Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 171

Θέμα: 120 πυρκαγιες σε ολη την Ελλαδα

.....Σε αυτο το μηνυμα δεν θα βαλω emoticons. Βαλτε εσεις οτι νομιζετε....

Ξυπνησα το πρωι και βγαινοντας εξω μια γκριζα σταχτη επεφτε παντου... Ο ηλιος ηταν πορτοκαλι, και παντου μια αποπνικτικη μυρωδια καμμενου.

Εκατσα να δουλεψω. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

Οι υποχρεωσεις πολλες (οπως παντα), τα τηλεφωνα χτυπανε. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

Ειδα λιγο τις πρωινες ειδησεις. Το μονο που ανεφερε για τη φωτια στην Παρνηθα ηταν το ΣΚΑΙ. Τα αλλα κωλοκαναλα ειχαν χορους κοιλιας, μπικινι μοδα, μαγειρικη με ξεκωλα, και κουτσομπολια για το μιμι της Χαιδως. ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

Ανοιξα λιγο το φορουμ και αρχισα να διαβαζω το θεμα αυτο που ξεκινησε χθες η Λινα. Ο Χρηστος κλαιει, ο Μακης το ιδιο, ο Βαγγελης δεν ξερει τι να γραψει, ο Μαγος, ο Γιωργος, ο Λεωνιδας, η Μαρια, η Ευη σωστα τα λενε αλλα και ΤΙ μ' αυτο; ΠΟΙΟΣ τους ακουει; ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.

Αντεξα μεχρι την 3η σελιδα... Καημος, στεναχωρια, καταρες στους ανευθυνους, παει το βουνο μας, φωτογραφιες απο "παλια"...

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑ ΑΛΛΟ ΜΟΙΡΟΛΟΙ!

Πηρα μερικα νερα, εβαλα τις παλιες παραλλαγες, μποτες, γαντια κ κατεβηκα κατω. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ!
    Δεν ξερω τι μπορω να κανω... Ισως τιποτα, αλλα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ!

Σημερα σιχαινομαι τον εαυτο μου! Στο ωραιο γραφειακι μου, με το παγωμενο φραπεδακι μου διπλα, και το aircondition να με δροσιζει.... Οχι! ΚΑΙΓΟΜΑΙ.

Λιγη ωρα μετα εφτανα στην Παρνηθα. Απο την εθνικη το βουνο δεν φαινοταν καθολου... Ενα ασπρο συννεφο το εχει καλυψει τελειως.

Φτανω στο πρωτο μπλοκο, πριν τις ταβερνες.
    Μιλαω στα παιδια στο περιπολικο, και τους εξηγω οτι ειμαι εθελοντης κ θελω να ανεβω επανω. Με αφηνουν να περασω, και μια κοπελα ερχεται και αυτη.

Σκεφτομαι: Εθελοντρια;;;; Τελικα ο κοσμος ενδιαφερεται!

- "Ναι, ξερετε, θελω να παω στην Ταβερνα του Ξυλουρη."

Μαλλον οχι.

Φτανω στο τελεφερικ. Χαμος απο βαν και αμαξια απο τα καναλια και τους δημοσιοκαφρους.

Το βουνο απο πανω, τυλιγμενο στους καπνους, ενω φαινονται αρκετα σημεια καμμενα. Πυκνοι καπνοι σε πολλα σημεια, οπως στο ρεμμα λιγο πιο κατω και δεξια απο το καζινο, δειχνουν οτι η φωτια δεν εχει πει την τελευταια της λεξη.

Βρισκω μερικους αστυνομικους, που δεν με αφηνουν να περασω πιο πανω. Τους εξηγω οτι θελω να βοηθησω.
    "Δεν ξερουμε φιλε... Τι να σου πουμε... Να! Εκει (ενα φορτηγακι του Δημου) πηγαινε να ρωτησεις"

Ο υπαλληλος του δημου ενοχλημενος μαλλον γιατι τον διεκοψα απο το ξυσιμο, μου λεει βρες καποιον απο την πυροσβεστικη να σε παει επανω.

