Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 156

Θέμα: Πώς θα κάνω την SuperSport ταξιδιάρα;

Επίτρεψέ μου ένα τελευταίο σπαμο-ποστ (αν και θα ήταν ότι λογικότερο αν δεν λάβουμε υπόψιν το οικονομικό)
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_2018-01-31-11-49-14-145_com.twitter.android.jpg 
Προβολές:	314 
Μέγεθος:	75,4 KB 
ID:	392682
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Vice Προβολή μηνύματος
    Ρε μάγκες, σας ευχαριστώ που συμμετέχετε και προσπαθείτε να δώσετε τα φώτα σας στο θέμα μου αλλά σας παρακαλώ διαβάστε καλά πρώτα τι γράφω και μετα απαντήστε.

Δεν θέλω να κανω το R1 touring μόνιμα. Θέλω να κάνω κάποιες αναστρέψιμες παρεμβάσεις ώστε να κάνω το ταξίδι με όσο περισσότερη άνεση γίνεται. Οι αρετές του R1 δεν χρησιμεύουν σχεδόν πουθενά σε ένα ταξίδι αλλά αυτό έχω και με αυτό θέλω να το κάνω. Δεν είμαι τρελός ουτε εκτός τόπου και χρόνου. Ξέρω τι έχω στα χέρια μου και δεν απαιτώ με αυτήν την κουβέντα μας να πιάσω επίπεδα ανεσης Goldwing, και καταναλώσεις FJR.Αν με άριστα το "10" στην άνεση ταξιδιου η R1 είναι "1" θέλω να δουμε πώς μπορουμε να την πάμε έστω και 2 ξοδεύοντας ένα λογικό ποσό χρημάτων. Απλό.

Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη τοποθέτηση πέρα αυτών που ήδη ειπώθηκαν μην σπαμάρετε τζάμπα.

με όλο το σεβασμό σε όλους.
    Δεκτό, γι'αυτο και θα συμβιβαστεις. Μοιραία θα εχεις λιγα πραγματα μαζι, τα σαμαρια ειναι καλη λυση και ενα μικρο τανκμπαγκ. Μια μικρη τσαντα πλατης για να μην κουραζει και τελος. Ταξιδι θα πας, αλλα ταξιδιαρα δεν ειναι, οποτε κανε το καλυτερο δυνατο. Μην το παραφορτωσεις και μη θεωρεις οτι θα ειναι ρεαλισιτικα τα νουμερα που διαβαζω "160-170 μεση ωριαια, ειδικα εκτος Ελλαδας.

Καλο δρόμο
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Παλαιό μέλος Το avatar του/της teo_g7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Cpt. Haddock Προβολή μηνύματος
    Δεκτό, γι'αυτο και θα συμβιβαστεις. Μοιραία θα εχεις λιγα πραγματα μαζι, τα σαμαρια ειναι καλη λυση και ενα μικρο τανκμπαγκ. Μια μικρη τσαντα πλατης για να μην κουραζει και τελος. Ταξιδι θα πας, αλλα ταξιδιαρα δεν ειναι, οποτε κανε το καλυτερο δυνατο. Μην το παραφορτωσεις και μη θεωρεις οτι θα ειναι ρεαλισιτικα τα νουμερα που διαβαζω "160-170 μεση ωριαια, ειδικα εκτος Ελλαδας.

Καλο δρόμο
    160 μέση ωριαία δεν είναι εφικτή ούτε εντός Ελλάδος
    Εκτός Νο1 αν μιλάμε για πολεμικη βόλτα
    Εκτός Νο2 αν εννουν μέση ταχύτητα κίνησης κι όχι μέση ωριαία

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Ρε μάγκες, σας ευχαριστώ που συμμετέχετε και προσπαθείτε να δώσετε τα φώτα σας στο θέμα μου αλλά σας παρακαλώ διαβάστε καλά πρώτα τι γράφω και μετα απαντήστε.

Δεν θέλω να κανω το R1 touring μόνιμα. Θέλω να κάνω κάποιες αναστρέψιμες παρεμβάσεις ώστε να κάνω το ταξίδι με όσο περισσότερη άνεση γίνεται. Οι αρετές του R1 δεν χρησιμεύουν σχεδόν πουθενά σε ένα ταξίδι αλλά αυτό έχω και με αυτό θέλω να το κάνω. Δεν είμαι τρελός ουτε εκτός τόπου και χρόνου. Ξέρω τι έχω στα χέρια μου και δεν απαιτώ με αυτήν την κουβέντα μας να πιάσω επίπεδα ανεσης Goldwing, και καταναλώσεις FJR.Αν με άριστα το "10" στην άνεση ταξιδιου η R1 είναι "1" θέλω να δουμε πώς μπορουμε να την πάμε έστω και 2 ξοδεύοντας ένα λογικό ποσό χρημάτων. Απλό.

