Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 238

Θέμα: Τρόμπα συμπλέκτη (πάνω) 990 Adv

Ετσι για την ιστορια παντως εγώ σημερα εβαλα αυτο που μολις εδειξες Γιώργος. Εξερετική αίσθηση δεν θελώ να λέω πολλά να μην το ματιάσω

Ισως να επιχειρήσω να κάνω καμια πατεντούλα με τον ρεγουλαδόρο ρύθμισεις, ουτοσώστε να κάνει λίγο μεγαλήτερη διαδρομη το πιστονάκι. Μου αρέσει να δουλευω τον συμπλεκτη με τα δυο δάχτυλα και τα 2 που μενουν στο grip ''ψηλο'' εμποδίζου την μανετα να φτάσει στο σημειο που είναι τέρμα smooth οι αλλαγες μου. ''είδομεν''...

Τα παραπάνω τα έψαξα με το εξής κριτήριο: στην εικόνα του microfische ( 250SX-F) έχει πλάϊ τους ένα μπουκαλάκι hydraulic oil και όχι το μπουκάλι που γράφει Brake Fluid 1/4 litre (300XC), βλέπε
    http://www.munnracing.com/index.html
    το μόνο που μένει είναι να το δούμε και σε σύγκριση με το μαμά.
    Γειά χαρά.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από indianos950 Προβολή μηνύματος
    Gefr εσυ που εισαι μέγιστος επιστημων δεν κανείς ενα πακέτο (χιτωνιο- μηχανουργιο-εμβολακι- κόπος δικός σου) και να σου στέλνουμε τρόμπες συμπλέκτη να τις επισκευαζεις;;;
    Για εκεί πάμε. 30€ ο μάστορας και 5€ αποστολή με ΚΤΕΛ και 35€ το πιστονάκι και 15€ για την πάρτη μου = 85€ η διαφορά είναι στον ελαφρύτερο λεβιέ και στον ανθεκτικότερο συμπλέκτη.
    Αυτά.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 19/12/2013 στις 01:19.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mpokis Προβολή μηνύματος
    αυτο είδα κι εγω φιλαράκι. Η makina πουλάει το ανωτερο πιστονάκι της brembo για τα:

Εφαρμογή : EXC-250 '06-'11
    EXC-300 '06-'11
    EXC-F 250 '06-'11
    EXC-400 Racing 4T '09-'11
    EXC-450 Racing 4T '08-'11
    EXC-530 Racing 4T '08-'11
    SX-250 '07-'11
    SX-F 250 '07-'11
    SX-F 350 '11

αραγε αυτά τι slave cylinder φορανε;
    το ανωτέρω πιστονάκι 5902032100 δεν είναι της Brembo. Στους καταλόγους του ΜΑΚΙΝΑ είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα και δείχνει και πιστονάκια Brembo και άλλα σε ένα μηχανάκι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gefr Προβολή μηνύματος
    το ανωτέρω πιστονάκι 5902032100 δεν είναι της Brembo. Στους καταλόγους του ΜΑΚΙΝΑ είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα και δείχνει και πιστονάκια Brembo και άλλα σε ένα μηχανάκι.
    Οταν μίλησα για πιστονακι της Brembo αναφερομουνα στο 54802032000 το οποιο ,οπως αναφερα παραπανω, αγορασα στην αρχη απο λάθος.

Μετά από ένα τρίωρο στο γκαράζ παλεύοντας με τον συμπλέκτη και τα υγρά της μαγκούρας ανέβηκα στο σπίτι άπραγος...Το πρόβλημα ήταν στο ότι ήταν κούφιος σχεδόν μέχρι το τέρμα του. Άνοιξα το κάτω τρομπάκι και άλλαξα την εσωτερική φλάντζα γιατί την είδα ότι έχανε υγρά. Τώρα δεν χάνει.Αφου 'έβαλα τα υγρά με την συριγγα (και αφού τα μισά τα πέταξε απο πάνω γιατί άργησα να το πάρω χαμπάρι),είδα οτι ήτανε σχεδόν κούφιος πάλι,άρχισα τις εξαερώσεις αλλά τίποτα...Τι λέτε?Είναι το πάνω αξονάκι η μήπως είναι ο εσωτερικός άξονας μέσα από την κάτω τρόμπα?

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από martinacos Προβολή μηνύματος
    Μετά από ένα τρίωρο στο γκαράζ παλεύοντας με τον συμπλέκτη και τα υγρά της μαγκούρας ανέβηκα στο σπίτι άπραγος...Το πρόβλημα ήταν στο ότι ήταν κούφιος σχεδόν μέχρι το τέρμα του. Άνοιξα το κάτω τρομπάκι και άλλαξα την εσωτερική φλάντζα γιατί την είδα ότι έχανε υγρά. Τώρα δεν χάνει. Αφου έβαλα τα υγρά με την συριγγα (και αφού τα μισά τα πέταξε απο πάνω γιατί άργησα να το πάρω χαμπάρι),είδα οτι ήτανε σχεδόν κούφιος πάλι εννοείς άδειος από υγρά;, άρχισα τις εξαερώσεις αλλά τίποτα...Τι λέτε?Είναι το πάνω αξονάκι εννοείς την επάνω τρόμπα; η μήπως είναι ο εσωτερικός άξονας μέσα από την κάτω τρόμπα? το αξονάκι κάτω δεν έχει να κάνει με τα υγρά του συμπλέκτη. Κρατάει τα λίγα λάδια της μηχανής που φτάνουν ώς εκεί.
    Άν η επάνω τρόμπα συμπλέκτη έχασε τα υγρά μπορεί να δουλεύει χωρίς αντίσταση, αν αυτό εννοείς με το κούφιος. Τώρα εφόσον γέμισες υγρά, θα πρέπει να εξαερωθεί το κύκλωμα και η επάνω τρόμπα. Η διαρροή στην επάνω τρόμπα θα φανεί επειδή θα είναι όλα μούσκεμα στην περιοχή του λεβιέ. Επίσης θα αδειάσει το δοχείο των υγρών. Η επάνω τρόμπα εξαερώνεται με δούλεμα έχοντας ανοιχτό το δοχείο υγρών και συμπληρώνοντας αν χρειάζεται για να μην δουλεύει άδειο.
    Καλή τύχη.
    Τελευταία τροποποίηση από gefr; 18/01/2014 στις 08:23.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,έκανα την εξαέρωση αλλα τίποτα,δεν ανεβάζει πίεση η μανέτα,λεω να του βάλω υγρό απο υδραυλικό συμπλέκτη οπως είδα και στο advrider.Λένε οτι δουλέυει μια χαρά

