Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 175

Θέμα: Σκηνές

Ανήσυχο πνεύμα.... Το avatar του/της latris mixanis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vasilis_Strom Προβολή μηνύματος
    Αυτά τα στοιχεία επικοινωνίας ψάχνω ρε Μου Τα έχεις?
    Μου, δεν θυμάμαι αν σου απάντησα τότε σε ΠΜ, αλλά σήμερα που έψαχνα κάτι σε θυμήθκα ελπίζω να μην είναι αργά ..
    http://www.resoul.gr/gr/index.html

Resoul
    Λεωφ. Τυρταίου τκ 19014
    Αφίδναι
    229503111 & fax 2295023511
    e-mail:resoul@resoul.gr

Μου είχαν απαντήσει και για τη μαμά εταιρεία αλλά δε βρίσκω το e-mail ρε Mου.. sorry

Τελευταία τροποποίηση από latris mixanis; 02/04/2012 στις 20:35.

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Για όποιον έχει να τα σκάσει και δε ψάχνει μια σκηνή απλά για τις καλοκαιρινές διακοπές, προτείνω τη terra nova quasar http://www.terra-nova.co.uk/Product_...sar_GREEN.html . Η σκηνή απλά τα σπάει!!

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Με 530 λίρες παίρνεις τροχόσπιτο

αράζω άρα ζω Το avatar του/της LOUKILOUK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vagtav Προβολή μηνύματος
    Με 530 λίρες παίρνεις τροχόσπιτο

Kαι το τροχόσπιτο, άσχρηστο μας είναι στην περιπτωσή μας, αλλά 2 διαφορετικές σκηνές για να καλύπτουν διαφορετικές καταστάσεις ίσως να προτιμούνταν σε αυτό το ποσό...Τώρα βέβαια όπως λέει και η Λάτρις αν έχεις να τα σκάσεις...τι σε νοιάζουν τροχόσπιτα και δεύτερες λύσεις...;Ότι γουστάρεις κάνεις...
    Για τους περισσότερους πάντως που δεν είμαστε σε αυτή την κατηγορια, η αγορά ταξιδιωτικού εξοπλισμού ειδκά για μοτοεκδρομές θέλει πολύ ψάξιμο και μελέτη, ενώ προυποθέτει ρεαλιστική και ουσιαστική γνώση των απαιτησεών και των αναγκών μας. Ουσιαστικά παθαίνοντας μάθαμε οι περισσότεροι και καθε τόσο σπρώχνουμε και λίγο χρήμα για αναβάθμιση. Αυτή την συγκεκριμένη σκηνή όπως και κανά δυο άλλες της κατηγορίας expedition τις είχα τσεκάρει αλλά επικράτησε η λογική και αγοράστηκε οικονομικότερη η οποία μια χαρά έχει ανταπεξέλθει σε ζόρικες καταστάσεις κρύου και βροχής ...όχι βέβαια σε χιονισμένες βουνοκορφές...

Eδώ η επανάληψη...http://www.moto.gr/forums/showthread...=1#post1904507

Καλή ανάσταση σε όλους μας...

υ.γ.Πρεπει να ανοίξουμε και ένα θρεντάκι για υπνόσακους και μπιβιμπαγκς...ίσως ένα γενικότερο με εξοπλισμό ταξιδιωτικό...
    Τελευταία τροποποίηση από LOUKILOUK; 14/04/2012 στις 12:24.
    μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια

Η σκηνή που πρότεινα, όπως είπα και στο αρχικό ποστ δεν είναι να τη πάρει κάποιος που τη θέλει μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές του.. Η συγκεκριμένη σκηνή καλύπτει ανάγκες λίγο πιο εξτριμ... !! Εκτός και του περισσεύουν € και γουστάρει να πάρει κάτι καλό.

Τώρα για κάποιον που θέλει μια πιο απλή χρήση υπάρχουν πάρα πολλές και για όλες τις τσέπες. Αν κάποιος θέλει μια σκηνή για κάποια καλοκαιρινά σκ, θεωρώ ότι μπορεί να βρει και με 50€, Αν τώρα κάποιος τη θέλει για πιο συχνή χρήση και όχι μόνο για το καλοκαίρι βρίσκει από 100-200€ αξιοπρεπέστατες σκηνές!!

