Καλά, δίνεις ρεσιτάλ απόψε μηδενισμού.
Το Σημίτη δλδ γιατί δεν τον ανέφερες ως πολιτικό του μεγέθους του Δρετάκη?? Τις ίδιες αντιρρήσεις έφερε στο "δώστα όλα", και την παραίτηση διάλεξε όταν δεν του άρεσαν του Ανδρέα αυτά που έλεγε. Κάνω λάθος?
Οι πιστοί και το κόκκαλο, παίζει στις σοβιετίες αρχηγέ μου. Εκεί πέρναγε καλά η στενή κλίκα του κόμματος και οι υπόλοιποι ήταν στην πίπα. Μην με μουρλαίνεις πως ένα τεράστιο κομμάτι πληθυσμού αυτής της χώρας δεν κονόμησε φράγκα εύκολα και αβίαστα με τις ευλογίες των δύο κομμάτων και του τυπώματος χρήματος, ή του δανεισμού, ή των φαγωμένων επιδοτήσεων, ή της φοροδιαφυγής και της αρπαχτής.
80+% έπαιρναν τα δύο κόμματα μέχρι προχθές, και τέτοια ποσοστά ΔΕΝ τα παίρνεις "αν ταίζεις μόνο τους πιστούς" γιατί το πόπολο θα σε φάει.
Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τραπεζικών δεν ξέρω. Εθελούσιες ξέρω αρκετές σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ τράπεζες, και έβγαιναν σε ανεργία.
Όταν έγιναν δημόσιες, σταμάτησαν κι αυτές και γυρίσαμε στις κλασσικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις των ΔΥ.
εγώ πάλι γιατί έχω την αίσθηση ότι σαν υπουργός βιομηχανίας δεν κατάφερε ΟΥΤΕ μια από τις ιδιωτικοποιήσεις που ευαγγελίστηκε η 2-3-4 4ετία ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ΜΗ φθαρεί ατομικά;
αν είναι να πλέξουμε εγκώμιο και του χαχαΣημίτη στο συνδυασμό των ισοδύναμων αξιών, να βάλουμε στο παιχνίδι και τον Κωστάκη ΜεγαλέΞανδρο!
εδώ ταιριάζει το απαξιωμένο Έλεος!
Byron δε τάιζαν με λεφτά τον κόσμο πριν μερικά χρόνια, σαφώς τα πράγμτα ήταν καλύτερα για όλους αλλά αυτό ήταν φαινόμενο σε όλο το δυτικό πολιτισμό. Στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά με ελπίδα τάιζαν τον κόσμο και ταυτόχρονα του έριχναν και λίγο χρυσόσκονη στη μάπα για να θολώνει. Γιατί μη μου πεις πως ο μέσος ΔΥ και ο μέσος ΙΥ και ο μέσος Ελ.Ε είχαν καταθέσεις στη Ζυρίχη ... ναι λαμόγια υπήρχαν και ΕΚΛΕΒΑΝ και ακόμα υπάρχουν και κλέβουν. Από το 2009 και μετά η διακυβέρνηση με τη λογική της ελπίδας πέθανε σε μεγάλο βαθμό και υπήρξε η διακυβέρνηση με το μαστίγιο που όταν ήρθε και ο Αντωνάκης έγινε με εννιά ουρές και επειδή αυτά στη "δημοκρατική" Ευρώπη δε κρατάνε και πολύ ήρθε ο Αλέξης πάλι με ελπίδα που τη χαστούκισε στη μάπα του κόσμου και τώρα υπάρχει η διακυβέρνηση του αγάντα, του βολέψου, του τρέχα και φύγε και του επιβίωσε με κάθε κόστος. Ξέρεις κάτι όμως τα ψέματα θα τελειώσουν κάποια στιγμή. Δε ξέρω αν την τελεία θα τη βάλουν οι εξαθλιωμένοι, οι αδικημένοι, οι αγανακτησμένοι, οι σκεπτικιστές ή οι ξεβολεμένοι. Ξέρω πως η τελεία θα μπει και το σκατό θα τελειώσει γιατί αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη είναι η παρεμπόδιση της φυσικής εξέλιξης του ανθρώπου!
