Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 227

Θέμα: 4 μέρες γυρεύοντας του βουνού τα παραμύθια...

Προσπαθώντας να συνηθίσω την διαρκή εναλλαγή ασφάλτου και χώματος,κάποια στιγμή στην άκρη του δρόμου μου κάνει νεύμα ένας βοσκός.το πιθανότερο είναι να θέλει τσιγάρο,σκέφτηκα.είχε πέσει στην περίπτωση αν ζήταγε αυτό.αλλά ο διάλογος που ακολούθησε ήταν απολαυστικότατος

-Γειά χαρά σου ρε παλληκάρι,
    -χαίρετε
    -δε μου λές,να σε ρωτήσω κάτι.από που έρχεσαι;
    -ανέβηκα στο Γράμμο από Καστοριά μέσω Διποταμιάς και έφτασα στην Αετομηλίτσα απο την λίμνη.
    -με τούτο εδώ;
    -ναί
    -καλά ρε παιδάκι μου,μπορείς να μου πείς τι παθαίνετε όλοι σας και έρχεστε για σκί με αυτά εδώ πάνω στην ερημιά(άσχετο!);το χειμώνα με τόσο χιόνι να,και έρχεται ένα παληκάρι μονάχο του,πάνω στο Τσούκα Πέτσικ τέσσερις μέρες σε σκηνή.τον βρίσκω,τον ρωτάω τι κάνεις εδώ πάνω μονάχος σου,ήρθα για σκί μου λέει.εμένα 50 χρόνια που βγάζω το κοπάδι τα ποδάρια μου δεν μπορώ να τα πατήσω πλέον,δε με βαστάνε και εσείς έρχεστε για σκί να κουτρουβαλάτε μέσα στα κρύα μονάχοι σας;είναι ωραία,μου λέει.και ξέρεις τι του λέω τότες;
    -τι του λέτε;
    -είσαι να παραβγούμε ποδαράτο μέχρι την κορφή να δούμε ποιός αντέχει;και ξέρεις δεν ήρθε,γιατί εδώ γεννήθηκα εγώ και ακόμα θα με έψαχνε στα μονοπάτια,δεν τόλμησε,συνέχισε γεμάτος αυταρέσκεια και περηφάνια ο απίθανος αυτός βοσκός.
    Τι να του εξηγώ τώρα και τι να του λέω.
    -είναι τρέλα παππού εδώ πάνω,είναι ωραία τα μέρη,όμορφη η φύση χιονισμένη και μη.για αυτό ερχόμαστε και εμείς.
    -αμ δεν έρχεστε όμως να κάνετε τη δουλειά μου να δείτε τι είναι ωραία,συνέχισε με παράπονο.
    Ο μικρός μας διάλογος συνέχισε και γύρω απο τους πολιτικούς που τους κορο’ι’δεύουν στις εκλογές και τους τάζουν δρόμους αλλά κούφιες υποσχέσεις.
    Άλλα 5 λεπτά πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα και ευχάριστα.για αυτό εξάλλου λατρεύω τα ταξίδια με τη μοτό.έχεις την αμεσότητα τόσο με την φύση,όσο και με τον κόσμο.ζείς πραγματικά,δεν αποστειρώνεσαι,δεν απομονώνεσαι όπως πιστεύουν όλοι όταν ταξιδεύει κανείς μόνος του.αντίθετα αφομιώνεται με το περιβάλλον,αφουγκράζεται τα πάντα,ζεί το κάθε τι πραγματικά.όλοι σας το έχετε νιώσει αυτό,ε;

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00160.jpg 
Προβολές:	171 
Μέγεθος:	101,2 KB 
ID:	276678
    ''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''

Ben Okri

Είχα πλέον φτάσει στον επαρχιακό Νεστορίου-Κόνιτσας.τοπίο δίπλα στο δρόμο για να χάνεσαι,

Όνομα:	DSC00166.jpg 
Προβολές:	171 
Μέγεθος:	98,1 KB 
ID:	276679
    ''στην αρχη ηταν ενας ποταμος.ο ποταμος εγινε δρομος κι ο δρομος απλωσε παρακλαδια σ'ολοκληρο τον κοσμο.κι επειδη ο δρομος ηταν καποτε ποταμος,ηταν συνεχεια πεινασμενος...''

Ben Okri

Δρόμος χωρίς ιδιαίτερη κίνηση,φαρδύς σε πολλά σημεία του,με σχετικά καλό οδόστρωμα.άλλαζα διάθεση.ο ρυθμός ανέβαινε,μια πολύ καλή ευκαιρία να δουλέψει και το μικρό Kawasaki ψηλότερα μιας και το βουνό το είχε ταλαιπωρήσει με την χαμηλή ταχύτητα.με το νού πάντα ταυτόχρονα και στην αλυσίδα η οποία δεν σήκωνε και πολύ θάρρος λόγω της κατάστασής της.αλλά πως να αντισταθείς,

Όνομα:	DSC00167.jpg 
Προβολές:	170 
Μέγεθος:	99,6 KB 
ID:	276680

Ben Okri

Για να έχεις και λίγο το νού σου,η άκρη του δρόμου σου έβαζε και τα όρια τα οποία δεν ρίσκαρες με τίποτα να περάσεις εφόσον δεν ήθελες να σε μαζεύουν με τα κουταλάκια απο τον Σαραντάπορο,

Όνομα:	DSC00171.jpg 
Μέγεθος:	102,8 KB 
ID:	276681

Ben Okri

Αν τύχει να βρεθείτε πάντως σε αυτά τα μέρη το ξεχαρμάνιασμα θεωρήται δεδομένο.και να μην το κυνηγήσετε,θα έρθει από μόνο του.απλά αφήστε το να σας βγεί,

Όνομα:	DSC00168.jpg 
Μέγεθος:	100,2 KB 
ID:	276682

Ben Okri

Κάπου εκεί ήταν όμως που αποφάσισε να με ξενερώσει το ίδιο το μοτοσυκλετάκι μου.ξεκινώντας για τον επαρχιακό Νεστορίου-Επταχωρίου,το παξιμάδι στον τροχό που δίνει κίνηση στον ατέρμωνα της ντίζας του κοντέρ αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία διαρκείας.χωρίς λοιπόν ενδείξεις ταχύτητας μα κυρίως χωρίς τις ενδείξεις του μερικού χιλιομετρητή,έπαυα πλέον να έχω τον πλήρη έλεγχο της αυτονομίας αλλά και τον χιλιομετρικών αποστάσεων.το υπόλοιπο ταξίδι μου έτσι εως την επιστροφή μου ήμουν αναγκασμένος να υπολογίζω την ταχύτητά μου από τις στροφές του κινητήρα αλλά και τις χιλιομετρικές αποστάσεις απο την διαρκή χρήση του χάρτη και την τυφλή εμπιστοσύνη στην οδική σήμανση.μαμώ το Akashi όλο και μην ξανακούσω ότι τα KLE είναι άθραυστα.αστικός μύθος και μάλιστα ολκής με υπογραφή και σφραγίδα απο μένα.ξενέρωσα πρός στιγμή,αλλά σε τέτοια μέρη ακόμα και να μείνεις εντελώς δεν πτοείσαι.αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου και να πάρεις μια βαθιά τζούρα οξυγόνου,

Όνομα:	DSC00175.jpg 
Μέγεθος:	69,7 KB 
ID:	276683

Ben Okri

Η πόλη της Καστοριάς φάνηκε σχετικά γρήγορα.η πολύβουη νότια παραλιακή οδός με προσγείωσε στην ψυχρή,έστω και επαρχιακή,αστική πραγματικότητα.το να πάω στο δωμάτιο και να επιστρέψω μπανιαρισμένος στο κέντρο για φαγητό ήταν κάτι το αδιανόητο για τα δεδομένα εκείνης της στιγμής μιάς και το μοναδικό σημείο του σώματος μου που δεν πόναγε ήταν οι λοβοί των αυτιών μου.σκονισμένος και με μια αγριόφατσα κατάδικου απο την κούραση,έκανα επιδρομή σε γυράδικο της πόλης,κάνοντας ένα γεναιόδωρο σεφτέ στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού ο οποίος μάλλον με λυπήθηκε για την ''εμφανισιακή'' κατάστασή μου παρά χάρηκε για το σχετικά υψηλό λογαριασμό που του έκανα.και επειδή βουνό με βουνό δε σμίγει,στο ίδιο μαγαζί έτυχε κατά την διάρκεια του λουκούλειου γεύματός μου να ψωνίσει και η Λαρισαία με την οικογένειά της που είχα συναντήσει στην λίμνη Αρρένες.αφού μάλιστα μου διηγήθηκε την ταλαιπωρία της επάνω στο βουνό από το σημείο που τους άφησα και μετά,με άφησε άφωνο λέγοντάς μου πως τελικός προορισμός τους ήταν η ...Λάρισα.δηλαδή η επίσκεψη στη λίμνη ήταν μονοήμερη,έτσι για να περάσει ευχάριστα η μέρα και να δούμε και κάτι διαφορετικό! Μιλάμε για κουράγια...
    ενώ ο ήλιος άφηνε πίσω του την λίμνη της Καστοριάς,

