Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 203

Θέμα: Μας Κοροϊδεύουν? Περι αλλαγής λαδιών το θέμα (Διευθετήθηκε)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    και για να ειμαι στο θεμα...
    πιστευω οτι ο καθε μαστορας εχει τον δικο του τροπο για να δουλευει...

τυπικα μπορει να φαινεται ή ιδια διαδικασια αλλα ο καθενας να την κανει διαφορετικα.

επιπροσθετως μπορει καποιος να βριζει Θεους και Δαιμονες οταν δουλευει...
    καποιος αλλος να λεει του κοσμου τις μ@λακιες γα τα βυζια της γειτονισσας...
    και καποιος τριτος να παραμενει σιωπηλος και να θελει να υπαρχει και ησυχια στο συνεργειο για να σκεφτει και να συγκεντρωθει...

αυτα καποιους πελατες θα τους ξενισουν, αλλοι θα το βρουν φυσιολογικο και θα το σεβαστουν.

το μονο σιγουρο ομως ειναι οτι δεν θα "δεσουν" ολοι οι μαστορες με ολους τους πελατες...

γι'αυτο και υπαρχουν επιλογες και οπως σωστα ειπωθηκε ο πελατης ΠΡΕΠΕΙ να εχει μια σχεση εμπιστοσυνης με τον μηχανικο...

το οτι υπαρχουν ομως πολλα λαμογια μαστορες-κασταναδες και πρεπει να προσεχουμε ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από gstef
    Reinmeister,

από ότι καταλαβαίνω, συμφορουμίτες εδώ μέσα που σε ξέρουν καλύτερα σε έχουν σε εκτίμηση σαν μηχανικό γιατί μάλλον τους έχεις βοηθήσει κατά καιρούς.
    Πέρα όμως από τα πολλά θεωρητικά που είπαμε περί σχέσης μηχανικού-πελάτη κλπ δεν μας έχεις πει και την τεχνική σου άποψη σε αυτά που λέω γιατί από ότι κατάλαβα έχεις κάνει και με ΚΤΜ. Τελικά, μπορούν να καθαριστούν τάπα-σίτα λαδιού αν δεν βγει ντεπόζιτο? ναι ή όχι
    δεν εχω ασχοληθει με καινουρια ktm πλην καποιων ελαχιστων εξαιρεσεων,οποτε δεν μπορω να εκφερω αποψη στο συγκεκριμενο ζητημα...

@σταυρο μωρο μου...τετοια λεγε και να δεις ποσο συντομα θα πιασω την φραουλιτσα σου...

frankly my dear, i dont give a damn...

όταν η ρόδα γυρίζει Το avatar του/της sas
    Όπως είπα, σήμερα τσεκάρισα την στάθμη λαδιού και .......είναι 25mm πάνω από την ενδειξη max!!!!

Σημειώστε ότι μεταξύ min-max είναι περί τα 20mm.

Τελικά ο τύπος δεν το καβάτζωσε το λάδι όπως νόμιζα αρχικά, αλλά το έβαλε μέσα

Όσο για το αν χωρά να μπει γερμανικό κλειδί για την τάπα το κοίταζα μισή ώρα από πάνω/κάτω/πλαγίως, με την καμία!!!!
    \

Έχω την εντύπωση ότι μεταξύ min-max είναι περί τα 500ml

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Όπως είπα, σήμερα τσεκάρισα την στάθμη λαδιού και .......είναι 25mm πάνω από την ενδειξη max!!!!

Σημειώστε ότι μεταξύ min-max είναι περί τα 20mm.

Τελικά ο τύπος δεν το καβάτζωσε το λάδι όπως νόμιζα αρχικά, αλλά το έβαλε μέσα
    Παρακολουθώ το θέμα, αλλα την όλη αντίδραση την βρίσκω υπερβολική κατά την γνώμη μου.
    Εσύ μπορεί να είσαι πελάτης και να απαιτείς κάποια πράγματα, απ΄την άλλη ο μηχανικός σου δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει εξετάσεις ISO απ΄τον κάθε πελάτη που πηγαίνει για λάδια.

