Σελίδα 9 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 349

Θέμα: Παραλειπόμενα των ΛΑΔΟΛΟΓΙΩΝ !!!

Πάρτε τα βουνά! Το avatar του/της nassosxlvbros
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Επί της ουσίας απάντησες Στέφανε !!!

Λάδια ΕΙΔΙΚΑ για moto (πρέπει να) υπάρχουν !!!

Το θέμα είναι ότι, μπορεί οποιοσδήποτε παρασκευαστής λαδιών να "βαφτίσει" τα λάδια του Motorcycle Oil χωρίς να είναι παράνομος (ούτε καν παράτυπος...) !!!

με 2 λογια λαδια για μοτο υποτιθεται υπαρχουν... και πρεπει να τα βαζουμε στη μοτο μας αλλα ενεκα του μπαχαλου του καθε λαδεμπορα/εταιρειας μεσαζοντων νομοθεσιας και παει λεγοντας ως τη Θηβα, δεν ξερεις τελικα τι βαζεις μεσα....ειναι μοτολαδο η αυτοκινητολαδο; ελαντε...
    οποτε τι προτεινει το φακιν μανουαλ;λαδι 20w50; οκ παρε ναχεις και με γειες...
    το βιβλιο της Hornet γραφει για 10-40 motorcycle oil....
    Transalp...ελεγε 10-40 καλης ποιοτητας λαδι....
    αλλες απαιτησεις οι δυο διαφορετικης δυναμης-στροφων κινητηρες,η "αλλαξαμε το βιβλιαρακι" για ναμαστε μεσα;

σημειωστε το ΤΑ μετα την ληξη της εγγυησης συντηρειτο απο μενα ....εκοψα τα MOTUL που εβρισκα διαφορες απο αλλαγη σε αλλαγη,και εβαζα ARAL ημισυνθετικα 10w-40 motor oil...απο τα 20000 κμ εως τα 63000 κμ που το εδωσα δεν εκανε τσικ ουτε "τσιμπαγε"λαδια...με σαζμαν βουτυρο και απροβληματιστη λειτουργια ακομα και οταν τα...ξεχασα για 10000κμ!!!
    αντε βρειτε ακρη....
    Throw down the sword,The fight is done and over,
    Neither lost, neither won.To cast away the fury of the battle
    And turn my weary eyes for home....
    www.youtube.com/c/nassosxlvbros

Παλαιό μέλος
    Ο κατασκευαστής προτείνει για το δικό μου (έχω ενα Piaggio X8 200cc) αυτά εδώ:

http://www.flselenia.com/en/moto/pro...&MiniSito=MOTO

Στις προδιαγραφές έχει το API SL το οποίο από όσο έχω διαβάσει εδώ δεν το έχω ξαναδεί στο post για τα λάδια. Αξίζει να βάλω ένα 15W-50 αντι για 5W-40 που προτείνει η Piaggio λόγω καλοκαιριού και ειδικά επειδή εδώ στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω της κίνησης;

Kρανόμελος Το avatar του/της dio650gs
    Το λάδι Synthetic - Base ,σύμφωνα με τον Οldman είναι ημισυνθετικό (Συνθετικής Βάσης).

όταν γράφει στο μπουκάλι Synthetic Blend το λ'αδι είναι συνθετικό ή ημι-συνθετικό??

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Infini
    Στις προδιαγραφές έχει το API SL το οποίο από όσο έχω διαβάσει εδώ δεν το έχω ξαναδεί στο post για τα λάδια. Αξίζει να βάλω ένα 15W-50 αντι για 5W-40 που προτείνει η Piaggio λόγω καλοκαιριού και ειδικά επειδή εδώ στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση λόγω της κίνησης;

Η προδιαγραφή SL είναι ΠΑΡΑ πολύ πρόσφατη (απ'όσο ξέρω, ΔΕΝ έχει γίνει αποδεκτή ακόμη παγκοσμίως...).

Προφανέστατα, ο κατασκευαστής της μοτό σου θέλει να "σπρώξει" τα συγκεκριμένα (ακριβά..) λάδια βάσει συμφωνίας με την Selenia !!!
    (Το ίδιο κάνουν και οι περισσότεροι Ιταλοί κατασκευαστές - και στα αυτοκίνητα...).

Σχετικά με την αλλαγή του ιξώδους, θα έλεγα να κρατηθείς κάπου στην μέση, σε κάτι σαν 10W-45 (αν υπήρχε !!!).

Αν πρόκειται να αλλάξεις λάδια κάπου πριν τον Χειμώνα, βάλε τώρα το 50άρι (to 15W δεν μας ενδιαφέρει το καλοκαίρι...) και ξαναγύρισε στο 5W-40 ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον Χειμώνα !!!

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dio650gs
    όταν γράφει στο μπουκάλι Synthetic Blend το λ'αδι είναι συνθετικό ή ημι-συνθετικό??
    Δεν διάβασες μάλλον αυτά που έγραψε παραπάνω ο Στέφανος...

Το Synthetic Blend μπορεί να είναι Πλήρως Συνθετικό, Ημισυνθετικό ή Ορυκτέλαιο !!!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι μάλλον αναζωογονημένο Ορυκτέλαιο !!!

Το Synthetic Blend μπορεί να είναι Πλήρως Συνθετικό, Ημισυνθετικό ή Ορυκτέλαιο !!!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι μάλλον αναζωογονημένο Ορυκτέλαιο !!!

Thanks, σαφ'εστατος:smilea:

Απλά ο κατασκευαστής γράφει ότι απαγορεύονται τα συνθετικά λάδια στον κινητήρα μου(gs650) και θέλω να βάλω Motul(γράφει synth;etic blend) p;anv sto mpoyk;ali κάνουν για μένα???

Moderator
    ο κατασκευαστής γράφει ότι απαγορεύονται τα συνθετικά λάδια στον κινητήρα μου(gs650)
    Γιατί ???

Παλαιό μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Κάνοντας μια μικρή αναζήτηση στο internet βρήκα οτι υπάρχουν εταιρείες που βγάζουν λάδια ειδικά για scooter τα οποία δεν ξέρω ακριβώς τι διαφορές έχουν από τα υπόλοιπα για τετράχρονους κινητήρες

http://www.denicol.be/eviertakt.php
    http://www.castrol.com/castrol/produ...tentId=6030372

Δοκίμασα και το site της BELRAY αλλά δεν άνοιγε.
    Επίσης βρήκα και αυτά τα οποία είναι γενικά για τετράχρονους κινητήρες.
    http://www.kennol.com/frame%202%20roues.htm
    http://www.baxevanismoto.gr/labo/index.html

Αν δείτε στο site της denicol, όλα τα λάδια που βγάζει είναι σε 3 διαφορετικές κατηγορίες SAE εκτός από αυτά για scooter.

Παλαιό μέλος
    Επανέρχωμε oldman βαζοντας μια διαφιμηση που ειδα σε περιοδικο.Εχουν βάση τετοιες αποψεις 'η τις πετάμε???
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

Γιατί ???

TO ίδιο απορώ και εγώ?

Πάντως το γράφει ξεκάθαρα στο Μάνual:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη χρησιμοποιείτε συνθετικά λάδια.

Σο συνεργείο που είχα ρωτήσει μου είπε ότι δεν κάνει γιατί είναι μονοκίλυνδρο και ανεβάζσει μεγάλες θερμοκρασίες , με αποτέλεσμα να καίγονται τα συνθετικά λάδια. Στέκει αυτό?

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
    Επανέρχωμε oldman βαζοντας μια διαφιμηση που ειδα σε περιοδικο.Εχουν βάση τετοιες αποψεις 'η τις πετάμε???
    (Η επισύναψη διαγράφηκε για ευνόητους λόγους !!!)

Μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει ΚΑΠΟΙΑ από τα τεστς της API και να βγάλει τα προϊόντα του αστέρια (σε σύγκριση με άλλα...).

Το θέμα είναι τι γίνεται σε κάποια ΑΛΛΑ τεστς της ίδιας κατηγορίας ...???

Η API έχει θεσπίσει συγκεκριμμένες (και πολλές...) δοκιμασίες για να "χαρακτηριστεί" ένα λάδι κατά SG, SH, SL κ.λ.π., οι οποίες έχουν την έννοια του "περνάω - κόβομαι".
    (Δεν μας ενδιαφέρει το ΠΟΣΟ υπερκαλύφτηκαν οι απαιτήσεις...).

Κατά πάσα πιθανότητα, τα λάδια που έρχονται "τελευταία" στα συγκεκριμμένα τεστς, να βγαίνουν "πρώτα" σε κάποια άλλα !!!

Έχουμε ξαναπεί - αλλά βαριέστε να διαβάσετε - ότι ένα λάδι χαρακτηρίζεται από το ΣΥΝΟΛΟ των ιδιοτήτων του !!!

Moderator
    TO ίδιο απορώ και εγώ?

Πάντως το γράφει ξεκάθαρα στο Μάνual:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη χρησιμοποιείτε συνθετικά λάδια.

Σο συνεργείο που είχα ρωτήσει μου είπε ότι δεν κάνει γιατί είναι μονοκίλυνδρο και ανεβάζσει μεγάλες θερμοκρασίες , με αποτέλεσμα να καίγονται τα συνθετικά λάδια. Στέκει αυτό?
    Άσχετα με την "εμπάθειά" μου σχετικά με τα BMW, πιστεύω ότι οι κινητήρες τους ΔΕΝ έχουν την ανάγκη συνθετικών λαδιών !!!

Οι απαιτήσεις λίπανσης ενός μοτέρ έχουν να κάνουν με τις ιδιότητες / ικανότητες των λιπαντικών που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο τον καιρό που σχεδιάστηκαν (οι κινητήρες) !!!

Τώρα, σχετικά με τις θερμοκρασίες που ανεβάζει ένας μονοκύλινδρος, ας το αφήσουμε καλύτερα (να μην θιχτούν υπολήψεις και πρόσωπα...).

Πάντως, όταν ένα λάδι έιναι χαρακτηρισμένο κατά π.χ. API SH, σημαίνει ότι έχει περάσει συγκεκριμένο τεστ που αφορά την διατήρηση του ιξώδους του για συγκεκριμένο χρόνο σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και ΔΕΝ έχει να κάνει με το αν είναι Ορυκτέλαιο, Συνθετικό, Αναζωογονημένο, Ημισυνθετικό ή οτιδήποτε άλλο !!!
    (Θέλω να πω ότι άν κάποια λάδια "καίγονται" από ένα κινητήρα, φταίει η κατάταξή τους και ΟΧΙ ο τύπος τους !!!)

Δηλαδή εγώ στο ΧΤ τόσο καιρό που βάζω συνθετικά λάδια κάνω λαλακία ????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GATHAN
    Δηλαδή εγώ στο ΧΤ τόσο καιρό που βάζω συνθετικά λάδια κάνω λαλακία ????
    Για λαλακία δεν νομίζω να κάνεις αλλά το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες και με φτηνότερα ημι-συνθετικά.
    Και με την διαφορά

Παρόλα αυτά βλέπω ο κόσμος να τα χώνει στα λάδια ασύστολα και όταν φτάνει η ώρα για λάστιχα αναρτήσεις σέρβις η ανταλακτικό αρχίζουν όλοι την κλάψα.
    Θα έλεγα να σκευτόμαστε και την τσέπη μας.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Για λαλακία δεν νομίζω να κάνεις αλλά το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες και με φτηνότερα ημι-συνθετικά.
    Και με την διαφορά

Παρόλα αυτά βλέπω ο κόσμος να τα χώνει στα λάδια ασύστολα και όταν φτάνει η ώρα για λάστιχα αναρτήσεις σέρβις η ανταλακτικό αρχίζουν όλοι την κλάψα.
    Θα έλεγα να σκευτόμαστε και την τσέπη μας.
    Τώρα εσύ τι μιλάς που το μισό σου λάδι πάει στο παντελόνι σου?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

You BETA believe...

Σελίδα 9 από 24 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112131419 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 55
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2004, 10:15
  2. Η ΨυΧολογια Των Χρωματων
    από KAS77 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2004, 09:30
  3. Ο ΑρΧοντασ Των ΔαΧτυλιδιων
    από niko13g στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 05/02/2004, 11:19
  4. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 19/12/2003, 16:05
  5. Καποιος καλος γνωστης των διχρονων scooter?
    από ioannou_b στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2003, 16:21

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF