Σελίδα 9 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 520

Θέμα: Φωτογραφική Μηχανή - Ένας οδηγός

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Η 5 100 πέρσι κέρδισε το βραβείο καλύτερης ΒΑΣΙΚΗΣ DSLR.
    Μια χαρά μηχανή είναι και για αυτά που περιγράφεις και εξαιρετική για τα λεφτά της.
    Αν λοιπόν δεν είδες κανένα πρόβλημα στη χρήση που κάνεις κράτα τη μέχρι τη μέρα που θα διαπιστώσεις ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις αυτό που έχεις προαποφασίσει....
    Τότε και μόνο τότε σκέψου την αντικατάσταση !
    Μα δε μιλαω για μενα. Εγω γενικοτερα προτιμω τα ακινητα θεματα, οποτε ουτως η αλλως δεν εχω και τεραστια εμπειρια απο αυτα που περιγραφεις. Απλα σου λεω οτι αν θες να βρεις κριτικες που κανουν τις Νικον να γαμουν και να δερνουν, θα βρεις. Αντιστοιχα και για τις Κανον. Σε ολα τα ειδη φωτογραφιας.
    Και το λεω μονο και μονο γιατι εμπλεξες και τη D600 στην κουβεντα περι ταχυτητας εστιασης, και εκει ειναι που διαφωνω πραγματικα. Και στους φακους. Αλλα ας το αφησουμε αυτο, ξαναλεω...
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος

υγ D600 (που δέρνει αλύπητα την 6D, θα έσκαγα αν δεν το έλεγα...) [/COLOR]
    το περιοδικό φωτογράφος δεν έχει την ίδια γνώμη...

ακού τώρα τι είπε μια φίλη μετά από ένα ταξίδι για φωτογραφία γουάιλντ λάιφ...

-Συμφωνώ απολύτως. Αλλά - και αυτό είναι μεγάλο αλλά - στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για αυτοσκοπό. Να θυμίσω ότι (πέραν της φιλικής καζούρας που γίνεται μεταξύ μας) η όλη συζήτηση ξεκίνησε από τις παρατηρήσεις μας στα Orkney. Εν συντομία, τα πουλιά τα βρήκαμε, τα παρατηρήσαμε, ξέραμε τι φωτογραφίες θέλαμε να πάρουμε, είχαμε κουτρουβαλήσει στις πλαγιές, τους βράχους και τα λαγκάδια, και οι μηχανές/φακοί ΔΕΝ εστίαζαν ή δεν κλείδωναν το θέμα.

Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε περι θεωρητικής συζήτησης ούτε περι αυτοσκοπού. Η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας. Όταν έχω φάει 10 ώρες (και το εννοώ) σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο με 10 μποφώρ αέρα για να περιμένω ΜΙΑ σκηνή, η σκηνή διαδραματίζεται μπροστά μου και ο φακός πάει μπρος πίσω και δεν εστιάζει υπάρχει ουσιαστικό θέμα. Και ο λόγος των συγκριτικών ήταν ακριβώς αυτός. Δλδ αν είμαι εγώ και δίπλα μου ένας χρήστης συστήματος Canon και μπροστά μας εκτυλιχθεί μιά σκηνή ποιός από τους δύο μας έχει περισσότερες πιθανότητες να φωτογραφήσει τη σκηνή. Εν ολίγοις, ποιά είναι η αξιοπιστία και η απόδοση του εξοπλισμού in the field, ώστε ο εξοπλισμός να μην υπαγορεύει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να φωτογραφήσει ο φωτογράφος.

Οι Gema, δίκην αστείου, έχουν ήδη τονίσει ότι στη φωτογραφία άγριας φύσης η ταχύτητα εστίασης του φακού είναι σημαντικότατος παράγων (σε αντίθεση με τη φωτογράφηση τοπίου πιθανώς). Ο φωτογράφος άγριας ζωής δεν θέλει να φωτογραφήσει ένα πουλί - θέλει να φωτογραφήσει μιά πολύ συγκεκριμένη στιγμή από τη ζωή του πουλιού και γι' αυτό χρειάζεται ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης. Οι 'στιγμές' αυτές εκτυλίσσονται ταχύτατα και δεν είναι απαραίτητα κάτι που θα επαναληφθεί - ή θα επαναληφθεί όσο παρευρίσκεται ο φωτογράφος. Αν δεν την πιάσεις όταν γίνεται την έχασες, πολλές φορές για πάντα.