Για το θέμα των λαδιών που αναφέρεις, τσέκαρε πρώτα με ποιόν τρόπο γίνεται σωστά η μέτρηση λαδιών στον κινητήρα σου (ζεστό-κρύο-τσουρουφλιστό) πριν βγάλεις συμπεράσματα και εκτεθείς.
    Η πιθανότητα να σου έβαλε μέσα 600ml παραπάνω λάδι, είναι ολίγον τραβηγμένη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos
    Εσύ εμπιστεύεσαι να πάρει κάποιος την γυναίκα σου και να κλειστεί σε κάποιο δωμάτιο χωρίς να βλέπεις τι κάνει?, πως μπορείς και το ζητάς απο άλλους?
    Καταπληκτικό επιχείρημα.
    Στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, μπορείς να του ζητήσεις να κλειστείς με το δικό του μηχανάκι σε ένα δωμάτιο, ή να ρίξεις κανένα φούτσο στη γυναίκα του πάντως.....:rotflmao: :rotflmao:
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Arxagelos

Εσύ εμπιστεύεσαι να πάρει κάποιος την γυναίκα σου και να κλειστεί σε κάποιο δωμάτιο χωρίς να βλέπεις τι κάνει?, πως μπορείς και το ζητάς απο άλλους?

να υποθεσω οτι η γυναικα σου δεν επισκεπτεται γυναικολογο ε??

Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    Παρακολουθώ το θέμα, αλλα την όλη αντίδραση την βρίσκω υπερβολική κατά την γνώμη μου.
    Εσύ μπορεί να είσαι πελάτης και να απαιτείς κάποια πράγματα, απ΄την άλλη ο μηχανικός σου δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει εξετάσεις ISO απ΄τον κάθε πελάτη που πηγαίνει για λάδια.

Για το θέμα των λαδιών που αναφέρεις, τσέκαρε πρώτα με ποιόν τρόπο γίνεται σωστά η μέτρηση λαδιών στον κινητήρα σου (ζεστό-κρύο-τσουρουφλιστό) πριν βγάλεις συμπεράσματα και εκτεθείς.
    Η πιθανότητα να σου έβαλε μέσα 600ml παραπάνω λάδι, είναι ολίγον τραβηγμένη.

Καταπληκτικό επιχείρημα.
    Στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, μπορείς να του ζητήσεις να κλειστείς με το δικό του μηχανάκι σε ένα δωμάτιο, ή να ρίξεις κανένα φούτσο στη γυναίκα του πάντως.....:rotflmao: :rotflmao:
    Το τσεκάρισμα έγινε ακριβώς όπως λέει το manual.
    Το τέρτατο μπουκάλι λάδι το παρέλαβα με σχεδόν 500ml μέσα.
    Το να απαιτείς να συντηρείται η μοτοσυκλέτα σου σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι το αυτονόητο. Και το να απαιτείς αυτό, δεν σημαίνει ότι περνάς τον μηχανικό από "audit" για πιστοποίηση.

Αντάρτικο... Το avatar του/της Allst@rf
    το ωραιο θα ηταν να ακουγαμε και την αλλη αποψη...του μαστορα δλδ...

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues

Ο Stabak γραφει: "Αυτο που δεν καταλαβαινεις gstef ειναι πως πολλές φορές οι μηχανικοι ανακαλυπτουν τεχνικες και πατεντες να καλυπτουν κατασκευαστικά λάθη οπως και να τα παραβλέπουν οταν αυτα δεν χρειαζονται"

Να του απαντησω οτι αυτες τις τεχνικες και πατεντες τις ανακαλυπτουν και βελτιωνουν στις μηχανες των αλλων και να με πληροφορησει οταν δεν πετυχει καμμια, για να μου φυγει η ευλογη απορια.
    Δεν μπορω να καταλάβω γιατι σε αυτο το θρεντ μπλεκετε τα τεχνικα θεματα με τα προβληματα των υπηρεσιων στην Ελλαδα ας πουμε...; Πρωτη φορα ακους ρε συ Speakeasy ειδικο εργαλειο, μοντα και πατεντα για το καλό του πελάτη και πολλές φορες και του μηχανικου; Δεν εχετε ακουσει οτι τα εργαλεια κανουν τον μαστορα; Εχετε την εντυπωση οτι οι εταιριες δεν τα γνωριζουν αυτα;

