απο την στιγμη που ειναι κακουργημα η διαδικασια ειναι αυτοφωρη.&-
παιζει, οπως ειπες, στην διακριτικη ευχερεια του οργανου και τι εχει προηγηθει για να σε μαζεψει...
δεν ειναι π.χ. οτι κουβαλας κανενα machete μαζι σου που αν δεν εισαι χασαπης ή κροκοδειλακιας, δεν δικαιολογειται με τιποτα...
ενα πολυεργαλειο ειναι που εχει ΚΑΙ μαχαιρι, μεταξυ αλλων...
παρ'ολα αυτα αν ο αλλος το θελησει, σε εχει δεσει σε χρονο dt...
αν δεν μπορει ο δικας απο το τμημα να μου δωσει χαρτι ή καποια αλλη ιδεα, θα παει στο backbag που εχει ρολο τσαντας εκστρατειας και βλεπουμε....
"Επίσης θετικό, που δεν θυμάμαι αν έχει αναφερθεί, είναι η συναρμολόγηση του εργαλείου με βίδες και όχι ήλους (πριτσίνια) όπως άλλα, κάτι που δίνει επισκευασιμότητα (αλλαγή λεπίδων κλπ)."....
Αφαιρείς λοιπόν την λάμα του μαχαιριού και είσαι ΟΚ !
Εμένα αν ψάξουν το αυτοκινητό μου .. πάω για 5-6 ... κακουργήματα .
Εχω έναν opinel , έναν ελβετικό , έναν μικρό ελβετικό στα κλειδιά μου , ένα πολυεργαλείο (κινέζικο) με λάμα μαχαιριού και δεν θυμάμαι στα εργαλεία στο πορτ-μπαγκαζ...
Το θέμα είναι πως άλλο να σε ψάξουν στα εξάρχεια σε κάποια "φασαρία" και άλλο στο κάμπινγκ ή στην ΕΟ Αθηνών - Λαμίας μεταφέροντας ψαροντούφεκα ή τουφέκια , πηγαίνοντας για κυνήγι ή ψάρεμα ...
Πάντως σίγουρα ο νόμας θα έχει απόλυτη εφαρμογή σε μέρη όπως η Κρήτη πχ ... Είμαι πεπεισμένος πως εκεί δεν κυκλοφορεί ούτε νυχοκόπτης![]()
Ωραίοι νόμοι ... Ας βγει ένας νόμος μόνο που να λέει πως είσαι πάντα ένοχος να ξεμπερδεύουμε!
καλοριζικο σταυρο ωραιο μαραφετακι
κι οσο για το παρανομο του θεματος ε τι να κανουμε ειναι. αλωστε εχει και πενσα πανω πολυ δυσκολο να σε συρουν. κουβαλα μαζι σου και ενα μικρο κουτακι επιβιωσης. παντως περνας ανετα για man & wild δεν νομιζω ναχεις προβλημα![]()
ευχαριστω μαγκες...
νομιζω οτι αν δεν προκαλεις γενικα, δεν εχουν λογο και οι μπατσοι να σε κατηγορησουν κακουργηματικα για οπλοκατοχη...
ποσο δε μαλλον οταν εχεις ενα πολυεργαλειο και οχι ενα καθ'εαυτο οπλο...
με την ιδια λογικη μπορουν να δεσουν και καποιον που εχει ενα μαχαιρι ψωμιου μεσα στο αμαξι...
(το οποιο και εχει τυχει σε γνωστο μου να του κανουν ερωτηση γιατι το ειχε στο ταμπλο του αυτοκινητου και η απαντηση ηταν αποστομωτικη "πηγαινω στο χωριο και θα μαζεψω χορτα απ'το χωραφι" και ηταν αληθεια)
οπως και να εχει, εγω θα κανω μια ερωτηση στο α.τ. και μετα βλεποντας και κανοντας...![]()
Ναι ρε!
Πλάκα κάνω.
Κανείς δεν πρόκειται να σου πει τίποτα (εκτος αν σε πιάσουν πάνω απο το πτώμα)
Btw φοβερό εργαλειάκι , μεγειές , η μόνη ένσταση που είχα εξ`αρχής είναι πως αν το χάσεις θα ... πονέσεις , ενω εγώ και να χάσω τον κινέζο στα @@@ μου.
Επίσης σύμφωνα με τον νόμο του Murphy τα μεν κινέζικα δεν χάνονται ποτέ , μέχρι να τα πετάξεις , ενώ κάποια καλά εργαλεία ... (παθών)
Ti na ton gkan's ton Leatherman, ama exeis ayto:
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B001DZ...&robot_redir=1
![]()
Τελευταία τροποποίηση από tzimidis; 02/09/2014 στις 20:32.
Leatherman 25 χρονια το εχω και το κουβαλαω παντα πανω μου εγγυηση.
Ποιά η γνώμη σας για τις Swiss cards? Την είδα που την είχε ένας από τη δουλειά μαζί του και μου φάνηκε μανιτζέβελη και διακριτική.
Για τι δουλειά την θέλεις;
Ρωτάω διότι αυτές που είδα, με ένα γρήγορο ψάξιμο, έχουν αστεία εργαλεία. Κάτι τσιμπιδάκια και ψαλιδάκια, οι περισσότερες.
Ο συνάδελφός σου τι χρησιμοποιεί;
Αν και φαν των victor inox, swiss card δεν έτυχε να πάρω διότι με καλύπτουν οι σουγιάδες μου (usb, pointer, κλπ).
Εξαρτάται από την χρήση Τόλη (το προφίλ του χρήστη). Για ψιλολόγια είναι εξυπηρετικές.