Φυσικά παίζει και ο παράγων τύχη - σαφώς βγαίνουν και έτσι φωτογραφίες αλλα δεν νομίζω ότι υπάρχουν άτομα που να έχουν επενδύσει χιλιάρικα σε εξοπλισμό και να είναι ικανοποιημένα να βασίζονται στην τύχη (Αν εστιάσει το σύστημα, αν κλειδώσει κτλ κτλ).

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RizlaPlusPlus Προβολή μηνύματος
    Εγω παντως με d5100 και τον ταπεινο κιτ φακο (δραματικα αργο AF), εχω χτυπησει αυτη που ειναι και online, και διαφορες αλλες απο παρεα σε μοτοβολτες που δεν εχω σηκωσει. Δεν ξερω, δεν ηξερα ποτε και δε με ενδιαφερει κι ολας αν τα τεστ που κανουν οι εκαστοτε αμεροληπτοι ειναι σωστα η οχι. Ποτε δεν ειχα προβλημα με τη δικη μου σε γρηγορα, αργα, δυσκολα θεματα κτλ κτλ. Συνεπως, δεν πιστευω κανεναν και τιποτα επι τουτου. Οσον αφορα το ΝΒΑ, ουτε αυτο αποδεικνυει τιποτα δεδομενου του οτι δε γνωριζει κανεις μας τι συμφωνιες εχει κανει η Κανον με τους επαγγελματιες δημοσιογραφους (κοστιζουν πολυ τα εργαλεια, και δε φτιαχτηκαν για να τρωνε κατοστακιλους διμετρους μαντραχαλαδες στη μαπα).

Το μοναδικο που μπορω να θεωρησω αντικειμενικο, ειναι οι τυχαιες φωτογραφιες που βλεπω στο φλικ'ρ, και ειναι ΠΟΛΛΕΣ που αναιρουν το αρθρο του αντικειμενικου reviewer που αναφερεις.

@χυμαδορ: Αδερφε, εχεις κανα σχολιο, η ακομα καλυτερα και κανα δειγμα απο τη DP1 πουθενα να του ριξω μια ματια;; Πολλα μας τα'παν για αυτη τη μηχανη και με τρωει η περιεργεια...

Ε, οχι. Αλλα ας μην αφησουμε ΚΑΙ αυτο το θεμα στο τραπεζι, δεν αξιζει...
    Μια χαρά είναι η φωτογραφία και η D5100 είναι από τις καλύτερες entry level dslr που παίζουν καλύτερη και από την πιο νέα D5200!
    Οι Sigma έχουν αυτό τον τριστρωματικό αισθητήρα και καταγράφουν πραγματικό χρώμα και λεπτομέρειες χωρίς interpolation και αρχιδιές... αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, δηλαδή καλό φως ομοιόμορφα κατανεμημένο και ISO μέχρι 100 (ιδανικό 50!) κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει μηχανάκι που να τις συναγωνίζεται σε γράψιμο. Για οτιδήποτε άλλο, δηλαδή σκοτάδια, δύσκολο φως και καρέ που χρειάζεσαι μεγάλο δυναμικό εύρος, άστο καλύτερα ζωγράφισε το... σε λειτουργικότητα παραμένουν έτη φωτός πίσω από τον ανταγωνισμό, ακόμα και οι καινούργιες, οι Merril... οι μόνες που τις έχουν πλησιάσει πολύ σε ποιότητα γραψίματος είναι οι Fujifilm με τον X-Trans αισθητήρα, οι οποίες είναι απείρως πιο εύχρηστες και αξιόπιστες από τις Sigma. Θα σου στείλω με π.μ. τον λογαριασμό μου στο flickr, έχω πολλά δείγματα από την DP1.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Έχουν βγει αριστουργήματα και με KODAK... Αλλά όχι από εσένα.