Όλα ερχονται με την εμπειρια, το διαβασμα και την ενημερωση... και ναι στις μηχανες των αλλων τα κανουν, τι δηλαδη να κανει; Να αγορασει απο ενα μοντελο που εχει θεμα, ετσι για ψιλοκοκο R&D τις ελευθερες ωρες; Μηπως κανεις απο σας εχει διαβασει τα technical bulletins των 950 και πως αντιμετωπιζονται ανακλησεις και ψιλομαζεματακια ;;;;;

Το λοιπον, αλλο οι τεχνικες και αλλο η αντιμετωπιση και η ποιοτητα των υπηρεσιων... στο δευτερο παω πασο ακλαφτος μιας και ο καθενας μας εχει αλλο κριτηριο ως πελάτης...

στο πρωτο ομως που οι περισσοτεροι εχουν/με άγνοια, μεχρι να μαθουμε/δουμε/ακουσουμε/διασταυρωσουμε ... ε, ας εχουμε τα ματια και τα αυτια μας ανοικτα και ας μην παραμυθιαζομαστε μεταξυ μας οσο το μεσο επικοινωνιας ειναι ελευθερο και ανοικτο στον καθενα...

Συγκεκριμενα, μπορει ο Χ εξουσιοδοτημενος να εχει μια αντλιουλα και να ρουφαει ολο το λάδι απο την ταπα πληρωσης του δοχειου...., μπορει να εχει ενα σπαστο γερμανο πολυγωνο και να την βρισκει απο κατω (δεν ξερω εικαζω), μπορει μπορει μπορει.... ναι ισως η πανω σιτα να μην καθαριστηκε γιατι η πειρα του λεει οτι δεν χρειαζεται... σεβαστα ο gstef το θεωρει λαθος αυτο και οφειλει να αλλαξει μηχανικο... αλλος μπορει να το θεωρει καπως αλλιως.... οπως οτι ο μηχανικος ξερει τι κανει και αν ηταν κατι αναγκαιο θα το εκανε... ΤΕΧΝΙΚΑ ομως μπορει, αν τον παιρνει τον εξουσιοδοτημενο... για εκεινον δεν αλλαζει κατι... εκανε την δουλεια του.

Αλλο ενα παραδειγμα ιδιως της ΚΤΜ και αλλων "εξωτικων", λενε για τσεκαρισμα βαλβιδες στα 1000... ε αυτο το τσεκ ειναι καθαρα περασμα του ποιοτικου ελέγχου της κατασκευης στον πελάτη/τεχνικο και οχι τόσο αναγκης του κινητηρα... πολλοι το μεταθετουν και το κανουν στις 5 ή στις 7,5 οπου και εχει πραγματικη αναγκη για βαλβιδες η μηχανη.... και για να μην αφησω τους νιπονε... σχεδον ολα τα μηχανακια στο μπαϋ δε μπουκ αναφερουν αλλαγη σωληνων πεδησης στα 2 χρονια... (και συνηθως ειναι πανακριβα οπου και προτιμουνται τα αφτερμαρκετ)...ε ποσοι απο σας οι μπαι δε μπουκ τα εχετε αλλαξει μετα απο 2 χρονια... αν δεν σας εχουν λαστιχαρει πρωτα;; Κανεις.

Αυτα με τους μαστορους μεχρι ενος σημειου προσωπικου του καθενος μιας και ολοι λιγο πολυ εχουμε συναντησει και απατεωνες... εγω προσωπικα εχω επιλεξει οτι δεν μπορω να κανω μονος μου, να το πηγαινω σε καποιον που ξερει. Πολλες φορες γιατι δεν ξερω αλλα συνηθως τις περισσοτερες γιατι δεν εχω το ΕΙΔΙΚΟ εργαλειο ευκαιρο... και ο νομος του μερφυ λεει πως αν συνεχισεις σε εκεινο το σημειο θα τα κανεις χειροτερα...

