι κάποιοι χάνουν χρήματα που είχαν "δεσμευμένα" σε ενα χαρτί. Επειδή τώρα οι μεταβιβάσεις δεν φαινόντουσαν είναι λογικό πλέον να έχουν και πρόβλημα καθώς δεν μπορούν πραγματικά να διεκδικήσουν αποζημίωση για αυτό. Τους μένει μόνο η αξία του οχήματος στην ουσία.

Προσωπικά αν ήμουν αυτοκινητιστής και είχα άδεια οχήματος ... θα έβρισκα άλλους 4-5-10 ΄, θα έκανα κοινοπραξία και θα χτύπαγα τιμές ήδη στις μεταφορές. Η κλειστή αγορα - μονοπώλειο ... ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.. η απεργία μπορεί να διαρκέσει και 2 και 3 και 4 μήνες... στην ουσία όμως δεν θα αλλάξει κάτι. Πολύ απλά γιατί δεν μπορεί να διαρκέσει άλλο... Η Ελλάδα δεν έχει ούτε την πολιτική ούτε την οικονομική δύναμη να το στηρίξει. Όσοι δεν τον κατανοούν αυτό , ζούνε σε άλλο κόσμο.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

τελος απο μενα

μονο καποιος να μου εξηγησει τι σημαινει αυτο...

[απο in.gr]

Πέρα από το θέμα της άδειας, η ειδική εισφορά απομειώνεται σταδιακά σε τρεις φάσεις και συγκεκριμένα 30% από την 1η Ιανουαρίου 2011, 35% από την 1η Ιανουαρίου 2012 και 35% από την 1η Ιανουαρίου 2013 και τελικά μηδενίζεται.

Για πρώτη φορά, καθορίζεται το ύψος της αδείας ενός φορτηγού. Συγκεκριμένα, για τον πρώτο τόνο η εισφορά είναι 10.000 ευρώ, από 2-7 τόνους 2.000 ο κάθε τόνος και από 7-40 τόνους, 1.500 ευρώ ο τόνος, γεγονός που σημαίνει ότι για ένα φορτηγό 40 τόνων, η συνολικά αξία είναι 71.400 ευρώ.

Αντίστοιχα, για ένα βυτιοφόρο 40 τόνων η αξία της άδειας ανέρχεται στα 102.000 ευρώ.

Ο κ. Ρέππας απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε, ότι η αξία των αδειών που υπάρχουν σήμερα θα μπορεί να κατατεθεί ως κεφάλαιο στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μέχρι τώρα οι άδειες χορηγούντο σε πρόσωπα, ενώ στο εξής θα ανήκουν σε εταιρίες. Εάν η καινούργια άδεια δεν χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα πεντάμηνο, ο κάτοχος θα πρέπει να πάει και πάλι στη Νομαρχία για την ανανέωσή της.

Τέλος, στο νομοσχέδιο προβλέπεται, ειδική ρήτρα για την ασφάλιση των εμπορευμάτων σε περίπτωση που προκληθεί βλάβη με υπαιτιότητα του μεταφορέα.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    εξηγεί αυτό που σκέφτηκα και είπα ήδη φίλε... οτι μπορεί μια ομάδα σημερινών οδηγών να έχει εταιρία (που είναι και πιο εύκολο να ελεγχθεί σε σύγκριση με φυσικό πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα) και να βάλει τις άδειες με σημερινή αξία εντός αυτής.

Το να έχεις ενα ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ αξίας 5 αδειών (πες 500-700.000 ευρώ) μπορεί να σου δώσει βιβλία κατηγορίας Ε.Π.Ε. - Ο.Ε. νομίζω και ΑΕ. που σημαίνει οτι θα απολαύσεις και κάποια άλλα προνόμια ώς επιχειρηματίας πλέον. (απαλλαγές, δικαιολόγηση εξόδων κοκ).

Αυτό που ανέφερα πριν , το έκαναν και αρκετοί αγρότες σε κοινοπραξίες .. και εκείνοι που κινήθηκαν γρήγορα , υπάρχουν μετά απο δεκαετίες ακόμα στην αγορά.

Και ναι.. μπορεί να ελκύσει και άλλες μεταφορικές εταιρίες... αλλά το θέμα είναι για μένα πως προσεγγίζεις τον πελάτη.. τι υπηρεσίες θα προσφέρεις...και πως ακριβώς θα έχεις την τιμολόγηση σου.

Σκέψου το στο ΤΑΧΙ σου... έχεις άδεια + όχημα.. προσφέρεις υπηρεσία web on the go, προσφέρεις υπηρεσία ποιοτική και ευγενική προς τον πελάτη και το κοστολογείς με ενα ποσό ίδιο με της αγορά.

Με τα added value services όμως θα έχεις το πάνω χέρι. Εκεί ουσιαστικά είναι το κόλπο. Το κάνουν εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεις. Δεν είναι κάτι κρυφό ώς επιχειρηματικό τρυκ.

Γνώμη μου.
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    εξηγεί αυτό που σκέφτηκα και είπα ήδη φίλε... οτι μπορεί μια ομάδα σημερινών οδηγών να έχει εταιρία (που είναι και πιο εύκολο να ελεγχθεί σε σύγκριση με φυσικό πρόσωπο σε όλα τα επίπεδα) και να βάλει τις άδειες με σημερινή αξία εντός αυτής.

Το να έχεις ενα ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ αξίας 5 αδειών (πες 500-700.000 ευρώ) μπορεί να σου δώσει βιβλία κατηγορίας Ε.Π.Ε. - Ο.Ε. νομίζω και ΑΕ. που σημαίνει οτι θα απολαύσεις και κάποια άλλα προνόμια ώς επιχειρηματίας πλέον. (απαλλαγές, δικαιολόγηση εξόδων κοκ).

Αυτό που ανέφερα πριν , το έκαναν και αρκετοί αγρότες σε κοινοπραξίες .. και εκείνοι που κινήθηκαν γρήγορα , υπάρχουν μετά απο δεκαετίες ακόμα στην αγορά.

Και ναι.. μπορεί να ελκύσει και άλλες μεταφορικές εταιρίες... αλλά το θέμα είναι για μένα πως προσεγγίζεις τον πελάτη.. τι υπηρεσίες θα προσφέρεις...και πως ακριβώς θα έχεις την τιμολόγηση σου.

Σκέψου το στο ΤΑΧΙ σου... έχεις άδεια + όχημα.. προσφέρεις υπηρεσία web on the go, προσφέρεις υπηρεσία ποιοτική και ευγενική προς τον πελάτη και το κοστολογείς με ενα ποσό ίδιο με της αγορά.

Με τα added value services όμως θα έχεις το πάνω χέρι. Εκεί ουσιαστικά είναι το κόλπο. Το κάνουν εδώ και χρόνια στον ιδιωτικό τομέα επιχειρήσεις. Δεν είναι κάτι κρυφό ώς επιχειρηματικό τρυκ.

Γνώμη μου.
    καλα και αγια αυτα ,τα εχω σκεφτει και εγω,τα ταξι στο λουτρακι ειμαστε ηδη συνεταιρισμος αλλα μια ενσταση...

το κρατος ακομα μας υποχρεωνει να πουλαμε οσο θελει αυτο...

Σελίδα 9 από 26 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. To νόημα της ζωής???
    από sub_zero στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2007, 09:24
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2006, 00:03
  3. Η τιμη της βενζινης
    από Leipsippos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 11/09/2006, 08:28