Αν δεν υπάρχει κάποια άλλη τοποθέτηση πέρα αυτών που ήδη ειπώθηκαν μην σπαμάρετε τζάμπα.

εγω στεκομαι στο "λογικο ποσο χρηματων"...
    διοτι αλλο το λογικο για τον Α, αλλο για τον Β και αλλο για τον Γ...

επισης ξερεις εκ των προτερων οτι αυτα τα μηχανακια καθ'οτι ειδικων συνθηκων και καταστασεων κοστιζουν σε συντηρηση, ανταλλακτικα, μετατροπη κλπ...

οποτε οταν λες θελω και θελω και θελω...καλο ειναι να εχεις και ενα συνολικο ποσο στο μυαλο σου που θα καλυπτει ολα αυτα τα "θελω" σου...

παπαδες μπορεις να κανεις αν εχεις χρημα...και να κανεις την r1 να παιρνει και την γυναικα και την πεθερα και ολα τα συμπραγκαλα για διακοπες ενος μηνα...εισαι διατεθειμενος να το κανεις? και αν ναι, θα κανεις αποσβεση των χρηματων σε λογικο χρονικο διαστημα βαση των ταξιδιων που θα πραγματοποιηθουν?
    απαντησε τα αυτα και εδω ειμαστε γιατι σε βλεπω λιγο απροθυμο στην κατηγορια "ριχνω χρημα"...
    γιατι χωρις να σπασεις αυγα, ομελετα δεν γινεται...

Λογικό ποσό αναλόγως το κέρδος τις εκάστοτε "μόντας".

300 ευρώ για panniers και βάσεις τα δίνω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή οσον αφορά που να φορτώσω πράγματα. Είναι must. 100 ευρώ για μικρή επέκταση των foot pegs δεν τα δίνω γιατι δεν θεωρώ οτι πιάνουν τόπο. Για την μοντα των handlebars στο ντεπόζιτο, 30 ευρώ είναι σουπερ τιμή. Και τριπλάσια να ζητουσαν θα τα έδινα.

Για την συντήρηση της μηχανής φροντίζω να έχω λεφτά και την έχω στο 100% της δυναμικής της. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα βρίσκω και στον δρόμο. Μια προσεκτική διαλογή θα μου επιτρέψει να πληρώσω αυτό που αξίζει και αυτό που χρειάζομαι αποφευγοντας τα περιττά και τις αμφιβόλου χρησιμοτητας αγορές.
    The R is for Respect.

Νέο μέλος

Εντάξει, ήμουνα υπερβολικός, ζητώ συγνώμη.
    Απλά κάτι διάβασα παραπάνω για αλλαγές clipon κλπ.
    Εκτός πίστας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ευχαριστηθείς το μηχανάκι σου, ακόμα και δικάβαλος, ακόμα και με tank bag.
    Το να γίνει η άνεση 2 από 1 πιστεύω δε λέει τίποτα. Το να γίνει η κ@υλα 9 από 10 όμως, με χαλάει.
    Η συνεπιβάτης δεν θα αισθανθεί ούτε τη διαφορά στην άνεση ούτε τη διαφορά στην κ@υλα.
    Είναι πώς βάζει ο καθένας τις προτεραιότητες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Λογικό ποσό αναλόγως το κέρδος τις εκάστοτε "μόντας".

300 ευρώ για panniers και βάσεις τα δίνω γιατί δεν έχω άλλη επιλογή οσον αφορά που να φορτώσω πράγματα. Είναι must. 100 ευρώ για μικρή επέκταση των foot pegs δεν τα δίνω γιατι δεν θεωρώ οτι πιάνουν τόπο. Για την μοντα των handlebars στο ντεπόζιτο, 30 ευρώ είναι σουπερ τιμή. Και τριπλάσια να ζητουσαν θα τα έδινα.

Για την συντήρηση της μηχανής φροντίζω να έχω λεφτά και την έχω στο 100% της δυναμικής της. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα βρίσκω και στον δρόμο. Μια προσεκτική διαλογή θα μου επιτρέψει να πληρώσω αυτό που αξίζει και αυτό που χρειάζομαι αποφευγοντας τα περιττά και τις αμφιβόλου χρησιμοτητας αγορές.

ναι...μαλλον δεν καταλαβαινεις και το ξαναπας σε "προσωπικη προτιμηση" ενω πρεπει να το δεις πιο αντικειμενικα...
    το κερδος πως το μετρας? με δικα σου ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτηρια...ενω δεν θα επρεπε...

τρανο παραδειγμα η "μικρη" επεκταση των foot pegs που δεν θα δωσεις 100€ γιατι θεωρεις οτι δεν θα πιασουν τοπο...
    οταν ομως θα ειναι κλειδωμενα για 1,5+ ωρα τα ποδια της συνοδηγου σε Χ γωνια και μετα θα θελει φυσικοθεραπευτη για να ερθει στα ισια της και να περπατησει, μπορει αν την ρωτησεις εκεινη να εδινε και 200€ για μια πιο ξεκουραστη γωνια ποδιων...

το ιδιο ισχυει και για το αφρωδες υλικο στο σελακι...
    για το γεγονος οτι σε επιβραδυνσεις θα ποναει σε καρπους, αγκωνες, ωμους επειδη το βαρος της θα πεφτει στα χερια της...
    και αλλα πολλα...

η 2η σελα στα ss ειναι κυριως για μια βολτα για καφε (το πολυ 20-30χλμ) αν η αλλη (γιατι κατα 95% γκομενες τις καταλαμβανουν) ειναι πολυ κ@υλωμενη μπορει να παει και μεχρι 100χλμ...
    βεβαιως συνηθως οι εταιρειες την βαζουν διακοσμητικα εκει στα συγχρονα ss (βλ. s1000rr, rsv4, r1m κλπ)...αλλα αφου θες να αλλαξεις τον χαρακτηρα της μοτο (εστω και προσωρινα) προετοιμασου για καμποσες αλλαγες...οι οποιες δεν ειναι και πολυ φτηνες...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Live2ride
    Βάλε και το 400€ περίπου για την αλλαγή του βολάν εφόσον είπες δεν το έχεις αλλάξει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Επειδη θα γουσταρα να κανω και εγω ενα ταξιδι με σσ αλλα δε μου εκατσε ποτε.Απο το 2006 περνω μονο ον οφ και χωματινα.Γιαυτο λοιπον εχω ταυτιστει.Ακου τι θα εκανα.Θα εβαζα κομφορτ σελες.Θα επερνα τα σαμαρια και θα τα εβαζα στο τεποζιτο.Θα εκανα δοκιμη.Και μενα δεν ειδες που ειναι τα σαμαρια?Σε πληροφωρω τιγκα φορτομενα στα γονατα μου δε βρησκουν.Αν το δεις ομος το μοτο νομιζεις οτι βρισκουν.Ετσι μπορη να ειναι και εσενα.Αλοστε το τεποζιτο δε σφηνωνει ανα μεσα στα ποδια.Δες το.Εαν δε γινετε τοτε κοιτας για πατεντες στην ουρα.Κα τελος θα εβαζα μια ψηλοτερη ζελατινα.
    Μια κυριακη θα ξεκινουσα με τη γυναικα και θα κανα μια εκατοστη χλμ για καφεδακι.Θα συζητουσα μαζη της εαν σε αυτη τη βολτα κουραστηκε πολυ.Αν δης οτι τη παλεψε τοτε μη φοβασαι.Εγω αυτο θα εκανα.Τα μηχανακια τα πληρωσαμε και πρεπει να τους πιουμε το αιμα να μας βγαλουν τα λεφτα τους
    Φιλε καντο.
    καθε μερα ...νεα μερα.

Καταρχας δεν ξερω πως ειναι το Ρ1 οποτε αν δεν παιζει με τιποτα αυτο που θα πω πειτε το. Βασεις για σαμαρια μπορεις να φτιαξεις μονος σου. Σε σιδηρουργο εννοω. Κοιτας στο ιντερνετ τι παιζει απο σχεδια για διαφορες μηχανες, αντιγραφεις το σχεδιο ή αυτό που θες εσύ τελος πάντων και το πας στο μαγαζί και στο φτιάχνει. Το χω κάνει σε δύο μηχανές. Πολύ φθηνά βέβαια σε σχέση με του εμπορίου. Κάπου δε θα χει καμιά υποδοχή για να βιδώσουν επάνω στη μηχανή; Κάτω απ`το σελάκι;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από black sheep Προβολή μηνύματος
    Καταρχας δεν ξερω πως ειναι το Ρ1 οποτε αν δεν παιζει με τιποτα αυτο που θα πω πειτε το. Βασεις για σαμαρια μπορεις να φτιαξεις μονος σου. Σε σιδηρουργο εννοω. Κοιτας στο ιντερνετ τι παιζει απο σχεδια για διαφορες μηχανες, αντιγραφεις το σχεδιο ή αυτό που θες εσύ τελος πάντων και το πας στο μαγαζί και στο φτιάχνει. Το χω κάνει σε δύο μηχανές. Πολύ φθηνά βέβαια σε σχέση με του εμπορίου. Κάπου δε θα χει καμιά υποδοχή για να βιδώσουν επάνω στη μηχανή; Κάτω απ`το σελάκι;
    φυλε αυτο που λες πεζη.Εγω εβγαλα φοτο τα καγκελα κυνητηρα και το πηγα σε σιδιρουργειο και μου το κανε.Απο φοτο!!!Το πιστευεις!!!Απλα επρεπε να ειμαι εκει με τη μηχανη να βλεπει τα πατηματα
    καθε μερα ...νεα μερα.

Καλά εννοείται πρέπει να σαι εκεί, που να ξέρει ο άνθρωπος τι θα κάνει, εσύ τον καθοδηγείς. Εγω όταν είδα ότι αυτό που ήθελα είχε 230ε, έτσι το σκέφτηκα. Και τελικά έδωσα τα 30

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από black sheep Προβολή μηνύματος
    Καλά εννοείται πρέπει να σαι εκεί, που να ξέρει ο άνθρωπος τι θα κάνει, εσύ τον καθοδηγείς. Εγω όταν είδα ότι αυτό που ήθελα είχε 230ε, έτσι το σκέφτηκα. Και τελικά έδωσα τα 30
    ολα τα μοτοαξεσουάρ ειναι x5 τιμολογημένα. Ειδικά στις εξατμίσεις γινετε παρτυ.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ Προβολή μηνύματος
    Τα μηχανακια τα πληρωσαμε και πρεπει να τους πιουμε το αιμα να μας βγαλουν τα λεφτα τους
    +100000000

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Η συνεπιβατης τις πρώτες φορές θα πιαστεί. Πρώτα μερικές διαδρομές και το σώμα ξέρει που θα πρέπει να σφίξει ώστε να ανταπεξερχεται. Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκινάς και διευκολύνεις κάποιους πόνους που ίσως να είναι έντονοι. Μετά περνάμε στο βάρος που θα δέχεσαι στα φρεναρισματα όταν θα κολλάει επάνω σου. Για προέκταση των pegs πίσω τα πράγματα είναι απλά αλλά άσχημα ως κατασκευή. Στην ουσία θες ένα τετράγωνο μέταλλο που θα έχει εδραση στη βάση των pegs συν άλλες 2 τρύπες στη κάτω πλευρά για να ξαναβιδωσεις το τρίγωνο των pegs. Τα handlebars, μου κόστισαν 80 ευρώ εμένα και είχε όρεξη ο μηχανουργός να ασχοληθεί γιατί έπεσε αρκετό κόψε ράψε ώστε να βρεθεί η σωστή γωνία, μήκος και απόσταση από το ντεπόζιτο. Με τα handlebars γλυτώνεις το βάρος του πίσω και ο πίσω γλυτώνει το που να ψάχνει να πιαστεί στις επιταχυνσεις και στα φρένα. Αν προβείς σε τέτοια κατασκευή, εδώ θα είμαι για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σελίδα 9 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Bρήκα πως θα γλυτώσω την εισφορά για το σπίτι....
    από makis206 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 09:34
  2. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2007, 16:59
  3. Πως να κάνω διακοπή συμβολαίου με την ΤΙΜ; Help!!!
    από villy στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2006, 12:13
  4. Πως θα σηκώσετε την μοτοσικλέτα
    από morpheus στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2006, 00:10
  5. Πως θα βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία
    από adam_tsouk στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 01/02/2005, 16:41

Κανόνες δημοσιεύσεων