Όνομα:	DSC00179.jpg 
Μέγεθος:	64,8 KB 
ID:	276684

Ben Okri

Μετά απο ένα ευεργετικό μπανάκι,το κρεβατάκι αναλάμβανε με την σειρά του δράση.όχι ότι κοιμήθηκα με τις κότες αλλά μέχρι να συγκεντρώσω τις εικόνες και τις εμπειρίες στο μυαλό μου και να τις καταγράψω στο χαρτί,πέρασε κάμποση ώρα.και τι να πρωτοθυμηθώ.τους όμορφους ανθρώπους που γνώρισα και συνομίλησα,την αηδία που ένοιωσα βλέποντας τον πλούτο της ελληνικής φύσης να καταδυναστεύεται απο ντόπιους αλλά και απο ξένους ή το απόλυτο συναίσθημα της ελευθερίας που σου χαρίζει η περιήγηση σε δυο ρόδες;
    Αρχίζω σιγά σιγά και καταλαβαίνω την νοοτροπία των ανθρώπων που χωρίς δουλειά,χωρίς υποχρεώσεις αλλά ακόμα και αυτά να έχουν,ενα πρωί μαζεύουν πρόχειρα δυο εσώρουχα και γυρνούν το κλειδί στη μίζα.έτσι απλά.χωρίς οικονομική στήριξη πολλές φορές μα κυρίως χωρίς συγκεκριμένο προορισμό.όπου βγάλει ο δρόμος.ό,τι συμβεί καλοδεχούμενο.ή τουλάχιστον ας έρθει και βλέπουμε.το νόημα της ζωής λέτε να είναι αυτό τελικά;
    Καληνύχτα σας...

Ben Okri

συνεχίζεται...

Ben Okri

Παλαιό μέλος

Τέλειωσε το με το καλό και τα λέμε μετά (kordix = kostasyz )

Μέρα Τρίτη, 07.00

Το ξυπνητήρι και πάλι είχε πρωινή υποχρέωση.η αναζήτηση και σήμερα περιελάμβανε αρκετά χλμ σε χαλαρό ρυθμό οπότε και η θυσία του ύπνου κρινόταν απαραίτητη.ο κύριος Χρήστος για άλλο ένα πρωινό έβλεπε τον ένοικο του δωματίου 7 με την πρωινή δροσιά να περιεργάζεται την μοτοσυκλέτα του.
    -Καλημέρα,πάλι πρωινός;τι έχει το πρόγραμμα σήμερα;
    -Πρέσπες,Φλώρινα και Νυμφαίο μήπως και προλάβω και το καταφύγιο του Αρκτούρου για μια ξενάγηση.
    -και γιατί δεν το κάνεις ανάποδα να είσαι σίγουρος πως θα το βρείς ανοιχτό;απ’όσο ξέρω είναι μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα και είναι κρίμα να μην το επισκεπτείς.
    -το πρόγραμμα στο μυαλό μου το έχω βγάλει υπολογίζοντας τις ώρες κύριε Χρήστο,είναι καθαρά θέμα κολλήματος να μην το αλλάξω.έχω τις παραξενιές μου δυστυχώς!
    -πάντως για να φεύγεις τόσο νωρίς,πρέπει να πηγαίνεις χαλαρά στο δρόμο.πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που όσοι πάνε διακοπές τρέχουν στο δρόμο.πάς διακοπές τελείωσε,αλλάζεις ρυθμό απ’ό,τι έχεις συνηθήσει στις καθημερινές.αλήθεια χθές το βράδυ δε σε είδα,πως το είδες το βουνό μας;
    -υπέροχο.έχετε εκπληκτικές ομορφιές που δυστυχώς πρέπει να τις προστατεύετε πιο εντατικά.στο Γράμμο συντελείται ένα έγκλημα αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω αν οι τοπικοί φορείς έχουν γνώση της όλης κατάστασης.
    -έχουν δυστυχώς αλλά έχουν και την προσοχή τους στραμμένη αλλού αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα όλα τα βόρεια σύνορα να είναι αφύλακτα.δυστυχώς χάνουμε πολύτιμες πηγές ζωής,το κράτος πλέον δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας και εμείς μόνοι μας δεν έχουμε και τα μέσα να σώσουμε την κατάσταση.μη σε καθυστερώ όμως,ανοίγουμε μια τεράστια κουβέντα με αυτά.καλά να περάσεις και σήμερα λοιπόν!
    Η κατάσταση της αλυσίδας ήταν πολύ καλύτερη μιας και με το που γύρισα την περασμένη μέρα και παρόλη την κούρασή μου βρήκα το κουράγιο να την καθαρίσω και να την λαδώσω,βγάζοντας έτσι απο το μυαλό μου,προσωρινά,το θέμα πρόβλημα στην μετάδοση.

