εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον ενω υπαρχει τοσο μεγαλη γκαμα μηχανων, να θελετε να ταξιδευετε στην ασφαλτο με μονοκυλινδρο...
ειλικρινα αυτο που κανει ο daz με ξεπερναει...
μια φορα πηγα Ρωσσο με το XR και ενω στις στροφες το κατευχαριστηθηκα, στην εθνικη ηθελα να φαω τα λυσσακα μου που σερνομουν...και δεν μιλαμε για 100 και 110..ημουν στα 140-150 με ξεσπασματα στα 170-180 για να την παλεψω...και μιλαμε για 80χλμ μεχρι την Χαλκιδα...οχι κατι τραγικο...και το XR motard, οχι με τα χωματινα ζαντολαστιχα...
εχω βγει και δικαβαλος με XTZ στοκ στην αττικη οδο απο Λαμιας μεχρι τερμα Πορτο Ραφτη..τερμα σπαστικο...τερμα ψηλο και οπου φυσαει ο ανεμος...
και καλα να ειμασταν στην δεκαετια του 70 ή και του 80 που οι επιλογες ηταν ελαχιστες...αλλα τωρα?? τωρα??
που τα δικυλινδρα βρωμανε? που τα τρικυλινδρα παιζουν δυνατοτερα απο ποτε??
και τα λεω ολα αυτα για να καταληξω στο: μηπως οι κατασκευαστες εχουν στο μυαλο τους τα αποπανω και δεν φτιαχνουν αυτη την υποτιθεμενη "ενδιαμεση" κατηγορια επιτηδες?
γιατι κυριος θες να πηγαινεις με το σπαστηρι σε ανοιχτο δρομο >150χλμ? μαζοχας εισαι? και ωραια θες να πηγαινεις ανετα και με καλυψη απο αερα και τα ρεστα..παρε ενα 990 adv και μαθε να το πηγαινεις και στο χωμα και τελειωσες...
ή μου θες να περνας πανω απο πεσμενους κορμους δεντρων, ρυακια, νερολακους, φρεσκο χιονι με την χαρη μιας μπαλαρινας? μου θες ελαφρυ μοτερ, ελαφρυ πλαισιο, μικρο ρεζερβουαρ για λιγοτερο βαρος...ε,παρε το μονοκυλινδρο και τσιμουδια για ασφαλτο...αντε κανα 30αρι χλμ μεχρι να φτασεις εκει που θελεις...
νομιζω οτι τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα...
οποιος θελει και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, ξεκουλενεται, γινεται Meoni, παιρνει και ενα 950/990 και παει στο καλο...
οποιος δεν θελει ή δεν μπορει, παιρνει ενα μονοκυλινδρο για την κ@υλα του και παιρνει και ενα 2ο μηχανακι να πηγαινει τα ταξιδια του...
Χλωμό το βλέπω να έρθω φέτος. Κατά το Πάσχα αν βρεθώ στο χωριό σας και έχουμε χρόνο θα χαρώ για ένα καφεδάκι με ggs και λοιπούς.
Το τενεκε πάει με 150 στο κοντέρ, 140 πραγματικά για όλη μέρα. Η ζελατίνα του μια χαρά δουλειά κάνει και στα 130 πραγματικά. Με έχει γλιτώσει από πολυ ξύλο και στα 120 επί 500χλμ κόντρα άνεμο. Ζελατίνα μαμά, όχι πολύ ψηλή αλλά στη σωστή απόσταση.
Αν σηκωθείς στα 80 χλμ όρθιος η μπουνιά του αέρα στο στήθος αν δεν έχει ζελατίνα δεν είναι μικρή. Μια σωστή ζελατίνα στο σωστό ύψος και στην σωστή απόσταση απ' το τιμόνι (παίζει τεράστιο ρόλο η αποσταση) κάνει καταπληκτική δουλειά στο να σπάει το ρευμα αέρα ακόμα και στο κράνος μας οταν είμαστε όρθιοι. Δεν μιλάω για στροβιλισμούς και φασαρία. Οι ζελατίνες που προφέρουν ησυχία στην καθιστή οδήγηση είναι άλλες. Το τενερέ έχει λόγο που σχεδιάστηκε σαν να έχει κάνει μετωπική με τοίχο. Τα τελευταία χρόνια το οδηγώ με κράνος που έχει γείσο ακόμα και σε μεγάλα ταξίδια με την ίδια ταχύτητα. Σε πληροφορώ ότι η ζελατίνα του κάνει καλύτερη δουλειά από την ψηλή, τουριστική ζελατίνα του 990 (πάντα στην ίδια ταχύτητα). Το ίδιο μου είπε και ο ιδιοκτήτης του 990 που οδήγησε το δικό μου (με την μαμά ζελατίνα του 990 δεν έχω πάει βόλτα).
