Εδω ειναι το λαθος σου (και το ανηθικο του πράγματος). Διότι ο αλλος δεν εκμεταλλευόταν την αδυναμια σου, απλα κοστολογουσε με βαση την - υπερτιμολογημενη και φουσκωμενη - αγορα. Κοινώς εκεινος εκμεταλλευτηκε το ψώνιο σου, ενω εσυ τωρα την πεινα/πενία του.
Δε χρειάζεται να πω ποιο ειναι χειροτερο.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
ακριβως το ιδιο ειναι.
εγω τοτε για να βαφτισω... λεμε τωρα...επρεπε να σκισω τον κωλο μου για να τα βρω τα 800 για τον φωτογραφο (και ας επαιρνα 800 το μηνα) οταν αυτος εκανε τζιρο 6-8 χιλιαρικα τους μηνες βαφτισεων/γαμων (απο Απριλιο μεχρι Οκτωβριο)...
τοτε εγω δεν επρεπε να πεινασω για κανα χρονο για να μου βγει ο γαμος/βαφτιση 10-15 χιλιαρικα, ε??
μονο αυτοι τωρα πεινανε...
και αφου το θετεις ετσι...
μην ξαναγορασει κανενας μοτοσυκλετα "σκοτωμενη" στο car λογω αρρωστειας, ανεχιας, πεινας/πενιας...
αλλα οταν το κανουμε αυτο, υπερηφανευομαστε για την επιτυχια και την ευκαιρια που βρηκαμε στο προσωπου του φουκαρα που επρεπε να την δωσει επειδη δεν εχει να την συντηρησει και να φαει το παιδι του...
αλλα μετρα, αλλα σταθμα...
Δεν μου αρέσει να γράφω, ειδικά σε τέτοια θέματα. Αλλά 200 euro δεν θεωρώ ότι είναι εκμετάλευση. Μην τρελαθούμε και όλας. Μπορεί να είναι λίγα για τη δουλειά, μπορεί πολλά, δεν ξέρω. Αλλά 200 ευρο για μια μέρα δουλειάς, μόνο εκμετάλευση δεν είναι. Εκμετάλλευση είναι όλες εκείνες οι κυρίες 40 χρονών που καθαρίζουν σπίτια με 10 ευρώ την ώρα και τους πέφτει η μέση, είναι ο αλβανός που πάει να καθαρίσει χωράφι μές στον ήλιο για φραγκοδίφραγκα. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
PS. Θυμηθείτε αυτή τη συζήτηση όταν μπει ο επόμενος και πει ότι του ζήτησε ο μάστορας 100 ευρώ για να του συμμαζέψει το μηχανάκι.
Artificial intelligence is no match for natural stupidity...
Δεν θεωρω αυτο που ζηταει ο Devil's παραλογο...
οταν ολοι οι μισθοι εχουν πιεστει στο -50%, οταν σχεδον 2 εκ ανθρωποι ειναι ανεργοι, δεν μπορει οι "συντεχνιακες ταριφες" να παραμενουν σε εξωφρενικα επιπεδα προ 6ετιας.
Θα σου προτεινα να βρεις 2 φιλους σου, με σταθερο χερι να βγαλουν οσο περισσοτερες φωτο μπορεσουν.
Στην συνεχεια, ξεσκαρταρεις τις μουφα απο τις καλες και εισαι ΟΚ.
Τα αλμπουμ, αυτοκολλητα, κουπες κλπ ειναι για να βγαζουν περισσοτερο κερδος οι του επαγγελματος...(δικαιωμα τους...λογικο)
Βαλε και εναν τριποδα σε καποιο ψηλο σημειο με μια καμερουλα ....και καθαρισες.
Εχω δωσει πολλα χρηματα παλαιοτερα σε γιορτες και γαμο-βαφτισια και το αποτελεσμα ηταν περιπου το ιδιο με αυτο που σου περιεγραψα και το καναμε σε γαμο φιλου....
Οταν τα χρηματα ΔΕΝ περισσευουν, και βγαινουν δυσκολα, ολα τα λοιπα μπλα-μπλα ειναι απλα λογια να-περναμε-την-ωρα-μας....
Παρασκευή σήμερα...
Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Πολλές φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια, υποψήφιοι πελάτες μου λένε μη κάνεις αυτό κι εκείνο, πες μου πόσο χρεώνεις για τα υπόλοιπα. Το "αυτό κι εκείνο" θα το κάνανε οι ίδιοι.
