Αν δεν εχει γραφικα δεν παιζει...
Αν δεν εχει γραφικα δεν παιζει...
Atomic H-D & Triumph
White Line Cycles
Paranoid Racing ltd.
Χέστηκα.![]()
(παίζει και να βάλω εγώ όμως)
Και αυτό που λές ότι δεν επηρεάζει τους άλλους η απόφαση του καθένα να μή φοράει κράνος, είναι καί αυτό λάθος.
Οι άσχετοι με το θέμα αυτοκινητιστές πανικοβάλλονται περισσότερο όταν βλέπουν ξεκράνωτους, μερικοί από μας θυμούνται ξεκράνωτους φίλους που τους φάγανε τσάμπα, και οι μικρότεροι αναβάτες υιοθετούν με μηδενική εκπαίδευση τη ξεκράνωτη οδήγηση με τα γνωστά αποτελέσματα.
Καί μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι, επειδή γενικότερα ο καθένας γράφει τον άλλο στα καραπαυτάρια του, οποιοσδήποτε οδηγάει αυτοκίνητο λόγω θέσης, άνεσης και άλλων πιο εξωτικών όπως μακιγιαρίσματος, βλεφαριάσματος DVD, τί σου κάνω μάνα μου μέσα στο κουτί κλπ, είναι ο κύριος υπαίτιος για τα ατυχήματα που σε μένα προσωπικά -και μπορεί και σε σένα- θα συμβούν στο μέλλον...
Φταίει το μαμημένο όμως που έχω κάνει και Καναδά παλιότερα, και έχω δει σχετικά πρόσφατα την Ευρώπη, που είναι άλλο πράμα τελείως από δω.
φίλε μου zireus καταλαβαίνω την χρησιμότητα του κράνους και εγώ σε ταξίδι το φοράω, θεωρώ την ζωή μου πιο σημαντική από οποιαδήποτε μηχανή ή αυτοκίνητο είμαι αρραβωνιασμένος και θέλω να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια, το όλο θέμα όπως είπαν και άλλοι παραπάνω είναι η επιλογή, αυτή που σε όλη μου την ζωή κάνω και ειλικρινά είναι όπως εγώ την επέλεξα.
έχεις δίκιο που λες ότι μας βλέπουν μικρά παιδιά που τώρα οδηγούν gilera πχ και μετά μεγάλες μηχανές αλλά όταν κάθομαι και συζητάω με πιτσιρίκια τους λέω ότι πρέπει να το φοράνε.
εδώ στο forum πιστεύω ότι μπορώ να εκφράσω τις πραγματικές απόψεις μου πάνω σε θέματα που με ενδιαφέρουν σαν να συζητάω με φίλους.γιατί έτσι σας βλέπω.
ευχαριστω
ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ,ΑΝ ΟΧΙ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.
Παντως αν το κρανος ηταν προαιρετικο θα επαυε η αιγλη της "μαγκιας" της παρανομιας και μαλλον οι πιτσιρικαδες θα κοντραριζονταν στο ποιος θα παρει πρωτος το καινουριο μοντελο και ποιο "trendy" κρανος αντι να κανουν το μαλλι καρφακια. Τωρα το να μη φορας κρανος εντασσεται στις "επαναστατικες" πραξεις που ειναι απαραιτητες για την εφηβεια.
Atomic H-D & Triumph
White Line Cycles
Paranoid Racing ltd.
VatosE, ξαναλέω ότι μέσα στη πόλη ακόμα και με 40 να πηγαίνεις είναι πολύ πιο πιθανό να σου χρειαστεί το κράνος.
Δεν έχει να κάνει με σένα.
Έχει να κάνει με τους άλλους.
Άμα έχεις ζήσει Αθήνα, ακόμα και αν δε κάνεις διηθήσεις, κρατάς αποστάσεις, τσεκάρεις φανάρια και διασταυρώσεις, και πάντα είσαι στη μπρίζα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να σου κάτσει μία φάση που άμα είχες κράνος θα ξεσκονιζόσουνα και θα σηκωνόσουνα.
Και εγώ επειδή σε βλέπω σα φίλο σου τα λέω αυτά (αλλιώς θα τραβάγαμε τις κοτσίδες μας στις διαμάχες).![]()
Στην επαρχία από την άλλη, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος, να φύγει από κάνα φορτηγό σε καμμιά στροφή κάμποση άμμος και να βρεθώ εγώ 5 λεπτά μετά να στρίβω κουρασμένος και να τη πατήσω σαν αρχάριος (πέρσι εδώ είχαν σκοτωθεί 2 παιδιά με αμάξι σε παρόμοια φάση, και 2 μέρες μετά σε κοντινή στροφή σταμάτησα και βόηθησα μια πιτσιρίκα με ένα ιχ που είχε γλιστρήσει σε στρώμα από γαρμπίλι, όταν πήρα τους μπάτσους πρώτα λέγανε μα μου, και περάσανε 6 ώρες μέχρι να καθαρίσουνε το δρόμο).