Μετα απο λιγο και μερικοι ακομα ανθρωποι ειχαν μαζευτει ως εθελοντες για να βοηθησουν.
    Τελικα αν και πολλα οχηματα της πυροσβεστικης περασαν, κανεις δεν ενδιαφερθηκε να μας παρει να παμε επανω.

Δυο ωρες αργοτερα και οι δημοσιοκαφροι τριγυριζαν με βλεμμα που γυαλιζε... Μου θυμισαν κορακια που πετανε πανω απο το πτωμα του μακαριτη.... ΚΡΑΑΑΑΑΑ!
    Και δωστου ρεπορταζ με βλεμμα εντρομο, και δωστου περιγραφες με υφος πανικοβλητο..... Στο διαολο ζωα....

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ!
    Λιγο μετα ο αερας αρχισε να φυσα και απο το ρεμμα διπλα και αριστερα απο το Καζινο, μεγαλες φλογες ξεπηδανε και αρχιζουν να κατεβαινουν.

Κανεις δεν δειχνει να συγκινειται. Εκεινη την ωρα ενα ασθενοφορο των ΕΚΑΒ κατεβαινει απο πανω. Μιλαω στον συνοδηγο, ενα πολυ καλο παλικαρι που μου λεει στεναχωρημενος:

- Εχεις παει ποτε πανω;
    - Ναι. Συχνα.
    - Μην ξαναπας.
    - Τοσο ασχημα;
    - Πολυ... Δυσκολα τα πραγματα. Δεν εχει μεινει τιποτα. Απο εκει που ξεκινουν τα ελατα και επανω δεν εχει μεινει τιποτα...

Ξαφνικα, αναστατωση! Ολοι τρεχουν προς ενα σημειο.
    "Μηπως μαζευουν εθελοντες για επανω;;;" σκεφτομαι.

Κοιταω και βλεπω τα κορακια μαζεμενα με λαχταρα γυρω απο ενα μαυρο Audi A8 με φιμε τζαμια, το οποιο ειχε κατεβει απο πανω στο βουνο.
    Σταματαει για λιγο και καποιοι ανδρες (φρουρας προφανως) ανοιγουν τον δρομο μπροστα και το Audi φευγει. Τα κορακια τρεχουν λιγο απο πισω, οι καμερες ζουμαρουν...

Ξαναπαμε στους αστυνομικους. Ρε παιδια, θελουμε να βοηθησουμε! ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
    Θελουμε να παμε πανω να βοηθησουμε με οποιο τροπο μπορουμε!

Η απαντηση η ιδια. Βρειτε καποιον απο την πυροσβεστικη η το δημο. Δεν ειμαστε αρμοδιοι.

Τα τζιπακια της πυροσβεστικης και τα αμαξια του δημου, πηγαινουν πανω κατω, χωρις κανεις να ενδιαφερεται να μας ανεβασει πανω...

Εκει ενοιωσα τοσο μικρος.... Μα ΤΟΣΟ μικρος και ανημπορος! Το βουνο απο πανω τοσο τεραστιο, και να εχει τυλιχτει στις φλογες! Παναγια μου να μπορουσα να κανω κατι...

Και γυρω ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΔΕΚΑΡΑ! Καλαμπουρι και χαβαλε απο τους αστυνομικους, οι ρεπορτερ στα κινητα και το τσιρκο να δινει παραστασεις!!!!

Και εκει που νομιζα οτι η Μ@Λ@ΚΙ@ μας εχει πιασει ΠΑΤΟ πλεον, εκει που σκεφτομουν το ποσο ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΣ λαος ειμαστε, ηρθε κατι να μου δειξει οτι εκανα λαθος: ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

Μεσα σε ολο αυτο το χαμο, εμφανιστηκε ενα VW Beetle διαφημιστικο της Red Bull, με τα χαζοχαρουμενα γκομενακια μεσα με το βυζι κ το μπουτι εξω, και βγηκαν εξω μεσα στην καλη χαρα και αρχιζαν να μοιραζουν Red Bull!

Καπου εκει εγω δεν αντεξα αλλο... Πηγα πιο περα και εκλαιγα... Οταν συνηλθα λιγο ειδα οτι και οι αλλοι εθελοντες, που ειχαν με τοσο θεληση ερθει, φευγανε απραγοι και απογοητευμενοι....
    Εβαλα πλωρη και γω και γυρισα πισω... Δεν μπορεσα να κανω τιποτα.... Ειμαστε τοσο ξεφτυλισμενοι... Σημερα θυμαμαι παλι γιατι σιχαινομαι αυτο το λαο...
    Ντρεπομαι τοσο....
    Νίκος
    Open Horizons

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Μακάρι... πάντως το meteo.gr κάτι τέτοιο λέει για Δ.Προάστεια και Β.Προάστεια.

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=89

Για Πήλιο...

http://www.meteo.gr/cf.asp?city_id=174

Τουλάχιστον μπας και σωθεί οτι έχει απομείνει.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Δεν παμε καλα.. Το avatar του/της Daemon
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    (όπως γίνεται τώρα με τα λευκά)

Εισαι σιγουρος?

"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
    "Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"

Nίκο καλύτερα που δεν κατάφερες να πάς απάνω γιατί δεν έχει μείνει τίποτα και η φωτιά καίει σε σημεία απόκρυμνα ... Άμα θες κανονίζουμε να πάμε όταν σβήσει η φωτιά ... και να κάνουμε ένα μνημόσυνο..... ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ............

Somewhere in my soul
    there’s always Rock ‘n’ Roll.
    Yeahhh..

Ταξιδευτή ....

σε καταλαβαίνω φίλε μου. Απο το πρωί στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ (Μόνο ΣΚΑΙ λέει κάτι , γαμώ το μουνί που τους πέταγε τους υπόλοιπους... και στο ράδιο και στο κανάλι) λένε πως οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν παίρνουν εθελοντές , γιατί δεν έχουν εκπαίδευση και μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή τους , καθώς στην περιοχή υπάρχει μεγάλη αστάθεια.

Οπότε και να είχες καταφέρει να ανέβεις φίλε, δεν θα σε άφηναν να μείνεις... θα σε κατέβαζαν κάτω.

Κάτι που έγινε και ήταν αναμενόμενο πάντως , με επίσημη δήλωση Καραμανλή , όλη η περιοχή δηλώθηκε αναδασωτέα ΑΜΕΣΑ. Τώρα το άμεσα και το τι σημαίνει αυτό είναι άλλο θέμα , βέβαια.

Η φωτιά πάντως συνεχίζει και όπως λέει και το άσμα... ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

http://www.in.gr/news/article.asp?ln...6&lngDtrID=244

Το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Σταμούλης. Ο ίδιος είπε ότι η φωτιά στην Πάρνηθα δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο της Πυροσβεστικής, ενώ απέδωσε το μέγεθος της καταστροφής στον δύσκολο δασικό όγκο του βουνού.

Και που να ξέφευγε δηλαδή...
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

http://www.in.gr/news/article.asp?ln...6&lngDtrID=244

Και που να ξέφευγε δηλαδή...
    Τις ίδιες μαλακίες είπε ο Πολύδωρας......... είναι ευχαριστημένος από το έργο του κρατικού μηχανισμού....... τι άλλο θα ακούσουμε!!!

Somewhere in my soul
    Yeahhh..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    μια ερωτηση.

εχετε καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω εγω ως Μαρια για αυτη την κατασταση ?

( δεν ειναι ειρωνικη ουτε ρητορικη η ερωτηση )
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Και οι πετυχημένες ατάκες συνεχίζονται...

«Ο εν εξελίξει καύσωνας, όπως και τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν, αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο είχε και τις επιπτώσεις του σε πάρα πολλές περιπτώσεις» δήλωσε για τις πυρκαγιές ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη.
    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=812963

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    εχετε καποια ιδεα τι θα μπορουσα να κανω εγω ως Μαρια για αυτη την κατασταση ?
    Τϊποτα...

(πλέον)

Η δασοπυρόσβεση δεν είναι κατι το απλό (μάλλον το αντίθετο) και σωστά κατα μια έννοια δεν αφήνουν εθελοντες να ανεβουν πάνω.

Αν κάτι μπορούμε να κάνουμε ειναι ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

Να του δώσουμε χρόνο και χώρο να ξαναγεννηθεί.
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Και οι πετυχημένες ατάκες συνεχίζονται...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=812963

ρε πούστημ για εντελώς μαλάκες μας θεωρούν

Somewhere in my soul
    Yeahhh..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    να και τα καλύτερα δια στόματος Αντώναρου από το πρες ρουμ (ΑΠΕ η πηγή).

"Ο πρωθυπουργός συνεργάστηκε σήμερα τα χαράματα με όλους τους συναρμοδίους υπουργούς, ενημερώθηκε για την εξέλιξη μιας κατάστασης που κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι - εξαιτίας της πυκνότητας και της συχνότητας των εστιών σε πολύ μικρό διάστημα, σε συνθήκες πρωτοφανείς για τη χώρα μας - και έδωσε περαιτέρω οδηγίες για το συντονισμό των ενεργειών. Ο κρατικός μηχανισμός ήταν πανέτοιμος, κινήθηκε ταχύτατα, βρέθηκε και βρίσκεται πλήρως ανεπτυγμένος για την αντιμετώπιση των καταστροφών".

Ήταν πανέτοιμος ο μηχανισμός κινήθηκε ταχύτατα πλήρως ανεπτυγμένος για την αντιμετώπιση των καταστροφών...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
    .....Σε αυτο το μηνυμα δεν θα βαλω emoticons. Βαλτε εσεις οτι νομιζετε....
    Νικόλα τι να πω.. ελικρινά μ'ανέβασες στα ουράνια με την πράξη σου και με ισοπέδωσες μ'αυτά που αντίκρισες..

Αυτά να διαβάσουν οι καραγκιόζηδες της Ελλάδας, να βρεθεί ένας να τους τα τρίψει στη μούρη και να τους κάνει... τι να τους κάνει ;

Τι θα καταλάβουν από ένα τέτοιο μήνυμα ;

Θα τους αγγίξει καθόλου ; Θα τους ξυπνήσει ; Θα τους κάνει να πράξουν αλλιώς ;

Πλήρης απογοήτευση.. κι εβίβα μας τις στάχτες..

Κρίμα για το φιλότιμο και τη λεβεντιά κάποιων, κρίμα για την απλότητα της ψυχής κάποιων άλλων, κρίμα γι'αυτούς που αρέσκονται στα λίγα και τους τα καταστρέφουν αυτοί που δεν χορταίνουν στα πολλά.. Κρίμα.

Εγώ Νικόλα σ'ευχαριστώ δημόσια για την πράξη σου, ήταν μοναδικό αυτό που έκανες φίλε.

Κι αν το αποτέλεσμα ήταν μηδέν, η πράξη αξίζει τα πάντα.

λόγια μιας πάρα πολύ καλής φίλης , που αγγίζουν εμένα τουλάχιστον.

Αυτό εδώ, δεν είναι για εμένα.

Είναι για τα μποτάκια μου τα μπλε, που οι σόλες τους έχουνε λιώσει στις φλέβες και στα μονοπάτια σου.

Είναι για όσες φορές λούστηκα στα ρυάκια σου, και ξεδίψασα στα νερά σου.

Είναι για τη σπηλιά του Πάνα και για την κορυφή της Κυράς, όπου οι θρύλοι ακόμα μιλούν για την Αρτέμιδα Κυνηγό � ακόμα αχολογά το τρέξιμό της τις φεγγαρόλουστες βραδιές, τρέχει με τα ελάφια της και τα σκυλιά της.

Είν΄ για την κούκλα ελαφίνα που συνάντησα στην τελευταία βόλτα μας, λίγο πριν ξεσπάσει η μεγάλη καταιγίδα με τους κεραυνούς, στ΄αρχαίο το Φρούριο που κάποτε επέβλεπαν ποιοί μπαίνουν και ποιοί βγαίνουν στο κλεινόν το άστυ.

Ας είναι ευλογημένη. Όλες πια οι καταιγίδες που είναι να �ρθουν θα θυμίζουνε εκείνη. Ας είναι ευλογημένη.

Είναι για όλα τα κλάμματα της ζωής μου που ξεσπάσαν από χθες κι όμως δε λεν να σταματήσουν. Στέγνωσαν σαν το χώμα σου τα μάτια μου κι όμως τα κλάμματα βγαίναν ακόμη, κι άλλο, σαν κραυγές.

Βλέπεις, εγώ δεν είμαι δέντρο σου, για να πεθάνω όρθια και σιωπηλή.
    Ούτε είμαι ελάφι σου, κι ας κλαίω με δάκρυα, κι ας τρέχω στις πλαγιές σου.

Δεν είμαι ούτε βουνό, όσο κι αν προσπαθώ � κι ό,τι κι αν μου ΄μαθες φαντάζει άχρηστο, τώρα που σε βλέπω να κείτεσαι έτσι όπως σε καταντήσαν, Ομορφιά μου και Αύρα μου. Ό,τι μου έμαθες ήτανε πάντα μέσα μου θάλασσα σιωπηλή, ακύμαντη και παντοδύναμη �τώρα, σα να �ρθε η ώρα της παλίρροιας.

Δεν είμαι βουνό. Γιατί αν ήμουν, θα �χα τους κεραυνούς και την οργή σου.

Δεν είμαι.

Είμαι μονάχα ένας ηλίθιος άνθρωπος. Κι έχω μονάχα κλάμματα, και Λόγο. Κι όσο κι αν η παλίρροια των «γιατί» με πλυμμυρίζει, λογόφιλη δεν θα γίνω. Θα είμαι υπάκουη σε σένα, θα είμαι όλα αυτά που μου όρισες. Θα είμαι σαν κι εσένα, σιωπηλή, κι ας τρέχουνε ποτάμι από τα χθες τα δάκρυα που κάνουνε τους γύρω μου να ψιθυρίζουν.

Σιωπή επέλεξες κι εσύ, ετούτη τη φορά, για να μιλήσεις. Ούτε το θρόισμά σου, ούτε την πρωινή σου ανάσα από πάχνη, ούτε τα πλασματάκια που πηδοβολούσαν σε μυριάδες μονοπάτια. Ούτε και κεραυνούς � σιωπή. Και τη νεκρή σου εικόνα. Κι αντί για τη δροσιά σου και την ορεινή ευλογία, μας έστειλε ο άνεμος σήμερα το πρωί τη νεκρική σου τέφρα μες τα μούτρα. Αυτό που μας αξίζει.

Πάμε για ν� αποκοιμηθούμε μες τις βατραχοπυτζάμες μας. Να πάρουμε διακοποδάνεια και κάρτες, να ψωνίσουμε και κάτι ακόμα, να φάμε ώσπου να σκάσουμε, να ανοίξουμε το Playboy και να βάλουμε το μαύρο το κουτάκι όχι στο αιδοίο αλλά στο πρόσωπο, να χαζέψουμε στην τηλεόραση γελοίους και να ψηφίσουμε νεοπουτάνες στα καλλιστεία. Αυτό που μας αξίζει.

Εγώ θα είμαι βουνό. Θα είμαι αυτό που μου έμαθες, και θα σιωπώ, σε μια σιωπή που θα καταλαβαίνουμε μονάχα οι δυό μας, μάνα και κόρη με ομφάλιο λώρο. Γιατί αυτό τους αξίζει. Γιατί ο μακροσαγιτάρης Φοίβος, η Αρτέμιδα και τα ελάφια τους δεν τρέχουν πια εδώ. Απέσβετο και λάλον ύδωρ.

Gandalf

Τελικά όλα είναι ένα κλικ Το avatar του/της LINA
    εγω το μονο που νιωθω ειναι θρηνος και κηδεια μονο αυτο αυτη η μερα ετσι θα πρεπει να χαρακτηριστει !!! το μονο που ξερω σιγουρα για τον εαυτο μου ειναι πως οταν και αν αρχισει η αναδασωση θα ειμαι εκει οσο χρονο κι αν παρει.... ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω, ευχομαι να ειστε και σεις εκει ....

Σελίδα 9 από 12 ΠρώτοΠρώτο ... 456789101112 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κρήτη, 3ήμερο για φίλους από όλη την Ελλάδα
    από MikeG στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 202
    Τελευταίο μήνυμα: 23/05/2011, 22:25
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2009, 20:50
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 01/10/2008, 09:47
  4. Γειά χαρά σε όλη την παρέα!!!
    από startengine στο forum Off topic