Μιχάλης από Ηράκλειο Κρήτης
Ευχαριστώ που λύνετε τις απορίες μου
3 λύσεις.
1. Το ξηλώνεις και αφού στοκάρεις την χαραμάδα σε στύλ "χειλάκι" βάφεις στο χρώμα του αυτοκινήτου.
2. Το ξηλώνεις και βρήσκεις απο άλλο bmw αλλά σε καλύτερη κατάσταση.
3. Ντουκόχαρτο μεγάλο νούμερο, τρίψιμο με σαπουνάδα, σουρφασέ, βάψιμο.
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Μάλλον θα κάνω την τρίτη λύση. Γιατί θέλω να το βάψω από μαύρο στο χρώμα που θα βάψω και το υπόλοιπο αυτοκίνητο (αμάξωμα).
Εννοείς να το τρίψω με σαπουνάδα και scotch, μετά ξέβγαλμα με καθαρό νερό και μετα με ψιλό γυαλόχαρτο; Πόσο; 800αρι νερού είναι καλά; Μετά θέλει κάποιο ειδικό αστάρι (πλαστοφιξ;;για να πιάσει η βαφή; Και μέσα στην βαφή ελαστικοποιητή (...αν το λέω καλά) ή κάποιο άλλο πρόσθετο;
Αν είναι όντως πλαστικό και όχι ξεραμένο λάστιχο,μπορείς να το βάψεις κανονικά,απλά σε αστάρι και χρώμα θα χρησιμοποιήσεις ελαστικοποιητή.Αν είναι σε σημείο που δε φαίνεται και δεν υπόκειται σε πολλές φθορές,ελαφρύ τρίψιμο,plastofix,και κάποιο μαύρο σπρέι για άβαφα πλαστικά (bumber spray)
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αλλα είναι σε σημείο που φαίνεται, στο εξωτερικό της πόρτας, και για αυτό θέλω να βγει το αποτελέσμα καλο και να αντέξει όσο γίνεται. Οπότε πλαστοφίξ, ελαστκοποιητή σε αστάρι και βαφή (και στο βερνίκι;; Η βαφή θα γίνει με πιστόλι αέρος στο χρώμα το αμαξώματος.
Μπράβο φίλε, το παλεύεις και το προχωράς γιατί το αγαπάς. Καλή συνέχεια...![]()
Μεγάλη μέρα σήμερα για ένα αρχάριο τεχνίτη όπως η αφεντιά μου!
Ετριψα τα στοκάκια και σχεδον όλα ηταν μια χαρά, είχαν "πιάσει". Μόνο μερικά ήθελαν ξαναπέρασμα για να γεμίσουν πιο καλά και τα πέρασα άλλο ένα χέρι.
Ορ'ιστε τα στοκάνια με πολυ καλό αποτέλεσμα μου φαίνεται και στην αφη. Σαν βραζιλιάνικο κωλ@ράκι είναι, τόσο απαλό και λείο, και έτριψα με 180 ξηρας. Θα περάσω και ένα 500 ξηράς σε δεύτερο χρόνο:
![]()
Κανε ενα γενναίο γέμισμα με στόκο και μετά πέρνα εκεί που χρειάζεται...!
Επίσης η ιδέα του πιστολόστοκου δεν είναι άσχημη.
μπαβο ρε πατριωτακι,αλλα εχω την εντυπωση οτι βαζεις πολυ στοκο θα τρελαθεις στο τριψιμο και την σκονη.Κατι ακομα,σκηρυντη βαζε πιο λιγο στον στοκο,γιατι στεγνωνει γρηγορα και δεν στρωνει καλα.καλη συνεχεια
Τωρα με τα στοκαρισματα δεν ειχα ξαναασχοληθει. Αλλα οταν το τριβεις γινεται πολυ ωραιο! Αυτη η υφη, οταν το εχεις στρωσει καλα, και το εχεις κανει λειο, ειναι απιστευτη!
Σιγα σιγα μαθαινω. Θελει εμπειρια κ εξοικειωση!
Εις αυριον τα σπουδαιοτερα!
Keep in touch...