Πάντα λέω όχι και τους εξηγώ τα πλεονεκτήματα του "πακέτου". Όχι γιατί δεν με συμφέρει οικονομικά αν όντως κάνω ΜΟΝΟ αυτά που -νομίζουν- ότι θέλουν, αλλά επειδή η ποιότητα των υπηρεσιών μου θα είναι τέτοια που ΚΑΙ θα δυσφημιστώ ΚΑΙ θα βρω τον μπελά μου.
Με το καλό η βάφτιση Devils. Να σας ζήσει.
Με τα παραπάνω θέλω να σου πω ότι, ναι, αν απευθυνθείς σε πραγματικό επαγγελματία ίσως πληρώσεις παραπάνω από ότι θα αξίζει η υπηρεσία του. Αν απευθυνθείς σε ερασιτέχνη ή αρπακολατζή επαγγελματία, το πιο πιθανό είναι να πληρώσεις πολλά παραπάνω από την πραγματική αξία. Και το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις το "προϊόν" και να πάρεις άλλο.
Think faster than you ride
Εσυ δε βαφτιζες για βιοπορισμο, επειδη γουσταρες το εκανες (οι συγγενεις βασικα)
Αναφέρομαι στη λογικη και στο ηθικο, οχι στο ποσο. 200 ευρω σιγουρα δεν ειναι λιγα. Ειναι ομως το 20% με 30% της παλαιότερης αμοιβης. Αν το δεις ετσι, καταλαβαινεις τη μείωση. Πιο πολύ ομως εμενα με χαλάει ο τρόπος και η λογική πισω απο όλα.
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
καποια πραγματα, καλως ή κακως, ειναι αναγκαια...
μπορει η βαφτιση να μην ειναι αναγκαια με την εννοια (δεν εχω ρευμα σπιτι πρεπει να φερω ηλεκτρολογο αλλιως δεν θα ζησω!) αλλα εχει και αυτη την αναγκαιοτητα της...
αρα ο ηλεκτρολογος που μου τα'παιρνε εκμεταλλευοταν τον βιοπορισμο μου και τωρα που του λεω "εχω μονο 20€ αν θες" εκμεταλλευομαι τον δικο του...ο φωτογραφος απλα ειναι καπου στην μεση...
και απο την αλλη δεν υπαρχει λογος για τσιτατα περι ανηθικου και αντικοινωνικου...
η αγορα ειναι ελευθερη...
αν θελει καποιος να δουλεψει με αυτα τα λεφτα, δουλευει...
αν εχει δουλεια με περισσοτερα, παει στα περισσοτερα...
αν δεν θελει και νομιζει οτι τον προσβαλλουν αυτα, απλα γυρναει απο την αλλη και φευγει...
να σου θυμισω μονο, ποσοι επαγγελματιες δεν εχουν δουλεια και εχουν κλεισει τα καταστηματα τους, ακριβως επειδη ο κοσμος δεν τους στηριζει, οχι γιατι δεν ηταν καλοι στην δουλεια τους...
αυτο κατι λεει...
![]()
καλα, ας μην εχεις ρευμα σπιτι να δουμε ποσο θ'αντεξεις με την ωμοφαγια, τα απλυτα ρουχα και κορμι, το κρυο κλπ...
Επισης, αν στο'χει φερει η ΔΕΗ στο ρολοϊ, θελω να μου πεις πως θα το παρεις απο εκει να το κατανειμεις καταλληλα μεσα στο σπιτι...χωρις να γινεις ψητος, ε???![]()
Ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο στα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις και να είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο μόνος.
Επειδή λοιπόν η αγορά απαιτεί πλέον ΚΑΙ πιο ευέλικτα "πακέτα" με λίγα και πιό απλά πραγματάκια ο κάθε επαγγελματίας είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί και να έρθει κοντά σε αυτό που ζητά η αγορά,χωρίς εννοείται να μπαίνει μέσα ούτε να νοιώθει οτι τον εκμεταλεύονται.
Δε νομιζω οτι έχει νόημα να πούμε άλλο για ποσά αν θα είναι 200-300 η 100 η αν θα είναι μαύρα η με απόδειξη-τιμολόγιο κλπ.
Ψάξε λίγο καλύτερα και κάποιος θα βρεθεί ,δες τουλάχιστον ενα δείγμα δουλειάς πρώτα όχι απο αγγελία