Αυτοί που 'αφησαν στην άκρη καλές μηχανές για πίστευαν ότι δεν τις είχαν ανάγκη πια, είναι... πάρα πάρα πολλοί λίγοι.
    (kai μην ακούς το dpgr)
    Προφανώς όχι από εμένα, αλλά εγώ δεν ειμαι ούτε καν ερασιτεχνης φωτογράφος. Περιστασιακός είμαι στην φωτογραφία που επειδή η Canon DSLR που έχω, έχει 5 πράγματάκια επάνω, κάνει κάποιες αδιάφορες (σε άλλη περίπτωση) φωτογραφίες, συμπαθητικές.

Μην το γυρνάτε συνέχεια στο προσωπικό για΄τι δεν είναι και τα νευρα μας στην καλύτερη κατάσταση αυτες τις μέρες.
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sniper Προβολή μηνύματος
    Προφανώς όχι από εμένα, αλλά εγώ δεν ειμαι ούτε καν ερασιτεχνης φωτογράφος. Περιστασιακός είμαι στην φωτογραφία που επειδή η Canon DSLR που έχω, έχει 5 πράγματάκια επάνω, κάνει κάποιες αδιάφορες (σε άλλη περίπτωση) φωτογραφίες, συμπαθητικές.

Μην το γυρνάτε συνέχεια στο προσωπικό για΄τι δεν είναι και τα νευρα μας στην καλύτερη κατάσταση αυτες τις μέρες.
    Ζητώ συγνώμη κακή διατύπωση.
    Δεν ήθελα να το θέσω επί προσωπικού.

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    το περιοδικό φωτογράφος δεν έχει την ίδια γνώμη...

ακού τώρα τι είπε μια φίλη μετά από ένα ταξίδι για φωτογραφία γουάιλντ λάιφ...

-Συμφωνώ απολύτως. Αλλά - και αυτό είναι μεγάλο αλλά - στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για αυτοσκοπό. Να θυμίσω ότι (πέραν της φιλικής καζούρας που γίνεται μεταξύ μας) η όλη συζήτηση ξεκίνησε από τις παρατηρήσεις μας στα Orkney. Εν συντομία, τα πουλιά τα βρήκαμε, τα παρατηρήσαμε, ξέραμε τι φωτογραφίες θέλαμε να πάρουμε, είχαμε κουτρουβαλήσει στις πλαγιές, τους βράχους και τα λαγκάδια, και οι μηχανές/φακοί ΔΕΝ εστίαζαν ή δεν κλείδωναν το θέμα.

Δεν πρόκειται λοιπόν ούτε περι θεωρητικής συζήτησης ούτε περι αυτοσκοπού. Η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας. Όταν έχω φάει 10 ώρες (και το εννοώ) σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο με 10 μποφώρ αέρα για να περιμένω ΜΙΑ σκηνή, η σκηνή διαδραματίζεται μπροστά μου και ο φακός πάει μπρος πίσω και δεν εστιάζει υπάρχει ουσιαστικό θέμα. Και ο λόγος των συγκριτικών ήταν ακριβώς αυτός. Δλδ αν είμαι εγώ και δίπλα μου ένας χρήστης συστήματος Canon και μπροστά μας εκτυλιχθεί μιά σκηνή ποιός από τους δύο μας έχει περισσότερες πιθανότητες να φωτογραφήσει τη σκηνή. Εν ολίγοις, ποιά είναι η αξιοπιστία και η απόδοση του εξοπλισμού in the field, ώστε ο εξοπλισμός να μην υπαγορεύει τι μπορεί και τι δεν μπορεί να φωτογραφήσει ο φωτογράφος.

Οι Gema, δίκην αστείου, έχουν ήδη τονίσει ότι στη φωτογραφία άγριας φύσης η ταχύτητα εστίασης του φακού είναι σημαντικότατος παράγων (σε αντίθεση με τη φωτογράφηση τοπίου πιθανώς). Ο φωτογράφος άγριας ζωής δεν θέλει να φωτογραφήσει ένα πουλί - θέλει να φωτογραφήσει μιά πολύ συγκεκριμένη στιγμή από τη ζωή του πουλιού και γι' αυτό χρειάζεται ταχύτητα και ακρίβεια εστίασης. Οι 'στιγμές' αυτές εκτυλίσσονται ταχύτατα και δεν είναι απαραίτητα κάτι που θα επαναληφθεί - ή θα επαναληφθεί όσο παρευρίσκεται ο φωτογράφος. Αν δεν την πιάσεις όταν γίνεται την έχασες, πολλές φορές για πάντα.