Υπνόσακοι.. μπορούμε να τους αναφέρουμε κι εδώ νομίζω. Θα επανέλθω από βδομάδα.!!!

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    re Λουκι λουκ δεν παίζει το λινκ

Αυτή πάντως τα σπαέι
    http://www.miniatures.de/tribal/mongolian-tent.jpg

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    re Λουκι λουκ δεν παίζει το λινκ

Αυτή πάντως τα σπαέι
    http://www.miniatures.de/tribal/mongolian-tent.jpg
    Δοκίμασε αυτό http://2917.gr/new/el/products.asp?i...dID=154&page=1

Η συγκεκριμένη που ποστάρησες είναι γαμάτη...την έχω τσεκάρει αλλά ήταν ακριβή...πήγαινε πακέτο με χαρέμι 4 τεμαχίων και 2 καμήλες για το φόρτωμα...

υ.γ. Ερώτηξης...κάτοχος 5 υπνόσακων αναρωτιέτε αν η αγορά μπίβιμπαγκ είναι η σωστότερη λύση σε σχέση με αγορά νέου υπνόσακου με κομφορτ θερμοκρασία κάτω του μηδενός κελσίου...(ο ποιο ζεστός που κατέχει είναι κόμφορτ στους +4 κελσίου νομίζω...).Αναφέρατε πλεονεκτήματα μειονεκτήματα και πιθανές προτάσεις προιόντων.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από LOUKILOUK Προβολή μηνύματος
    ...

υ.γ. Ερώτηξης...κάτοχος 5 υπνόσακων αναρωτιέτε αν η αγορά μπίβιμπαγκ είναι η σωστότερη λύση σε σχέση με αγορά νέου υπνόσακου με κομφορτ θερμοκρασία κάτω του μηδενός κελσίου...(ο ποιο ζεστός που κατέχει είναι κόμφορτ στους +4 κελσίου νομίζω...).Αναφέρατε πλεονεκτήματα μειονεκτήματα και πιθανές προτάσεις προιόντων.

εξάρτάται τι θέλει να κάνει... το μπίβι ουσιαστικά δεν είναι τπτ άλλο παρά μια εκδοχή υπερ-μινιμαλιστ σκηνής. Σου παρέχει ένα περίβλημα για προστασία απο αέρα και βροχή, όταν δεν θες να κουβαλάς ολόκληρη σκηνή για λόγους βάρους ή/και διαθέσιμου χώρου (ultralight καταστάσεις).

Η αβάντα που δίνει όσον αφορά τη θερμοκρασία είναι στην καλύτερη περίπτωση +5 βαθμοι (όπως και σε μια σκηνή, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Δλδ άν έξω έχει πχ -1, μέσα στο μπίβι θα πιάσει περίπου +4 (στην καλύτερη περίπτωση). Υπο αυτή την έννοια λοιπόν, το μπίβι δεν υποκαθιστά τον υπνόσακο (ειδικά σε χειμερινές συνθήκες) ...

Αν μάλιστα το μπίβι δεν είναι πολύ καλής ποιότητας έχοντας διαπνέοντα υλικά (πχ γκόρετεξ) τότε μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αφού πχ σε πολύ κρύο έχοντας το τελείως κλειστό μπορεί να δημιουργηθεί τόση πολή υγρασία απο τη συμπύκνωση των χνώτων σου που το πρωί θα ξυπνήσεις βρεγμένος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από latris mixanis Προβολή μηνύματος
    Για όποιον έχει να τα σκάσει και δε ψάχνει μια σκηνή απλά για τις καλοκαιρινές διακοπές, προτείνω τη terra nova quasar http://www.terra-nova.co.uk/Product_...sar_GREEN.html . Η σκηνή απλά τα σπάει!!
    Τι να την κανουμε τέτοια σκηνη ρε κοπελιά.

Λες και θα παμε στις Ανδεις να πουμε....
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Για τα Ιμαλάια να ούμε...

