Μάλλον και εγώ στην ίδια κατηγορία είμαι, γιατί πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποιά είναι η θέση σου.
Εκτός της πονεμένης ιστορίας των επαχθών καταστάσεων που βιώνουν οι οδηγοί τριαξονικών όταν ταξιδεύουν με 100 km/h με 40 τόνους (που στην τελική στα παπάρια μας, ας πάνε με 20) και της ανεπίτρεπτης παρουσίας οχημάτων στο οδόστρωμα (για κανέναν λόγο)...τι θεωρείς οτι φταίει?
Και απαντώντας και στον Devils, όχι, δεν νομίζω οτι ΄γίνεται κανένα λαϊκό δικαστήριο, πολύ υποκριτικό θα μου φαινόταν αυτό. Θεωρώ όμως εξίσου υποκριτικό, το να απενοχοποιούμε την ταχύτητα (ιδίως αν δεν την παλεύουμε) ως παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Την λογική "αν δεν ήταν εκεί, τίποτα δεν θα γινόταν" vs "και αν δεν πήγαινε με τόσα, τίποτα δεν θα γινόταν" προσπαθώ να κρατάω μια ουδέτερη στάση, ανάλογα τις συνθήκες.
Σε αντίθεση με την άφεση αμαρτιών που δίνετε, ελαφρά τη καρδία, σε οποιονδήποτε ψυχοπαθή κυκλοφορεί στους δρόμους (σου θυμίζω το video του Παπαγιάννη με το Busa) ασχέτως συνθηκών και αποτελέσματος.
Καλημέρες.