Καλά...πριν βάλεις στο παιχνίδι και την γοργόνα, διάβασε καλύτερα τι γράφω. Ο Σημίτης ήταν υπουργός εθνικής οικονομίας κατα το 85-87, και εφάρμοσε το πρώτο πρόγραμμα περιορισμού δαπανών. Παραιτήθηκε επειδή διαφώνησε με τον ΑΠ για την χαλάρωση των μέτρων.
Εδώ κολλάει ο παραλληλισμός για τον θαυμασμό του κτίνου προς τον Δρεττάκη.
Τζαμποέλεος που πρέπει να βάλω και παραπομπές για ότι γράφω.
Ρε Κτίνε, πραγματικά...τι θέλεις να πεις? Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ ξέρεις τι είναι/ήταν? Ταμείο επικουρικής ασφάλισης της πρώην Ιονικής-Λαϊκής, της πρώην Εργασίας, της Alpha Bank και της πρώην American Express. H Amex έφυγε, η Eurobank έβγαλε την Εργασίας από το ταμείο, η ΙΛ συγχωνεύτηκε με την Alpha και παρέμεινε μόνη της.
Ξέρεις ποιοι πλήρωναν τις εισφορές? Οι τραπεζικοί των παραπάνω τραπεζών και οι τράπεζες. Ούτε επιχορηγήσεις ούτε δημόσιο.
Μέχρι το 2005 αν θυμάμαι καλά, που η Πετραλιά με νόμο, απαγόρευσε την συμμετοχή νέων εργαζομένων στο ταμείο, για να κατευθύνονται οι εισφορές στα πεθαμένα κρατικά. Χωρίς νέους εργαζόμενους...και περνώντας τα χρόνια, κάποια στιγμή θα έσκαγε. Ο αναλογιστής που έκανε την μελέτη πριν 1,5 χρόνο, είχε υπολογίσει πως χρειάζεται μείωση 66% στις επικουρικές. Και εκεί κατέφυγαν στα δικαστήρια οι συνταξιούχοι.
Μέσα σε αυτούς και οι διάφοροι που γράφει το άρθρο, που δεν ήταν πρόωροι συνταξιούχοι. Εισφορές δεν είχαν καταβάλλει, πιθανότατα επειδή ανήκαν σε EDIT (εργαζόμενοι της ιονικής ήταν) και έπαιρναν πλήρη σύνταξη.
Ότι γίνεται δλδ στο ασφαλιστικό...(που σκίζεις γάζες να μην κοπουν οι συντάξεις του κοΖμάκη).
Ξαναλέω ευτυχώς που το κάψανε οι αναρχικοί....
Αλλά παράξενο πράμα ρε παιδί μου....
Απ όλη την Αθήνα να πάνε στο Άτριουμ και απ όοοολο αυτό το κτήριο να κάψουν ΜΟΝΟ το ταμείο στο 3 4 όροφο.....
Τι να χαν στο μυαλό τους άραγε????
¨οσες γάζες κι να σκίσω οι συντάξεις θα κοπούν.
.-
Τελευταία τροποποίηση από MG-KTiNoS; 09/12/2015 στις 21:58.
ανανήψαντας
καλά τώρα είσαι σοβαρός,
χέζεται κανείς αν ο Σημίτης είχε δίκιο, ο Δρεττάκης, Μαρτάκης, Αλέκος Παπαδόπουλος,
αν οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι αδικημένοι, χεσμένοι, και κυρίως συνταξιοδοτημένοι με εφάπαξ δημοσιοιδιωτικοθερινοκατασκηνωτικά κριτήρια και κυρίως να θα πρέπει να σκάσουμε ΚΑΙ γιαυτούς;
Τελευταία τροποποίηση από dimmie_72; 09/12/2015 στις 23:08.