Η ζελατίνα του 450-690 replica καλύπτει μέχρι και το κράνος στην ορθια οδήγηση χωρίς να είναι πάρα πολύ ψηλή. Με το 690 εντουρο μετά τα 110 αρχίζεις να την ακούς απ' τον αέρα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση λόγο σασμάν. Με κανένα τρόπο δε θα ταξιδέψει με την άνεση του τενερέ στο δρόμο ενώ ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι χρειάζεται μόνο έχτρα βενζίνη.
Θα μου πεις από κοντά γιατί λες οτι δεν έχει νόημα η σταθερή ζελατίνα.
Sent from me using a computer.
Καλα κανει και υπαρχει η τεραστια γκαμα μηχανων,αλλα εγω προτιμω μονοκυλινδρο
γιατι ποτε δεν τρεχω οταν ταξιδευω,που σημαινει δεν βιαζομαι να φτασω εκει που παω και δεν καιγομαι να τελειωσει ο δρομος
γιατι βαριεμαι,γιατι τα δικυλινδρα εχουν υψηλοτερο κοστος κτησης και συντηρησης και εννοω οτι δεν θα εδινα μια περιουσια για μηχανακι(βλεπε f800)για κανενα λογο,γιατι αν χαλασει το μονοκυλινδρο το φτιαχνεις πολυ ευκολα,γιατι οσα χρονια ειχα και εχω μονοκυλινδρο στο χωμα μου εκανε οτι
του ζητουσα και δεν μασησε ποτε κανενα.Αν μου δωσεις 4κ για ταξιδι δεν το γουσταρω καθολου οσο περιεργο κι αν φαινεται.Το εγραψα και
πιο πισω,ειναι τι κανει κλικ στον καθενα.
Ποιος ειναι κουλος;;
Να ξεκουλαθουμε αγοραζοντας 990;;
Ομολογω δεν σε καταλαβαινω...
Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια,για σενα γουστα ειναι τα γκαζια,για μενα να πηγαινω χαλαρα,και οσο μπορω πιο μακρια
Τελευταία τροποποίηση από taisteal; 11/03/2015 στις 05:23.
Ρε συ ντεβιλ, μόνο τα στοιχειώδη χρειάζομαι στην άσφαλτο. Ναι έβγαζα την εγνατία με 130-140, ποιός σου είπε ότι το απολάμβανα? Ξέρεις γιατί το έκανα? Γιατί εκεί που πήγαινα δε θα μπορούσα να πάω (είτε επειδή δε θέλω είτε επειδή δε μπορώ) με οτιδήποτε πιο βαρύ. Στην εγνατία ήμουν τόσο μαζόχας όσο ήταν στο Γράμμο αυτός με το vstrom που προσπαθούσε να με ακολουθήσει. Και στο γράμμο ήμουν πάλι μαζόχας στα μάτια των τύπων με τα καθαρόαιμα, αλλά ήθελα να ήξερα πως έφτασαν μέχρι εκεί.
Ναι έχω κάνει ταξίδια με Τ63 και 80 χλμ. Είπες τίποτα?
Την επόμενη εβοδομάδα του φόρεσα τα anakee το φόρτωσα και πήγα Ιταλία.
Με το ίδιο μηχανάκι πήγαινα κάθε μέρα για δουλειά και κατέβαινα κέντρο για καφέ.
Εδώ μιλάμε ότι κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι στην άσφαλτο για να έχουμε το κάτι παραπάνω εκεί που γουστάρουμε και εσύ μου λες να πάω να γίνω παγκόσμιος.
Η ανάγκη γι' αυτή την κατηγορία υπάρχει και ας μη την καταλαβαίνεις εσύ.
Έχουμε ξεφύγει εντελώς από το θέμα ακόμα και της αξιοπιστίας έτσι! Θα μας βρίσει ο Χάρης αν το διαχωρίσει και αυτό.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 11/03/2015 στις 00:52.
Sent from me using a computer.
υπαρχουν ανθρωποι που ταξιδευουν με jimny για να φτασουν σε χωματοδρομο και να του πιουν το αιμα
υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να χαιρονται το ταξιδι τους αλλα να πατησουν και λιιγο χωματακι αν χρειαστει και παιρνουν rav4 με λεφτα για 2 jimny
αυτοι που θελουν να τα κανουν και τα 2 καλα χρειαζονται land cruiser που κοστιζουν οσο 3 rav4
απλα στις μοτοσυκλετες δεν υπαρχει αντιστοιχο land cruiser γιατι με τα λεφτα που θα εκανε θα προτιμουσαν ολοι να παρουν ενα ss+ενα enduro+ενα σκουτερ και να καλυπτουν καθε δυνατο γουστο
ειναι αδικο να ζηταμε απο μηχανακια των 8000 να κανουν τα παντα τελεια
Ρε σεις , αξιοπιστία είναι το θέμα ….
Λυπηθείτε τον τοπικό μοντ ….(ειχε triumph , ktm και ιταλικό αυτοκίνητο…)
Για εμένα ,αξιόπιστο είναι ένα μηχανάκι που κάνοντας ΜΟΝΟ την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ από τον ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ συντήρηση , θα αντέξει >150-200.000 χλμ.
Ας συνεισφέρω και εγώ λίγο, μιας και τίποτα δεν γίνεται τυχαία στον μάταιο τούτο κόσμο.
W. Edwards Deming
Ο καλοκάγαθος στατιστικολόγος γερούλης, που λατρεύτηκε απο τους Ιάπωνες με τις θεωρίες του και επηρεάσε όσο κανείς άλλος την εξέλιξη της Ιαπωνικής βιομηχανίας οδηγώντας σ΄αυτό που θεωρείται "αυτονόητο" για κάθε βιομηχανία που σέβεται τον εαυτό της (τα κέρδη της) και τον καταναλωτή. Το "total quality control".
Η πλάκα είναι πως παρότι Αμερικάνος, οι θεωρίες του άρχισαν να εφαρμόζονται πολύ αργότερα στην χώρα του, αλλάζοντας όλο τον τρόπο που γινόταν μέχρι τότε η βιομηχανική παραγωγή. Ως παράδειγμα αναφέρεται οτι η Ford την δεκαετία του 50 κατασκεύαζε ένα αυτοκίνητο στην Αμερική και στην Ιαπωνία (που εφάρμοζαν ήδη τις θεωρίες του Deming). Οι αμερικάνοι πελάτες, ζητούσαν το "ιαπωνικό" μοντέλο, καθώς το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα μετάδοσης ήταν περισσότερο αξιόπιστο από το αμερικάνικο...![]()
Deming's teachings and philosophy are clearly illustrated by examining the results they produced after they were adopted by Japanese industry, as the following example shows. Ford Motor Company was simultaneously manufacturing a car model with transmissions made in Japan and the United States. Soon after the car model was on the market, Ford customers were requesting the model with Japanese transmission over the US-made transmission, and they were willing to wait for the Japanese model. As both transmissions were made to the same specifications, Ford engineers could not understand the customer preference for the model with Japanese transmission. Finally, Ford engineers decided to take apart the two different transmissions. The American-made car parts were all within specified tolerance levels. On the other hand, the Japanese car parts were virtually identical to each other, and much closer to the nominal values for the parts – e.g., if a part was supposed to be one foot long, plus or minus 1/8 of an inch – then the Japanese parts were all within 1/16 of an inch, less variation. This made the Japanese cars run more smoothly and customers experienced fewer problems.
μια κοψιά είναι όλα πλέον. προσωπικά εξαιρω λίγο το 1190 R γιατι κάτι κάλυτερο έχει ως αποτέλεσμα με αυτά τα χρώματα και την 21' μπροστινή. όλα τα άλλα τα καινούργια είναι κακάσχημα. παρ' όλο που είναι τίγκα στις χρωματικές εναλλαγές.
και να σου πω και κάτι άλλο, ο μέγας ανταγωνιστής και ουσιαστικά ο λόγος που έβγαλαν αυτή τη σειρά, το GS, είναι σαφώς πιο όμορφο. η ΚΤΜ έχει τιγκάρει τα καινουργια μηχανάκια στις χρωματικές εναλλαγές για να ψλησει το κόσμο. αν το έβγαζε μονόχρωμο όπως για παράδειγμα το 950 ή το δίκο μου το 990 τότε ήθελα να ξερα πως θα έδεχνε.
για να μην αναφερθώ στους νέους δούκες? τι να αυτά ρε ξεφτιλισμένοι? τι χάλια είναι αυτά? γ@μω την ινδία σας ρε.
στο διατάυτα. δεν τους εμπιστευομαι πια για το δικύλινδρο 800. ναι οκ θα το βγάλουν κάποια στιγμή. είμαι σίγουρος όμως οτι η ουρά του και τα πλαστικά του θα έχουν τα ίδια χάλια με τα λοιπά της σειράς.
