Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 138

Θέμα: Κατανάλωση Adventure-R 1190

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    Ο πρώτος που βγάζει ένα 7,3 αφορά κυρίως ταξίδι και μόνο ένα 20% πόλη .
    Πόσο παραπάνω από 7,3 - 7,5 σου καίει στο ταξίδι , το δικό σου ?

Για να έχουμε μια εικόνα της διαφοράς .
    Δηλαδή να υπολογίσουμε ένα 6,7 ταξίδι για τον φίλο;
    Αν ναι συνεχίζω. Μου το έκαψε 1 φορά στη μοναδική βόλτα (και τελευταία) που πήγα με κλάμπ και δεν πέρασα τα 120-130 με μο όμως αρκετά λιγότερα.
    Το συγκεκριμένο μοτοσακό όμως για να ξηγιόμαστε δεν το πήρα για να μου σπάσω (εγώ) τα νεύρα πηγαίνοντας με γελοίες ταχύτητες και σαφώς δεν είναι φτιαγμένο για να ταξιδεύει σκοτσάροντας με 100. Είναι πολεμική μηχανή άρα καίει και σαν τέτοια. Νούμερα παλαβά σε σχέση με αυτά που αναφέρουν πάντως
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Οκ δεκτό περί πολεμικής μηχανής .

Αλλά το 7 lt/100 θεωρείς και συ πως είναι νούμερο υπαρκτό , και παίζει . Τα δε 130 χλμ/ωρα σε ένα δρόμο όπως είναι ας πούμε το Νάυπακτος - Άρτα δεν το θεωρώ κουλό νούμερο , για κάποιον που νιώθει και τους κινδύνους του δρόμου .

anyway ,

για να μην μακρυγορώ και επειδή απορώ και γω πως μπήκα στη διαδικασία να κάνω το δικηγόρο των πορτοκαλί παρταλίων ..... μένω σε αυτά για τα οποία έχω στοιχεία , και είναι αυτά που έχω αντλήσει από το adv rider , από το fuelly , και από τον μοναδικό Έλληνα αναβάτη που έχω βρει μέχρι στιγμής και μου έχει μιλήσει για τα ίδια νούμερα .

Περιμένω πως και πως , κάποιον αναβάτη εδώ μέσα να μας πει τι παίζει και υπό ποιες συνθήκες .

Για μένα το θέμα αυτονομία είναι κομβικό σε αυτό το μηχανάκι , μιας και η ίδια η ktm ( αυτό για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα πως η εταιρεία αλλάζει προφίλ και target group ) το παρουσιάζει ως τουριστικό μηχανάκι άμεσο ανταγωνιστή του gs1200 .

Tώρα , άμα μπει κανά παλικάρι και μας γράψει για ταχύτητες πχ σε ανοιχτούς δρόμους 120 - 140 και καμιά κατανάλωση 8,5 - 9 lt/100 πραγματικά ..... τότε θα αρχίσω να γράφω στο άλλο θέμα με την υδρόψυκτη Γερμανική υδραντλία με ρόδες . :rotflmao::rotflmao:

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από faraway Προβολή μηνύματος
    Αλλά το 7 lt/100 θεωρείς και συ πως είναι νούμερο υπαρκτό , και παίζει
    Αμέ και παρακάτω νούμερο παίζει. Και στην route66 ακόμα παρακάτω. Για μέση λέω εγώ σε Ελληνικούς δρόμους και με ανθρώπινη οδήγηση που δεν συμπεριλαμβάνει ούτε ακραίες καφρίλες ούτε ασκήσεις υπομονής χρησιμοποιώντας 25 άλογα απο το μοτέρ, γιατί με 120 σταθερά την ευθεία της Κατερίνης κάπου τόσα δουλεύουν, τα υπόλοιπα κοιμούνται.

Είναι γενική παραδοχή πως τα μεγάλα δικύλινδρα καίνε και άμα πιεστούν καίνε πολύ. Ακόμα κι αν δεχτούμε πως τα ηλεκτρονικά του συγκεκριμένου μοτέρ είναι πολύ εξελιγμένα σε σχέση με του RC8 δεν παύει να είναι 1200 κυβικά (ενός αισθητά υπερτετράγωνου κινητήρα με όλες τις επιπτώσεις στην μορφή της απόδοσης άρα και την κατανάλωση που συνεπάγεται αυτό) τα οποία αντιστοιχούν σε 1200 κυβικά μίγματος. Αυτό σημαίνει πως όταν το ανοίξεις καίει άρα η μέση κατανάλωση ανεβαίνει.

Εντέλει για να τελειώσει και κάπου, αμφισβητώ το ότι τον οικονομικότατο τρόπο κίνησης για να βγούν αυτές οι καταναλώσεις τον κοτσάρουν στη μέση κατανάλωση.

Χρέπια

Καραμελωμένο Μέλος Το avatar του/της Translatoras
    Έπεσε σήμερα στα χεράκια μου το ΜΟΤΟ με το Μεγα ON-Off test.

Έτρεξα αμέσως στις καταναλώσεις..................

Άκου εκεί μέση κατανάλωση 5,8 lt/100 km ???????
    -Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 39 θύματααααα! -Δώσε μια εφημερίδα πιτσιρίκο.-Ορίστε κύριε. -Εφημερίδεεεες, μεγάλη απάτη 40 θύματααααα!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Υπαρχει ενδεχομενως ενας πολυ καλος λογος γιατι μια μηχανη 1190 κυβικων και 150 ιππων μπορει να καιει λιγοτερο απο μια μηχανη 990 κυβικων και 100 ιππων κι αυτο δεν εχει απαραιτητα να κανει με εξελιγμενα ηλεκτρονικα. Ως γνωστον οι ψεκασμοι εχουν μια περιοχη λειτουργιας κλειστου βροχου και το υπολοιπο σε ανοιχτο βροχο. Ο κλειστος βροχος δουλευει μεχρι το πολυ 15-20% ανοιγμα γκαζιου και περιπου μεσαιες στροφες και αποσκοπει σε AFR 14.7, δηλαδη φτωχο μιγμα=χαμηλη καταναλωση. Το 1190 μπορει καλλιστα να δουλευει σε κλειστο βροχο σε ταξιδι με 150+ ενω το 990 μπορει καλλιστα να μη δουλευει. Τα αναλογα συμβαινουν και σε οποιεσδηποτε αλλες συνθηκες, δηλαδη, το 1190 αν οδηγειται με τον ιδιο συντελεστη καφριλας με το 990, θα περναει αρκετα μεγλαυτερο χρονο σε περιοχη κλειστου βροχου. Αν συνυπολoγιστει και το traction control, τοτε θα εχουμε ακομα καλλιτερη οικονομια.
    Προφανως, οταν το ενα βγαζει τα 150 και το αλλο τα 110 αλογα του, τοτε το πρωτο θα καιει παραπανω, αλλα φανταζομαι κανεις δεν το αρνειται αυτο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

7 years of fuckin up Το avatar του/της Stabak
    Αυτο που λες εχει να κανει με το ride by wire κ την ρυθμιση του, πιθανον....
    Ban 'em all

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Stabak Προβολή μηνύματος
    Αυτο που λες εχει να κανει με το ride by wire κ την ρυθμιση του, πιθανον....
    Σωστα, αυτο το ειχα ξεχασει. Ακομα ενας λογος για καλλιτερη οικονομια.

Χωρίς να είμαι σίγουρος... ο κλειστός βρόχος έχει να κάνει με χιλιοστά του δευτερολέπτου άπαξ και ανοίξει το γκάζι, δεν είναι κλειστός δε σε κανένα μοτό του είδους του adv στα 150 χλμ λόγω του ότι η αεροδυναμική αυτών των μοτό είναι για γέλια σε σχέση με ένα ss. Μιλάμε πάντα για μουαγιέν και όχι για το αν μπορεί να κινηθεί με 150 και ούριο και κατηφόρα καίγοντας 4 λίτρα.
    Μπορεί να συμβεί ναι, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Ασχετο. Η κουβέντα μου θύμισε τους downsized turbo κινητήρες με τις αστείες καταναλώσεις που έδιναν ''κάποια'' εργοστάσια, ενώ στην πραγματικότητα η μέση ήταν (είναι) σχεδόν διπλή και η μέγιστη τριπλή.
    Τεσπα back to θέμα μας, ας δούμε πόσο χαμηλότερη κατανάλωση δίνει η μαμά ΚΤΜ στο 1190 σε σχέση με το 990 και εγώ θα την δεχτώ αγόγγυστα και αβάδιστα σαν διαφορά.