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από road spirit Προβολή μηνύματος
    εξάρτάται τι θέλει να κάνει... το μπίβι ουσιαστικά δεν είναι τπτ άλλο παρά μια εκδοχή υπερ-μινιμαλιστ σκηνής. Σου παρέχει ένα περίβλημα για προστασία απο αέρα και βροχή, όταν δεν θες να κουβαλάς ολόκληρη σκηνή για λόγους βάρους ή/και διαθέσιμου χώρου (ultralight καταστάσεις).

Η αβάντα που δίνει όσον αφορά τη θερμοκρασία είναι στην καλύτερη περίπτωση +5 βαθμοι (όπως και σε μια σκηνή, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο). Δλδ άν έξω έχει πχ -1, μέσα στο μπίβι θα πιάσει περίπου +4 (στην καλύτερη περίπτωση). Υπο αυτή την έννοια λοιπόν, το μπίβι δεν υποκαθιστά τον υπνόσακο (ειδικά σε χειμερινές συνθήκες) ...

Αν μάλιστα το μπίβι δεν είναι πολύ καλής ποιότητας έχοντας διαπνέοντα υλικά (πχ γκόρετεξ) τότε μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα αφού πχ σε πολύ κρύο έχοντας το τελείως κλειστό μπορεί να δημιουργηθεί τόση πολή υγρασία απο τη συμπύκνωση των χνώτων σου που το πρωί θα ξυπνήσεις βρεγμένος.
    Οκ, λαμβάνω...
    Η ιδέα μου είναι απλή ή απλοική, δεν είμαι και σίγουρος...Σκέφτηκα λοιπόν ο τραγανόβλαχος αντί για νέο, ακριβότερο και ζεστότερο υπνόσακο να δώσω προς το παρόν χρήμα για μπίβι που δεν έχω... συνδυάζοντας λοιπόν σκηνή, μπίβι και υπάρχοντες υπνόσακους ψάχνω να δω αν μπορώ να καλυφθώ από κρύο και πόσο...μιλάμε για ίσως λίγο κάτω από 0 κελσίου...Να το πω και ποιο απλά, προσπαθώ να αναβάλω το αναπόφευκτο (αγορά ποιοτικού υπνόσακου κατάλληλου για κρύες νύχτες) αγοράζοντας μπίβι που δεν έχω καθόλου και μπορεί να χρησημοποιηθεί ποικιλοτρόπος...με ή χωρίς σκηνή, με ή χωρίς υπνόσακο κτλ... Μέχρι τώρα όποτε χρειάστηκε λύση για κρύες νύχτες έβαλα διπλό υπνόσακο+ ισοθερμικά+ φλις και καλτσούλα ζεστή...μια χαρά την πάλεψα αλλά πολλή όγκος στο κουβάλημα και ίσως λίγο χασούρα στην άνεση...για αυτό το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρος...
    Γενικά μιας και δεν έχω χρησημοποιήσει ποτέ μπιβι μπαγκ θα ήθελα να ακούσω γνώμες για την χρησιμότητα και την χρηστικότητά του...πείτε και καμιά τιμούλα ενδεικτικά για το μίνιμουμ που θα πρέπει να επενδύσω για να αγοράσω κάτι που αξίζε τον κόπο και θα καλύψει τις ανάγκες μου...
    Άντε και καλή μαγειρίτσα πατριώτες...