ναι οκ το παραδέχομαι, μπράβο στην BMW![]()
Πχιοτικα παντως, νομιζω το ημιυδροψυκτο gs εχει βγαλει περισσοτερα "παιδικα" απο τον βλαχο γερμ... Αυστριακο αντιπαλο εννοω. Γκρονιες για το φιλτρο αερα απο τη μια.
Χαλασμενες αντλιες νερου, μοτερ που ξεβαφουν, ηλεκτρικα, μιζες, "αυξανομενοι θορυβοι" απο τα μοτερ, συμπλεκτες... και που να πιασουν και χιλιομετρα που θα θελουν esa, εκει θα γελασει ο ντουνιας.
Οπτικα, ναι, ταμαμ. Η κατοχη θα με τρομαζε... (3easy ride και καθε λιγο φρεσκο, ξερω).
νομιζω οτι φασκεις και αντιφασκεις...ξεκινας με "μονο τα στοιχειωδη χρειαζομαι στην ασφαλτο"..
και συνεχιζεις λεγοντας "κανουμε το σκατο μας παξιμαδι στην ασφαλτο"
ε, λοιπον οσο συμβιβασμο θα κανεις στην ασφαλτο με ενα μοντελο, το αντιστοιχο κομματι θα σε αποζημιωνει στο χωμα και αναποδα...
με οποιοδηποτε μοντελο...
και δεν σου λεω να γινεις παγκοσμιος τυχαια...αλλα αφου θες το κατι παραπανω στην ασφαλτο και δεν συμβιβαζεσαι και νομιζεις οτι κατι πιο βαρυ στο χωμα οπως ενα δικυλινδρο σε δυσκολευει και σε καθυστερει στερωντας σου την ευχαριστηση π.χ. σου λεω το αυτονοητο: να μαθεις να πηγαινεις ενα "βαρυ" 2κ μηχανακι στο χωμα (εφοσον μπορει να παει) ουτως ωστε να μην κανεις το σκατο σου παξιμαδι στην ασφαλτο...
οπως πηγαιναν παλια στο χωμα με την africa και ταξιδευαν και ολον τον κοσμο απο ασφαλτο αξιοπρεπως, ετσι και τωρα μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο μ'ενα 950/990...
δεν μπορεις να κανεις ομως trial...
επισης οσο καλο και γαμιστερο να βγει ενα μονοκυλινδρο ειτε απο ιαπωνες ειτε απο αυστριακους θα παραμενει μονοκυλινδρο και ενα οποιοδηποτε δικυλνδρο θα το ξεπερναει στην ασφαλτο...
δεν μπορω να πω ομως το ιδιο και για το χωμα γιατι εκει θελει skills...και πολλα μονοκυλινδρα με κουλους, μενουν πισω απο δικυλινδρα με χεραδες...ξανα οχι στο trial...
![]()
εσυ καλα κανεις και προτιμας μονοκυλινδρο με οτι αυτο συνεπαγεται...
απο την στιγμη που δεν εχεις προβλημα με τις παραχωρησεις που εισαι διατεθειμενος να κανεις στην ασφαλτο, στα ταξιδια και στο ανοιχτο δρομο γενικοτερα...no problemo...
εγω απαντησα στον Αποστολη (daz) που θελει το κατι παραπανω στο χωμα οσον αφορα το βαρος, την ευελιξια, κλπ και την καλυτερη ποιοτητα ταξιδιου με καλυτερη καλυψη αερα, περισσοτερη μεση ωριαια, καλυτερο σασμαν και απλωμα δυναμης/ροπης, κλπ στην ασφαλτο...
οταν λοιπον εισαι συνηδειτοποιημενος γι'αυτο που θελεις και μπορεις, δεν υπαρχει θεμα...
οταν θες και την πιτα ολοκληρη και τον σκυλο χορτατο, παιρνεις ενα υπερ-εργαλειο οπως ειναι τα μεγαλα 2κ ΚΤΜ και μαθαινεις να το πηγαινεις μπουνια παντου...κλειστο στροφιλικι στην ασφαλτο, ανοιχτο δρομο και ταξιδι, χωμα με απαιτησεις, εκδρομικο εντουρο κλπ...
δεν κρινω, λοιπον, εξ ιδιων τ'αλλοτρια..εγω εχω 3 και ειμαι καλυμμενος μια χαρα...πλην μεγαλου, δικαβαλου ταξιδιου....που μαλλον θα αγοραστει 4ο καλα να'μαστε...![]()
Το θέμα είναι αξιοπιστία? η πάω λάθος! όπως ο πόντιος στην ..Σταδίου!??![]()