Τρανσλάτωρα άστα τα περιοδικά φίλε μου γιατί απο κάπου θα πρέπει να πιαστούν κι αυτοί για να τους δίνουν μοτά για τεστ και η εποχή επιτάσσει στον τομέα της κατανάλωσης το ποτήρι να το δείχνουν μισογεμάτο.
    Αν λοιπόν υποθέσουμε πως το 1190 έχει 5 ελάχιστη δεν μπορεί να έχει 6.6 μέγιστη για να βγει το 5,8 μέση. Ούτε καν 7.6 μέγιστη για να πω πως κάπου κάνουμε λάθος... Ούτε 8.6 Ούτε...κλπ
    Ξαναλέω λοιπόν πως αμφισβητώ τον τρόπο που βγαίνει η μέση κατανάλωση...
    Τελευταία τροποποίηση από endopandou; 03/07/2013 στις 10:16.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Ο κλειστός βρόχος έχει να κάνει με χιλιοστά του δευτερολέπτου άπαξ και ανοίξει το γκάζι, δεν είναι κλειστός δε σε κανένα μοτό του είδους του adv στα 150 χλμ λόγω του ότι η αεροδυναμική αυτών των μοτό είναι για γέλια σε σχέση με ένα ss. Μιλάμε πάντα για μουαγιέν και όχι για το αν μπορεί να κινηθεί με 150 και ούριο και κατηφόρα καίγοντας 4 λίτρα.
    Μπορεί να συμβεί ναι, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Η σιγουρια σου ειναι ακλονητη, οποτε δεν επιμενω

Το οτι ενα τρανσαλπ 650 με 40 αλογα τροχο μπορει να παει αερα 150χμ/ω φανταζομαι περναει στα ψιλα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος
    Η σιγουρια σου ειναι ακλονητη, οποτε δεν επιμενω
    Έχεις δίκιο μεγαλογιατρέ το διόρθωσα. Sorry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Τεσπα back to θέμα μας, ας δούμε πόσο χαμηλότερη κατανάλωση δίνει η μαμά ΚΤΜ στο 1190 σε σχέση με το 990 και εγώ θα την δεχτώ αγόγγυστα και αβάδιστα σαν διαφορά.
    Η επισημη ανακοινωση ειναι 20% χαμηλοτερη μεση.

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Η επισημη ανακοινωση ειναι 20% χαμηλοτερη μεση.
    το μυστικό είναι μάλλον από πια μέση εννοούν...
    εντάξει είναι γνωστό ότι τα εργοστάσια δίνουν καταναλώσεις με οδηγό τζόκεϊ, ντεπόζιτο με 5 λίτρα βενζίνη μέσα, τη ρεζέρβα στα πιτς, ελαφρά κατηφόρα και ούριο άνεμο... μια ρεαλιστική προσέγγιση είναι νομίζω να λαμβάνεται η κατανάλωση που δίνεται ως αστικός κύκλος σαν κατανάλωση ταξιδίου...

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    το μυστικό είναι μάλλον από πια μέση εννοούν...
    εντάξει είναι γνωστό ότι τα εργοστάσια δίνουν καταναλώσεις με οδηγό τζόκεϊ, ντεπόζιτο με 5 λίτρα βενζίνη μέσα, τη ρεζέρβα στα πιτς, ελαφρά κατηφόρα και ούριο άνεμο... μια ρεαλιστική προσέγγιση είναι νομίζω να λαμβάνεται η κατανάλωση που δίνεται ως αστικός κύκλος σαν κατανάλωση ταξιδίου...
    δεν διαφωνω, αλλα μου αρκει που ο endo θα το δεχτει αγογγυστα

δεν διαφωνω, αλλα μου αρκει που ο endo θα το δεχτει αγογγυστα
    η αλήθεια είναι πως περίμενα μικρότερο νούμερο. Το 20% έτσουξε I got

Πωλείται KLR250 με κατανάλωση 2,3 λίτρα (εργοστασιακή)

Κοιτα να δεις που θα παρω το adv για μουλαρι καιθα σκοτωσω το bandit
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Σελίδα 9 από 10 ΠρώτοΠρώτο ... 45678910 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Adventure-R 1190 147ps 230 kg
    από DrBig στο forum KTM
    Απαντήσεις: 1490
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2016, 05:20
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 12/04/2015, 02:44
  3. Απαντήσεις: 13