Το υγρό του υδραυλικού συμπλέκτη αυτοκινήτων, είναι συνήθως 7,5wt και πέφτει χοντρό για εμάς. Εγώ χρησιμοποιώ υγρά ανάρτησης 2,5wt και είναι μιά χαρά. Αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχεις αντίσταση στη μανέτα. Απλά το ψιλότερο υγρό κάνει πιό ελαφριά τη λειτουργία. Νομίζω οτι θα πρέπει να επιμείνεις απλά πιό πολύ στην εξαέρωση. Ενδεχομένως να βρείς και κάποιον πιό έμπειρο να σου δώσει ένα χεράκι.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από martinacos Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση,έκανα την εξαέρωση αλλα τίποτα,δεν ανεβάζει πίεση η μανέτα,λεω να του βάλω υγρό απο υδραυλικό συμπλέκτη οπως είδα και στο advrider.Λένε οτι δουλέυει μια χαρά

(δεδομένου οτι τα έχεις κουμπώσει σωστα)
    πόσο χρόνο σου πήρε να ξελασκάρεις τη 13άρα της εξαέρωσης να προσθέτεις, να σφίγγεις, να συμπλεκτάρεις και ξανα -μανα?

ρωτάω, γιατι η διαδικασία αυτή παίρνει καμπόση ώρα ώστε να βγάλεις πλήρως τον αέρα απο μέσα, δεδομένου οτι δεν σου έχει πάρει αέρα σε κάποια απο τις φορές πλήρωσης υγρού κατα την διαδικασία.

πέρα απο αυτό, εμένα δε μ'αρεσει που δεν έχει καθόλου αντίσταση παρά την οποιαδήποτε διαδικασία. και σωστα να μην το έκανες κάποιας μορφής αντίσταση θα την είχες. αποκλείω την πάνω τρόμπα. τα κουμπώσαμε όλα σωστά?

Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.Πήρα της AVIN το dexron 3,η διαδικασία κράτησε πάνω απο ώρα και ειναι ολα κουμπομένα σωστά,υπήρχε λίγο πίεση στην αρχή της διαδικασίας αλλα μετά απο 45 περίπου λεπτά εβγαλα την κάτω τρομπα για να τσεκάρω αν χάνει και με την ευκαιρία την έσπρωξα να βγάλει και απο εκει αέρα προς τα πάνω...πηγε να καλυτερεύσει και σε κάποια φάση έστρωσε.Υστερα απο λίγο ητανε αέρας,μέχρι που κουράστηκα και σχεδόν έμεινα απο υγρά ( magura75 ml) πήγα πήρα σήμερα AVIN και αύριο λογικά θα ξαναπροσπαθησω. Ευχαριστώ και παλι.

Επανέρχομαι κουρασμένος...έκανα απανωτές εξαερώσεις αλλά τίποτα.Ανοίγοντας το πάνω τρομπάκι θέλω να ρωτήσω αν η κανονική του θέση ειναι εκει,η στο δικό μου ειναι λίγο πιο μέσα απο οσο πρέπει και δεν πρεσάρει τόσο όσο πρέπει?Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_1028 (1).jpg 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	62,0 KB 
ID:	307904 ρωτάω γιατί είδα οτι τραβιέται πιο εξωΚάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_1033 (1).jpg 
Προβολές:	140 
Μέγεθος:	60,6 KB 
ID:	307905
    Τελευταία τροποποίηση από martinacos; 19/01/2014 στις 17:35.

χωρις να γνωριζω την μαγκουρα, στις brembo πεταγετε εξω γιατι εχει ενα ελατηριο
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Έτσι πιστεύω και εγώ γιατί μέσα έχει ελατήριο και το δικό μου,το είδα σαν ανταλλακτικό στο ιντερνετ

Σχετικά με τα υγρά που τα τελειώνεις... αν βάλεις ένα σωληνάκι εφαρμοστό από την εξαέρωση του συμπλέκτη μέχρι το δοχείο, μπορείς να ανακυκλώνεις τα υγρά ωστε να μην τα πετάς και σου τελειώνουν συνέχεια.
    Σχετικά με το ελατήριο, το δικό σου έχει ή δεν έχει; αν το σπρώξεις μέσα βαθειά θα μείνει εκεί ή θα έρθει πίσω; έστω λίγο που να δείχνει την ύπαρξη του ελατηρίου; Ένα μικρό μέρος της αντίστασης είναι το ελατήριο, αλλά επίσης αυτό είναι που ρουφάει και τα υγρά μέσα στο κυλινδράκι.

Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. neos hartis se 990 adv efi
    από newdawnfades στο forum KTM
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2007, 11:35
  2. Pirelli Scorpion για 950/990 Adv 3 ΕΥΡΩ !
    από Nik0s στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2007, 22:45
  3. 990 Adv
    από sas στο forum KTM
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 09/03/2006, 19:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας