Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 121 έως 135 από 239

Θέμα: 16 σεπτεμβριου ημερα εκλογων.

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark

Απλή αναλογική

Στο σύστημα της Απλής αναλογικής ο αριθμός εδρών που λαμβάνουν οι συνδυασμοί εξαρτάται μόνο από το εθνικό ποσοστό τους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματός τους ανά εκλογική περιφέρεια. Είναι το μοναδικό δίκαιο εκλογικό σύστημα, διότι αποτυπώνει ακριβώς τη λαϊκή βούληση. ..Στην καθαρή μορφή της απλής αναλογικής, οι έδρες κάθε συνδυασμού προκύπτουν από το γινόμενο «Εθνικό ποσοστό X συνολικός αριθμός εδρών» (στρογγυλοποιημένο στον προηγούμενο ακέραιο). Για παράδειγμα ένας συνδυασμός στην Ελλάδα που θα λάμβανε 15%, θα είχε 15/100x300=45 βουλευτές. Όσες έδρες στο τέλος της κατανομής παραμείνουν αδιάθετες λόγω της στρογγυλοποίησης, πηγαίνουν στους συνδυασμούς με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα.

Παράδειγμα εφαρμογής εκλογικών συστημάτων
    Το παρόν παράδειγμα δείχνει το πώς θα κατανέμονταν οι έδρες της Ελληνικής Βουλής με πέντε διαφορετικά εκλογικά συστήματα, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα των εκλογών του 2004. Στην πρώτη στήλη η κατανομή γίνεται βάσει πλειοψηφικού, στη δεύτερη βάσει καθαρής απλής αναλογικής, στην τρίτη βάσει της απλής αναλογικής με όριο 3% όπως ισχύει στις Ευρωεκλογές, στην τέταρτη βάσει του νυν ισχύοντος εκλογικού νόμου και στην πέμπτη βάσει του νόμου που εφαρμόσθηκε (οι δύο τελευταίοι εμπίπτουν στην ενισχυμένη αναλογική).

Συνδυασμός /Ποσοστό/ Πλειοψηφικό /Απλή/ Απλή με όριο 3% /ΕνισχυμένηΝ. 3231/04/ Ενισχυμένη Ν. 1907/90

Νέα Δημοκρατία 45,36 253 136 143 164 165
    ΠΑΣΟΚ 40,55/ 47/ 122 /128 /111/ 117
    ΚΚΕ 5,90/ 0 /17/ 19/ 16 /12
    ΣΥΡΙΖΑ 3,26 /0 /10 /10/ 9 /6
    ΛΑΟΣ 2,19/ 0/ 7/ 0 /0 /0
    ΔΗΚΚΙ 1,79 /0 /5/ 0/ 0/ 0
    Έν. Κεντρώων 0,26 /0 /1 /0 /0/ 0
    ΜΕΡΑ 0,15/ 0 /1/ 0/ 0/ 0
    ΚΚΕ (μ-λ) 0,15 /0 /1/ 0/ 0/ 0
    Άθροισμα Λοιπών 0,39 /0/ 0 /0/ 0 /0
    ΣΥΝΟΛΟ 100,00 /300 /300/ 300/ 300 /300

Απ'οτι διαπιστώνετε, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα είχε ήδη μία έδρα το 1993, και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση θα τις επαύξανε, αν εκλογικό σύστημα είχαμε την απλή αναλογική. Το ίδιο ισχύει και για άλλα κόμματα, όπως διαβάσατε.
    Δυστυχώς με το βρώμικο σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής αυτές οι έδρες υποκλέπτονται απ'τα "μεγάλα" κόμματα. Την απλή αναλογική την είχε υποσχεθεί ο Αντρέας το 74 στη διακήρυξη της τρίτης Σεπτέμβρη, και την δρομολόγησε όταν έγινε πρωθυπουργός. Μετά ο Μητσοτάκης την ακύρωσε και έκανε την ενισχυμένη αναλογική, και κατόπιν που έπεσε, ο Αντρέας την άφησε έτσι, γιατί είχε πλέον βολευτεί.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1

:a57:

Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
    Αγαπητοτατε συναδελφε , αν μπορεις να δεις ο δημιουργος του thread ειμαι εγω.

Ο καθεις μπανει εδω μεσα και αφηνει μια ιδεα η μια γνωμη για της εκλογες.

Εσυ επηδεις εφαγες πορτα απο την διαχειριση(και για να στο κοψανε εχουν τους λογους τους) κοιτας να εκμεταλευτεις τι thread αυτο για να περασεις αυτα που σου κοψανε.

Γι αυτο ανοιξε δικο σου θεμα και κανε την προπαγανδα σου.

Εδω κυριως ειμαστε μοτοσυκλετιστες και καπου καπου λεμε καμια μ@λ@κια να περασει η ωρα.

Αν κατάλαβα, εννοείς ότι έθεσες θέμα με βαρύνουσα σημασία όπως οι επερχόμενες εκλογές, κι επειδή είμαστε μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να το σχολιάσουμε λέγοντας αυτό που είπες; Ασφαλώς σφάλλεις φίλε, αν νομίζεις ότι όλοι οι μοτο drivers έχουν αυτό το επίπεδο. Και αντίθετα, ενημέρωση για τις εκλογές κάνω. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη μισαλλοδοξία σου. Αυτές είναι οι απόψεις μου για τις εκλογές. Γιατί σε ενοχλούν; Μήπως μας κρύβεις κάτι; Αν εγώ είμαι εκτός θέματος να μας το αποδείξεις. Εκτός αν αλλάξεις τον τίτλο του θρεντ "περί εκλογών" με το "παπαρολογίες".

:a57:

Βλέπω ότι είσαι και πολύ μαλάκας. Εγώ σε έβρισα ρε αρχίδι; Θα μου πεις και fuck you! Αει γαμήσου εσύ ρε χαφιέ!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
    Αν κατάλαβα, εννοείς ότι έθεσες θέμα με βαρύνουσα σημασία όπως οι επερχόμενες εκλογές, κι επειδή είμαστε μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να το σχολιάσουμε λέγοντας αυτό που είπες; Ασφαλώς σφάλλεις φίλε, αν νομίζεις ότι όλοι οι μοτο drivers έχουν αυτό το επίπεδο. Και αντίθετα, ενημέρωση για τις εκλογές κάνω. Δεν αντιλαμβάνομαι αυτή τη μισαλλοδοξία σου. Αυτές είναι οι απόψεις μου για τις εκλογές. Γιατί σε ενοχλούν; Μήπως μας κρύβεις κάτι; Αν εγώ είμαι εκτός θέματος να μας το αποδείξεις. Εκτός αν αλλάξεις τον τίτλο του θρεντ "περί εκλογών" με το "παπαρολογίες".
    Απαντησες στην αρχη οταν ειπες οτι στο στειλανε το θεμα που ανοιξες , τα παραπονα σου στην διαχειρηση.

Σκεψου λιγο.

Βλέπω ότι είσαι και πολύ μαλάκας. Εγώ σε έβρισα ρε αρχίδι; Θα μου πεις και fuck you! Αει γαμήσου εσύ ρε χαφιέ!!!
    Για αυτο τι να σου πω , αστο σαν αυτους που βγαινουν στα καναλια κανεις.

Το μαμησες βαλε οτι γουσταρεις.:a019:

Απαντησες στην αρχη οταν ειπες οτι στο στειλανε το θεμα που ανοιξες , τα παραπονα σου στην διαχειρηση.

Σκεψου λιγο.

Γιατί όπως φαίνεται είσαστε εγκάθετοι του δικομματισμού και δεν θέλετε τιμιότητα στη πολιτική, για να ριμάζετε ανενόχλητοι την Ελλάδα.Αλλοιώς, γιατί να σας ενοχλεί μονάχα η φωνή του Λεβέντη;
    Για ξηγήσου, ρε μεγάλε! Κάνατε την Ελλάδα τσιφλίκι σας και την καίτε!

Γιατί όπως φαίνεται είσαστε εγκάθετοι του δικομματισμού και δεν θέλετε τιμιότητα στη πολιτική, για να ριμάζετε ανενόχλητοι την Ελλάδα.Αλλοιώς, γιατί να σας ενοχλεί μονάχα η φωνή του Λεβέντη;
    Για ξηγήσου, ρε μεγάλε! Κάνατε την Ελλάδα τσιφλίκι σας και την καίτε!
    Αποφασισε αν εγω εκφραζω εμενα ή ολους εδω μεσα.

conkark καλό είναι να μη μιλάμε έτσι ούτε να χαρακτηρίζουμε κάποιον χαφιέ χωρίς να ξέρουμε ποιός είναι. Ο zephyr άνοιξε ένα θέμα γενικό αλλά εσύ το συγκεκριμενοποιείς και αυτό σου είπε οτι δεν του αρέσει. Αν θέλεις να καταθέσεις κάποιες απόψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, κόμματα κλπ άνοιξε ένα άλλο θεματάκι πιο συγκεκριμένο όπως αυτό που άνοιξες εχθές και εδώ απλά πες τη γνώμη σου όσον αφορά τις εκλογές γενικά! Ο κόσμος του μοτό σίγουρα ασχολείται με τα πολιτικά αλλά ο καθένας στο βαθμό που θέλει χωρίς να επιρεάζει καμία κατάσταση γιατί για τέτοια θέματα υπάρχουν άλλα φόρουμ με χρήστες που μπορεί να είναι πιο ενημερωμένοι και να μπορούν να σε αντικρούσουν ή να συμφωνήσουν με τα λεγόμενα σου. Για σκέψου να πας σε ένα τέτοιο φόρουμ και να τους ρωτήσεις με τι ταχύτητα μπαίνουν στην Κ5 στις Σέρρες και πόσο γυρίζουν στα Μέγαρα....
    Τα συμπεράσματα δικά σου
    ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ...

Το μαμησες βαλε οτι γουσταρεις.:a019:

Να σε βάλω ένα Καζαντζίδη να τη βρεις
    Παίρνω πίσω την οργή μου και τα μπινελίκια και συγγνώμη, αλλά με εξόργισες γιατί έχεις όλο το άδικο με το μέρος σου. Σκέψου το. ΔΕΝ ΕΚΑΨΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΜΕΛΤΕΜΙΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΩΤΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ. ΓΙΑΤΙ; ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, Η ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ; ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ φιλάρα! Κι ο γιωργάκησ τα ίδια θα έκανε όπως είπε ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ...ΑΛΛΑΞΕ! ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ;

Μέλος με μέλι Το avatar του/της marulis
    Για αυτο τι να σου πω , αστο σαν αυτους που βγαινουν στα καναλια κανεις.
    Μην νομίζεις ότι είσαι ο πρώτος που δέχεσαι επίθεση από τον δημοκράτη. Μας τα έψαλε χθες γιατί δεν δεχόταν ότι το φόρουμ δεν είναι μέσο διαφήμισης κόμματων
    Θυμάστε δεκαετία ΄80 που σφαζόντουσαν μέσα στην οικογένεια για το ποιος θα μας σώσει ? ελπίζω να μην συμβεί σε αυτή την οικογένεια που ανήκουμε και να μάθουμε με όμορφο τρόπο να σεβόμαστε ανθρώπους που θυσιάζουν πολύτιμο ελεύθερο χρόνο για να διατηρούν αυτό το φόρουμ όσο γίνετε καθαρό
    ΥΓ. σας μυρίζει τίποτα , κάτι θα σκάσει αύριο ( φοβάμαι την φασιστική αντίδραση των διαχειριστών του φόρουμ που είναι και εγκάθετοι)
    trigger
    θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
    ...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
    Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
    πω-πω μια κανονια!!!!

Αποφασισε αν εγω εκφραζω εμενα ή ολους εδω μεσα.
    zephyr1 πες στον el hymador να φέρει το ενυδρείο ξέρει αυτός...

maruli σου είπα εχθές οτι δεν το παιρνω ακόμα γιατι κάπου θα χρειαστει... Τα βλέπεις;
    ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
    conkark καλό είναι να μη μιλάμε έτσι ούτε να χαρακτηρίζουμε κάποιον χαφιέ χωρίς να ξέρουμε ποιός είναι. Ο zephyr άνοιξε ένα θέμα γενικό αλλά εσύ το συγκεκριμενοποιείς και αυτό σου είπε οτι δεν του αρέσει. Αν θέλεις να καταθέσεις κάποιες απόψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, κόμματα κλπ άνοιξε ένα άλλο θεματάκι πιο συγκεκριμένο όπως αυτό που άνοιξες εχθές και εδώ απλά πες τη γνώμη σου όσον αφορά τις εκλογές γενικά! Ο κόσμος του μοτό σίγουρα ασχολείται με τα πολιτικά αλλά ο καθένας στο βαθμό που θέλει χωρίς να επιρεάζει καμία κατάσταση γιατί για τέτοια θέματα υπάρχουν άλλα φόρουμ με χρήστες που μπορεί να είναι πιο ενημερωμένοι και να μπορούν να σε αντικρούσουν ή να συμφωνήσουν με τα λεγόμενα σου. Για σκέψου να πας σε ένα τέτοιο φόρουμ και να τους ρωτήσεις με τι ταχύτητα μπαίνουν στην Κ5 στις Σέρρες και πόσο γυρίζουν στα Μέγαρα....
    Τα συμπεράσματα δικά σου

ΕΣΈΝΑ ΣΕ ΓΟΥΣΤΆΡΩ ΓΙ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΡΆΦΕΙς ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΣΟΥ. εΊΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ. γΙΑΥΤΌ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΩΛΏΝΕΙΣ. Εγώ δηλώνω στα ίσα ότι ψηφίζω Ενωση Κεντρώων και εκθέτω τους λόγους εμπεριστατωμένα. Κανείς άλλος δεν τολμά να κάνει το ίδιο, γιατί μασσάνε τη καραμέλλα του κατεστημένου ότι ΔΗΘΕΝ η ψήφος πρέπει να είναι μυστική. Ο λόγος; Να μη διακινούνται ιδέες που εναντιώνονται σ'αυτούς και ο λαός να μη συνεννοείται μεταξύ του. Ψάξ'το. Αλλά αυτό δεν μπορεί να τραβήξει επ'άπειρον. Η αλήθεια στο τέλος θα φανεί. Και κάποτε αυτός ο χαμερπής λαουτζίκος θα ξυπνήσει και θα τους πάρει φαλάγγι όλους, για να δει μιαν άσπρη μέρα επί τέλους. Ξυπνηστε και αντισταθειτε στισ εκλογες. Ψηφίστε ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠ'ΤΟ ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ...ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ...

Μέλος με μέλι Το avatar του/της marulis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
    zephyr1 πες στον el hymador να φέρει το ενυδρείο ξέρει αυτός...

maruli σου είπα εχθές οτι δεν το παιρνω ακόμα γιατι κάπου θα χρειαστει... Τα βλέπεις;
    Κάτι ήξερες εσύ.
    Με τον Αγησίλαο μην το παλεύεις τα έχει χάσει
    :rotflmao:
    θελω να ΦΥΓΩ!!!!!!!!!!!
    ...........Πέταξες ψηλά , κι΄ας λεν σε ρηξαν, Γιάννη δε σε χωράει όλη η γηηηη .............
    Η μυρωδιά του εμετού από το χαλί φεύγει με γάλα η να το τρίψω με πράσινο σαπούνι;
    πω-πω μια κανονια!!!!

Σελίδα 9 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 4567891011121314 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