Άσε πόσοι μπάμπουρες έχουνε καρφωθεί στο κράνος μου τόσα χρόνια.
zman, επειδή ένας κάφρος πολιτικός νομίζει ότι φταίνε οι ξεκράνωτοι και όχι αυτοί που τους κλείνουνε και βάζει πρόστιμα για τα κράνη δε σημαίνει ότι εγώ θα κάτσω να ρισκάρω τη κεφάλα μου για αντίδραση, και εγώ έχω μερικούς φίλους, και κάμποσους στην οικογένεια που περιμένουνε να τα πούμε.
Αντίδραση θα ήταν 20.000 μοτοσυκλετιστές να πάμε στη βουλή και να ζητάμε επανεκπαίδευση των οδηγών αυτοκινήτων με νέα δεδομένα που να τους κάνουν να υπολογίζουν περισσότερο τις μηχανές, άμα πάμε και λέμε θέλουμε να μη μας γράφετε για κράνος, ανέκδοτο θα γίνουμε.
Εγώ χωρίς κράνος και λοιπό εξοπλισμό (όσο λίγος και άν μου φαίνεται ώρες ώρες), δε κυκλοφορώ έξω.
Ακόμα και μόνο τα έντομα να γκελάρουν πάνω του και να μή μου αποσπούν τη προσοχή αυτό μου φτάνει και ο εξοπλισμός έχει βγάλει τα λεφτά του.
Eλπιζω με το παραπανω post να κλησει το thread....
@ zireous : + 1821![]()
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
μάλιστα... απο την μια έχουμε την ελευθερία επιλογής ... και απο την άλλη έχουμε και εκείνο που ονομάζουμε αναγκαιότητα κράνους (και οχι χρησιμότητα).
Για εκείνους που θεωρούν οτι θέλουν να έχουν μια σωστή οδική αγωγή , να αναφέρω οτι η ταχύτητα πρόσκρουσης ενός κρανίου, ενώ πηγαίνεις με 40χλμ την ώρα είναι περίπου αν θυμάμαι καλά, 11m/sec επί περίπου 5 κιλά του κρανίου προς σταθερή επιφάνεια με υλικό τριβής οχι λείο αλλά ανώμαλο (άσφαλτος).
Πάρτε ένα κομμάτι δέρμα , δέστε το στην μηχανή σας και σύρτε το στην άσφαλτο με αυτή την ταχύτητα. Αν θα μείνει τίποτα μου λέτε και μένα.
Πάρτε φόρα και χτυπήστε την κεφάλα σας στον τοίχο , ... η ταχύτητα που θα έχετε θα είναι κοντά στα 5-10χλμ/ώρα με σχεδόν παρόμοιες συνθήκες χωρίς όμως την στροφορμή που θα αποκτήσει το κρανίο σας , ενώ πέφτετε. Το λιγότερο που θα πάθετε, θα είναι ενα τεράστιο καρούμπαλο και πιθανώς και ενα μεγάλο αιμάτωμα στην επιφάνεια.
Θεωρείτε ακόμα οτι είναι επιλογή η ασφάλεια του κράνους; Μήπως είναι ψευδαίσθηση του οτι έχετε ασφαλή επιλογή χρήσης; Γιατί προσωπικά σαν πρόκλήση προς τον Χάρο είναι κάθε φορά που οδηγεί κάποιος μηχανή χωρίς κράνος , οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
Τι σημασία έχει λοιπόν αν το κράτος χρεώνει 10-100-1000-10.000? για την χρήση κράνους; Απο την στιγμή που έχουμε το νιονιό και την απαραίτητη οδική αγωγή για το ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ... δεν πάνε να το βάλουν και 10.000.000?; Αφού θα το φοράω βάλουν δεν βάλουν πρόστιμο.
Εκτός και αν στο μυαλό του καθένα έχουν μεινει εικόνες απο τα "Τσακάλια" ή το "Ρόδα τσάντα και κοπάνα"![]()
και το παίζει "αλήτης" (μαλάκας είναι για μένα αλλά tespa)
Δεν καταλαβαίνω την αντίδραση δηλαδή. Τι σημασία έχει το πρόστιμο απο την στιγμή που το φοράς συνειδητοποιώντας οτι χωρίς αυτό , προκαλείς τον θάνατο σου πάνω σε μια μηχανή;
Εντάξει είπαμε το κράτος έχει φοροεισπρακτικό χαρακτήρα στην νομοθεσία του ΚΟΚ , μιας και θα μπορούσε όλη αυτή την ενέργεια ή αν θέλετε τις αποδόσεις προστίμων (5.000.000? μόνο πέρισυ) να τις περάσει σε σχολές οδικής αγωγής στην παιδεία. Αλλά απο την άλλη , αν εμείς γνωρίζουμε οτι η πράξη μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ... οχι γιατί το λέει ο νόμος, αλλά γιατί έτσι θα είμαστε εμείς ασφαλείς...
Πρέπει να αντιδρούμε σαν παιδάκια επειδή το κράτος επιβαλει πρόστιμο αν δεν το κάνουμε;
διαβάστε το ξανά και ξανά... και ξανά... και ξανά.. για να δείτε πόση μαλακία πρέπει να έχει κάποιος στον εγκέφαλο του για να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
φιλε μου Gandalf dr685sm ξερουμε οτι ειναι αναγκαιο το κρανος......
αλλα σκεψου.....γιατι ξεκινησες να οδηγας μοτοσυκλετα?
μηπως για να νιωσεις την ελευθερια που σου δινει οσον αφορα τον αερα που σε χτυπαει, τον ηχο και την αυθεντικοτητα της μοναξιας?
ολοι μας καβαλησαμε μηχανη γιατι ειναι σε εγρηγορση και απολαμβανουμε ολες μας τις αισθησεις.......
ειναι σαν να μου λες οτι ειναι πιο ωραια,να το πω ευγενικα,η αισθηση οταν κανεις ερωτα με προφυλακτικο παρα χωρις...... σκεψου το!!!(συγνωμη κιολας)
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από VatosE
φιλε μου Gandalf dr685sm ξερουμε οτι ειναι αναγκαιο το κρανος......
αλλα σκεψου.....γιατι ξεκινησες να οδηγας μοτοσυκλετα?
μηπως για να νιωσεις την ελευθερια που σου δινει οσον αφορα τον αερα που σε χτυπαει, τον ηχο και την αυθεντικοτητα της μοναξιας?
ολοι μας καβαλησαμε μηχανη γιατι ειναι σε εγρηγορση και απολαμβανουμε ολες μας τις αισθησεις.......
ειναι σαν να μου λες οτι ειναι πιο ωραια,να το πω ευγενικα,η αισθηση οταν κανεις ερωτα με προφυλακτικο παρα χωρις...... σκεψου το!!!(συγνωμη κιολας)
Να σε ρωτήσω κάτι όμως?????
Αν την ώρα που κάνεις έρωτα σου πει η άλλη ότι έχει AIDS, θα ξενερώσεις ή όχι????
Κι αν δεν αρρωστίσεις εκείνη τη φορά την επόμενη δε θα είσαι πιο προσεχτικός????
Με τη μηχανή και το κράνος λοιπόν, είναι το ίδιο!!! Δεν ξέρεις πότε θα θελήσει να σου ψιθιρύσει κάτι ανάλογο!!!
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
ο άερας περνάει μέσα και απο ΜΧ ή "σπαστό κράνος.
Άστο φίλε μου.. δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ δικαιολογία στο θέμα χρήσης και αναγκαιότητα κράνους.
Όσον αφορά το sex... ξεχνάς οτι εκτός προφυλακτικού πέρα απο την ασθένεια που μπορεί να σου προκύψει, μπορεί να προκύψει και απόγονος σε λάθος χρόνο. ...
Να ρισκάρω τόσα πολλά , με τίμημα την ζωή μου στην μηχανή;..
Οχι φίλε μου, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Η μηχανή είναι ένα μέσο για να ευχαριστηθώ κάποια πράγματα και οχι ο αυτοσκοπός στην ζωή μου. Οπότε η χρήση κράνους είναι επιβεβλημένη.
Η ψευδαίσθηση της δήθεν επιλογής, είναι σαν να έχεις ενα περίστροφο μπροστά στο κεφάλι σου, με μια σφαίρα στην θαλάμη και τραβάς ελπίζοντας οτι δεν θα σου κάτσει η ατυχία σε εσένα.
Κλασσικό παράδειγμα νεο-ελληνικής οδικής αγωγής... η ρήση του "Σε εμένα θα συμβεί; "
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Θα συμφωνούσα ίσως με την ελευθερία επιλογής, για το αν θα βάλει κάποιος το κράνος του ή όχι, αν οι συνέπειες ενός ατυχήματος επηρέαζαν αποκλειστικά το μοτοσυκλετιστή που έκανε τη λανθασμένη επιλογή.
Όλοι σπεύδουν να πουν "δικιά μου είναι η ζωή, ότι θέλω την κάνω!"..
Το θέμα είναι ότι χτυπάς στο κεφάλι σε τροχαίο. Αμέσως - αμέσως, πρέπει να κληθεί ασθενοφόρο (πρώτα έξοδα!). Αν εκείνη τη στιγμή έχουν γίνει άλλα 2-3 τροχαία ατυχήματα χρειάζονται άλλα 2-3 ασθενοφόρα! Στο κράτος τι συμφέρει; Να πάρει καμμιά κατοστή ασθενοφόρα και να είναι όλα μέλι-γάλα ή να σου βάλει το κράνος με το ζόρι στο ξεροκέφαλό σου; Το ίδιο ισχύει και στη συνέχεια.. Στο νοσοκομείο! Ο αριθμός των γιατρών που υπάρχουν πρέπει να είναι ανάλογος με τον αριθμό των νοσηλευομένων.
Η εργασία σου μένει κενή! Ο εργοδότης σου να κόψει το λαιμό του, να σε αντικαταστήσει με κάποιο τρόπο και να σε κρατάει και σένα! Το δημόσιο πρέπει να σε πληρώνει! Το ταμείο σου πρέπει να σου πληρώνει όλα τα έξοδα!
Οι δικοί σου το ίδιο (με τις δικές τους δουλειές) για να είναι μαζί σου. Κι αυτά είναι μόνο αυτά που μπορώ να σκεφτώ έτσι πρόχειρα!! Δεν είναι μόνο το κεφάλι σου που θα σπάσεις, αλλά θα κάνεις άνω - κάτω τις ζωές πολλών άλλων που δε φαντάζεσαι και δε σκέφτηκες ποτέ σου.
(αυτά δεν τα απευθύνω σε κάποον συγκεκριμένα, αλλά γενικά σ' αυτούς που τάσσονται υπέρ της ελευθερίας να επιλέγουν αν θα βάζουν κράνος ή όχι)
1ον αν πας με καθε μια ''τυχαια'' κοπελα καλα να παθεις.......
2ον εμενα, και μιλαω καθαρα προσωπικα, μου αρεσουν τα αυθεντικα πραγματα στην ζωη και οπως ξερουμε ολοι μας.....μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, κανεις δεν μπορεσε να ξεφυγει απο τον θανατο....
γυρω στα 25 μου και αφου εχω περασει και δει πολλα στην ζωη μου,και αρρωστιες και πραγματα που αν τα αναφερω εδω θα μας παρει ωρες να συζηταμε, αποφασισα οτι θα ζησω την ζωη μου χωρις την εγνοια του θανατου αφου μπορει να με βρει οποιαδηποτε στιγμη, αναφερω ενδεικτικά: να πεσω στο μπανιο, να μου ερθει κατι στο κεφαλι, να τρακαρω φορωντας κρανος αλλα να μου μπει κανενα σιδερο στο συκωτι, να τρακαρω φορωντας ζωνη αλλα καποιος μαλακας νταλικερης να με κοψει στην μεση και να παρει και φωτια το αυτοκινητο, να παθω ηλεκτροπληξια, να χτυπησω στην δουλεια, να παθω ανακοπη, να παθω καρκινο, να παθω χιλιες δυο αρρωστιες.....να να να να να να.....
ο καταλογος ειναι ατελειωτος.
την ζωη μας πρεπει να την ζουμε αληθινα γιατι αργα η γρηγορα ολους θα ερθει να μας χτυπησει την πορτα.....
παντα φιλοι μου ειναι θεμα επιλογης, Α ή Β, μαυρο ή ασπρο, μισογεματο ή μισοαδειο,
ποιος ο λογος να ζεις αν δεν νιωθεις ζωντανος, για οτι και αν σημαινει αυτο για τον καθενα.....
(για μενα σημαινει να κανω οσα πιο πολλα παιδια μπορω)
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.
Vatos...
Τα είπαν και άλλοι πριν απο εσένα αυτά... μόνο που μετά απέκτησαν οικογένεια και ευθύνες. Η ακεραιότητα τους συνδυάστηκε με την παρουσία ευτυχίας μέσα στην οικογένεια τους.
Επίσης το παραμύθι του να καταπίνεις αδρεναλινό-ζουμο για να ζήσεις , το αφήνω παραπέρα.
Το βίωσα και τώρα πλέον ... μετά ... απο 34 χρόνια (που είναι και λίγα για άλλους) αποφάσισα τι είναι πιο σημαντικο για μένα.
Η καύλα μου , η απόλαυση μου σε υπερβολικό βαθμό ή το να ζω΄χωρίς να προκαλώ κάθε στιγμή το τελείωμα της ζωής μου;
Γιατί σωστά ναι μεν όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή , αλλά προτιμώ να μην το προκαλώ κιόλας όποτε μπορώ!!!
Tespa... με το ζόρι κανείς δεν σώθηκε... πρέπει να "κουνήσει" και τα δικά του χέρια και πόδια.
Συζήτηση απο δικής μου μεριάς έληξε.. είπα οτι είχα να πω...ευχαριστώ που με διαβάσατε.
Gandalf
Υπάρχει όμως μια καλή ερώτηση σε όλα αυτά!!! Κι αν το χτύπημα στο κεφάλι τελικά δεν σε σκοτώσει αλλά σου στερήσει κάποιες βασικές λειτουργίες???? για ποιά ελευθερία θα μιλάς τότε????Αρχικά δημιουργήθηκε από VatosE
1ον αν πας με καθε μια ''τυχαια'' κοπελα καλα να παθεις.......
2ον εμενα, και μιλαω καθαρα προσωπικα, μου αρεσουν τα αυθεντικα πραγματα στην ζωη και οπως ξερουμε ολοι μας.....μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, κανεις δεν μπορεσε να ξεφυγει απο τον θανατο....
γυρω στα 25 μου και αφου εχω περασει και δει πολλα στην ζωη μου,και αρρωστιες και πραγματα που αν τα αναφερω εδω θα μας παρει ωρες να συζηταμε, αποφασισα οτι θα ζησω την ζωη μου χωρις την εγνοια του θανατου αφου μπορει να με βρει οποιαδηποτε στιγμη, αναφερω ενδεικτικά: να πεσω στο μπανιο, να μου ερθει κατι στο κεφαλι, να τρακαρω φορωντας κρανος αλλα να μου μπει κανενα σιδερο στο συκωτι, να τρακαρω φορωντας ζωνη αλλα καποιος μαλακας νταλικερης να με κοψει στην μεση και να παρει και φωτια το αυτοκινητο, να παθω ηλεκτροπληξια, να χτυπησω στην δουλεια, να παθω ανακοπη, να παθω καρκινο, να παθω χιλιες δυο αρρωστιες.....να να να να να να.....
ο καταλογος ειναι ατελειωτος.
την ζωη μας πρεπει να την ζουμε αληθινα γιατι αργα η γρηγορα ολους θα ερθει να μας χτυπησει την πορτα.....
παντα φιλοι μου ειναι θεμα επιλογης, Α ή Β, μαυρο ή ασπρο, μισογεματο ή μισοαδειο,
ποιος ο λογος να ζεις αν δεν νιωθεις ζωντανος, για οτι και αν σημαινει αυτο για τον καθενα.....
(για μενα σημαινει να κανω οσα πιο πολλα παιδια μπορω)
![]()
![]()
![]()
....Έχω επιλεκτική ακοή. Συγνώμη δεν επιλέχτηκες.......
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Υπάρχει όμως μια καλή ερώτηση σε όλα αυτά!!! Κι αν το χτύπημα στο κεφάλι τελικά δεν σε σκοτώσει αλλά σου στερήσει κάποιες βασικές λειτουργίες???? για ποιά ελευθερία θα μιλάς τότε????
![]()
![]()
![]()
Ααααα ,μπράβο, γεια σου! Ο Vatos όμως έχει κάνει συμβόλαιο με το Θεό, ότι αυτός θα φύγει μια κι έξω και δεν θα καταλήξει να ζει ακινητοποιημένος, κατάκοιτος σε ένα κρεβάτι για χρόνια, καταδικάζοντας και καταστρέφοντας τις ζωές των γονιών του ή της γυναίκας του (αν δεν τον αφήσει για να ζήσει τη ζωή της! Και πολύ καλά θα κάνει! <---όταν ο παθών το προκαλεί από δική του αμέλεια είμαι 100% μαζί της) να του αλλάζουν τον καθετήρα και να τον ξεσκατώνουν.