Οκ, λαμβάνω...
    Η ιδέα μου είναι απλή ή απλοική, δεν είμαι και σίγουρος...Σκέφτηκα λοιπόν ο τραγανόβλαχος αντί για νέο, ακριβότερο και ζεστότερο υπνόσακο να δώσω προς το παρόν χρήμα για μπίβι που δεν έχω... συνδυάζοντας λοιπόν σκηνή, μπίβι και υπάρχοντες υπνόσακους ψάχνω να δω αν μπορώ να καλυφθώ από κρύο και πόσο...μιλάμε για ίσως λίγο κάτω από 0 κελσίου...Να το πω και ποιο απλά, προσπαθώ να αναβάλω το αναπόφευκτο (αγορά ποιοτικού υπνόσακου κατάλληλου για κρύες νύχτες) αγοράζοντας μπίβι που δεν έχω καθόλου και μπορεί να χρησημοποιηθεί ποικιλοτρόπος...με ή χωρίς σκηνή, με ή χωρίς υπνόσακο κτλ... Μέχρι τώρα όποτε χρειάστηκε λύση για κρύες νύχτες έβαλα διπλό υπνόσακο+ ισοθερμικά+ φλις και καλτσούλα ζεστή...μια χαρά την πάλεψα αλλά πολλή όγκος στο κουβάλημα και ίσως λίγο χασούρα στην άνεση...για αυτό το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρος...
    Γενικά μιας και δεν έχω χρησημοποιήσει ποτέ μπιβι μπαγκ θα ήθελα να ακούσω γνώμες για την χρησιμότητα και την χρηστικότητά του...πείτε και καμιά τιμούλα ενδεικτικά για το μίνιμουμ που θα πρέπει να επενδύσω για να αγοράσω κάτι που αξίζε τον κόπο και θα καλύψει τις ανάγκες μου...
    Άντε και καλή μαγειρίτσα πατριώτες...
    Τα μπίβι κοστίζουν από 30 ++ ευρουλάκια και όσο ανεβαίνεις σε ποιότητα ανεβαίνεις σαφώς και σε τιμή.

Ερώτηση: Γιατί να μην πάρεις ένα καλό υπόστρωμα, όπου με τον υπνόσακο που είναι 0 ή κάτω από 0 συν ισοθερμικό αν θες είσαι οκ.??

Τρελοκοτσιδού..!!!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από latris mixanis Προβολή μηνύματος
    Τα μπίβι κοστίζουν από 30 ++ ευρουλάκια και όσο ανεβαίνεις σε ποιότητα ανεβαίνεις σαφώς και σε τιμή.

Ερώτηση: Γιατί να μην πάρεις ένα καλό υπόστρωμα, όπου με τον υπνόσακο που είναι 0 ή κάτω από 0 συν ισοθερμικό αν θες είσαι οκ.??
    Υπόστρωμα από αυτά που φουσκώνουν μόνα τους έχω... 30χιλ πάχος...οκ. Υπνόσακο με κόμφορτ θερμοκρασία 0δεν έχω...και εκεί ακριβώς είναι το θέμα μου... χρήματα και για άλλο υπνόσακο καλό αυτή την φορά; ή μπιβι που δεν έχω κανένα και έτσι αυξάνεις και τους συνδυασμούς για εξεύρεση λύσης στο κρύο...
    Τεσπά λεπτομέριες λέμε τώρα... η λύση είναι αγορά και των δύο κάποια στιγμή, αλλά στην περίπτωση μου το κόστος είναι διπλό πλέον μιας και ακολουθεί και η γυναίκα μου.. οπότε υπομονή...

Το συμπέρασμα μου πάντως γενικά είναι ότι σε αυτά τα είδη δεν αξίζουν ημίμετρα...αν θες να περνάς σούπερ σε εχτριμ καταστάσεις θες εξοπλισμό ποιοτικό και άρα δαπανηρό...Ειδικά δε αν μιλαμε για μοτοτουρισμό, που παίζει ρόλο και το βάρος, αλλά κυρίος ο όγκος, τότε ζορίζουν τα πράγματα...

εδω κ πολυ καιρο εψαχνα κ εγω σκηνη για ταξιδια με μηχανη κ κυριος να χωραει μεσα στην βαλιτσα της μηχανης. ολες μα ολες εχουν μηκος πακετου 50 εκατοστα ενω η βαλιτσα μου ειναι 45 εκατοστα κ επιτελους βρηκα... http://www.allweathers.co.uk/vango-h...011-4706-p.asp

ρηξτε μια ματια σε αυτη.. την εδω κ λιγους μηνες κ ειναι τελεια στηνεται ευκολα με 3 μεταλικες μπανελες κ πολυ σε χωρους κ πανω απ ολα μικρη κ ελαφρια κ 3 εποχων
    ολα ειναι δρομος....

Το συμπέρασμα μου πάντως γενικά είναι ότι σε αυτά τα είδη δεν αξίζουν ημίμετρα...αν θες να περνάς σούπερ σε εχτριμ καταστάσεις θες εξοπλισμό ποιοτικό και άρα δαπανηρό...Ειδικά δε αν μιλαμε για μοτοτουρισμό, που παίζει ρόλο και το βάρος, αλλά κυρίος ο όγκος, τότε ζορίζουν τα πράγματα...
    συμφωνώ, και η δική μου εμπειρία αυτό δείχνει... εκτός για τις περιπτώσεις όσων κάνουν περιστασιακά κάμπινγκ υπο το τρίπτυχο "καλοκαιρινές διακοπές-στην αμουδιά-στην Ελλάδα", όπου εκεί τα πράγματα είναι απλά και φτηνά ....

Υπόστρωμα από αυτά που φουσκώνουν μόνα τους έχω... 30χιλ πάχος...οκ. Υπνόσακο με κόμφορτ θερμοκρασία 0δεν έχω...και εκεί ακριβώς είναι το θέμα μου... χρήματα και για άλλο υπνόσακο καλό αυτή την φορά; ή μπιβι που δεν έχω κανένα και έτσι αυξάνεις και τους συνδυασμούς για εξεύρεση λύσης στο κρύο...
    στάσου λίγο τώρα ... 30 χιλ υπόστρωμα δεν λέει τπτ απο μόνο του. Και εγώ έχω ένα 35 χιλ, πληρωμένο 50 ευρώ και τελικά αποδείχθηκε μια μαλακία και μισή, πεταμένα λεφτά. Αν τα υλικά και η τεχνολογία κατασκευής δεν είναι η κατάλληλη, ένα αυτοφούσκωτο υπόστρωμα τέτοιου πάχους ΔΕΝ παρέχει απαραίτητα ικανή μόνωση. Κάποιος μπορεί να ρωτήσει τώρα τι σημασία παίζει αυτό. Τεράστια, εφόσον μιλάμε για κάμπινγκ σε δύσκολες καταστάσεις (βλ. κρύο). Όταν τη νύχτα η θερμοκρασία πέσει πχ στο 0 και πέσουμε για ύπνο στη σκηνή μας, το σώμα μας έρχεται σε επαφή με μια πολυ πολύ κρύα επιφάνεια (έδαφος). ΌΣΟ καλός και αν είναι ο υπνόσακος, ακόμα και αν έχει για παράδειγμα comfort -10, αν δεν παρεμβάλουμε ένα υπόστρωμα με ικανή μονωτική ικανότητα, τότε το μονωτικό υλικό του υπνόσακου (συνθετικό ή πούπουλο) καθώς συμπιέζεται απο το βάρος του σωματος μας, χάνει κάθε ιδιότητα μόνωσης αφού αυτή παρέχεται απο τους αεροθύλακες που δημιουργούνται σε αυτό όταν δεν ασκείται βάρος πάνω του, (βλ. "lofting") και αναπόφεχτα θα κρυώσουμε. Ακόμα και με υπνόσακο των 200 φεύγα ευρώ ...

Υπάρχουν υποστρώματα πάχους εως και 5 εκ. με μονωτική δυνατότητα για γέλια. Αυτή μετράτραι με το δείκτη R- . Πχ λένε το τάδε υπόστρωμα έχει R3.8. Όσο μεγαλύτερο το νούμερο τόσο καλύτερο. Γενικά πάντως για κρύες καταστάσεις (πχ χειμερινή κατασκήνωση στο βουνό) συνιστούν τουλάχιστον τέτοιο R (3.8) ...

Τέλος, για liner έχεις ψάξει? υπάρχουν liners απο fleece και απο άλλα υλικά. Πχ η εταιρεία sea to summit φτιάχνει ένα που το λέει extreme reactor thermolite (ή κάπως έτσι) και το οποίο αβαντάρει το comfort του υπνόσακου κατα 14 βαθμούς!
    Τελευταία τροποποίηση από road spirit; 17/04/2012 στις 23:22.

Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. αθανατες σκηνες!
    από iosif στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2007, 21:11

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •