Σελίδα 9 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 359

Θέμα: Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    o ρε μαστορη δεν το ξερα αυτο...

μιλαμε για πολυ παικταρας ο ανθρωπος...

κριμα...

τελικα δεν υπαρχει θεος ρε πστ...
    Καταπληκτικός κιθαρίστας. Και έχασε την ικανότητα να παίζει στα 19-20 του :/ Ακόμα συνθέτει, βέβαια, μέσω υπολογιστή...
    Life begins at 45°.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
    Καταπληκτικός κιθαρίστας. Και έχασε την ικανότητα να παίζει στα 19-20 του :/ Ακόμα συνθέτει, βέβαια, μέσω υπολογιστή...

ρε φιλε απιστευτο!!!

βλεπω ενα βιντεο tribute και κοιταω το πρωτο σχολιο απο κατω...

και λεει "Jason Becker became paralyzed because god was jealous"...

πριν ακομα δω το βιντεο που ποσταρες και ανακαλωντας το "perpetual burn "στο μυαλο μου,σκεφτηκα ακριβως το ιδιο πραγμα...

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    αστα διαλα ,σκατα εγινα μεσημεριατικα...

μεε συγχωρειτε παιδες στεναχωρηθηκα λεμε...

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
    στο μυαλο μου,σκεφτηκα ακριβως το ιδιο πραγμα...
    Δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα. Αρκεί να δεις τις φωτός στο 3:17 και 4:36 στο βιντεάκι μου Ένιγουει. Εκτός θέματος. Απλά με έπιασε και μένα και θυμήθηκα...
    Life begins at 45°.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    idomeneas... το σύστημα λειτουργεί άψογα... μάλιστα προ 11ετίας να φανταστείς κάτι αντίστοιχο με ηλεκτρονική φωνή το είχε ο συγχωρεμένος ο πεθερός μου , που είχε την ίδια ασθένεια.

ALS λέγεται και είναι νευρική εκφυλιστική. Είναι η ίδια ασθένεια που είχε και ο ηθοποιός που έπαιζε τον superman. Χτυπάει στα άκρα πρώτα και στην κίνηση , μετά στα υπόλοιπα μυικά συστήματα και τελευταία στην καρδιά και στο αναπνευστικό. Επειδή ακριβώς τώρα τα νεύρα αυτά νεκρώνονται αποτέλεσμα είναι η "ενίσχυση" ηλεκτρικών σημάτων σε άλλες περιοχές, κάτι που βοηθάει αν θες , στην ανάπτυξη της οξυδέρκειας των αντιλήψεων στον εγκέφαλο.

Στην ερώτηση σου λοιπόν σου λέω πως το σύστημα παίζει άψογα, μιας και ήμουν απο τους τυχερούς που το έχει δεί στην πράξη απο ασθενή ενώ του το δείχναμε να το λειτουργήσει.

Gandalf
    Και για του λόγου το αληθές

http://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking#Illness

Σόρρυ για τα λινκς από τη wikipedia αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητα για αυτούς που δεν θα κάτσουν να το ψάξουν πολύ...

Παρεπιπτόντως, ρε παιδιά και γω δεν το ήξερα για τον Becker. Και μιλάμε για κομματάρα, κιθαρισταράρα και όλα τα ...άρα που μπορώ να σκεφτώ. Κρίμμα πράγματι.

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    θανκε
    Made in Greece...

WTCHANH Το avatar του/της idomeneas
    πάμε λοιπόν στο θέμα μας,
    από ότι κατάλαβα αυτό που λέει αυτός είναι ότι η φύση μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της ζωή χωρίς την ύπαρξη μια ανώτερης δύναμης... Σωστά?
    Made in Greece...

Ολόσωστα.
    Και (τώρα δεν έχει link) το φετινό του ντοκυμαντέρ "Into the universe with Stephen Hawking" στο 1ο επεισόδιο (Aliens), έχει μια πολύ καλή και popular science ανάλυση για τις υπάρχουσες θεωρίες του πως μπορεί να έχει δημιουργηθεί η ζωή στη γη, αλλά και σε άλλους πλανήτες.
    Αλλά και τα άλλα δύο επεισόδια "Time travel" και "The story of everything" είναι υπέροχα και έχουν γενικώς ανάλυση για τα παράδοξα του χρόνου και την ιστορία του σύμπαντος.
    Το που θα το βρεις... βρωμάει το internet από τρόπους.

Πάντως, νομίζω ότι τελικά το ερώτημα της ύπαρξης του θεού συνοψίζεται στη παρακάτω φράση :

"Μήπως φοβάμαι να πεθάνω;"

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
    πάμε λοιπόν στο θέμα μας,
    από ότι κατάλαβα αυτό που λέει αυτός είναι ότι η φύση μπορεί να δημιουργήσει από μόνη της ζωή χωρίς την ύπαρξη μια ανώτερης δύναμης... Σωστά?
    'Αυτος' ειπε οτι το συμπαν μπορει να δημιουργηθει μονο του χωρις την υπαρξη ανωτερης δυναμης.

Αλλα μαγκες, η συζητηση δεν εχει νοημα πριν ξεκαθαριστει το τι ειναι χρονος. Πολλα μεγαλα μυαλα οπως και πολλα μικρα (εγω πχ) υποπτευονται οτι 'χρονος' ειναι κατασκευασμα της λογικης για να βαλει σε γρηγορα προσπελασιμη ταξη την πραγματικοτητα. Αν δεν υπαρχει χρονος στο συμπαν (η αν υπαρχει και ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που νομιζουμε), τοτε δεν εχει και νοημα οποιαδηποτε εννοια 'δημιουργιας' οπως την εννουμε.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Υπάρχει ένα βιβλίο του Kurt Vonnegut, το Slaughterhouse-Five, στο οποίο περιληπτικά, κάτι περίεργοι εξωγήινοι απαγάγουν το πρωταγωνιστή και τον μελετάνε. Αυτοί οι τύποι λοιπόν, ζούνε στη 4η διάσταση (ή καπως έτσι) και "βλέπουν" το χρόνο ως ένα μωσαϊκό.

Γνωρίζουν λοιπόν, στο επίπεδο της ύπαρξής τους, όλα τα γεγονότα από την αρχή ως το τέλος του σύμπαντος και μάλιστα του λένε ότι το τέλος το βλέπουν πολύ συχνά.

Αυτό που έχει για αυτούς νόημα, είναι να επικεντρώνουν τη προσοχή τους στις ευχάριστες στιγμές, όπως εμείς όταν την επικεντρώνουμε σε ένα όμορφο κομμάτι ενός πίνακα.

Και λίγο pop science από μένα.

Ο χρόνος, μαθηματικά αποδεικνύεται ότι μπορεί να κυλήσει από το μέλλον στο παρελθόν (ας μου επιτραπεί η έκφραση) το ίδιο ακριβώς όπως και από το παρελθόν στο μέλλον και είναι απλώς θέμα αντίληψης. Η πορεία του είναι αυτή γιατί έτσι την αντιλαμβανόμαστε εμείς και αυτή η ροή είναι για μας (εννοώ τους ανθρώπους και μόνο εμάς) απαραίτητη για να δημιουργήσουμε π.χ. τις συνάψεις στον εγκέφαλό μας μεγαλώνοντας. Αν και παράδοξο, εξηγεί πολλά σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν άλλα επιστημονικά παράδοξα.

Για παράδειγμα, υπάρχει μια θεωρία, που αναφέρει ότι η θεραπεία με χημειοθεραπεία των καρκινοπαθών βασίζεται σε κβαντικές ιδιότητες των συστατικών των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται (καθώς είναι άγνωστο το πως ακριβώς λειτουργούν) και συγκεκριμένα στη πλατίνα που εμπεριέχεται.
    Οι ιδιότητες αυτές δεν είναι άλλες από το "ταξίδι" στο χρόνο που κάνουν σωματίδια τα οποία δεν "ενδιαφέρονται", ούτε έχουν αντίληψη για τη ροή του χρόνου.

στην μυθολογια μας, χρονος (κρονος) ηταν ενας θεος που γεννουσε τα παιδια του απο το κεφαλι του (τη φαντασια του) και μετα τα ετρωγε (κυκλικη ιδιοτητα).

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    στην μυθολογια μας, χρονος (κρονος) ηταν ενας θεος που γεννουσε τα παιδια του απο το κεφαλι του (τη φαντασια του) και μετα τα ετρωγε (κυκλικη ιδιοτητα).
    Όχι ακριβώς.Η Ρέα γεννούσε κι αυτός τα έτρωγε.Απ' το κεφάλι τού Δία(γιού υού Κρόνου)γεννήθηκε η Αθηνά.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Άσχετο.
    Gantalf, έχεις Insight;
    Κάπου σε άλλο φόρουμ είδα το όνομά σου και μου έκανε εντύπωση.

(τα άλλα παιδιά θα καταλάβουν όταν και άν μου απαντήσεις0

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Όχι ακριβώς.Η Ρέα γεννούσε κι αυτός τα έτρωγε.Απ' το κεφάλι τού Δία(γιού υού Κρόνου)γεννήθηκε η Αθηνά.

i stand corrected!

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    nikos_abel...

Το Gandalf είναι πολύ κοινό nickname σε forums. Το μόνο insight που γνωρίζω είναι μια εφαρμογή που αφορά τηλεπικοινωνίες (Voice over IP applications) καθώς και αυτό που λένε περί παραψυχολογίας (insight - ενόραση). Τίποτα απο τα δύο δεν έχω... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Σελίδα 9 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF