Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 205

Θέμα: O Ορεστης, ο sonic22 και τα Grklsh.

Να γράφει το κοντερ...... Το avatar του/της Maira
    Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    efxaristo pou mou sistinis ti na kano...:rotflmao:

ego ime ke 8a ime isopedotikos
    ke an prosexete i apopsi sas na min ine prosvlitiki gia kapion
    ke episis den kanete prosilitismo den iparxi provlima

ke esi gadalfako min mou sinxizese 8a mou pa8is ke tipota
    :rotflmao: :rotflmao:

ke mia mera 8a sou eksigiso pios me diorise....
    :rotflmao: :rotflmao:

ke i saxlamara komeni.......

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	10_1_132[1].gif 
Προβολές:	129 
Μέγεθος:	33,7 KB 
ID:	45143
    ....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kxIII
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Άπό πότε η διαφορετική άποψη είναι λιγότερο σοβαρή;

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα θεωρώ αυτά που λέω ως απόλυτα σοβαρά. Αν είναι λάθος ή όχι είναι άλλο θέμα.

Να προσέχουμε λίγο και να μην στέλνουμε στον καιάδα οτι δε συμφωνεί με τα πιστέυω μας... Αν μπορούμε ας επιχειρηματολογούμε εναντίον του.

Πάντα φιλικά
    Δεν εννούσα ότι είμαστε ένα τσούρμο ασόβαροι. (Άσχετα με το τί υποστηρίζει η μάνα μου και η γυναίκα μου για εμένα πάντα :smilea: )

Απλώς, δεν νομίζω ότι είναι λύση η προσέγγιση του φίλου sonic, ειδικά την στιγμή που η "λύση" που διάλεξε, ελαχιστοποιεί την δυνατότητα επικοινωνίας του και "ισχύει" μόνο για τον άρρωστο χώρο των υπολογιστών.

Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας, από του πολλούς φαντάζομαι, που σπάνια διαβάζω ολόκληρο ένα post γραμμένο σε greeklish.

Και είναι κρίμα, γιατί η γραφή του είναι από τις πιο δυνατές.

Αυτό ήθελα να πω, χωρίς να προσβάλω κάποιον.
    Καλή η μηχανή, το κράνος καλύτερο...

Αρχικά δημιουργήθηκε από kxIII
    Πάντα φιλικά
    Δεν εννούσα ότι είμαστε ένα τσούρμο ασόβαροι. (Άσχετα με το τί υποστηρίζει η μάνα μου και η γυναίκα μου για εμένα πάντα :smilea: )

Αυτό ήθελα να πω, χωρίς να προσβάλω κάποιον.

Με αφορμή εσένα το έγραψα, αλλά είναι γενικώς κάτι που το ακούω συχνά όποτε εκφράζω μια διαφορετική και, εν πολλοίς, αιρετική άποψη "μα δεν είναι σοβαρα αυτά" κλπ. Απλά αυτό που ζητάω είναι επιχειρήματα ενάντια στην άποψή μου και όχι αφορισμούς.

και ξανα:

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Με αφορμή εσένα το έγραψα, αλλά είναι γενικώς κάτι που το ακούω συχνά όποτε εκφράζω μια διαφορετική και, εν πολλοίς, αιρετική άποψη "μα δεν είναι σοβαρα αυτά" κλπ. Απλά αυτό που ζητάω είναι επιχειρήματα ενάντια στην άποψή μου και όχι αφορισμούς
    Το απόλυτο είναι ενα χαρακτηριστικό που φέρουμε οι περισσότεροι σαν δείγμα του εγωισμού μας, που πολλές φορές το μέγεθος του , είναι υπέρμετρο συγκριτικά με το μέγεθος των γνώσεων μας ...

Καμία άποψη δεν είναι αιρετική αλλά ΄, κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πάντα συζητήσιμη , μιας και το κέρδος είναι στην ανακάλυψη της διαφορετικότητας και οχι στην ομοιομορφία και στην επιβολή της.

Με αυτό το σκεπτικό , έχει γίνει και εδώ , η συζήτηση... όπως ειπώθηκε και πριν , το αν τελικά η μορφή γραφής των greeklish επιβιώσει ή επιβληθεί , είναι τελείως ανεξάρτητο , απο το αν θέλουμε να την χρησιμοποιούμε ή οχι... εκείνο λοιπόν που συζητάμε εδώ , είναι το αν τελικά θα επιβιώσει ή οχι...
    Δεν συζητάμε το αν είναι επιβεβλημένο και απόλυτο , η απαγόρευση της χρήσης τους...
    Προσωπικά δεν είμαι σε θέση και ούτε θέλω να κάνω κάτι τέτοιο... απλά την άποψη μου εκφράζω , όπως και τα επειχηρήματα που την στηρίζουν...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Το απόλυτο είναι ενα χαρακτηριστικό που φέρουμε οι περισσότεροι σαν δείγμα του εγωισμού μας, που πολλές φορές το μέγεθος του , είναι υπέρμετρο συγκριτικά με το μέγεθος των γνώσεων μας ...

Καμία άποψη δεν είναι αιρετική αλλά ΄, κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πάντα συζητήσιμη , μιας και το κέρδος είναι στην ανακάλυψη της διαφορετικότητας και οχι στην ομοιομορφία και στην επιβολή της.

Με αυτό το σκεπτικό , έχει γίνει και εδώ , η συζήτηση... όπως ειπώθηκε και πριν , το αν τελικά η μορφή γραφής των greeklish επιβιώσει ή επιβληθεί , είναι τελείως ανεξάρτητο , απο το αν θέλουμε να την χρησιμοποιούμε ή οχι... εκείνο λοιπόν που συζητάμε εδώ , είναι το αν τελικά θα επιβιώσει ή οχι...
    Δεν συζητάμε το αν είναι επιβεβλημένο και απόλυτο , η απαγόρευση της χρήσης τους...
    Προσωπικά δεν είμαι σε θέση και ούτε θέλω να κάνω κάτι τέτοιο... απλά την άποψη μου εκφράζω , όπως και τα επειχηρήματα που την στηρίζουν...

Gandalf
    gkatalfidie
    i apopsis katantane fliaria otan den exoun noima oso ke emperistatomenes ke an ine
    ke an kapios epimeni se mia apopsi pou den iparxi periptosi na vri ton dromo na ka8iero8i afto simeni kati

i oti to atomo ine kolimeno
    i exi kapious amfoterous skopous
    kirigma-tasis omiogenias-prosilitismo ke ala tetia

ke mono oti mpenoume se diadikasia na sxoliasoume-krinoume ton tropo ekfrasis enos atomou apo tin stigmi pou den ine afro...
    prosvlitikos ke genika kakos

tote pernoume 8esi,epivaloume katastasis
    ke genikos 8igoume prosopikotites tasis ke i8oi tou atomou
    ke afto den to 8eloume edo se ena forum pou ine gia olous
    gia tous pantes pou 8eloun na siniparxoun ke na mirazonte zoi ke empiries me alous sinan8ropous tous

ke afto to mirazome anef oron prepi na paramini os exi

opos to ime aftos pou ime ke se opion aresi episis prepi na paramini

exoume ksana pi oti ine dikeoma tou ka8e elef8erou an8ropou na ekfrazete opos 8eli
    otan kata8eto apopsi ksekinao sizitisi gia afto to 8ema ke kamposa ala ine san na prospa8o na stigmatiso tasis an8ropous-prosopikotites-psixosin8esis

opios den katalaveni afta ta logia tote ine sigoura egoistis epidiksias dixotomos ke ale sinafi....

episis 8elo na po maira ise asimanti....
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

i apopsis katantane fliaria otan den exoun noima oso ke emperistatomenes ke an ine
    ke an kapios epimeni se mia apopsi pou den iparxi periptosi na vri ton dromo na ka8iero8i afto simeni kati
    τώρα να συζητήσουμε... οκ... αυτό που λες, είναι θέμα οπτικής γωνίας σε αυτή την περίπτωση... εσύ λες , μάλλον οτι δεν κερδίζουμε κάτι απο το να συζητήσουμε για τα greeklish και το τι θα επηρρεάσουν στο μέλλον , όσον αφορά την Ελληνική γραφή και ομιλία... και εγώ λέω οτι καλό είναι να ξέρω τι σκέφτονται κάποιοι συνάνθρωπο μου της ίδιας εθνικής προέλευσης...
    Η υποστήριξη μετά μιας θέσης, δεν συνεπάγεται και προσυλητισμό, ούτε προσβολή... η αντιπαράθεση σε κάποια πράγματα , δεν σημαίνει διά της επαγωγής , οτι πάς να υπερκεράσεις τον άλλον... μπορείς κάλλιστα να δείς που βασίζει τα πιστεύω του και κατά πόσο αυτά΄σε εκφράζουν ή οχι...και να μιλήσεις και για αυτό..

ke mono oti mpenoume se diadikasia na sxoliasoume-krinoume ton tropo ekfrasis enos atomou
    Λάθος και εδώ... δεν έκρινα προσωπικά τουλάχιστον τον Sonic22 για τον τρόπο γραφής του.... προσπαθώ όμως να μπώ στην διαδικασία γιατί το κάνει... ειδικά απο την στιγμή που μπαίνει στον κόπο να κάνει μια δημόσια δήλωση , για να στηρίξει την θέση του..βλ. παραπάνω...
    Επίσης τοποθετούμαι σε ενα , κατά την γνώμη μου πάλι, καίριο ζήτημα...στο ανάλογο forum.

ke afto den to 8eloume edo se ena forum pou ine gia olous
    gia tous pantes pou 8eloun na siniparxoun ke na mirazonte zoi ke empiries me alous sinan8ropous tous
    και συμπληρώνω... με όποιον τρόπο θέλουν... δεν λέμε το αντίθετο εδώ...
    Για αυτό άλλωστε και μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε ενα διάλογο-αντίλογο.

otan kata8eto apopsi ksekinao sizitisi gia afto to 8ema ke kamposa ala ine san na prospa8o na stigmatiso tasis an8ropous-prosopikotites-psixosin8esis
    Αυτό είναι τόσο αυταρχικό , όσο είναι αυτό που θα πεί κάποιος οτι αν θες να πείς κάτι , μην το λες, αν ενοχλεί τους περισσότερους..

Η συζήτηση δεν γίνεται για να καταστρέψεις ή να μεταμορφώσεις κάποιον... γίνεται για να κερδίσεις απο κάποιον... ακόμα και αν μόνο τον ακούσεις ή τον διαβάσεις και το επόμενο λεπτό είσαι 100% αντιδιαμετρικά αντίθετος μαζί του...

Δεν είμαστε Ναζί, για να επιβάλουμε σε κάποιον τα πιστεύω μας, δια ψυχολογικής βίας... συζήτηση κάνουμε σε ενα διαδικτυακό τόπο με κάποιον άνθρωπο με την δική του προσωπικότητα και τα δικά του πιστεύω...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

poloi to onomazetai provlima tou sonic...
    akougete asximo alla den thelw na to metonomasoume...

alwste ta logia ekfrazoun mia katastasi kai tin adilipsi tis katastasis apo emas... kai xarisma na to onomazame den tha allaze kati...

skopos den einai na mirastoume to provlima mou kai na voithitw na grafw ellinika...
    auto einai ena edelos diaforetiko thema...

skopos einai na doume giati kapoios apofasizei na allajei kati pou thwrei lathos kai provlimatiko gia auton...

tin opoia epanastasi exw kanei, tin exw kanei mesa mou kai tin exw kanei prin para poli kairo kai itan mia epilogi mou..
    einai pia ena komati tou eautou mou...

auto eimaste allwste... oi epiloges mas...

oso parajeno sas fainete esas pou egw den vlepw ton logo na grafw ellinika allo toso mou fenete parajeno emena pou den eixate tis dikes mou adiriseis...

gia posa allwste oloi mas enw jeroume oti einai lathos den adidroume mias kai den apoteloun "provlima mas"

Ορέστη όλα καλά και ωραία αυτά που λες...αλλά μπορείς να διευκρινήσεις λίγο την τελευταία φράση;....

Τι εννοείς με το να λές , "όταν δεν είναι πρόβλημα μας , δεν αντιδρούμε;"..

Για να γίνεται και συζήτηση δηλαδή....

Gandalf

Θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση και να αναφερθώ αποκλυστικά στην ελληνική γλώσσα από τότε που ξεκινησε η ιστορία της!

Είναι γνωστό, πιστεύω, ότι η Ελληνική γλώσσα φτιάχτικε έτσι ώστε εκτός από απλά γράμματα να βγάζει κάθε λέξη και συγκεκριμένους ήχους. Περνώντας τα χρόνια, χάθηκε η γνώση για τη μουσική των λέξεων και για να μπορέσουν να περάσουν οι παλιοί τις γνώσεις τους στους νέους, δημιουργήθηκαν οι δασείες, οι περισπομένες κ.τ.λ. Αυτός ήταν και ο ΄λόγος του πολυτονικού συστήματος!

Φτάσαμε σήμερα να έχουμε μονοτονικό σύστημα και δυστυχώς πάμε να το εξαφανήσουμε και αυτό! Που θέλω να καταλήξω?

Ότι διαβάζοντας ο καθένας από εμάς αύτην τη γραφή, δεν έχουμε τον σωστό "ήχο". Κάθε φορά που διαβάζω γκρικλις νοιώθω σα να βάζω νεκρές λέξεις στη σειρά ώστε να μπορέσω στο τέλος να βγάλω μια νεκρή πρόταση. Αυτός που τα γράφει μπορεί να μην κατανωήσει τι λέω γιατί οι σκέψεις είναι ήδη ζωντανές στο μυαλό του.

Για μας όμως που το διαβάζουμε, δεν είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάρουμε από τις λέξεις και τις προτάσεις του καθενός όλα αυτά που θέλει να μας πει και κρύβονται πραγματικά μέσα στην Ελληνική γλώσσα και γραφή?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Τι εννοείς με το να λές , "όταν δεν είναι πρόβλημα μας , δεν αντιδρούμε;"..
    tha borousa na pw polla paradigmata...
    alla logo forum nomizw to parakatw einai to pleon katalilo..

oloi mas epilejame na odigame mixani... jerame tous kindinous, jerame kai to ti simvenei stous dromous mas...

to oti loipon esi epeses kai xtipises den apotelei provlima tou kathe koutakia pou den borei na katanoisei to giati ripsokindineveis...
    autos den to kanei...

as prosexes... kai as epernes aftokinito opws autos...

@maira... skeftikes omws kai poso athlia kai katestrameni tha fenotan i grafi mas stous arxaious?
    an teika ipirxe logos (pou pistuew oti ipirxe) gia ola auta ta omo-ixa grammata twte emeis ta xrisimopoioume lathos...

mou thimizei ligo tous anthrwpous meta tin katastrofi..kathode brosta se kleistes tilewraseis giati etsi ekanan otan eixan politismo...
    ara me auti tin praji diatiroun ton politismo tous???

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22

@maira... skeftikes omws kai poso athlia kai katestrameni tha fenotan i grafi mas stous arxaious?
    an teika ipirxe logos (pou pistuew oti ipirxe) gia ola auta ta omo-ixa grammata twte emeis ta xrisimopoioume lathos...

mou thimizei ligo tous anthrwpous meta tin katastrofi..kathode brosta se kleistes tilewraseis giati etsi ekanan otan eixan politismo...
    ara me auti tin praji diatiroun ton politismo tous???
    Νομίζω ότι είναι διαφορετικό να ζεις σε μια λανθάνουσα κατάσταση (μπροστά σε κλειστές τηλεοράσεις) με το να δημιουργείς μια λανθάνουσα κατάσταση! Και βέβαια η γλώσσα έχει χάσει πολύ τον χρωματισμό που είχε, αλλά πιστεύω πως δεν χρειάζεται να την στήνουμε στον τοίχο, στα δυο μέτρα και να την εκτελούμε!!!!

Εμείς είμαστε αυτοί που θα διατηρήσουν την γλώσσα αυτή όσο καλύτερα μπορούν! Όλοι εμείς που την χρησιμοποιούμε! Μπορεί κάποιος να παρτηρήσει πολύ εύκολα την διαφορτική ηχηρότητα της λέξης ακόμα και όταν αυτή είναι αποτυπομένη σε ένα χαρτί, σε μια οθόνη! Να γράψει την ίδια λέξη και με τους δύο τρόπους!

Μου είναι δύσκολο να διαβάσω γκρίκλις. Όχι γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τα γράμματα και να τα αναγνώσω με την σειρά, απλά το μυαλό δεν αναγνωρίζει αυτό που βλέπει! Πρέπει να κάνει ένα είδους μετάφρασης για να συνδιάσει τη λέξη που διαβάζει με την λέξη που αντιπροσωπεύει το ίδιο νόημα!

Είναι σαν να γράφονται σε ξένη γλώσσα! Η μητρική μας είναι η Ελληνική, με ελληνικούς χαρακτήρες, συντακτικό, γραμματική και τονισμό! Θεωρώ ότι όταν μας δίνεται η ευκαιρία να γράψουμε, ακόμα και έτσι, θα ήταν επικοδομητικό να γράφουμε όσο πιο ελληνικά γίνεται! Η γλώσσα εξαρτάται από όλους μας!

...σε συνέχεια της χθεσινής κουβέντας στο Δέλεαρ.

Νομίζω καλό είναι να ξεχωρίσουμε μερικά πράγματα.

Άλλο πράγμα η γραφή της ελληνικής γλώσσας με λατινικά γράμματα και άλλο τα greeklish.

Το πρώτο είναι τρόπος γραφής, ο οποίος διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες ορθογραφίας βάσει του ΕΛΟΤ. Μερικά ποστ πιο πάνω έχω βάλει το σχετικό link.

Greeklish όμως είναι μια διάλεκτος στην οποία ελληνικές και αγγλικές λέξεις χρησιμοποιούνται μαζί. Πχ, στην Κύπρο.

Κατ' αντιστοιχία με τα Giblish στο Γιβραλτάρ (Gibraltarian English) που είναι μια - απιστευτη - μίξη ισπανικών και αγγλικών.

Ορέστη ακόμα και στο λατινικό αλφάβητο που γράφεις κάνεις "ορθογραφικά" λάθη, απλά ακόμα περνάει στο ντούκου γιατί είναι ανεπίσημη γραφή.

Αν αυριο αλλάζαμε αλφάβητο και πηγαίναμε στο λατινικό, πάλι θα είχες πρόβλημα με την ορθογραφία.

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Ρε παιδια ...

Παρακολουθω το θεμα, χωρις να συμμετεχω, και μου φαινεται οτι εχει "ξεχειλωσει" λιγο ...

Αυτο βεβαια δεν ειναι απαραιτητα κακο, μιας και γινεται μια γενικοτερη συζητηση.

Αλλα ρε Σονικ ...
    ΔΕΝ ειναι "επανασταση" αυτο που κανεις καμαριμ' ...

Δεν προσπαθω να σου "επιβαλλω" το πως θα γραφεις κι ουτε να υπερασπιστω τα "ιδανικα" και την "αρχαια" γλωσσα ΜΑΣ κι αλλα τετοια.

Απλως (ματαξανα)λεω, οτι ΔΕΝ ειναι δυνατον να διαβαστει ενα τετοιο κειμενο, χωρις καποιος να καταβαλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσπαθεια!
    Αυτο μονο θα ηθελα να σεβαστειτε ο Γκριγκλισαδες ...
    Τον χρονο των υπολοιπων, που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, θελουν να να "επικοινωνησουν μαζι σας ...

ΔΕΝ εχουμε την "εικονα" μιας λεξης που γραφετε, με αποτελεσμα να πρεπει να βαλουμε σε λειτουργεια καποιου ειδους interpreter, ωστε να βγαλουμε καποιο νοημα, μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια ...

Παρε ενα τυχαιο παραδειγμα μιας λεξης ...

"θυρόφυλλο"

και δες διαφορετικες γραφες, αναλλογα με τα Γκριγκλις του καθενος ...

thirofilo
    thirofylo
    thirofyllo
    thirophilo
    thirophylo
    thirophyllo
    thyrofilo
    thyrofylo
    thyrofyllo
    thyrophilo
    thyrophylo
    thyrophyllo
    uirofilo
    uirofylo
    uirofyllo
    uirophilo
    uirophylo
    uirophyllo
    uyrofilo
    uyrofylo
    uyrofyllo
    uyrophilo
    uyrophylo
    uyrophyllo
    8irofilo
    8irofylo
    8irofyllo
    8irophilo
    8irophylo
    8irophyllo
    8yrofilo
    8yrofylo
    8yrofyllo
    8yrophilo
    8yrophylo
    8yrophyllo

Ειναι αδυνατο λοιπον να εχει καποιος εικονα της λεξης στο μυαλο του, οπως καταλαβαινεις ...

Αν τωρα εσυ νομιζεις οτι ΑΥΤΗ ειναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ σου, τοτε τι να πω ...

Κανε οτι νομιζεις και μακαρι να σου βγει σε καλο στην ζωη σου ... :wacko:

... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Κι όμως Χρήστο, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος γραφής:

http://europa.eu.int/comm/translati...le_guide_en.pdf

Κοιτάξτε στο Annex 3, σελ 97

Δες τι λέω και πιο πάνω

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Κι όμως Χρήστο, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος γραφής:

http://europa.eu.int/comm/translati...le_guide_en.pdf

Κοιτάξτε στο Annex 3, σελ 97

Δες τι λέω και πιο πάνω

Δε νομίζω η χήση όμως των "greeclish" εδώ να είναι μετά από έρευνα και μάθηση αυτού του τρόπου γραφής! Αν ήταν έτσι ίσως να ήταν και πιο αποδεκτή αυτή η γραφή!

Σελίδα 9 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ο λυκος και τα 7 κατσικακια
    από AFTER στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2007, 09:40
  2. Και Τα Μυαλα Στα Καγκελα
    από GST στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 18/06/2004, 09:52
  3. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/04/2004, 18:17