Φυσικά παίζει και ο παράγων τύχη - σαφώς βγαίνουν και έτσι φωτογραφίες αλλα δεν νομίζω ότι υπάρχουν άτομα που να έχουν επενδύσει χιλιάρικα σε εξοπλισμό και να είναι ικανοποιημένα να βασίζονται στην τύχη (Αν εστιάσει το σύστημα, αν κλειδώσει κτλ κτλ).
    Ρε συ τι μου βάζεις αποσπάσματα από forum στο οποίο εσύ με πρότεινες να γίνω μέλος και έγινα;

Εγώ φταίω που δεν διαβάζεις ???

Ρεζουμέ (δικό μου)
    Τοπίο, μόδα, στούντιο, άρτ κλπ Νίκον
    Ρεπορτάζ, άγρια φύση κλπ Κάνον

Χαϊβάνια σαν κι εμάς δεν παίζει και πολύ ρόλο
    Αυτή τη στιγμή η νίκον 7100 είναι ότι καλύτερο υπάρχει με την προϋπόθεση να ασχοληθείς και να πάρεις και κανένα φακό της ανθρωπιάς

Αυτά !

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    νομίζω μετά από 10 σελίδες πρέπει να ακουστεί και ο εθνικός ύμνος της φωτογραφίας

αφιερωμένο σε όλους σας

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Χαϊβάνια σαν κι εμάς δεν παίζει και πολύ ρόλο
    Αυτά !
    +600 (σε ζμπαραλια )
    There are 10 types of ppl in this world: Those who understand binary and those who don't.

ΠΑΛΙ ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΜΕ....................

Τελικά οί Φερράρι ή ή οί Πόρσε είναι πιό γρήγορες...??????

έξτρα ερωτήσεις για τους κατέχοντες μιας και απ' ότι βλέπω είναι αρκετά ανοιχτή η συζήτηση...

Μιλώντας πάντα με κριτήριο το κόστος (no money, no honey) και με ένα budget 800 ευρώ, αξίζει να πάρεις ένα έτοιμο κιτ όπως αυτό της eos 60D ( http://www.skroutz.gr/s/281925/Canon-EOS-60D-Kit.html ) ή ξέχωρα φακό και μηχανή?
    Κριτήριο επιλογής φακού είναι ο 18-55 σαν μέγεθος. Ούτε τηλεφακός μας ενδιαφέρει ούτε ευρυγώνιος ούτε τπτ άλλο προς το παρόν που είμαι entry level...
    Επίσης αν πάμε ξέχωρα, είναι καλύτερο ακριβή μηχανή και φτηνός φακός...?

Επίσης επειδή πήρα κάποιες ιδέες και από την συζήτηση εδώ μέσα, βάσει αυτής της σύγκρισης: http://snapsort.com/compare/Canon_EO...vs-Nikon-D5100 μάλλον είναι καλύτερο να πάρω την nikon d5100 από την canon 60D.... και οικονομικά αλλά και ποιοτικά....? από αυτό εδώ το site βλέπω ότι η nikon είναι κατά ένα χρόνο νεώτερη ως προς την κυκλοφορία της, και συγκεντρώνει 10 πόντους μεγαλύτερη βαθμολογία....

αν πράγματι είναι τόσο καλή όσο φαίνεται η nikon (βάσει στοιχείων) και τη βρίσκεις εδώ http://www.skroutz.gr/c/434/psifiake...eyphrase=d5100 430 σκέτη μόνη της, ισχύει κάτι από την πρώτη ερώτηση, να πάρεις δηλαδή μόνο τη μηχανή και ξέχωρα έναν καλύτερο ποιοτικά φακό, ή να πάρω το κιτ στα 507...?

Τέλος, όπως βλέπετε, μέχρι στιγμής συμβουλεύομαι την ελληνική αγορά, αξίζει να ασχοληθώ με amazon ή άλλα καταστήματα του απρόσωπου και ανασφαλούς ίντερνετ? (σημειωτέον, έχω κάνει πολλές και ακριβές αγορές από ίντερνετ, αλλά για την κάμερα έχω αποκομίσει την εντύπωση ότι καλύτερα είναι να "πληρώσεις" την εξυπηρέτηση κάποιου εγχώριου μαγαζιού που θα σου εγγυηθεί και το after sales service αλλά και σε ενδεχόμενο αστοχίας υλικού θα είναι πιο εύκολο να επιλυθεί το πρόβλημα...)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    έξτρα ερωτήσεις για τους κατέχοντες...
    και έξτρα στις έξτρα ερωτήσεις...

αξίζει να πάρει κανείς μεταχειρισμένο φακό?

και, σχετικά με την σταθεροποίηση της εικόνας, βλέπω ότι ούτε η 60D αλλά ούτε η D5100 έχουν image stabilizer. Όμως αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν φακοί με δικό τους stabilizer επάνω? Η nikon έχει κάτι τέτοιο σε φακό? και θα δουλεύει αυτός ο φακός στην μηχανή? και ποιά η διαφορά του μηχανισμού επάνω στο φακό από τον μηχανισμό επάνω στο μηχανή...?

δεν πιστεύω να σας κούρασα....? :ZZZ:

ευχαριστώ πολύ!
    Τελευταία τροποποίηση από stam2; 08/08/2013 στις 08:57.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    ...
    Ειπαμε, δεν αξιζει να παρεις Κανον. Η Νικον ειναι η καλυτερη

Λοιπον, σοβαρα τωρα: Μιλας για μηχανηματα που μπορουν να κανουν πολλα περισσοτερα απο οσα φανταζεσαι και μπορεις να χρησιμοποιησεις (τουλαχιστον για τα πρωτα σου βηματα). Για την D5100(που την εχω κιολας) ειπαν κι αλλοι παραπανω, οποτε ριξε μια ματια.

Γενικοτερα, και οι δυο φακοι 18-55(νικον και κανον) ειναι φτηνες κατασκευες, αλλα εχουν πολυ καλη ποιοτητα κρυσταλλων για τα λεφτα που κοστιζουν.
    Αν θες να ψαχτεις για φακο ξεχωριστα, να θυμασαι το εξης: το range 18-55 δε θα το βρεις σε κανενα αλλο φακο στο μπατζετ που δινεις, εκτος απο το 18-105(που ειναι μπαζουκα ομως). Αν δε σε νοιαζει ΚΑΘΟΛΟΥ το ζουμ και το ευρυγωνιο, τοτε χτυπας ενα 35αρη που ειναι διαμαντι και παιζει στα 160 ευρω ο Νικον (για κανον δεν ξερω, αλλα θα αναλαβει καποιος καταληλλος εδω).

Οι μεταχειρισμενοι φακοι γαμανε, αλλα μην ξεκινησεις ετσι. Δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου να εξοικειωθει με τη λειτουργια της φωτογραφικης, τη λειτουργια του φακου κτλ ωστε να ξερεις τι να προσεξεις οταν πας για μεταχειρισμενο.

ΕΝΤΙΤ: Αν ριξεις μια πιο λεπτομερη ματια, θα δεις οτι δεν αξιζουν τα ιντερνετομαγαζα. Οι τιμες σε φωτογραφικο εξοπλισμο ειναι αρκετα ισορροπημενες γενικοτερα, και το μοναδικο απο το οποιο μπορει να κερδισεις κατι ειναι η ισοτιμια ευρω-δολλαριου. Ανεφερες και μονος σου ομως τα προβληματα μιας αγορας απο Αμερικα...

Κατα τη γνωμη μου:

α). Δες ποια μηχανη "κουμπωνει" καλυτερα στο χερι σου. Ολα τα σωστα μαγαζια στο κεντρο θα σου δωσουν μηχανες με μπαταρια να "παιξεις".
    β). Η Νικον εχει μια ακαταμαχητη σειρα φακων για το μικρο φορμα -και σε καλες τιμες-, η Κανον εχει περισσοτερους χρηστες οποτε θα βρεις πιο πολλα μεταχειρισμενα.
    γ). Παρε Νικον.
    Τελευταία τροποποίηση από RizlaPlusPlus; 08/08/2013 στις 10:06.

Η σόνι έχει σταμπιλάιζερ μέσα στη μηχανή, οι άλλοι έχουν στο φακό που είναι πιο καλά αλλά και πιο ακριβά.
    (αφού για κάθε φακό πηρώνεις και από ένα τέτοιο)
    Καλό είναι να το χεις το σταμπιλάιζερ αλλά πιο καλά είναι να έχεις σταθερό χέρι. Το σταμπιλάιζερ ρίχνει λίγο τη πχοιότητα. Αν όμως τραβάς πάνω από τη μοτοσυκλέτα με το μοτέρ να δουλεύει αλλάζει το πράμα.

Εάν δε σκοπευεις να το πας μακριά το πράμα και οι 2 μηχανές που γράφεις είναι μια χαρά με την Νικον να είναι πιο νέο μοντέλο.
    H canon όμως είναι Weather sealed
    Πάει να πει αν την έχεις μαζι σου σε ταξίδι και πάεσεις σε βροχές και καταιγίδες ΔΕΝ θα έχεις κανένα πρόβλημα. (βασικό για μας )
    Η κάνον έχει και μοτέρ μέσα στο σώμα (αλλά δεν ξέρω αν αυτό σε αφορά)

Η σόνι έχει σταμπιλάιζερ μέσα στη μηχανή, οι άλλοι έχουν στο φακό που είναι πιο καλά αλλά και πιο ακριβά.
    (αφού για κάθε φακό πηρώνεις και από ένα τέτοιο)
    Καλό είναι να το χεις το σταμπιλάιζερ αλλά πιο καλά είναι να έχεις σταθερό χέρι. Το σταμπιλάιζερ ρίχνει λίγο τη πχοιότητα. Αν όμως τραβάς πάνω από τη μοτοσυκλέτα με το μοτέρ να δουλεύει αλλάζει το πράμα.

Εάν δε σκοπευεις να το πας μακριά το πράμα και οι 2 μηχανές που γράφεις είναι μια χαρά με την Νικον να είναι πιο νέο μοντέλο.
    H canon όμως είναι Weather sealed
    Πάει να πει αν την έχεις μαζι σου σε ταξίδι και πάεσεις σε βροχές και καταιγίδες ΔΕΝ θα έχεις κανένα πρόβλημα. (βασικό για μας )
    Η κάνον έχει και μοτέρ μέσα στο σώμα (αλλά δεν ξέρω αν αυτό σε αφορά)

Και μια που το ανεφερες, δε μπαινει και κανενας να προτεινει τιποτα εναλλακτικο απο Κανον-Νικον?
    Οι mirrorless της Sony ξεφτιλιζουν τα semi-pro crop μοντελα της αγορας σε casual photography, οι DSLT της ιδιας ακολουθουν κατα ποδας με εξωφρενικα καλα χαρακτηριστικα -στο χαρτι- και ο γιγαντας Fuji εχει αρχισει να δειχνει τα δοντια του για αλλη μια φορα.
    Αντε τι διαολο, μονο κανονακηδες νικονακηδες ειμαστε εδω;;

Οσον αφορα το weather sealing, η δικη μου εχει δουλεψει σε αλευρομουτζουρωματα με βροχη μεταξυ αλλων. Χριστο δεν καταλαβε. Πρεπει να πας ΠΟΛΥ γυρευοντας για να καταστρεψεις μηχανη απο καιρικες συνθηκες...

Σελίδα 9 από 35 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μία μηχανή, ένας αναβάτης, μια παρέα....
    από Gandalf dr685sm στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 05/10/2007, 22:02
  2. Φωτογραφική μηχανή - γνώμες
    από ruyjin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 16/07/2007, 22:11
  3. Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
    από xampos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 74
    Τελευταίο μήνυμα: 08/04/2007, 18:15
  4. help..φωτογραφικη μηχανη