Λοιπες προσωποποιησεις σιδερων και εξαρτηματων ειναι αστοχες... την επομενη φορα που σας κολλησει καμια μπουκαλα μπροστινου και κανας αξονας, να μην παρει την ματσολα ο αλλος; Να τον παρακαλεσει να βγει μονος του καλυτερα...

Που να μουν και μηχανικος δηλαδη.... Ας μην ειμαστε φτηνοι στα πιτουρα και ακριβοι στο αλευρι......
    Ban 'em all

να ξεκαθαρισουμε κατι,εδω,για να μην λεμε οτι να ναι...

τα owners-service manuals ΔΕΝ ειναι βιβλοι...η εκαστοτε εταιρεια δεν αναλλωνει ουτε φαια ουσια,ουτε χρονο για να βρει τον καλυτερο και αποδοτικοτερο τροπο για καθε εργασια...

βρισκει τον απλουστερο,ακομη κι αν ειναι ο πιο χρονοβορος...φροντιζουν μαλιστα να ειναι χρονοβορος,μια και η τιμολογηση γινεται με την εργατοωρα...

απο κει και περα,με το που βγαινει παραγωγη το μηχανακι και τι πιανουν 1000 μηχανικοι,ως εκ των πραγματων ανακαλυπτουν αλλους τροπους για να κανουν την ιδια δουλεια γρηγοροτερα και πολλες φορες καλυτερα...

ο εκαστοτε τυχαιος χρηστης ΔΕΝ ειναι σε θεση να το κρινει αυτο,εκτος εαν ειναι μηχανικος...

αυτο που μπορει να κρινει ειναι η ποιοτητα της εργασιας μεσω της χρησης της μηχανης του...οποτε,ειτε εμπιστευεται και μενει,ειτε δεν εμπιστευεται και αλλαζει...

σας ειπα και σε προηγουμενο ποστ...τα owners ειδικα,ειναι για καθυστερημενους...ξεκολατε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    τα owners ειδικα,ειναι για καθυστερημενους...ξεκολατε...
    Τα owners ειναι απλως για τους owners και πρεπει να ειναι οσο πιο απλα γινεται. Δεν ειναι για μηχανικους. Αλλα ειναι με τετοιο τροπο ωστε και ενας απλος ιδιοκτητης να μπορει να κανει καποα βασικα πραματα στο μηχανακι του. Εγω ας πουμε, που ειμαι "ντιπ" καθυστερημενος, το χρησιμοποιω...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
    Τα owners ειναι απλως για τους owners και πρεπει να ειναι οσο πιο απλα γινεται. Δεν ειναι για μηχανικους. Αλλα ειναι με τετοιο τροπο ωστε και ενας απλος ιδιοκτητης να μπορει να κανει καποα βασικα πραματα στο μηχανακι του. Εγω ας πουμε, που ειμαι "ντιπ" καθυστερημενος, το χρησιμοποιω...
    και πολυ καλα κανεις...το "καθυστερημενοι" ξερεις πως το εννοω...απλως λεω ,οτι επειδη ειναι τοσο απλοποιημενο,καλο θα ηταν να μην κρινουμε την δουλεια ενος μηχανικου με αυτο...

One KTM to rule them all Το avatar του/της Ravendark
    έχει γίνει τόσος ντόρος γιατί δεν καθαρίστηκε μια σίτα...για 1000χλμ χρήσης...
    Να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου:

Αν ο συγκεκριμένος (ο οποίος δεν είναι κανας άσχετος) μηχανικός, σου έλυνε το ντεπόζιτο, σε χρέωνε 50 ευρώ παραπάνω στο 1ο σερβις, δεν θα σκεφτόσουν, τον αλήτη, επιτηδες το έκανε για να με χρεώσει παραπάνω.

Εντάξει δεν την καθάρισε γιατί δεν είναι ανάγκη να καθαριστεί στα 1000, εγώ μετά από 10.000 και έβρισκα ψίχουλα...στα 1000;;. Και δεν σε χρέωσε και παραπάνω...Και τα ακούει και από πάνω;;

ότι λύσιμο μπορείς να γλυτώσεις, γλύτωσέ το...