Ben Okri

Απ΄τις χαλαρές μέρες του ταξιδιού.ουσιαστικά η μέρα που θα ευχαριστιόμουν την οδήγηση χωρίς το άγχος του ''δύσκολου'' τερέν ή της κίνησης σε μέρη με αδυναμία ανεφοδιασμού.
    Γέμισμα στην Καστοριά (1,89 euro το λίτρο,πόνεσε η καρδιά μου...) και πορεία πρός Πρέσπες.ήθελα να το κάνω ψιλοροντέο κατευθυνόμενος από τον παλαιό επαρχιακό μέσω Απόσκεπου,μια διαδρομή με βλάστηση και σχεδόν ανύπαρκτη κυκλοφορία.δυστυχώς όμως λόγω μιας κλειστής γέφυρας λίγο μετά το χωριό,ο δρόμος ήταν κομμένος.κρίμα,μιας και τα τοπία που μου πρόσφερε λίγο μετά την Καστοριά με προδιέθετε για ακόμα καλύτερα στη συνέχειά του,

Όνομα:	DSC00182.jpg 
Προβολές:	135 
Μέγεθος:	63,6 KB 
ID:	276754

Ben Okri

Αναζητήστε τέτοιους ήσυχους δρόμους άμα βρεθείτε σε αυτά τα μέρη.και όχι μόνο σε αυτά.όλη η Ελλάδα μας είναι γεμάτη απο τέτοιους,

Όνομα:	DSC00187.jpg 
Προβολές:	136 
Μέγεθος:	100,8 KB 
ID:	276755

Ben Okri

επιστροφή λοιπόν και πορεία μέσω του επαρχιακού Καστοριάς-Φλώρινας.όχι βέβαια ότι και αυτή η διαδρομή έπηζε απο την κίνηση ή ότι ο δρόμος ήταν χάλια.κάθε άλλο μάλιστα.φαρδύς,με καλής κατάστασης οδόστρωμα,προδιέθετε στρίψιμο και κίνηση σε γρήγορο ρυθμό.κάτι δηλαδή σε versys 1000 (για να μην αλλάζουμε εταιρία και κατηγορία και μπερδευόμαστε.είναι σαν μπετονιέρα μεν αλλά...),

Όνομα:	DSC00189.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	98,2 KB 
ID:	276756

Ben Okri

Με μια μικρή στάση στο χωριό Κορέστεια για τάισμα του...Mr Pif (έφυγα απο Καστοριά και προκειμένου να βρεθώ γρήγορα στο δρόμο αμέλησα να φάω!),συνέχιζα πλέον σε δρόμο ο οποίος είχε στενέψει αρκετά και πέρναγε μέσα από μια κατάφυτη κοιλάδα.οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου στην πλειοψηφία τους πλέον Αλβανοί μιας και η Κρυσταλλοπηγή ήταν πολύ κοντά.τα βουνά της Αλβανίας φαίνονταν πεντακάθαρα,

Όνομα:	DSC00193.jpg 
Προβολές:	134 
Μέγεθος:	99,3 KB 
ID:	276757

Ben Okri

Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΛΟΥΤΡΑΚΙ από του βουνού^^
    από taxydromos στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 136
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2008, 13:28
  2. O τιτλος του Video τα λέει ΟΛΑ.....
    από PortisHead στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 24/08/2007, 17:13
  3. Απαντήσεις: 6