Ντάξει...ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.
    Γνώμη μου
    A wise man never plays leapfrog with a unicorn.

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    και πολυ καλα κανεις...το "καθυστερημενοι" ξερεις πως το εννοω...απλως λεω ,οτι επειδη ειναι τοσο απλοποιημενο,καλο θα ηταν να μην κρινουμε την δουλεια ενος μηχανικου με αυτο...

Εγω απλως παραταω το μοτερι σε ενα συνεργειο και μετα απο τηλεφωνημα παω και το μαζευω. Δεν υπαρχει περιπτωση να ειμαι πανω απο το κεφαλι καποιου.
    Αν εχει γινει μλκια, θα φανει αργοτερα...

Ρεϊν, ξερω πως το εννοεις...

Nothing in life is to be feard. It is only to be understood.
    Marie Curie

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ravendark
    έχει γίνει τόσος ντόρος γιατί δεν καθαρίστηκε μια σίτα...για 1000χλμ χρήσης...
    Να κάνω και το δικηγόρο του διαβόλου:

Αν ο συγκεκριμένος (ο οποίος δεν είναι κανας άσχετος) μηχανικός, σου έλυνε το ντεπόζιτο, σε χρέωνε 50 ευρώ παραπάνω στο 1ο σερβις, δεν θα σκεφτόσουν, τον αλήτη, επιτηδες το έκανε για να με χρεώσει παραπάνω.

Εντάξει δεν την καθάρισε γιατί δεν είναι ανάγκη να καθαριστεί στα 1000, εγώ μετά από 10.000 και έβρισκα ψίχουλα...στα 1000;;. Και δεν σε χρέωσε και παραπάνω...Και τα ακούει και από πάνω;;

ότι λύσιμο μπορείς να γλυτώσεις, γλύτωσέ το...

Ντάξει...ας μην είμαστε τόσο υπερβολικοί.
    Γνώμη μου
    Ravendark,

εκείνη την στιγμή (και την στιγμή που σήκωσα το θέμα εδώ) δεν ήξερα πόσο σημαντικό ή οχι είναι ο καθαρισμός της τάπας και της σίτας και από ότι λένε κάποιοι άλλοι κάτοχοι ΚΤΜ ισως να μην είναι τελικά. Αλλά όχι όμως να σου λέει ότι τα καθάρισε......και να μην έχουν γίνει. Αυτό σε υποψιάζει ασχημα απέναντί του, κι όπως έχω ήδη πει η (αμφίδρομη) ειλικρίνια κάνει τις σχέσεις εμπιστοσύνης.
    Όσο για το παραπάνω κόστος, δεν νομίζω ότι θα σκεφτόμουν όπως λες. Κι αν με ενημέρωνε σωστά, θα επέλεγα να γίνει by the book για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο στην αρχή αφού δεν έχω εμπειρία με τον LC8.
    Τώρα για τα παραπάνω λάδια, δεν ξέρω, ίσων να συνηθίζεται κάποια ποσότητα παραπάνω. Αλλά προτιμώ να είναι μεταξύ min-max.

One KTM to rule them all Το avatar του/της Ravendark
    όχι για τα λαδια δεν συνηθίζεται να βάζουν παραπάνω. Και δεν πρέπει να είναι πάνω από το μαξ. Διαφορετικά δεν θα λεγόταν μαξ!
    Αν δεν κάνω λάθος, το μάνιουαλ σου λέει να μετράς το λάδι με ζεστό κινητήρα (θερμοκρασία λειτουργίας), το βάζεις μπροστά, ζεσταίνεται, το σβήνεις και μετά από 1 λεπτό παίρνεις τη μέτρησή σου.
    Αν όντως είναι πάνω από το μαξ, προσπάθησε να βγάλεις λάδι με κάποιο τρόπο (σύριγγα, σωληνάκι...) ή διαφορετικά πήγαινε και πες του ότι έχει παραπάνω λάδι.

Μπας και το μπέρδεψε με RC8 και σου έβαλε 3.5 λίτρα;;
    A wise man never plays leapfrog with a unicorn.

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF